arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

20/03/2014

Arvustus // La Mav oblika päevakreem & Inika orgaaniline jumestuskreem



Siia keemiasse uppuva ilu vahele ka natuke looduslähedastest toodetest. Umbes kolm kuud olen saanud testida kahte täiesti orgaanilist Austraaliast pärit kreemi. Siia blogisse ja üldse minu kätte satuvad üdini looduslikud tooted üliharva. Mitte, et ma neist eemale hoiaksin, ma lihtsalt eriti ei süüvi koostisse, pigistan selle koha pealt silma kinni, sest muidu jääksid mul ju kõik need toredad värvilised hästilõhnavad totsikud proovimata. Aga mul on loomulikult alati väga hea meel, kui ma saan keemiast priide toodetega oma nahka poputada. :)

La Mav / Oblika pleegitav professionaalne päevakreem
44,93€ LINK
 La Mav Organic Skin Science on maailma esimene täielikult sertifitseeritud bio-orgaaniliste vananemisvastaste nahahooldusvahendite sari. La Mav tooted koosnevad loomulikul teel saadud 100% taimsetest koostisosadest, neis ei leidu nahale kahjulikke aineid. Kõlab hästi...
Oblika kreem, mille testimiseks sain, on mõeldud väsinud, stressis nahale, sellel on  nahka pleegitav efekt. Bioaktiivsed toimeained, mida kreem sisaldab on põnevad - merevetika ekstrakt, C-vitamiin, lääne oblika ekstrakt, õlivalteeria ja lagritsajuure ekstrakt muudavad naha nähtavalt heledamaks ja ühtlustavad nahatooni, kaera ekstrakt ja jojoba seemneõli niisutavad ja silendavad nahka, E-vitamiin tagab vananemisvastase toime, tiibsenna lehtede ekstrakt kaitseb raku DNA-d  UVA ja UVB kiirguse eest ja toetab rakkude loomulikku paranemist. 
Pakendi kohta on ainult kiidusõnu öelda - kena tagasihoidlik, kvaliteetse pumbaga pudel. Lõhn kipub looduslikel toodetel vahel olema kummaline, kuid sellel kreemil on küll hästi mõnus pehme ja õrn aroom. Oblika kreem on kiiresti imenduv, tuleb päris kärmelt tegutseda, et see ilusti laiali saaks aetud. Minu jaoks on see veidike rasvane, et seda päeval kasutada, nahk kipub läikima, nii et see tegutseb minu nahal öösiti. Aga tunne on ikkagi hea, sest kemikaalivabade toodete kasutamise juures on minu meelest kõige mõnusam just see, et neid peale määrides tead - seal sees ei ole mitte midagi, mis sulle halba võiks teha. Mind oli "ette hoiatatud", et kreem hakkab mõjuma alles peale paarinädalast kasutamist ja võib esialgu tunduda nahal ebamugav. Mina oma väga tundliku nahaga ei tundnud mittemingisugust diskomforti.
Kreem sobis mulle selles mõttes väga hästi, et mul on nahal päris mitu päikese tekitatud tumedamat laiku - paremal põsel ja juuksepiiril otsa ees, (müts rannas pähe!) nii et ootasin huviga, kas need kaovad. Esimese nädalaga ei juhtunud midagi. Seejärel hakkasin murelikult märkama, et laigud muutuvad hoopiski tumedamaks. Mis??? Hakkasin mõikama, et kuna kreem on pleegitav, on mu nahk muutunud heledamaks, pigmendilaigud aga mitte. Jätkasin siiski, kuigi veidi kartlikult. Minu suureks kergenduseks ja rõõmuks andsid umbes kolme nädalaga alla ka kiuslikud plekid. Need on läinud! Jäin kreemiga väga rahule, see tegi, mida lubas ja mis kõige tähtsam - 100% keemiavabalt. Ma ei tea, kas need laigud on jäädavalt läinud või kavatsevad tagasi tulla, mul on igatahes nende kustutaja külmkapis stardivalmis. :) 

Inika / Orgaaniline mineraalne vedel jumestuskreem / 
40€ LINK
Inika pakub laia valikut looduslikku, mineraalidega rikastatud dekoratiivkosmeetikat. See on täiesti vaba igasugustest sünteetilistest kemikaalidest ja nii õrn, et seda saavad kasutada ka väga allergilise ja tundliku nahaga inimesed. Mulle saadetud Inika mineraalne jumestuskreem sisaldab muu hulgas aloe vera mahla, jojobaõli, sheavõid, saialille, argaani- ja kummeliõli, mis rahustavad nahka, tamanu õli, mis aitab armide, pigmendilaikude ja päikesepõletuse vastu, makadaamia pähkli õli naha toitmiseks, rohelise tee ekstrakti ja E-vitamiini, mis aitavad vähendada kortsukesi. Kuna minu toode on proovisuuruses, siis pakendi kohta ei oska ma suurt öelda, kuigi isegi see minituub on väga mõnusast materjalist ja näeb äge välja. Täissuuruses toode tundub netist pilte vaadates samuti igati kena olevat ja on varustatud pumbaga. 
Pean ütlema, et selle toote lõhn ei ole nii mahe kui eelmisel. See ei ole minu jaoks ebameeldiv, lihtsalt vänge, seda on tunda terve päeva vältel, kõige tugevamalt löövad ninna ehk lavenel ja roos. Minu kreemi tooniks on cream, mis on valikust kõige heledam. Kui tuubist tulles tundub kreem veidi liiga tume, siis näole laiali määrides muutub see palju heledamaks, minu nahale täpselt parajaks. Leidsin ühe pildi, kust on kõige nelja tooni erinevused hästi näha. 
Ma ei ole kunagi varem looduslikku jumestuskreemi proovinud. Küll olen kasutanud mineraalpuudreid, mis on mulle väga meeldinud, aga pean ütlema, et see kreem meeldib mulle isegi rohkem. Puudritega on see jama, et nende pealekandmine on veidi tülikas ja need kipuvad endast lauale segaduse maha jätma. Ka ei ole need mineraalpuudrid, mida mina olen proovinud, nahal kuigi kaua vastu pidanud. Kõige parem selle kreemi omadus, lisaks looduslikule koostisele, on hästi loomulik tulemus, see sulandub nahaga täiesti ühte ega jäta mingeid piirjooni, hajub lausa iseenesest laiali. Koduleht soovitab pealekandmiseks kasutada näpuotsi, kuna toode reageerib hästi nahaõlidele ja soojusele, aga ka pintsliga on seda väga mugav hajutada.
Katvus on kreemil kerge/keskmine, see katab ilusti punetuse ja ühtlustab nahatooni, rohkem peitmist vajavad kohad tuleb peitekreemiga üle tupsutada. Inika kreem jätab naha täiesti matiks, natuke ehk liigagi kriitjaks, puudub terve naha kuma, aga seda saab muidugi highlighteriga parandada. Nahal on selle kreemi all veidi harjumatu tunne, mitte raske, kuid ma tajun, et see on seal. Arvan, et see tuleneb mineraalidest, mis on ju tegelikult puudriks jahvatatud kivimid. :)
Minu nahal, mis on ekstreemselt rasune, püsib see kreem ülepuuderdatult läikevaba umbes kolm tundi, siis tuleb seda veidi puuderdada. Kindlasti sobib see tänu erinevate õlide sisaldusele väga hästi kuivale/normaalsele nahale. Neile, kes peavad lugu keemiavabast kosmeetikast võib see kreem mineraalpuudritele vahelduseks päris huvitav tunduda. Kuigi hind on krõbedavõitu, jätkub seda pikakas ajaks, palju  korraga ei kulu. Kui tead, mida kõike head see sisaldab ja saad olla kindel, et ei tee endale seda kasutades liiga, vaid ainult head, siis ei olegi ehk see number nii hirmutav. Või mis teie arvate?  

 
Kas olite enne nendest kahest Austraalia brändist kuulnud?
Kas jälgite, mida teie kosmeetikumid sisaldavad?
Milliseid keemiavabu tooteid olete kasutanud ja kas olete nendega rahule jäänud?
  
Siia Austraalia toodetest pajatava postituse lõppu sobib minu meelest
väga hästi see Helmut Newton´i foto 1964 aasta Austraalia Vogue´st. :)
Tänaseks kõik, olge armsad! 





1 comment:

  1. Minul on Inika jumestuspuuder, mida ma igapäevaselt kasutan, panen hästi õrna kihi peale ja ühtlustab ja jätab loomuliku mulje (samas ei ole mul väga palju probleemseid kohti, mida peita oleks vaja). Kunagi sain proovida ka Inika lauvärve ja need olid nii ilusad! Hästi erksa tooniga ja püsisid kaua, ei hakanud kuskile vagudesse vajuma.

    ReplyDelete

ShareThis