arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

05/08/2013

Reis // Riia / Loomaaed


Loomaaia külastamine oli tegelikult küsimärgi all,sest mu jalad olid eelmisest kahest päevast tõeliselt valusad (paras mulle, ühest ostukeskusest oleks küll olnud) ja tegelikult ma ei ole ka eriline loomaaiasõber, (tavaliselt lahkun sealt masendunult või silmad pihus) kuid mul on hea meel, et siiski selle käigu ette võtsime. Mulle meeldis, et loomaaed oli kompaktne ja loomad-linnud olid huvitavalt läbisegi paigutatud. Ka tundus, et tingimused olid enam-vähem ja uute paremate majade ehitusi võis mitmeid näha. Selline väike armas sõbralik zoo. :)
Kogu loomaaia läbikäimine ja mõne puuri juures loomade patsutamine võttis aega umbes kaks tundi.
Ma ei hakka siia kõikidest loomakestest pilte üles laadima, (kuigi nad kõik seda vääriksid) see läheks lihtsalt liiga pikaks,
lisan ainult mõned lemmikumad.
Kohe sissepääsu juures võtsid mind hingetuks kahes imelises toonis flamingod. Ma ei olnud neid nii lähedalt enne näinudki. Ebareaalsed olendid, neid võiks tundide viisi jälgida. See kuidas nad kõnnivad oma hambaorkjate jalgadega, mis tunduvad iga hetk pooleks minemas...
Ja need värvid...
Üks ütlemata mõnus tegelane taapir, kelle ninaks on pisike lont, mis liigub omatahtsi. Ta on väga uudishimulik ja sõbralik ning hea meelega topib oma nina võre vahelt sulle pihku
 või  lootis ta jäätiseampsu saada ... Armsake. :) 
Need laamapojad olid küll kogu loomaaia kõige nuntsimad tegelased. :)
Need jalad on lihtsalt liiga armsad. :)
Mõned suuremad laamad olid just juuksuritoolist tõusnud...
Must laamake tundus eriti õnnetu oma uue soengu pärast, no nii kurvad silmad...
Sebrad on nagu multifilmist, uskumatu muster ikka...


Vot selle armsa looma nime ma ei mäleta. Loomake nägi välja nagu rebane, kuid valge sabaotsa asemel oli temal must. See pilk, mis need rebaselaadsed ringiratast joostes meile heitsid, ei lähe mul vist kunagi meelest, see oli nii kuri ja põlastav, et kananahk tuli ihule... 
Aga ju neil on lihtsalt selline nägu. :)
Kaelkirjakud olid lihtsalt nii armsad ja südamlikud. :) Üks paarike muudkui nügis üksteist peaga, tundus, et nad jagasid õrnusi. Natuke hirmus oli algul, kui nad oma pika kaelaga suure kaarega kaugelt hoogu võtsid, tundus, et kohe läheb kakluseks, aga enne müksu võeti hoog maha ja sõber sai hoopis õrna müksu, awwww...
Surikaadid olid just nii vahvad kui ma mäletasin...
Üks tegelane oli eriti vilgas ja püüdis teisi mängima meelitada, püherdas ja grimassitas maas vahetpidamata...
Mul on jube hea meel, et sain lammast ja kitsekest patsutada. Need loomakesed said soovi korral pealetükkivate laste ja täiskasvanute (nagu mina) eest tarandikku peituda, aga tundus, et neile isegi meeldis see ülevoolav tähelepanu.
 Mõlemad mõmmikud olid unemaal...

Üks paabulinnuke oli tõsiselt hädas apla varesega, kes tema toitu mugis Küll ta püüdis varast oma saba väristamisega minema kihutada, aga see ei teinud väljagi ja sõi oma kõhu täis. :)
Upsss, olen ootamatult pool loomaaeda siia üles riputanud. Stop! :)
Mulle jäi väga hea mulje, kõik oli lihtne ja armas, loomad tundusid end hästi tundvat, kõigil olid toiduhunnikud eest, parem kui kiskjate omi poleks näinud. :) Loodan, et varga-vares vaesele paabulinnule ka kausipõhja miskit jättis. :)
Pilet maksab Riia loomaaias 5€ ringis, perepilet 17€. Maksata saab ka kaardiga. Sularaha tasub kaasa võtta, kui on soov vahepeal jätsiga maiustada.
Kesklinnast on loomaaed 7min. autosõidu kaugusel. Kohale saab kiirelt ka trammi ja bussiga. 

Soovitan loomaaeda külastada hommikupoolikul, sest 11:30 kuni 14:00 toimuvad loomade toitmisetendused, täpsemaid päevi ja kellaaegu saab vaadata loomaaaia kodulehelt SIIT.
Kes on teie lemmikud, keda loomaaias alati imetlete ja näha loodate?
Laipni lūdzam! -Tere tulemast!
Tänaseks ongi kõik, olge armsad ja armastusväärsed!





21 comments:

  1. Kus see imeline maksiseelik pärit on?

    ReplyDelete
  2. Nii lahedad postitused!!!!
    Kas ostudest ka postitus tuleb? :)

    ReplyDelete
  3. Loomad näevad kuidagi ilusamad ja hoolitsetumad välja kui Tallinnas, või mulle ainult tundub ?!
    Kas Riias saab lastele kärud laenutada, nagu Tln loomaaias?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei ole Tallinna loomaaias aastaid käinud, aga jah, päris õnnelikud nägid loomakesed välja. :) Kärusid ei hakanud silma, aga ehk ei pannud lihtsalt tähele.

      Delete
  4. Nii tore postitus! Minu poolest oleksid võinud terve loomaia pildid siia ka üles panna, väga ilusad pildid ja armsad loomad. :)

    ReplyDelete
  5. Olen Riia loomaaias mõned aastad tagasi käinud ja samad sõnad- mõnus ja armas ja hubane. Mulle meeldivad ka flamingod oma kõrs-jalgadega :D ning sebra puhul mõtlen alati, et kas valged triibud on mustal või mustad triibud valgel :D Nii armas postitus. Loen ikka kõike, mis oled postitanud, ootan huviga ostude oma ! :)

    ReplyDelete
  6. Väga armas postitus! Ei teadnudki, et Riia loomaaias nii mitmekesine valik rõõmsate loomadega on, peaks ka uudistama minema :)

    www.dodolce.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Hakkasin ka nüüd Riia loomaaeda tahtma :)
    Selliseid postitusi teed :) !!

    ReplyDelete
  8. Postitus sai nii ruttu läbi - oleksid vist pidanudki terve loomaaia üles panema.. :)
    Ostude postitus kõlab vahvalt - kas käisid ainult suuremates ostukeskustes või hüppasid turu pealt ja väiksematest putkadest ka läbi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on nii kahju, et ma turule ei jõudnud, see jääb järgmiseks korraks. Külastasime mõnda ostukeskust, mis olid päääris vägevad. :) Kui Tartu omadega võrrelda. :))

      Delete
  9. Ilusad ja armsad pildid!

    Tahtsin hoopis seda küsida, et kuidas su juuksed nii sirged on. Oled minumeelest kirjutanud, et sa ei kasuta enam sirgendajat? Aga ikkagi nii ilusad sirged ja läikivad juuksed!

    Anni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imelikul kombel on nad tõesti sirgemad kui varem, see vist tuleneb sellest, et pikkust on juurde tulnud. Niiske ilmaga on siiski päris hea kräsu peas. :) Sirgendamisest olen küll lahti, aga föönitama pean ikka, muidu ei kõlba toast välja minna. Ja see läige on küll ainult piltidel, tegelikult on juuksed ikka päris hullus seisus ja läikest pole juttugi. :)Püüan neid ikka maskidega poputada ehk läheb paremaks. ;)

      Delete
  10. Mina ootan alati, et saaks igasuguseid kiisumiisulisi näha. Lõvid, tiigrid, leopardid, pantrid.. mm.. Muidugi jääkaru on ka meeletult armas. Sebra ja kaelkirjakut tahakski ka näha. Eestis neid vist ju ei ole.. ei mäleta vähemalt, et oleksin näinud ja Riia loomaaias sai kunagi ammu nii pisikesena käidud. Flamenkod on küll meeles. ;)

    Ja muidugi on üks suur-suur-suur unistus kunagi kuskil PINGVIINE näha!!
    Aga ilusad pildid ja tekitas ka nii isu loomaaia järele kohe. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pingviinid olid täitsa olemas, kuigi tillukesemat sorti. :)

      Delete
  11. Appi need flamingiod ja laamad ja SURIKAADID ja kaelkirjakud ja... kõik on nii armsad lihtsalt ! :) See must laama ajas mind naerma, sest minulgi on olnud kordi, kus ma olen juuksurist sama pettunud näeoga väljunud.

    ReplyDelete
  12. Küsimus su käekoti kohta - kust see pärit on? Väga väga kena on see igatahes!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kott on Croppist, aga juba mitu kuud tagasi ostetud, kardan, et nüüdseks otsas. :(

      Delete
  13. Issand need laamad on ju niiiiiiii armsad:)

    ReplyDelete

ShareThis