arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

27/05/2013

Üritus // Dr. Hauschka imeline iluhommik


Laupäeval käisin ühel väga mõnusal ja meeldejääval üritusel - Dr. Hauschka Loomuliku Ilu Akadeemia iluhommikul "Naha loomulik tarkus ja sära", kus kolme tunni sisse mahtus kaks töötuba, millest esimene pühendus nahahooldusele ja teine jumestamisele. 
 Ürituse toimumiskoht, Ülikooli Kohviku sigarisaal, oli nii hubane ja sobis imehästi Dr. Hauschka luksuslike toodetega. 
Kõik nägi väga kena välja ja oli nii mõnusalt ja sujuvalt organiseeritud, et siiamaani on hea soe tunne südames. :)
 Osalisi oli peale kolme ilublogija - Maarja, Liisi ja minu, veel ainult kaks, aga tänu sellele valitses ka väga mõnus ja õdus õhkkond.
 Meid ootasid laual imeilusad ja tervislikud suupisted, mille maitsmiseni ma ei jõudnudki, ei olnud lihtsalt mahti, aga meeletult maitsva tee jõin küll mõnuga ära. :)
Terve ruum oli hubaseid küünlaid täis pikitud, mis tekitas nii mõnusa õhkkonna.
Dr. Hauschka looduskosmeetik Margit Järva rääkis põhjalikult ja nii huvitavalt kõigest brändiga seonduvast, firma ajaloost - kuidas valmisid dr. Rudolf Hauschka esimesed taimetõmmised, kus ja kuidas kosmeetikume tänapäeval toodetakse ja millised on firma põhimõtted. Samuti naha rütmidest, selle õigest hooldusest ja õigete toodete valimisest, tervislikust toitumisest ja kõigest muust, mis naha seisundit mõjutab. Ja mis kõige tähtsam, tuleb oma nahka armastada ja teda iga päev tänada. :) Margit  ise on nii imekena ja armas, et tuli suur tahtmine teha kõike just tema õpetussõnade järgi. :)
Margit tutvustas meile ka kõiki tooteid, mida juba laua peal salamisi piilusime, kõik sai läbi nuusutatud ja käel tekstuure proovitud. Saime teada, et  Dr.Hauschka nahahoolduse eesmärk on mitte toetada nahka väljastpoolt puuduvate ainetega, vaid virgutada naha enda aktiivsust, aidata nahal oma jõududega uueneda, mitte seda tema eest teha. Nahahooldustoodetele ei ole lisatud naha poolt toodetavaid komponente (elastiin, kollageen, hüaluroonhape jms) mis võiksid tekitada nahale nn kreemisõltuvuse. Need ei sisalda ka keemilisi säilitus-, lõhna- ega värvaineid vaid hoopis hulgi mõnusaid kõrge kvaliteediga taimeõlisid, hinnalisi taimetõmmiseid ja eeterlikke õlisid, mis meie nahale nii väga meeldivad. :)
Järgmine etapp oli ülipõnev ja alguses natuke hirmutav, sest lauale toodi auravad veekausid ja rätikud, nüüd läks toodete proovimiseks ja kõigepealt  pidime kõik oma hoolega maalitud meigid maha võtma. :) No polnud hullu, seltskond koosnes niikuinii poolenisti tuttavataest, nii et "palja"näoga ei olnudki ebamugav istuda. :) Oi, kui mõnus oli! Kõigepealt tegime imehästi lavendli järgi lõhnavas kuumas vees niisutatud rätikuga näole sooja kompressi, mis oli nii lõõgastav. Järgnes näo puhastamine näopiimaga. Kui meik oli korralikult maha võetud, õpetas Margit meid õigesti puhastuskreemi kasutama, mis ei olegi nii lihtne. :) Aga kui õiged liigutused selged, on selle kasutamine puhas rõõm, sest lõhn on kreemil imeline. Seejärel saabusid uued kausid jääkülma sidrunilõhnalise veega, millega mõnus värskendav kompress sai tehtud. Nüüd oli aeg pihustada nahk üle näoveega ja valida nahale sobiv päevakreem. Kuna minu nahk on probleemsete killast, proovisin normaliseerivat näoõli, mis imendus imekiirelt ja tegi naha nii pehmeks. Tupsutasime peale ka silmakreemi ja huulepalsamit ja tunne oli super! :) Püüdsime seda teha kõike nii, nagu Margit õpetas, ehk siis rahulikult, mõnuga ja "kohal olles".  Ma isegi õhtul kodus vannitoas panin tähele, kuidas ma tavalise kiirelt rätikuga näo nühkimise asemel sellega aeglaselt oma nägu tupsutasin ja kreemi näole mõnusalt laisalt masseerisin ja tunne oligi hoopis teine. :))
Peale jalasirutuspausi ja fotodeklõpsimis minuteid algas teine töötuba, mis pühendus make upile. Oi, kui põnev! :)
Kevadsuvise kollektsiooni Dear Eyes ponikarvadest imepehmed lauvärvipintslid. 
Tööriistad ootavad meistrit.
Imearmas jumestaja Kristin Kongi tutvustas meile uusimaid meigitooteid ja loomulikult näitas ka ühe osaleja peal, kuidas kõike seda ilu heaks kasutada. Kiirelt valmis imekena päevameik õrna suitsusilmaga. Tegelikult ma vist ei olegi enne professionaalset jumestajat tööhoos saanud jälgida. Väga lahe oli vaadata, kuidas iga sammuga modell aina rohkem särama lõi.  Ma ei saa kiitmata jätta Kristini väga lahedat soengut, mis talle nii hästi sobis. ;)
Nägin nüüd päris lähedalt, kuidas silmapliiatsit hajutades teha mõnusat suitsusilma. Kibelen järele proovima. :) 
Minu lemmikuks sai ehtsat siidipuudrit ja erinevaid taimetõmmiseid sisaldav Dear Eyes kollektsiooni kuuluv lauvärvitrio, mis on väga populaarne ja enamikes kohtades ka välja müüdud. Karbike ise on juba nii kena pronksjalt läikiv ja toonid on imelised - säravbeež, pärlroosa ja šokolaadipruun. Meik jäi ilus kumav ja pani modelli silmad särama. :)
Sünnipäevale minekuks valmis! :)
Dr. Hauschka brändijuht Baltikumis, särav Ireen Reilandt rääkis firma tulevikuplaanidest ja uuris, kas sellelaadseid üritusi võiks Tartus teinekordki korraldada. Peale sellist kogemust olime kõik loomulikult kahe käega poolt ja kindla peale ka järgmistel seminaridel kohal. Väga põnev oleks näha lähedalt uut sügistalvist meigikollektsiooni, saada teada rohkem õigest nahahooldusest ja katsetada veel proovimata jäänud tooteid.   
Suur suur tänu kõigile kolmele imearmsale iluhommiku eestvedajale, see üritus jättis tõesti mõnusa tunde ja pakkus palju teadmisi pealekauba! Muideks, Dr. Hauschka pakub võimalust  korraldada iluhommik-päev-õhtu ka ettevõttesiseselt või sõpruskonnale, lähemalt saab uurida SIIT. Suurepärane võimalus veeta mõned luksust täis tunnid koos sõbrannade või töökaaslastega. :) 
Süda hüppas rõõmust, kui lahkudes saime kingikotikesed kaasa, proovimist ja katsetamist jätkub pikaks ajaks. :)
Koju jõudes oli nii põnev kõike uurida. Kott peitis endas ka Dr. Hauschka raamatut, kus palju põnevat lugemist nii toodete, nahahoolduse kui meikimise kohta. 
Selle paarimillimeetrise naturaalsest tselluloosist käsna pidin koju jõudes kohe ära proovima, sest Ireen oli kingikotikeste sisu tutvustamisel mind juba põnevile ajanud. See paberõhukeseks pressitud käsn muutuski ühe sekundiga vee all parajalt pirakaks švammiks, mis on ideaalne abimees puhastuspiima või näomaski nahalt mahapesemiseks.  
Saan ka pikemalt testida silmakreemi, mida iluõhtul juba natuke proovisin. Uskumatu, mida head see kreem kõik sisaldab - avokaado-, makadaamiapähkli- ja astelpajuõli, roosivett, ananassi-, altee- ja saialilletõmmiseid. Ma kardan, et mu silmaalused ei lepi peale selle proovimist enam ühegi teise kreemiga. :) Puhastavat savimaski sain ka juba töötoas uurida. Maski müüakse nii mõnusalt klaasist purgis, tavaliselt kohtab poeriiulitel veega segamist vajavaid maske kilekotikestes.   
Ma soovitan kõigil, kes Dr. Hauschka toodetega ei ole enne tutvust teinud, soetada selline kuue minitootega proovikarp. Tuubid on seal just paraja suurusega, et esmamulje jõuaks tekkida ja sobivus kinnitust leiaks. Ka reisile minekuks on see mõnusalt kompaktne. Karpe on nii kuivale/normaalsele kui rasusele nahale.  Lähemalt saab uurida SIIT. Samasugused proovikarbid on ka vanniõlide ja kehatoodetega. See on tõesti hea viis leidmaks omale sobilik toode. Mina olen saanud karbi sisu nüüd juba paar päeva testida ja kindlad lemmikud on hakanud välja kooruma. :)
Kui siiani piirdus minu Dr. Hauscka kogemus ühe väiksemat sorti melissi kreemi omamise ja emale emadepäevadeks roosi kreemi kinkimisega, siis nüüd tean sellest brändist ja toodetest nii palju, et tahan neid kõiki endale koju. :) Mind võlusid täiesti ära need imelised klaasist kuldsete pumpadega pudelikesed ja imehea lõhn, mis kõiki tooteid iseloomustab.

Need viis toodet meeldisid mulle eriti.

Puhastuspiim on eriti õrn, minu tundlikule nahale väga meeldib. Seda on hea kasutada just siis, kui näol rohkem meiki. Eemaldab väga hästi ka silmameigi. LINK
Dear Eyes lauvärvitrio on nii mõnusate toonidega ja luksusliku välimusega. LINK
Huulepalsam niisutas väga tõhusalt ja purgike on imearmas.  LINK
Puhastuskreem on siiani proovituist minu lemmik. Kindlasti tuleks enne selle kasutamist tutvuda õige kasutusviisiga. Kodulehel on õige tehnika õpetamiseks lausa video olemas. Kuigi kreem sisaldab mandlijahu ja on õrnalt teraline, ei ole tegu kooriva kreemiga ja nahale seda hõõruda ei tohiks. Õige on kasutada rullivaid liigutusi, mis mustuse pooridest välja tõmbavad. See toode ei sobi meigi eemaldamiseks, see töö tuleb enne puhastuspiimaga ära teha. LINK
Spetsiaalne näotoonik on nii mõnusalt värskendav, nagu uduvihm näole. Taltsutab vistrikke, on antibakteriaalne ja põletikuvastane. LINK

Kodulehel toodete juures on ka ilusti näha, milliseid neist saab soetada väikestes proovipakendites, et enne suuremat ostu sobivuses kindlalt veenduda.


Millised kogemused on teil Dr. Hauschka toodetega?
Kas on mõni eriline lemmik, mida ikka ja jälle uuesti ostate?

Siia lõppu tahaksin veel lisada ühe imearmsa vanadaami Elisabeth Sigmundi pildi, kes oli koos dr. Rudolf Hauschkaga selle firma loojaks ja isegi praegu 98 aastaselt nõustab firmat, peab looduskosmeetikaalaseid loenguid ning kirjutab raamatuid. 
Ja endaloodud roosikreemi põskedele tupsutab. :))

Aga tänaseks ongi kõik, tahan teid kõiki südamest tänada imearmsate ja südantsoendavate soovide eest, mis te blogi sünnipäeva puhul olete kommentaaridesse ja Facebooki jätnud. Kuna neid oli nii palju ja ma eraldi kõiki tänada ei jõua, siis  ütlen kõigile korraga suur suur aitäh, see tähendab mulle väga palju! :) Te tegite selle päeva väga eriliseks! :) Saadan teile kõigile virtuaalsed valge šokolaadi - rabarberimuffinid, mis ma sünnipäevaks küpsetasin ja mida kõigi teiega oleksin hea meelega jaganud, sest need tulid tõesti imehead. Kui kellelgi soov järele proovida, siis retsepti napsasin Ragne mõnusast kokandusblogist SIIT. 


♥ P.s. blogi headeri  alla on tekkinud uus lehekülg,
 mille kaudu saab minult imelihtsalt ja soovi korral anonüümselt küsimusi küsida. ;)



16 comments:

  1. Ma usun, et Sa oled kursis ka minu dr. Hauschka vaimustusega ja peagi peaks tulema minult dušipalsamite arvustus. Ireeni ja Margitiga sain ka ise Tallinnas tuttavaks ja Sinu jutust kohtasin tarkuseteri, mida nad ka mulle jagasid, aga kahjuks ei saanud Olümpiajooksul osalemise tõttu laupäeval ise kohal olla... loodetavasti võtsid nad teid kuulda ja selliseid üritusi toimub veel ka Tartus! :)

    ReplyDelete
  2. Dr.Hauschka on minu vaieldamatu lemmik! Hetkel kasutuses päris palju tooteid, eks järjest kirjutan ka arvustused oma blogisse. Aga mitmendat korda ostan nt puhastuskreemi, üldist näotoonikut, mandli kehapalsamit. Näokreemidest on kõik mulle sobinud, isegi normaliseeriv näoõli, kuigi see pole minu nahatüübile. Ja mõju nahale on ikka imeline! Soovitan ka neid tooteid kõigile, absoluutselt igat senti väärt.

    sikindi@blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Dr. Hauscka on ka minu suur lemmik ja nüüd on mul eriti kahju, et sel päeval Tartus olla ei saanud. Loodetavasti korraldavad nad selliseid üritusi veel või siis tuleb sõbrannadaega üks mõnus päev endale teha :)

    ReplyDelete
  4. Nii mõnus sisukas postitus. Ma ise ei ole veel selle firma tooteid proovinud, aga tahan seda tulevikus kindlasti teha, kui mingi järgmine vajalik asi otsa saab. :)

    ReplyDelete
  5. Tore postitus!
    Loomulikult soovin ka palju edu Sulle edaspidiseks blogitamiseks ja õnne blogile aastaseks saamise puhul!
    Nagu lastele öeldakse, et oled nii suureks kasvanud, vot blogi kohta saab ka vist nii öelda :D!

    ReplyDelete
  6. Nii kahju, et ma ise selle iluhommiku maha magasin, info ei jõudnud minuni õigel ajal :( Järgmine kord üritan ka osa võtta. Tundub, et sellest koolitusest saab mõnusa portsu energiat ning uusi teadmisi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liina, järgmine kord pead kindlasti tulema! :) Teen Facebooki lehel reklaami, kui selgub, millal järgmine üritus plaanis on. ;)

      Delete
  7. Nii ilus postitus, nagu oleks ise kohal käinud ja pildid on hästi hubased, kaunid, mõnusad - ma olen ise suur Dr. Hauschka fänn ja nende filosoofiat tasub igal kiire elutempoga naisel kuulata. Atäh-aitäh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Stella, ma väga loodan, et pildid andsid natukenegi edasi seda mõnusat õhkkonda, mis iluhommikul valitses. :)

      Delete
  8. Ma juba ootasin millal ükskord tuleb juttu Dr. Hauschka toodetest ja eile õhtul kui nägin postitust olin telefoni külge liimitud- ma ei kuulnud korraga enam kedagi ja kõik toimetused jäid sinna paika. Dr. Hauschka on ka minu lemmik ja hetke lemmik on tooniv päevakreem!
    Pildid on tõesti mõnusad ja oleks tahtnud heameelega ise seal ka osaleda! :)
    Aitäh sulle! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Mari, nii armsa kommentaari eest! Dr. Hauschka on tõesti imeline, mul on nii hea meel, et sain kõiki neid tooteid lähemalt uudistada ja proovida, uus lemmik on leitud! :))

      Delete
  9. Nende üheks suureks plussiks on see, et kõiki asju saab osta ka väikese tuubina. Saad kodus natukenegi aimdust, kas sobib. Ja ka testreid jagavad nad suurima rõõmuga.
    Melissi kreemist olen täiesti vaimustuses. Ja muidugi taastav mask, mida ei pea maha pesema, kui tahad iluvigu parandada. Lihtsalt suurepärane.
    Mõtlesin just üks päev, et kui järgmine hooldustoode otsa saab, siis asendub see kindlasti just Dr. Hauschka omaga. ;)

    Ja muidugi, aplaus supervahva postituse eest! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusjuures need tuubid ei olegi eriti väikesed, jätkub päris pikaks ajaks. Kindla peale saab aru, kas toode sobib, mittesobimine on Dr. Hauschka puhul vist üldse vähetõenäoline. :)) Aitäh Sulle! :)

      Delete
  10. Nii huvitav postitus, super ! Nagu ise oleksin käinud :) Alati on huvitav kuulda millestki uuest ja põnevast. Ma pole mitte ühtegi selle firma toodet veel proovinud,aga Sa kohe oskad huvi tekitada! :)
    Aitäh, nii mõnus oli lugeda ja pilte vaadata !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Elly! :) Sa lihtsalt pead neid tooteid proovima! Poes saab neid nuusutada ja proovida või testreid küsida, siis näed, miks ma nii vaimustatud olen. :))

      Delete

ShareThis