arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

08/08/2014

Mulle meeldib! #3



Mõned asjad, mis vajavad jagamist. 

  ★ Kitsepiim 
Mitu aastat tagasi jätsin ma piimajoomise peaaegu, et maha. Ühel hetkel lihtsalt ei tahtnud enam. Piima tarbimist ma siiski jätkasin, nii kohvi peale valatuna, putrudes, jogurtina jne. Lihtsalt kruusist ma seda enam juua ei tahtnud. Olin seda ka varem kuulnud, aga nüüd sattusin uuesti lugema, et lehmapiim võib olla mõnedel inimestel aknet tekitav. Kuna ma piimast päris loobuda ei tahtnud, aga aknest küll, siis otsustasin katsetada kitsepiimaga. Otsisin netist toreda talu, kus kitsekesi kasvatatakse ja mille perenaine toob kord nädalas mulle piima ukse taha - see seisab külmikus vabalt nädala ja olen seda nüüd juba mitu kuud tarbinud. Klaasist piimajoomine tundub veel imelik ja seda pean natuke harjutama, aga kohvi peale ja toitudesse panen seda küll. Mõned tuttavad kirtsutasid nina, et nemad seda küll suus sisse ei võta, see nii imeliku maitsega, aga ma kinnitan teile, et see on mingi imelik müüt, kui teil on ees kaks klaasi - üks lehma- teine kitsepiimaga, siis pimetestis te vahet ei tee.
cat milk
Lehmapiimatoodetest ma päris vabaks ei ole saanud - juustu, jäätist ja jogurteid söön vahel ikka, nii et akne taandumist vist oodata ei tasu. :)  Ega ma seda eriti loodagi, tegu on mul siiski hormonaalse aknega. Aga veel üks põhjus, miks ma kitsepiima tahtsin proovida, on selle tervistav mõju. Loodan abi saada oma ei tea millest tekkinud allergiale ja astmale. See pidi väga hästi aitama, aga selleks peaks päevas nii umbes 0,5l piima kulistama, mul on veel pikk tee minna. :) Kel tekkis huvi, siis Googlesse kitsepiim sisse trükkides leiab pikad jutud nii selle kasulikkusest kui ka ostuvõimalustest. 

★ Tedretäpid ★ 
Mul ei ole endal mitte ühtegi, aga mulle jubedalt meeldib, kui teistel on. Sellise asja peale, et need ise endale joonistada, ei olegi enne tulnud. :)) Igatahes, TOPSHOP arvas küll, et neid võib vabalt ise endale näkku tippida ja paiskas müüki spetsiaalse pliiatsi. See peaks tänu oma mitmevärvilisele süsile jätma hästi naturaalse tulemuse, aga ma ei tea, kas ma ikkagi olen selleks valmis. :D Lahe igal juhul!
7€ LINK
freckles

★ Pig the Unusual Dog 
Mulle on alati meeldinud natuke teistmoodi koerad. Iga-aastane maailma inetuma koera konkurss peaks minu meelest kandma nime - maailma armsaima koera valimine. Seal on koos kõige lahedamad tegelased üldse! Sattusin internetis peale sellele imearmsale Alabamas elavale kutsale, kellel selgroost paras jupp puudu, aga vaatamata sellele on ta väga tragi ja toob oma perenaisele palju rõõmu. No on ju nunts...
pig the dog
dog pig
pig name dog
Imetlen alati neid toredaid inimesi, kes teiste poolt hüljatud, natuke või päris palju teistmoodi kutsad enda hoole alla võtavad. 




★ Alma Muah! koorejogurtid 
Ma olen vist küll kõiki Eesti jogurteid proovinud, mida meie kaubandusvõrk pakub. Mõned on päris maitsvad, aga enamus siiski kas liiga hapud või liiga magusad. Nii ma ostsingi viimasel ajal kreeka jogurtit ja panin sinna ise marju jms. sisse. Aga vot need MUAH! koorejogurtid mulle küll meeldivad - need on parajalt paksud, lusikas seisab peaaegu, et püsti, konsistents on mõnusalt koorene ja kreemjas ning need ei ole liiga magusad. Kõige lemmikum on caffé latte maitseline, see on natuke erilisem, kui kõik need marja ja puuviljajogurtid, kohvi maitset võiks isegi rohkem olla. Suure kookose ja ananassi sõbrana meeldib mulle parempoolne ka väga, ananassi tükke ja riivitud kookost on selles päris ohtralt. Keskmine crème  brulèe on samuti hästi õnnestunud, paar esimest lusikat on taevalikud. Proovimata on mul veel õuna-vanilje jogurt, rukkileiva-kaneeli  oma mulle nii väga ei meeldinud, natuke meenutas koogitaigent vms. :) 
muah koorejogurtid

★ Anne&Stiili augustinumbri moeseeria 
Mul vajus suu lahti, kui ma ANNE&STIIL augustinubris moeseeriani jõudsin... Kuna ma hakkan ajakirju alati tagant ette lappama, siis mul ei olnud võimalust pildiseeria pealkirja lugeda ja ma olin täiesti kindel, et tegu on Vogue´st laenatud fotodega, sest no see modell ON täpselt nagu Nicole Kidman ja need pildid on nii maitsekad ja stiilsed, et mul ei jäänud üle muud arvata. Tavaliselt ma eriti moelehekülgedesse ei ole süüvinud, vaatan kiirelt üle, aga neid jäin küll pikalt imetlema. Fotod ja stiil on Olga Makinalt, meik Reet Härmatilt ja modelliks Nicole Kidman Mari-Liis Roots. Super!  
anne&stiil
anne ja stiil
ajakiri anne&stiil
Anne&Stiil on minu meelest viimasel ajal lausa õide puhkenud. Vahepeal ma jätsin naisteajakirjade ostmise täitsa katki, sealt ei olnud midagi lugeda, veel vähem vaadata. Aga mul on hea meel, et ma nüüd Anne&Stiili endale olen tellinud - juba mitmendat numbrit järjest on Karolin Kuusiku moeleheküljed ja Reet Härmati ilurubriik väga huvitavad ja ilusti kujundatud olnud, rõõm lugeda/vaadata. 

Kas mõni minu lemmik on teie oma ka?

queto
Tänaseks kõik, olete KÕIK mu lemmikud!






5 comments:

  1. Kas kitsepiimast tehtud seepe ka kasutanud oled? Mina just hakkasin kasutama ja tundub, et aknelisele nahale täitsa sobib.
    Anni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen mõelnud küll proovida, aga veel ei ole jõudnud, kindla peale on ülihead. :)

      Delete
  2. Mulle nii meeldivad sellised postitused!
    Ka mina ei ole eriline piimajooja kunagi olnud, sest see teeb kõhu nii täis ja siis ma võin söömisest ainult und näha. Soovitan sul kindlasti kitsejuustu proovida(seda müüakse ka viiludena, nagu tavalist juustu).
    Samuti olen ma endale alati tedretäppe tahtnud, need on nii ilusad ja armsad. Kuid kahjuks juhtub enamasti nii, et need keda tedretäppidega õnnistatud on, peavad neid hoopis koledaks. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma proovisin ka kitsejuustu ära, aga tead, see oli küll imehea maitsega, aga kriuksus hamba all ja seepärast ei ole enam tellinud. Ei tea, kas poe juustud ka kriuksuvad? :) Jaa, tedretäppidega ongi just nii nagu Sa ütlesid. :))

      Delete
    2. Minul pole sellist kogemust varem olnud. Kuid ma eelistangi poest ostetud viilutatud kitsejuustu, sest seda on hea lihtne võileiva peale panna(või minu puhul pigem burgeri vahele).

      Delete

ShareThis