arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

17/06/2014

Retsept // Maailma parimad rabarberimuffinid



Blogi on viimasel nädalal hõredalt täienenud, sest kõik õhtused/öised tunnid, mil tavaliselt just kirjutada armastan, veedan ma jalgpalli seltsis. Piilun küll ühe silmaga riiulil kõrguvat arvustamist ootavate toodete kuhja, aga mitte kuidagi ei saa ennast ekraanist eemale. Luban, et selline olukord terve MM-i aja ei kesta, pean vaid veidi veel harjuma selle hommikuse/päevase blogimisega. :)
Kasutasin täna oma viimased rabarberivarred nende meeletult maitsvate muffinite sisse ära. Ja tundub, et pean uute varte jahile minema, sest taldrik sai kiirelt tühjaks ja isu ei saanud kaugeltki täis. Retsepti leidsin Nami-Namist.
rabarberimuffinid
Need muffinid ON oma nime väärilised - pealt mõnusalt krõbedad, seest pehmed ja eriti mahlased, parajalt magusad ning mõõdukalt hapukad. Lisaks hästi lihtsalt valmivad ja väheste koostisosadega.
muffinid
Vaja läheb:
2muna
1,5dl suhkrut
2,5dl jahu
1tl. küpsetuspulbrit
2tl. vanillisuhkrut
1tl. kaneeli
150g hapukoort
50g võid
300g tükeldatud rabarberit
Vahusta munad suhkruga. Lisa vahu hulka hapukoor, veidi jahtunud sulavõi ja omavahel segatud kuivained, viimasena rabarberitükid. Jaota tainas muffinivormidesse, pane need ääreni täis. Küpseta 225kraadises ahjus umbes 15min. 
muffinid rabarberiga
Kui vormid ääreni taignaga täita, saab täpselt 12 muffinit. Soovitan KINDLASTI teha kohe kahekordne kogus, kui sööjaid rohkem, kui üks - need muffinid lihtsalt sulavad suus ja haihtuvad taldrikult. :) 
muffinid rabarber

Mind väga huvitab - kas blogi lugejate seas on ka jalkafänne ja kellele MM-il pöialt hoiate?
Kuna ma lähen endast alati väga välja, kui mu lemmik välja langeb, siis sellel aastal otsustasin, et mul on neid kolm, nii saan pikemalt/rahulikumalt kaasa elada ja tegelikult ei suuda ma niikuinii Hispaania, Portugal ja Brasiilia vahel valida. :)

16 comments:

  1. Tunduvad nii ahvatlevad! Kindlasti proovin homme järgi :)

    ReplyDelete
  2. Nii hea, et ma just eile suure hunniku rabarbereid sügavkülma koogi tegemist ootama panin, tekkis suur isu nende muhvinite järele. Jalkat vaatan ka, pöialt hoian Itaaliale ja Brasiiliale :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas sügavkülmas säilib rabarber ilusti? Tahtsin ka tagavaraks hoiustada, aga foorumitest lugesin, et muutub puiseks ja maitsetuks.

      Delete
  3. Sakkksaaamaaa :)

    ReplyDelete
  4. Jep, Saksamaaaaa!:)

    ReplyDelete
  5. Hahaha, kui kihvt .gif postituse lõpus! Aga meie telekast enam muud kui jalgpalli ei näegi (: Eks mul mõned väikest viisi lemmikud on täitsa olemas aga kellelegi konkreetselt siiski pöialt ei hoia, vaid naudin lihtsalt mänguilu. Küll lõpupoole, kui riike vähemaks jääb, siis tekivad ka konkreetsemad lemmikud (;

    ReplyDelete
  6. Mul ka rabarberiuputus, mistõttu säilitan ka sügavkülmas, eks näha ole, kui halvad/head nad hiljem on. Praegu nädala seisnud ja smuutide sisse, pudru peale ja banaanijäätisesse sobivad küll ideaalselt!

    Sinu muffinid näevad väääga isuäratavad välja, proovin kindlasti! :)

    PS! Sportimise pilt on äge, haha :D

    ReplyDelete
  7. Muffinid näevad jah väga isuäratavad välja ja õnneks mul kodus seda rabarberit jätkuks poolele külale :D

    Meil peres nii, et mina istun poole ööni üleval teleka ees ja elan MM-ile kaasa ja mees ei saa aru, et mina ma hull passin üleval :D Teda ei huvita see mäng üldse. Aga minu suur suur lemmik läbi aegade nii kaua kui mäletan on Holland. Peale seda riiki on veel kaks kellele ka pöialt hoian. Need on Itaalia ja Saksamaa. Aga loodan, et Holland tuleb maailmameistriks, eelmine MM jäid napilt ju sellest ilma.

    ReplyDelete
  8. Mina panen juba aastaid rabarberit sügavkülma ja pole kunagi puiseks läinud :)

    ReplyDelete
  9. Mina olen jalkahull alates sellest kui olin 12 (praegu poole vanem ehk siis pool elu ;D), seega möödub ka minu aeg nüüd ainult teleka ees. Suurim lemmik üldse - HOLLAND.

    ReplyDelete
  10. Mina tegin ka eile need muffinid ära ja peab tunnistama, et tõesti on üli maitsvad.
    See retsept jääb kindlasti minu maitsvate toitude raamatusse :)
    Aitäh, Pille-Riin, jagamast :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõige paremad on soojalt, eksju? Kui päris jahtunud, siis see krõbedus pealt kaob ära, aga no head on ikka. :)

      Delete
  11. Proovisin muffineid selle retsepti järgi teha ja tõesti, niii head tulid! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liiga head, ei saa kuidagi isu täis. :)

      Delete
  12. Minul millegi pärast jäid nad väga vedelad. Panin küll 50g võid, kuid tundus nagu oleksin 100g pannud, sest vorm alt ujutas... Samas sisu ise oli väga hea, aga jah, kahjuks neid kuidagi jäädvustada pildil või pakkuda ma küll ei soovinud.:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas muna sai suhkruga korralikult vahtu, selline paks hele vaht peaks jääma, siis ei tohiks küll vedel jääda. :)

      Delete

ShareThis