arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

23/05/2013

Arvustus // Nurme Seep / Kookosrasv



Kookosrasvast ja selle imelistest omadustest olete te, armsad lugejad arvatavasti kõik kuulnud. Kuna NURME SEEBI kookosrasv on mõeldud just naha- ja juuksehoolduseks, siis keskendungi sellele, dieedi- ja toidujutud jätame teiseks korraks. 
Siia oleks kergem kirjutada, mida kookosrasv teha EI luba, aga põhiliselt kasutatakse seda naha ja juuste niisutamiseks. See on üks vähestest õlidest, mis suudab juuksekarva imenduda, mitte ei jää selle pinnale. Kuigi eriti soovitatakse kookost kuiva naha hoolduseks, sobib see väga hästi ka rasusele nahale, kuna ei ummista poore. Akne korral on soovitatav kasutada puhastatud ehk rafineeritud kookosrasva, kust on eemaldatud tolmuosakesed ja muu mustus, mis võiks põletikku tekitada. See hoiab ära ka rasva kiire riknemise. Nurme Seep müüb just nimelt puhastatud kookosrasva.
Väga mõnus kerge purgike, paraja käepärase suuruse ja laheda metalse kaanega. Purgil on mugavalt suur suu, kust seda kiirelt sulavat rasva on kerge välja õngitseda.
Kuna tegu on rafineeritud kookosrasvaga, siis on see täiesti lõhnatu. Suurepärane uudis neile, kes ei ole kookose lõhna fännid, väheke kurb neile, kes seda magusat lõhna jumaldavad. Minu jaoks on kookose lõhn  igapäevaseks kasutamiseks natuke vänge, seepärast sobib see lõhnatu rasv mulle hästi. Aga mul on olemas ka teise firma lõhnav variant, kui tuleb isu end mõnusa kookose aroomiga ümbritseda.
Panin purgi pildile spetsiaalselt püsti, et oleks näha, rasv on toatemperatuuril tahke. See sulab +24 kraadi juures, nii et kuumal suvepäeval on purgis vedelamat sorti toode, mida on veelgi mugavam juustesse-kehale-näole määrida. Nahaga kokkupuutel sulab see samuti momentaalselt nagu järgmiselt pildilt näha, foto on tehtud kohe peale näpu purgist välja tõmbamamist. Peale kookosrasva sisaldaldab toode veel E-vitamiini, mis võitleb naha vananemisega, hoiab selle pehme ja kaitseb lõhenemise eest.
Üle kahe kuu testimist kõikvõimalikel ja võimatutel viisidel on muutnud kookosrasva mulle päris armsaks. Sõbraks ei saanud ma sellega aga mitte kohe - ei suutnud ma seda juustest korralikult välja pesta, nahk jäi rasvane jne. Õnneks ei löönud ma käega, natuke netis tuhnimist ja sain aru, et olin rasva kuritarvitanud. Suurem kogus ei tähenda kiiremat või tõhusamat toimet! Tuleb leida endale sobivad kogused, alustada vaid mõne tilgaga ja uurida, kui palju sinu nahk suudab kookost juua. Sama lugu on juuste ja peanahaga, ei ole mingit mõtet poolt purki rasva endale pähe määrida ja pärast õnnetult õliste juustega ringi käia. Rahulikult soenda tükike rasva käte vahel, silu juustele või masseeri peanahale, kui tunned, et vajad veel, võta tükike juurde ja kõik on suurepärane või veelgi parem. 
Hetkel ma näol muid kreeme ei kasutagi, päeval olen ilma või bb kreemiga ja ööseks kannan peale kookosrasva, mis imendub kiirelt ja hommikuks on nahk väga pehme ja klaar. Ka niisutus on väga tõhus, igasugune ketendus põskedelt ja ninaümbruses on kadunud. 
Korra nädalas määrin kookost ka peanahale ja paar korda juustele. Kuna ma olen selle aja jooksul ka igasugu muid juuksehooldustooteid proovinud, siis kookose kaela ma juuste seisundi paranemist sajaprotsendiliselt ajada ei saa ja tegelikult juuksed ka nii ruttu tulemusi ei näita (ükskõik millise toote puhul kulub selleks vähemasti kolm kuud). Aga juuksed on küll palju pehmemad ja otsad ei ole enam nagu traadid.  Ma arvan, et neile meeldib see looduslik ravi. Olen kasutanud kookosrasva ka kätekreemina ja jalgadel peale raseerimist, imendub kiirelt ja eriti tore, et kaitseb ka päikese eest. 
Sain eile õli ära proovida ka oma arvukatel sääsekuppudel, mille sügelemisvastasesse toimesse mul küll usku ei olnud, aga just see juhtuski, sügelus kadus ja megasuured kupud olid täna hommikuks peaaegu kadunud. Kuna mul on putukahammustuste vastu vist mingisugune allergia ja tavalise sääse hammustus muutub megakuplaks ning sügeleb ikka mitu päeva, siis olin enam kui rõõmus.
Lase oma nahal suve nautida ja keemiast puhata, vaheta käte-keha-ja näokreem kookosõli vastu välja, kasvõi paariks nädalaks. Eriti mõnus ongi see, et ühest tootest saab kasu terve keha, ei olegi vaja erinevaid totsikuid kapile kuhjata. Soovitan kõigile, nii suurtele kui väikestele, nii meestele kui naistele.


Nurme Seebi kookosrasva saab endale muretseda 10,50€ eest SIIT või  lähimast müügikohast, nimekiri asub SIIN
  ...
Võtsin lõppu kokku kookosrasva mitmekesised kasutusviisid, kui teate veel mõnda, andke aga julgelt kommentaarides teada.

Nägu
Sega kookosrasv oliivõliga, saad loodusliku näopuhastusvahendi. Masseri näole ja eemalda soojas vees niisutatud käsnaga. 
Aitab suurepäraselt akne puhul, kanna väike kogus õli õhtuti puhastatud nahale.
Toimib hästi ka huulepalsamina, niisutab,annab läike ja kaitseb päikes eest.
Kasuta silmakreemina, hoiab ära kortsud ja paistes silmaalused.
Juuksed
Juuste niisutamiseks kanna paar tundi enne peapesu õli juustele, kata vannimütsi ja froteerätikuga, eriti hea tulemuse saavutad kui vahepeal fööniga rätikut soendad, soojuse mõjul juuksesoomused avanevad ja niisutus on veelgi tõhusam.
Kui juuksed on väga krässus, lendlevad või elektrit täis, hõõru paar tilka õli käte vahel soojaks ja paita õrnalt üle juuste.
Kõõma puhul masseeri kookosõli paar korda nädalas peanahale, jäta ööseks mõjuma, hommikul pese juuksed nagu tavaliselt. 
Et kaitsta juukseid värvimise ajal, lisa juuksevärvile paar tilka kookosõli.
NB! Ära jäta õli juustesse kauemaks kui ööpäev, see võib hakata halvasti lõhnama.
Keha
Lisa vannivette 4-5 supilusikatäit õli, saavutad eriti pehme ja niisutatud naha.
Kookosrasv aitab rahustada päikesest põlenud nahka.
Kas teatsite, et kookosrasva SPF on 4, väike kaitse päikese eest kui ei ole plaanis end pikemalt praadida.
Kasuta peale raseerimist naha rahustamiseks, ka sinu boyfriend võiks sellesse armuda. :)
Sega kookosrasv vastavalt tujule kas soola või suhkruga, saad suurepärase niisutava kehakoorija.
Kasuta rasva kehal venitusarmide ennetamiseks ja tselluliidi vähendamiseks.
Sobib kuivade küüntenahkade ja karedate küünarnukkide-põlvede pehmendamiseks.
Tänu oma antibakteriaalsele toimele on suurepärane vahend väikeste haavade ja marrastuste paranemise kiirendamiseks ja infektsiooni ärahoidmiseks.
Määri sääse- ja muude tüütute putukate hammustustele, peatab sügelemise ja kiirendab paranemist.

NB! Kookosõli nagu kõiki teisigi õlisi tuleks nahale kanda mitme õhukese kihina, ühekordne paks kiht ei imendu!


Kas olete kookosrasva kasutanud?
Millised on tulemused?

Tänaseks ongi kõik, aga juba homme on blogil suurem esimene tähtpäev, seda ei saa kindlasti mitte teiega koos tähistamata jätta! Seega, armsad lugejad, kingisadu algab õige pea!!!  Olge armsad!

15 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Mina kasutan seda kookosrasva, mis lõhnab ka ehk siis see on vist rafineerimata, külm press? Ma armastan just seda kookose lõhna, kookost ise ka muidugi. Kasutan juustel enne pesu ja vahel pärast juukseotstesse, nii pehmeks ja mõnusaks teeb juuksed, vahel peale pesu olen tervele kehale ka kandnud aga siis peab natuke ootama ja imenduda laskma, muidu tundub natuke õline see värk ja siis käin ja lõhnan ise ringi nagu paras kookospähkel :D Minu jaoks on kookosrasv asendamatu toode :)

    ReplyDelete
  3. Vau, kõlab nagu imetoode. Nüüd küll ei jää muud üle kui Kaubamajja sammuda. :))

    http://blogbyjohannaj.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Nonii, palju õnne! Oled ka kookoserasva usku pööratud, täpselt nii nagu minagi ;) Olen selle toote headuses nii mitmeid kordi veendunud ja kasutan päris laiaotstarbeliselt. Samas oli mulle uudiseks, et see ka sääsehammustuste vastu aitab - õhtul proovin kohe järgi. Mul neid testimiskohti on päris mitmeid tekkinud :/

    ReplyDelete
  5. Olen kookosrasva kasutanud ning peamiselt juustel vaid. Väga mõnus. Ma armastan oma juukseid ikka korralikult rasvaga kokku määrida, kuid siiani pole kordagi veel olnud juhtumit, et ka pärast mahapesemist juuksed rasvaseks jääks. Võib-olla seetõttu, et kasutan mahapesemiseks shampooni, mis on mõeldud juustest kloori juustest välja pesemiseks. Minumeelest paneb see rasv ka juuksed kiiremini kasvama, mis on üdini hea. Kuna mul just mõnda aega tagasi sai varasema kookosrasva parim enne mööda, siis uueks ostan pigem sellise, mis on mõeldud ka toidu valmistamiseks (neid looduskosmeetika pähe müüdavaid kookosrasvu ei julge ma toidu tegemisel kasutada), sest siis on lootust, et jõuan ära kasutada enne kui parim enne mööda saab.

    ReplyDelete
  6. Kuumtöödeldud ehk rafineeritud sheavõid peetakse kehvemaks kui rafineerimata, ei tea, kas sama kehtib ka kookosrasva puhul? Loogika järgi nagu küll.. Just täna lugesin, et rafineeritud sheavõi kaotab rafineerimise teel 75% oma kasulikest omadustest. Samuti kuskilt silma jäänud, et rafineeritud kookosrasval on säilinud peamiselt vaid niisutav omadus ja muud kõik töötlemise teel kraanist alla läinud (nt põletiku leevendamine jne). Seetõttu ma kookosrasva otsimise tuhinas Nurme Seebi kõrvale jätsingi, kuna kodulehelt ei leidnud olulist infot, kas rafineeritud või mitte. Ostsin kookosõli hoopis Gaia Cosmeticsi kodulehelt ja olin äärimiselt rahul. "Olin" seetõttu, et nähtavasti oli mu vendki sellega nii rahul, et noolis selle purgi omale ja uut ei ole ostnud. Nüüd olen aga hoopis rafineerimata sheavõi usku, mida on küll raskem kasutada (ei sula nii madalal temperatuuril), kuid jääb väga mõnus õlivaba tulemus. Lisaks on Gaial nii kookosõlile kui sheavõile orgaanilise sertifikaat ka täisa olemas, mis on ju hea kinnitus lisaks kõigele ilusatele sõnadele kodulehel. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma arvan, et kui nahk korras, siis võib rafineerimata kasutada küll, aga kuna mul suht põletikuline nahk, siis näole määrin puhastatud rasva. Juustele ja kehale panen vaheldumisi lõhnavat ja lõhnanut. :) Eks kindlasti on puhastamata õlid kasulikumad, nagu ka kõik muu töötlemata kraam. ;)

      Delete
  7. Võtsin kookosrasva kasutusele veidi vähem kui poole aasta eest ja kasutan siiani igapäevaselt. Eemaldan sellega silmameiki, kasutan näo, keha ja juuste niisutamiseks.

    Tulemused: ma ei tea, kas see on pelgalt kookosrasva mõju, sest kasutasin ka erinevaid preparaate, aga mu näonahk on peaaegu täiesti klaar, mida ta enne polnud sugugi. Juuksed kasvavad ilusti ja on terved mitmeid kuid ka lõikamata (ehkki peanahale ma päris teda ei pane) ja elu on lill. Mul on lõhnaga variant ja see on mõnusalt mahe ja teraapiline, love love love... muud ei olegi öelda. 100% parem kui poekeemia!

    ReplyDelete
  8. aitäh! see on mulle kõige kasulikum postitus, mida ma ilublogist üldse kunagi lugenud olen!

    ReplyDelete
  9. Mul on Moshi kookosrasv ja naudin selle ehtsat kookoselõhna. Muidu kasutan umbes samamoodi kui sinagi.
    Nii äge, et mõnel tootel on nii palju kasutusvõimalusi, teine selline on jojobaõli.

    Anni.

    ReplyDelete
  10. Aitäh, et meelde tuletasid, et mul on täpselt sama kookosrasv olemas- istun nüüd rasv peas :D
    Ma olen ka kahjuks kuulnud, et rafineerimata variant on parem.... nii et ei tea, kas ostaksin Nurme Seebi kookosrasva uuesti.

    ReplyDelete
  11. Minu kookosrasval on näiteks kirjas, et on ka nahka valgendava toimega, seega ma seda väga usinalt oma niigi valgele nahale ei määri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liis, olen kuulnud, et kookosrasv võitleb ka tumedate laikudega, mis päikese toimel vananedes nahale tekivad, ehk on seda silma peetud. Ma ei usu, et sinna mingit valgendavat ainet on lisatud. :)

      Delete
  12. Kasutan rafineerimata kookosõli nii sees- kui välispidiselt :) Iga hommik 1 spl sisse ja umbes kord kuus juustele maski. Õli hoian peas kogu öö ja juustega teeb tõesti imet! Näonahale olen ka proovinud, aga mulle tundus, et ummistab poore. Igatahes väärt kraam!

    sikindi@blogspot.com

    ReplyDelete

ShareThis