arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

26/03/2013

Uut // Pariis & makroonid



Ei-ei, ma ei ole vahepeal Pariisi külastanud. :)
Käisin kõigest Maximas, kust leidsin selle imearmsa märkmiku.
Maksis see kõigest 1,69€. Kahjuks piltidel ei jäänud märkmik pooltki nii ilus kui see tegelikult on - natuke vintage maiguline ja mõnusates toonides. Instagrami pildil on vast õigemad värvid. Saadaval oli ka Londoni variant, aga kuna mul olid autos juba makroonid ootamas, siis tundus Pariisi teemaline sobivam. :)) Heh, märkmiku kaanel on makroonid ka täitsa olemas.

Nüüd siis makroonidest. Need maiustused ei ole ilmaasjata nii kuulsad. 
Lihtsalt imeline kuidas ühes väikses pallikeses on koos krõbe pealispind, pehme sisu 
ja kõige südames veel natuke karamelline nätskus.Ma ei oska ilusti kirjeldada, seda peab ise proovima. :))
Avastasin üsna hiljuti, et Tartus on neid võimalik soetada  mõnusas pagariäris "Saialill". Äri avas uksed eelmise aasta lõpus ja pakub kõikvõimalikke pagaritooteid muffinitest stritsliteni. Asub see kesklinnast üsna kaugel - Variku 8, 
aga tasub kindlasti ülesotsimise vaeva, sest nende makroonid on IMEHEAD!
Nagu kindla peale ka kõik ülejäänud ahvatlused, aga ma panin kiirelt oma makroonidega jooksu, 
sest kui oleksin veel veidikeseks jäänud ja seda imehead värskete saiakeste lõhna kauem nuusinud, lõpetanuks ma hunniku moskva saiade ja kohupiima muffinitega. Jätan need teiseks korraks. :)

Ma ei teagi kui mitut sorti makroone "Saialill" valmistab, täna olid saadaval šokolaadi, mustsõstra, astelpaju ja natuke hirmutav spinati variant. Minu lemmik on mustsõstar, nii hea veidi hapukas. Ja spinatit ei tasu karta, tegu on ikkagi magusa makrooniga, mille mõnusat maitset ma ei oskagi millegagi võrrelda. 
Šokolaadimaitselised peaksid meeldima eelkõige nendele, kes peavad lugu natuke tumedamast šoksist, 
ikka mõnusa kakaosisaldusega, aga kindlasti mitte bitterkibedad. 
Kõige selle juures on veel eriti tore, et "Saialilles" kasutatakse makroonide värvimiseks mitte toiduvärve vaid näiteks astelpaju- ja mustsõstrajahu, kurkumit, ei mingit keemiat!
Makroonide ülihea maitse kõrval ei saa jätta mainimata muidugi ka nende imearmast välimust. Ei raatsi kohe äragi süüa. 
Ühed ilusamad maiused, mis maailma loodud.
Mul on ikka jube hea meel, et neid nüüd Tartust osta saab! :))


Kunagi tahaks ka kuulsad Ladurée makroonid ära proovida, huvitav, kui erinevad on need meie kodumaistest.

Kas olete makroone proovinud?
Kuidas maitsesid?


Tänaseks kõik, olge armsad!


36 comments:

  1. oo.. makroone pole sealt ärist veel saanud, aga ema on sealt mulle saiakesi küll maitsta andnud ja olid küll head!
    kas see märkmik on A4 või pisem? mul oleks järgmise praktika jaoks uut vaja, midagi mis kitlitaskusse mahub. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tundub, et pean õige pea sinna tagasi minema, ei saa neid moskva saiakesi peast enam välja!:) Kui Su kitlitaskud on umbes 20cm, siis peaks märkmik sobima. Aga lisan, et see on seest ruuduline, kui Sul äkki kalendrilaadset on vaja. ;)

      Delete
    2. Kalendrit taga ei aja ja ruudud meeldivad rohkem kui jooned, nii et lähen piiluma :)

      Delete
  2. Ei ole iialgi proovinud kuid nüüd kibelen veel rohkem! :)

    ReplyDelete
  3. Ohh, ma pole neid proovinud , aga niii väga tahaks! Need näevad nii isuäratavad välja! :)

    ReplyDelete
  4. Nii vahva, kui Tartu satun siis püüan kindlasti proovima minna, need näevad eriti ilusad passtellsed välja. Olen proovinud Tallinnas Bonabarte omasid ja samuti ka Coco pagariäri omasid.
    Ning proovitud ka kuulsad Ladurée omad Pariisis, mis olid tõesti maailma parimad.
    Stockholmis ostsin ka toidupoest pakendatult, mis maitsesid ka üsna hästi, kuid ilmselt solki täis, et kaua säiliksid.

    Karolin S
    http://beauty-with-jasmine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Ma tahaks nii neid proovida ja tagant järgi mõeldes olin ikka loll küll, kui suvel Prantsusmaal käies ma neid ei proovinud. Varem mõtlesin kogu aeg, et tahan neid proovida ja reisil olles ei tulnud see lihtsalt pähe.

    ReplyDelete
  6. Hei. Olen suur makroonide fänn ning Ladurée omad on tõesti head, kuid Pierre Hermé omad veelgi paremad (viimane maitseelamus ei ole veel ühte kuudki vana). "Saialille" omad on nende kõrval söödavad, aga minu arust mitte kuidagi võrreldavad :( Paljud kiidavad, aga minu jaoks kahjuks pettumus. R

    ReplyDelete
  7. Ladurée makroonide sarnaseid maailmas ei leidu, sulavad suus!!! Muideks Ladurée omi on võimalik ka Londonis proovida, see kohvik on minu meelest lausa eraldi vaatamisväärsus, seal võiks kohe päev läbi jalga kõlgutada! :)

    ReplyDelete
  8. Mini makroone nägin Prismas :) Huvitav, mis maitsega need oleksid.
    Päris makroone pole saanudki :(
    http://fashionwithk.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. "Saialille" omad on I M E L I S E D. Hea, et nad mul päris naabruses ei asu, muidu oleksin seal liige tihe külaline. Lisaks naturaalsusele on nad mõnusalt koduse välimusega, mitte perfektse siledusega pealt ja keemiat täis topitult kirkalt värvilised.
    Muidugi ei saa jätta kiitmata ka Ciabattat, nii meeldiv koht see "Saialill". :)

    ReplyDelete
  10. Mulle nii meeldivad igasugused märkminud. Ma olen ikka veel vanas kinni - ikka kirjutan lemmiklaused raamatutest märkmikku või mõne fraasi filmist päevikusse. Tore, et on neid, kes peavad veel märkmikke au sees :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, Stella, pastakaga kirjutamine on hoopis midagi muud kui telefoni/arvutisse toksimine. ;)
      Eriti mõnus on vanu märkmikke aastate pärast sirvida ja mälestustes tuhnida. :)

      Delete
  11. Oh... igast august kostab viimasel ajal, kui hea see Variku tänava kohvik on. Siiamaani olin suutnud sinna minekut vältida, aga nüüd pole enam küll pääsu ja tuleb tee jalge alla võtta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vott, just KOHVIK võikski seal kaa olla, praegu saab küll kohvi ja diivan on ka, aga selline mõnus hubane pesa oleks lahe. :)

      Delete
  12. Esimesed, mida proovisin, olid Laduree omad ja kui nüüd täitsa aus olla, siis olin mina küll pettunud. Siinkohal ei väida ma, et Laduree omad halvad on või midagi, eii :) Mul lihtsalt puudub võrdlusmoment. Ma pigem arvan, et ''pettusin'' kogu selles makrooninduses üleüldiselt. Aga igatahes, kellel soovi nendega tutvust teha ja võimalus Laduree poodi minna, siis soovitan soojalt, sest pood ise on üliüli ilus ja armas ( vähemalt Stockholmi oma ) :)

    ReplyDelete
  13. Nüüd siis tean kuhu homme oma sammud sean... Pole veel Eestis makroone proovinud, kuid Singapuris olles proovitud on siiani meeles kui imeliselt hea maiustus.
    Aitäh info eest :)

    ReplyDelete
  14. Laduree on Stockholmis ka olemas. :)

    ReplyDelete
  15. Ma olin juba enne sinu postitust kuulnud, et Saialillest makroone saab, aga ma tõesti pole varem viitsinud seda kohta üles otsida, nüüd vist peab :) minu esimesed makroonid olidki Laduree omad ja nüüd ongi mul vaja võrdlusmomenti, et millised need n-ö teistsugused on, kuigi ma arvan ikkagi, et sama head :) ja terve su postitus tõi mulle mu Pariisi tripi silme ette tagasi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oleks väga lahe, kui Sa peale proovimist jagaksid muljeid, et kas kannatas võrdlust. ;)

      Delete
  16. Ma praktiliselt keeldusin Pariisis Ladureest välja tulemast. Lihtsalt niiii imeline tundus see kõik.
    Eestis müüdavad makroonid on ka head, aga küllap juba see mõte annab nii palju juurde, et nendega kuskil Pariisi tänaval või armsas kohvikus maiustad, et need tõesti sulavad suus ja milline valik... :)

    ReplyDelete
  17. Ma pole veel jõudnud proovida. Kõik kiidavad ja need näevad tõesti imelised välja, aga mul on juba selline tunne, et kui ma neid maitsen, siis pole neist vaimustuses. Oh, mu eelarvamused! Aga eks ma proovin need ikka ära ja seda toredam, kui selgub, et ka mina neid jumaldama hakkan :)

    ReplyDelete
  18. Mulle toodi kingituseks need kunagi Pariisist (kahjuks ei oska öelda, millisest ärist, kuigi kodus metallkarp alles) ning olid tõesti mõnusad! Nüüd olen neid käinud piilumas Torinos, kus ma hetkel elan, kuid pole raatsinud osta, kuigi hea meelega naudiks veel :)

    ReplyDelete
  19. Sa oskad ikka ja jälle üllatada! Ma olen terve elu Tartus elanud ja ei ole "Saialillest" mitte midagi kuulnud :) Nüüd tuleb sammud sinnapoole seada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arvan, et paljud ei ole, leidsin ka ise nad täiesti juhuslikult tänu ajaleheartiklile. :)

      Delete
  20. Ka mina tahaks kord need ahvatlevad küpsisekukleid meenutavad ampsud ära proovida. :)
    Rääkides aga märkmikust, siis ma ei saa mainimata jätta, et oman ise üht samasugust juba nii vähemalt jaanuarikuust saadik, ent seni pole raatsinud ühtki sõna sisse kirjutada. :P Üks järjekordne impulsiivne ost: nägi lihtsalt nii hea välja, et suisa kahju oli teda sinna riiulile üksinda edasi logelema jätta.
    Sinu pildist inspireerituna pidin ka kohe oma viimase kolme kuu märkmikepalaviku üles pildistama: http://instagram.com/p/XXjwmxIJu-/. Neist alumised 2 on joonelised ja kinnitus kummiga ning pärit Accessorizest. Ökudega märkikku märgin üles unenägusid ning lillelisse oma nn ilunippe ja -retsepte. Südamega märkik on samuti pärit Maximast ja näeb ka imearmas välja (küll mõnevõrra lihtsam kui Pariisi oma) ja sinna leiavad tee mu kokakunstisaavutused. Ehk juhhei, ma olen ka täielik kaustikutefriik (ja seda juba algklassidest peale) ning samuti nõus sellega, et pastakaga on ikka hoopis muu sörts miskit kirja panna kuivõrd teha seda klahvidel! :)

    ReplyDelete
  21. Selle postituse peale seadsin mina sammud kohe Maxima poole täna :) Oleks läinud ka Saialille poodi, aga aega polnud ja jätan selle siis mõneks eriliseks korraks. Maximas nende märkmike vahel tuhnides leidsin veel palju teisigi ilusate piltideda märkmikke ning muuhulgas ka "Rooma" versioon :) Otsustusvõimetu nagu ma olen, kahmasin kohe kaks erinevat kaasa - ühe Pariisi ja ühe kevadise linnukese pildiga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul ei jäänud ka muud üle, kui London ja Rooma koju tuua. :) Liiga armsad!

      Delete
  22. Juba väga väga tükk aega olen kuulnud vaimustust neist, kuid pean ka tõdema, et pole proovinud! Arvan, et kui proovin, siis neid n-ö tõelisi Ladurée omi. Aga samas kardan ka natuke pettuda, sest tavaliselt minu jaoks need üles haibitud asjad peale ei lähe:D Vb sellepärast ka, et ootused ja lootused on nii suured, sest nii paljud kiidavad ju :)
    Teadjamatele inimestele, kus Stockholmis see Ladurée pood täpsemalt asub?

    ReplyDelete
  23. Oioi, mina elan Varikule liigagi ohtlikult lähedal. Ja ometigi kuulen ma Saialillest esimest korda. Lähiajal sean oma sammud kindlasti sinnapoole. Ma huvi pärast küsiks, palju need makroonid maksavad? Siis tean juba ette, kui laastavaks need tulevased käigud Saialille mul saavad :)
    Ja lisan ka seda, et spinatit ei tasu sugugi karta! Üksi on ta küllaltki neutraalne ning sobib magustoitudesse ilusa rohelise värvi ning väikese maitsenüansi andjana suurepäraselt - ise olen teda smuutide sisse vuristanud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui ma ei eksi, oli tüki hind 75senti.

      Delete
  24. Jah, praegu ongi 75 senti, kuigi varem nii kuu tagasi olid minu mäletamist mööda veel 50 senti.

    ReplyDelete
  25. These look incredible! :) XO

    Honey
    www.imhoneyy.blogspot.co.uk

    Enter my giveaway here

    ReplyDelete
  26. Esimesed makroonid, mis proovisin, pärinesidki päris Ladurée'st. Imehead ja sain aru, miks selline vaimustus inimestel ka on. Hakkasin siis uurima, kust Eestis neid saab. Käisin Coco pagariäris Solarise keskuses ja pean tunnistama, et sealsed mulle väga ei meeldinud. Cafe More'i omad (Viru keskuse IV) olid palju rohkem meele järele. Aga nüüd olen ka Saialille omad ära proovinud ja tõepoolest vahe on tunda - sealsed on ikka väga puhta maitsega. Ei mingit keemilist värvainet ja maitseainet. :)

    ReplyDelete

ShareThis