arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

09/09/2013

Retsept // Maapähklivõi-banaanismuuti


Suvel on see smuutide väntamine kuidagi hoogsam, külmade ilmadega istuks parema meelega aurav kohvi/tee/kakaotass käes. Ega ma ei olekski blenderile hääli sisse löönud, kui koju ei oleks siginenud ühte Rimi maapähklivõi purki. Kuidagi maitsetu tundus see niisama saia peale määrituna, ei olnud tegu ka just kõige soolasema variandiga, kohe päris maitsetu. Igatahes otsustasin välja otsida mõne retsepti, kus see purgitäis saaks rohkem särada.
Sattusin smuuti otsa..ja VEDAS! :)
Olin veidi skeptiline, et kuidas see külm piim ja või omavahel läbi saavad. Aga ei, blender suutis kõik ilusti ühtlaseks keerutada.
Ühe klaasitäie jaoks läheb vaja:
pool klaasi piima või jogurtit
(jogurtiga meeldib mulle isegi rohkem, ka maitsestatud jogurtitega on väga ok)
1sl maapähklivõid
1banaan
Kogu lugu. Jook tuleb väga mõnus pähklise maitsega ja sobib minu meelest eriti hästi just hommikul enne kooli- või tööleminekut ära juua, kasulik ja energiarikas eine olemas! Vabalt võib ka valmis vuristada ja pudeliga kaasa võtta. 
 
Kas lugejate seas on maapähklivõi fänne?
Kuidas eelistate seda tarbida, kas niisama saia peal?
Milline on teie lemmikuima smuuti retsept?

 Tänaseks ongi kõik, olge armsad, chipmunkid!





11 comments:

  1. Selline küsimus ka, et mis blenderit kasutad? Olen ise sobiva blenderi otsingutel ja seni on keeruline sobivamat leida :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minul on selline:
      http://www.onoff.ee/koogitehnika/mikserid-saumikserid-ja-blenderid/kenwood-bl_770/
      Muidu väga hea, aga millegipärast jäävad mõned baanaanitükid sisse, blenderda kaua tahad. Teised puuviljad püreestab ilusti. :)

      Delete
  2. Ega juhuslikult 1 klaasi retsepti lõpptulemuse kalorsust ja toitainete vahekordi ei arvutanud? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma eriti kaloreid ei loe, aga kui praegu netist otsides kiire arvutuse tegin on ühes klaasis umbes 400 kalorit. :) Nii et paras energiapomm hommikuks. ;)

      Delete
  3. Heh, lahe kokkusattumus. Ma just leidsin netist selle müslibatoonide retsepti http://kokkamine.wordpress.com/2011/03/29/muslibatoon/
    ja plaanisingi homme maapähklivõid ostma minna. Nüüd siis teine põhjus veel ;)

    Tervitades,
    Anni.



    ReplyDelete
  4. Tegin ka endale seda sama smuutit, kui üks purk pähklivõid muretsetud sai, aga kallasin selle esmajoones kraanikausist alla. Õnneks tegin väga vähe ja raisku ei läinud suurt midagi. Minu meelest oli nii vastik ja tegi suu paksuks :D. Võibolla on asi lihtsalt selles, et ma pole pähklivõi maitsega eriti harjunud. Kasutan oma potsiku ära "Snickersi" saiadega. Ehk oled kuulnud ka - sai, kiht maapähklivõid ja selle otsa veel Nutella. Õudne kaloripomm, aga vahest hommikuti võib :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, huvitav, miks suu paksuks, mul ei ole juhtunud, ehk on erinevat sorti võidega erinev tulemus. :) See Snickersi sai tundub mõnus, aga ma eriti Nutellat saiaga ei armasta, panen niisama lusikaga suhu. :)

      Delete
  5. Ma teen juba mitu aastat sellist. Eriti hea veel vanilje proteiinipulbriga peale trenni :)

    ReplyDelete
  6. Ma olen mega smuutide ja mahlade jooja. Hiljuti avastasin enda jaoks green juici. Aga pähklivõi, erinevad puuviljad, proteiinipulber ja hunnik jääd võrdub mega hea kickstarter hommikuks :)

    ReplyDelete
  7. Ma soovitan saia, leiva, sepiku peale määrimiseks röstimata indiapähklivõid. See selline magusam. Saab mahepoest ;)

    ReplyDelete
  8. Minu lemmiksmuuti tuleb pirnidest - hoian "conference" sordi pirne külmikus, koorin ära ja viskan blenderisse, juurde veel natukene külmutatud vaarikaid ja mangomahla. Väga mõnus siidine smuuti :)

    ReplyDelete

ShareThis