arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

01/09/2014

Retsept // Elevandikõrvad



Kui enamasti teen ma lehttaignast soolaseid pirukaid viinerite ja sinihallitusjuustuga, siis täna tuli isu millegi magusa järele. Ja need kaneeli-suhkrurullid, mis kannavad nime Elevandikõrvad, on just nii räigelt magusad, et magusaisu saab juba paari rulliga kõrvaga rahuldatud. Valmistamine on imelihtne, ei mingit jahuga tolmutamist. 
elevandikõrvad
Vaja läheb:
Pärmi-lehttaigent
suhkrut, soola
kaneeli

Sulata taigen. Puista lauale paar peotäit suhkrut ja natuke soola. Aseta taignatükk suhkrule. Mina kasutasin Härmavilja taigent, mille pakis on kaks taignatükki, mis on täpselt paraja suurusega. Kui kasutad rullis taigent, siis lõika sellest parajad tükid, nii umbes 10 cm pikkused. Puista taignatükile jällegi suhkrut ja riputa kaneeli. Nüüd rulli taigen õhemaks, kuni saad umbes 20cm x 20cm ruudu. Uskumatul kombel ei jää taigen ei laua ega rulli külge kinni. Olin selleks valmistunud, aga jahu tõesti vaja ei läinud, kuigi taigen oli väga sulanud ja kleepuv.
Nüüd lappa taigna ääred kahelt poolt keskkoha poole kokku, nii 2-3 cm jagu, seejärel veel kord, nüüd peaksid need keskel kohtuma. Keera üks pool teise poole peale. Väga keeruline jutt, pilte sellest lihtsast tegevusest saab vaadata SIIT. Lõika noaga rullist umbes 1,5 cm tükid ja aseta külili plaadile. Pista 225 kraadisesse ahju. Küpseta umbes 6 min. kuni alumine pool on mõnusalt karamellistunud. Keera rullid kahvli või spaatliga ümber ja küpseta veel 4-5 min.   
pärmi lehttaigen
Eriti head soojalt koos piimaga. Aga ka jahtunult maitsevad suurepäraselt ja mida kauem seisavad, seda krõbedamaks muutuvad. :)
Kas olete Elendikõrvu varem teinud?
Mida põnevat veel külmutatud lehttaignast saaks teha?
 Tänaseks kõik, olge armsad!


7 comments:

  1. Oeh, ajasid isu peale praegu :)

    ReplyDelete
  2. Omg, they look sooo delicious! Üldse ei imestaks, kui ükspäev võtaks ka nende tegemise käsile. Liiga isuäratavad näevad välja :)

    ReplyDelete
  3. Mina rullin taigna lahti, määrin peale pestot ja lisan muud, mis külmkappi jäänud - suitsuvorsti, juustu, tomatit jne ja serveerin nagu pitsat. Mmm.. tuli ka endal isu peale

    ReplyDelete
  4. See on hea lihtne retsept, ma teen tihti neid! nii nämmad!:)

    ReplyDelete
  5. Sinihallitusjuust ja suured rosinad sobivad lehttaigna peal IDEAALSELT! Kui neid sööd, siis proovi kindlalt, megahea :)

    ReplyDelete

ShareThis