arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

18/03/2014

Retsept // Krõbedad muffinid Twix´iga



Minu järgmine katsetus jõuluvana toodud " Kreemikoogikesed ja muffinid" raamatust.
Need muffinid ei näe küll nii head välja, kui eelmised (LINK), aga vahukoorekuhja vastu, mis tipneb kirsiga ei saagi ju mitte miski. Õnneks ei ole asi vaid minu käpardluses, ka raamatu pildi pealt ole ei midagi ahvatlevat vastu vaatamas - kaunistamisega ei ole eriti vaeva nähtud, ma ei hakanud ka omaloomingut tegema, kui nii on ette nähtud, siis nii teengi.
 Vaja läheb:
350g küpsisebatoone nt. Twix
250g jahu
2½ tl. küpsetuspulbrit
½ tl. söögisoodat
1 muna
125g suhkrut
1pk. vanillsuhkrut
80 ml taimeõli
300g petti
kaunistamiseks kookoshelbeid

Lõika batoonid tükkideks. Sega jahu küpsetuspulbri ja soodaga. Klopi muna lahti. Sega juurde suhkur ja vanillsuhkur, õli ja pett. Sega ettevaatlikult. Lisa jahusegu ja küpsisetükid (veidi jäta kaunistuseks), sega kergelt, kuni kuivained on niisked. Tõsta tainas vormidesse, küpseta 180 kraadi juures u. 20 min. Kaunista.
Mina sain kogusest 16 muffinit. Retseptis oli veel ette nähtud 2sl. kookoslikööri, mida ma selleks puhuks ei hakanud soetama. Millegipärast ei ole selles raamatus mitte üheski retseptis kirjas soola. Mina ikkagi lisan alati, muidu on ju mage. Kookoshelvestega on nii, et kui te ei viitsi muffineid mingi kleepuva ainega kokku pintseldada (munavalge vms.), siis ei tasu neid ostagi või kapist välja võtta, sest  need ei haaku muffini pinnaga ja süües pudenevad kõik maha. Twixi tükid tasub ka kuumadele küpsetistele puistada, siis sulavad need sinna kinni. 
Pean ütlema, et mulle täitsa meeldisid. Järgmisel korral nuputaksin küll põnevama dekoori välja. Natuke kummaline on, et muffinid vaatamata päris suurele küpsetuspulbri ja sooda kogusele eriti ei kerkinud. Aga maitse on ikkagi väga hea ja koorik mõnusalt krõbe. Võib täitsa sõpradelegi pakkuda...kui järgi jääb. :)
Tänaseks kõik, olge armsad!


9 comments:

  1. Näevad maitsvad välja :D Ei tohi siin õhtul enam nii isuäratavaid asju üles panna :P

    ReplyDelete
  2. Mm, neid peab koju minnes küll katsetama :D

    ReplyDelete
  3. Kiidan postituste läbimõeldud ja ilusat disaini, see annab kohe nii palju juurde!

    ReplyDelete
  4. Küpsetades olen ise ka kerkimisega hädas olnud. Olen proovinud erinevaid küpsetuspulbreid ja jahusid, aga kõige paremini kerkivad küpsetised kalewi sinise-valge ümbrisega jahu kasutades :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ka mina olen selle probleemiga silmitsi seisnud. Proovisin kahe aasta jooksul mitmeid erinevaid retsepte ja viise, kuid ühes polnud maitse päris see, teises jälle ei kerkinud. Mina aga ei andnud alla ja peale pikka proovimist leidsin täiesti ideaalse muffiniretsepti, mis ühendab nii superhea maitse kui ka kohevuse. Retseptis on kasutatud küll mustikaid, kuid võin öelda, et need on supermaitsvad ka nii teistsuguste täidistega (šokolaaditükid jne) kui ka üldse ilma nendeta. Ühtegi teist retsepti peale seda pole proovinud ning ei näe vajadustki! :)
      Retsept ise asub aga sellel leheküljel: http://www.perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=76:mustikamuffinid&catid=11:muffinid&Itemid=6

      Delete
    2. Need mustikamuffinid on mu lemmikud! olen neid mitu korda teinud, aga tahan ikka uusi retsepte proovida, milleks siis need toredad kokaraamatud? :D

      Delete
  5. Mulle ka meeldib, kuidas su postituste disain on alati nii hästi läbi mõeldud! :)
    Kui Sulle meeldivad imeilusad küpsetised, siis soovitan vahelduseks muffinitele küpsetada ka cupcake. Muffinite võlu peitub just nende sisus ning sellepärast ei kaunistatagi neid tavaliselt väga... glasuurid, frostingud, erilised kaunistused hakkaksid muidu domineerima muffini maitse üle. Cupcake'id on oma konsistentsilt aga teistsugused... pigem nagu pisikesed koogikesed ning erinevad forstingud ja glasuurid annavad neile vaid särtsu juurde. Muidugi annab välja mõelda mingisuguseid kaunistamisviise ka muffinitele, kuid cupcake'ide kaunistamine on kindlasti palju lihtsam ja lõbusam. Ma ise jumaldan cupcake.. näevad nii nunnud välja ning maitsevad ka imeliselt. Soovitan kindlasti proovida! :)
    http://teapartywithus.blogspot.com/2014/01/have-you-had-cupcake-today-chocolate.html
    http://teapartywithus.blogspot.com/2014/03/oel-ode-saadab-kodust-magusaid-tervitusi.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh Sulle! :) Proovin kindlasti cupcake´id ka ära. ;)

      Delete

ShareThis