arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

30/08/2013

Retsept // Õunamuffinid Nutellanirega



Viimasel ajal olen õunahooaega ära kasutades vorpinud õunakooke teha, kuid nii kurb, kui see ka ei ole, mitte ükski neist pole väärinud blogipostitust. Proovisin nii Kanada kui Pariisi õunakooki, sekka  karamellise toorjuusukattega, aga ei kukkunud neist ükski välja nii, et ka teile oleksin kippunud vaimustust jagama. Ka muffiniretseptid, mis ette sattusid osutusid ahjust väljatulles maitsemeelele pettumuseks.
Kops üle maksa, ostsin lõpuks poest lollikindla Vilma muffinipulbri, lisasin omaltpoolt kamaluga õunatükke ja niristasin üle soojendatud Nutellaga - no päriselt, parimad muffinid, mis üle tüki aja on musisse sattunud.
Kuigi erilist kokakunsti siin ei ole, mõtlesin muffineid ikkagi teiega jagada - kui ise ei viitsi taignaga mässata või järjekindlalt satud "oi kui ilus pilt, aga maitselt mage" retseptide otsa, siis soovitan soojalt Vilma pulbreid. Neisse võib ükskõik mida sisse pikkida - marju, puuvilju, pähkleid või šokolaadi ja ei pea muretsema, et asi vussi läheb. Taigen on nii hea, peab ikka kõvasti pingutama, et see nässu keerata. 
Kui Nutella, mõned õunad ja õli kodus olemas, siis ei olegi muud vaja kui Vilma pulbrit, ühest kotist ei piisa, uskuge mind. 
Nutella annab nii šokolaadise kui ka pähklise maitse, nämm...
Õunatükid teevad sisu mõnusalt mahlaseks...

Kas teie lähete vahest kergema vastupanu teed ja teete "sohki" poepulbritega?
Ma nii ootan ka teie lemmik õunakookide retsepte/linke,
prooviksin hea meelega lugejate meelis ubinaküpsetised järgi.

20 comments:

  1. Mina olen ka kasutanud Vilma muffinipulbreid, nii valget kui šokolaadi oma. Avastasin ka veel, et kui õli asemel panna sulatatud taluvõid (sama kogus), tulevad veeeeel paremad. Minu jaoks pulbritega lihtsaimad on šokolaadi-banaani ja valgepulber+mustikad :)

    Usun, et ka õunaga võib väga hea olla :)

    ReplyDelete
  2. Oh ma ei vaevu juba mitu aastat ise muffinitainast tegema, ikka lihtsamalt! & ka pitsapõhjad saavad tehtud puilbrist! Muideks, Säästumarketis on uuel nädalal Vilma pulbrid soodukaga -25% :D Varusid täiendama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oujee, aitäh vihje eest! mina lähen küll varusid täiendama... Juubelit, muufinikat ja pitsapõhja pulbrit ka, loomulikult :D

      Delete
  3. Tegin eile Õunakooki Tosca kattega. Mulle täitsa maitses ja mandlid on ühed mu lemmikud:)

    ReplyDelete
  4. Mulle väga maitsevad Vilma muffinipulbrist tehtud muffinid nii, kui lisada mooniseemneid ja punaseid sõstraid. Tulevad parajalt magusad, mahlased ja natuke ka hapukad. Ideaalsed! Sel suvel tegin neid päris palju!
    Talvel, kui rammusama isu on, siis meeldib panna taignasse pähkleid ja valget šokolaadi. Taaskord väga hea! :)

    Lemmikõunakoogiks on mul juba aastaid Šveitsi õunakook. Retsept on selline:
    200 g võid
    3,5 dl suhkrut
    3,5 dl jahu
    2 muna
    ühe sidruni riivitud koor
    1 tl küpsetuspulbrit
    4-5 õuna
    natuke riivsaia

    Vahusta või suhkruga. Lisa vahustatud munad, seejärel küpsetuspulbriga segatud jahu. Kõige lõpuks lisa hulka riivitud sidrunikoor. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Lao peale viilutatud õunad ja küpseta ahjus 200°C juures 35-40 minutit.

    Mõnikord panen sinna taignasse ka mooniseemneid.
    Ja alati panen ikka küpsetuspaberi ka alla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Sandra, nii palju häid ideid! :)

      Delete
  5. Heledat muffinitainast teen ise, aga sokolaadimuffinite puhul küll kasutan alati Vilma oma. Imehead muffinid tulevad. :)
    Õunakookide küpsetamisega kahjuks väga sina peal ei ole, aga ma kasutaksin ilmselt ka nende puhul sohitegemist ja Vilma Juubelitordipulbrit näiteks. Sellest ei pea ju alati torti tegema ja kui üks pakk kenasti plaadile laiali ajada, tuleb parajalt õhukese põhjaga koos. Peale siis õunad kaneeli-suhkruga.. ja miks mitte ka sinna hiljem nutellat peale niristada? Pole kohta, kuhu sokolaad ei sobiks! :D

    Samas, et õunakook näiteks veel maitsvam oleks, siis võib serveerida sooja õunakooki külma vaniljekastmega. Vaniljekaste on ka üks parimaid asju küpsetatud õunte kõrvale minu meelest. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just, Juubeli pulbriga võib mega hea kook tulla. :)

      Delete
  6. Kasutan alati vilma muffinipulbreid :D Lihtne ja superhea :)

    ReplyDelete
  7. Muffini taigent on minu jaoks ise nii lihtne teha, et pulbrit ei kasuta, ma nimelt olen see, kel pulbrist muffid välja ei tule :D, ise tehtud taigen ei ole aga veel ebaõnnestunud :D

    ReplyDelete
  8. MA ei ole eriline kokkaja, seega need pulbrid on minu lemmikud. Minu arust tulevad neist väga maitsvad muffinid. Soovitan proovida õunamuffineid rohke õuna, rohke kookosepulbri ja rohke heleda rosinaga. Superhead! :P

    ReplyDelete
  9. kuna mul on kodus üks pisike plika, siis on tulnud ette olukordi, kus just Vilma pulbrist muffineid teeme. siis on pliks just suur abiline, seob aga põlle ette ja muudkui segab tainast :D kusjuurest, muffinid tuleb mul enamasti ise ära süüa, sest pliks küll viitsib eeltööd teha aga sööjat temast pole...
    lisaks on minu suur lemmik ka Juubeli tordi pulber... sellega on marulihtne erinevaid kooke küpsetada ja need tulevad oi kui maitsvad... lausa patuselt maitsvad :D

    ReplyDelete
  10. Kui mõelda õuna- ja kohupiimakookidele, siis siin on retsept, mida sageli kasutan ning julgen teistelegi soovitada. Juubelipulbrist saab kirjeldamatult maitsev ja magus puru ning täidiseks on pehme ja kreemjas kohupiim, mille sekka sobivad ühtviisi hästi nii õunad kui ka rabarber. Valmistamiskäik on lihtne, kuid kook on seda vähest valmistusaega kindlasti väärt!

    1 pakk Vilma Juubeli tordipulbrit
    75g võid
    400g lahjat vanilliga kohupiima (see on vedelam ja kreemjam)
    150-200g hapukoort
    1 sl tärklist
    1-2 sl suhkrut (vastavalt sellele, kas kasutad õunu või rabarbrit)
    3 muna
    2tl vanillisuhkrut
    3-4 õuna + peale raputamiseks kaneeli (rabarbri kasutamise puhul hakkida see tükkideks ning enne koogile valamist segada 1 sl suhkru ja 1 sl tärklisega, et liigne vedelik välja tuleks)

    Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks. Suru 3/4 purust koogivormi põhja. Vahusta munad, suhkur, kohupiim, hapukoor, vanillisuhkur ja tärklis ühtlaseks massiks. Vala pool täidisest koogivormi. Tõsta peale hakitud õunad, raputa neile kaneeli ning vala vormi ülejäänud täidis. Viimasena raputa peale ülejäänud tordipulbri puru. Küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit. Kook peab ahjust välja võttes veidi võdisema. Lase täielikult jahtuda ja naudi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Õuntega ei ole ma seda kooki veel proovinudki. :)

      Delete
  11. Mind isutasid need pildid juba instagrammis ja nüüd mul on jube õunamuffini isu. Kui võimalik teeksin endale kohe hunnikus muffineid.
    Mina olen muffineid tehes alati Vilma pulbreid kasutanud. Oli periood kui ma küpsetasin neid iga nädal. Ma panin muffinitesse igasuguseid asju, eriti meeldis teha šokolaadiglasuuriga ja siis näiteks mandle'ilaaste peale panna(või kookost...mmm). Šokolaadimuffinid on eriti head valge šokolaadi glasuuriga. Küll kõik kiitsid, kuigi tegelikult enam lihtsamat ja lollikindlamat varianti polegi muffineid küpsetades. :)

    ReplyDelete
  12. Aitäh selle postituse eest :), olen siiani pisukese eelarvamusega suhtunud neisse pulbritesse, aga nüüd lihtsalt pean selle ära proovima - neid pilte vaadates tuli selline isu!!! (Hammustaks või arvutiekraani :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina ka eriti pulbreid ei poolda, aga Vilma omad on tõesti imehead ja ilma säilitusaineteta. :)

      Delete
  13. Kas õunad koorisid enne taignasse panekut ära ? :)

    ReplyDelete

ShareThis