arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

08/12/2013

Arvustus // Dermoshop / Toidulisandid




Ma ei ole eriline vitamiinide tarbija kunagi olnud. Olen neid küll ostnud ja nädalakese ehk võtnud, aga lõpuks on nad ikka köögikapi riiulil lõpetanud, mul lihtsalt ei ole püsivust ja kipun unustama. Natuke agaramalt olen tarbinud punast päevakübarat sügis-talvisel perioodil ja aeg ajalt soetan ka mõne kalaõlikapsleid sisaldava purgi. Nüüd, kui tekkis üks häiriv tervisemure, otsustasin, et püüan olla järjekindlam. :)
Nimelt hakkasid mind kimbutama imelikku sorti peavalud. Kuna mul on pea üldse elu jooksul loetud korrad valutanud, aga nüüd ikka häirivalt tihti, asusin netist uurima, millega võiks tegu olla. Iseendale diagnoosi panemine ei ole muidugi tark tegu, aga kardan, et arstilt ei oleks peale valuvaigistite söömise soovituse midagi kasulikku kuulnud. Lugesin erinevaid artikleid nii eesti- kui välismaiseid ja paningi endale diagnoosi. :) Mu pea valutas just silmade tagant ja kui hakkasin päevi, mil seda tundsin, üles märkima, sai kiirelt selgeks, et mu pea valutab iga kuu 1-2 päeva enam vähem ühel ja samal ajal. Sattusin mitmele kirjutisele, kus kirjeldati just sellist peavalu, mis ründab silmade tagant ja kimbutab igal kuul ühel või paaril päeval. Teadleste sõnul võib sellist sorti valu naistel viidata tsingi puudusele. Ma täpselt ei mäleta ja ei leia ka enam neid artikleid üles, et tsiteerida, kuidas see hormoonide ja tsükliga seotud on. Igatahes otsustasin mõne tsingipreparaadi soetada, sest puudus võib mul sellest tõepoolest olla, viimasel ajal on mu toitumine täitsa käest ära ja ei ole eriti mitmekesine. Kui ma veel lugesin, et päevase tsingi koguse saab kätte näiteks 220g munakollastest(11 tükki), poolest kilost puhastatud räimedest või kilost leivast, kliisid ja idusid tuleks küll vähem manustada 35-55g, siis tundus veelgi tõenäolisem, et mu kehas on tsingivarud pea olematud. :) Asusin erinevaid preparaate uurima ja sattusin sõbranna soovitusel  Dermoshopi lehele, kus minu üllatuseks pakutigi kosmeetika kõrval ka erinevaid vitamiine-toidulisandeid. Dermoshop oli nii armas ja saatis mulle tutvumiseks lausa kogu tervisetoodete valiku. Praeguseks olen proovinud vaid ühete preparaati, liiga paljude erinevate ühenditega ei taha oma organismi küllastada. Teistest teen vaid lühidalt juttu, et teaksite, mida on võimalik soetada, kui tekib vajadus. :)    


C-vitamiin+tsink
 4,90€ LINK
Mõnus purgike sisaldab 60 tabletti, millest jätkub kaheks kuuks. Tore, et päevas tuleb võtta vaid üks tablett, see püsib kergemini meeles. Iga annus katab 100% päevasest tsingi ja c-vitamiin vajadusest. Ma ei hakka  loetlema, mida kõike need kaks suudavad, seda saab Dermoshopi lehelt uurida, aga mul oli eriti hea meel lugeda, et tsink ja c-vitamiin aitavad hoida ka juuste ja küünte tervist ning on tähtsad naha elastsuse säilitamisel. Pikaajalisemal kasutamisel on ehk lootust aknestki vabaneda, kui see muidugi tsingi puudusest on tingitud. Olen nüüd peaaegu kaks kuud preparaati kasutanud ja ptüi-ptüi-ptüi, peavalu ei ole ma selle aja jooksul tundnud. Loodan, et see nii ka jääb. Pean veidi vahet, kui purk otsas ja kevade poole teen kindlasti veel ühe kuuri.



Multivitamiin+roosilõhnaline kuldjuur
7,90€ LINK

See purgitäis mahutab samuti 60 tabletti, millest jätkub kaheks kuuks. Vitamiinidest on esindatud põhiliselt B rühma vitamiinid, lisaks C, D ja E ja suurel hulgal erinevaid mineraalaineid. Kõik need koos peaksid vähendama väsimust ja kurnatust, leevendama tööstressi, mõjuma hästi nahale, küüntele, juustele. Roosilõhnaline kuldjuur on tuntud stressitaluvuse parandaja, see annab elujõudu ja lisaenergiat. See preparaat sobib eriti hästi kevadiseks eksamiperioodiks või pimedast talveperioodist tingitud kevadväsimuse peletamiseks. Kuna mõnede vitamiinide soovitatav päevane kogus on nendes tablettides lausa mitmekordne, siis iga päev ma neid ei tarbiks, arvan, et piisab paarist korrast nädalas. 


Menolistica
12,90€ LINK

Kuigi nime järgi võib tunduda, et see toode sobib vaid üleminekuaastates naisterahvastele, siis tegelikult on need kapslid sobilikud ka noortele naistele, keda kimbutavad PMS-i sümptomid. Kuna uuringute järgi kannatab nende käes umbes 85% naistest, siis võib sellest preparaadist abi olla paljudele. Lähemalt saab sündroomist lugeda näiteks SIIT. Kuna kapslid on 100% looduslikud, ei tasu karta, et need hormonaalse- või muu tasakaalu kehas segi paiskavad. Need sisaldavad erinevaid õlisid ja taimeekstrakte, mis annavad kehale piisavalt omega rasvhappeid ja aitavad toota vajalikke hormoone. Karp sisaldab 60 kapslit, millest jätkub keskmiselt neljaks kuuks, kui võtta iga päev kaks tükki nädala aja jooksul enne teatud päevi. Minul on alati olnud hullud PMS-i sümptomid alates meeletust magusaisust, aknest, paisumistundest, lõpetades pisiasjade pärast hullupööra ärritumise ja meeletu unisusega. Ma proovin need mustad kapslid kindla peale ära, kui kollane purk tühi. 



Solistica / Päikesekapslid
12,90€ LINK
Erinevaid beetakaroteeni sisaldavaid kapsleid olen ennegi kasutanud. Kuna mul on päikese suhtes päris tundlik ja kiiresti ära põlev nahk, siis katsun alati enne rannahooaega kuuri teha, et päikesepõletust ennetada ja nahka kaitsta. Solistica kapslid on eriti toredad, sest on 100% looduslikud sisaldades ka erinevaid õlisid ja E-vitamiini, mis nahale kasulikud. Et kaitse päikese eest jõuaks nahas tekkida, tuleks kapsleid hakata võtma kaks nädalat enne päevitama asumist. Beetakaroteen mitte ainult ei kaitse nahka, vaid annab sellele ka päevitunud jume. Kuna ma olen preparaate kasutanud ainult suvel, mil nahk niigi päevitunud, ei oska ma öelda, kui tugeva efekti need annavad, aga nüüd saan katsetada keset talve täiesti lumivalgel nahal, loodan, et ma ei muutu porgandoranžiks vms. :) Karp sisaldab 60 kapslit, millest jätkub kaheks kuuks, selle ajaga peaks jume peale saama küll. :)   


Resistica
12,90€ LINK
Need kapslid peaksid eriti hästi sobima tarvitamiseks just praegusel sombusel ajal, et suurendada vastupanuvõimet külmetushaigustele. Ma olen tarbinud sarnase mõjuga preparaate punase päevakübaraga ja tean, et on olemas ka greipfruudi seemne ekstrakt, mis külmetushaigused eemal hoiab, aga shiitake seenest, mida need kapslid endas peidavad, ei olnud ma varem midagi kuulnud. Väga põnev igatahes, lugesin seene kohta natuke ja sain teada, et seda peetakse idamaades tõeliseks nooruse eliksiiriks ja seent on kasutatud juba sajandeid immuunsüsteemi tugevdamiseks. Lisaks kaitseb see stressi ja kurnatuse kahjulike mõjude eest. Shiitake seened sisaldavad suurel hulgal vitamiine ja mineraalaineid - suurepärane 100% looduslik preparaat neile, kes keemilisi vitamiine neelata ei taha. :) Ühest karbist jätkub 24 päevaseks kuuriks. Kapslid on ergutavad, seega tasuks võtta need enne kella 16, et mitte und ära ajada. 


Praegu on eriti tore võimalus Dermoshopi tooteid proovida või kellelegi kingipakki poetada,
sest kuni jõuludeni on kauba kohaletoimetamine tasuta! 

Kas tarbite mingil ajal aastas toidulisandeid või püüate siiski kõik vajaliku toidust ammutada?

Tänaseks ongi kõik, olge terved!







5 comments:

  1. Kuigi ma pooldan pigem tervislikku ja täisväärtuslikku toitumist, tuleb sellist tablettide söömine kehale kindlasi kasuks. Ja kui tõesti mõelda, et peaks pool kilo räime ära sööma, siis tegelikult ei tea sa üldse, kui palju elavhõbedat sa sellega endale sisse sööd (rääkides, et kala on püütud Läänemerest).
    Otsisin mõnda aega tagasi endale kroomitablette, kuid ei leidnud neid ühestki tavapoest ja apteeki ei raatsinud minna, sest kõik kaup on seal tohutult ülehinnatud. Näide - karp ibukat maksab Eestis nii 2 €, Sloveenias on see 7 €...

    Iga hommik teen muidu endale ühe säriseva C-vitamiini joogi :)

    ReplyDelete
  2. Ma arvan ja, et enamik meist ei saa toiduga vajalikke aineid kätte ning kui keha hakkab märku andma, et midagi oleks nagu valesti... tuleks tõesti lisandeid juurde võtta. See on küll nii suur ja sügav maailm (toidulisandid) - mis ainet millega koos võtta jne. Hea, et sa said 100% naturaalsed kapslid , et mingeid halbu asju koos vitamiinidega sisse ei söö! :)

    ReplyDelete
  3. Ega Sa ei oska öelda kas nende menolistica kapslite kasutamise puhul on vanus ka määrav? Kas need sobivad ka 25 aastasele noorele naisele, kasutamise eesmärk oleks sama, mis Sinulgi (kirjelduse puhul vähemalt kattuvad)?

    Liisa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuna toode on looduslik, siis sobib see kõigile naistele, olenemata vanusest. :)

      Delete
  4. Mina tunnen, et ma ei saa oma toidust piisavalt vajalike aineid kätte, kuigi toitun päris tervislikult. Mu poole on teel ka erinevad vitamiinid :)

    ReplyDelete

ShareThis