arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

20/10/2014

Arvustus // Iwostin / Purritin - aknele kalduva naha hooldus



Olen oma näonahast siin blogis juba mitmeid kordi kirjutanud, enamasti vingudes kui rasune see on. Oleks see ainus mure! Lisaks sellele olen õnnetu suurte ja ummistuma kippuvate pooride, pindkuiva ketendava naha ja akne pärast. Nii on see olnud alates minu viieteistkümnendast eluaastast ja mul on tunne, et ma pean ka veel raugaeas nende probleemide käes vaevlema, ainsaks lohutuseks vast see, et vistrikud kortsude vahele ära kaovad.
Ega mul muud üle ei ole jäänudki, kui ikka aeg ajalt nahaarste külastada, kes mulle kahjuks helgemat tulevikku ei ennusta, sest selline see nahk mul juba kord olevat. Veidiks ajaks saab abi kõikvõimalikest ravimitest, aga  kogu elu nii karmi keemiat sees- ja välispidiselt tarvitada lihtsalt ei saa, tervis on tähtsam kui ilu.
Kui ma olin järjekordselt mõnda aega omal käel aknega tulutult võidelnud ja asi läks juba päris hulluks, otsustasin sammud jällegi arstile seada, retsepti nõutama. Ei jõudnudki ma sinna, sest mulle kirjutas üks tore apteegikosmeetika valdkonnas tegev blogilugeja, kes oli kursis mu probleemiga ja pakkus välja proovida IWOSTIN aknevastast sarja Purritin. Ma ei ole ise apteegist probleemsele nahale mõeldud tooteid soetanud, pidasin neid minu probleemide lahendamiseks liialt lahjaks. Aga loomulikult olin nõus proovima, arstile jõuab ju alati minna.
iwostin
Kui paljud aknevastased tooted on üsna karmid ja mõned ka kuivatavad, siis Purritini sari meeldib mulle just seepärast, et kõik tooted on hüpoallergilised ja nahale hästi õrnad. Need suudavad samal ajal võidelda aknega ja leevendada nahaärritust. Esimene asi, mida ma neid tooteid kasutades märkasin, nii umbes paari nädala pärast, oligi rahunenud nahk. Just nina ümbrus ja lõug on mul pidevalt punetavad ja nahk on seal hästi tundlik. Nüüd on asi palju parem ja kogu nägu on ühte tooni. Julgen vahel isegi ilma jumestuskreemita välja minna. Teiseks kadusid nii umbes kuu aja pärast ära ummistunud poorid ja nahaalused kühmukesed.
Ja mille üle mul kõige rohkem hea meel on - näole ei ole juba paar kuud mitte üht uut punni juurde tulnud, ptüi-ptüi-ptüi. Tavaliselt oli mul alati kas põskedel, otsaesisel või lõual mõni punetav tegelane.
Ainus, millega need tooted ei ole hakkama saanud on aeg ajalt lõua alla tekkivad hormonaalsetest häiretest tingitud vistrikud. Ehk läheb nendega kauem aega. Aga seda märkasin küll, et kui õhtul kreem peale kanda, on põletikulised punnid hommikuks palju paremas seisus ja oluliselt kahananud. 
 Puhtalt uudishimust jätsin toodete kasutamise mõneks ajaks katki, et näha, kui kaua tulemus püsib - nii umbes nädala pärast tundsin, et lõuale hakkab midagi tekkima ja määrisin ennast kiirelt jälle Purritiniga kokku. Vot seda nüüd ei teagi, kas hea  tulemuse saab ka näiteks üht-kaht sarja toodet kasutades, sest olen nelja toodet alati koos tarvitanud. Kas piisab akne kontrolli all hoidmiseks näiteks ainult pesugeelist ja öökreemist. Eks seda peab jällegi katsetama.

 

Näopuhastusgeel
13,41€ LINK
..........................
Ma olen suur näopesugeelide- ja vahtude fänn, olen neid proovinud nii palju erinevaid, et võiksin neist terve raamatu kirjutada. :) Aeg ajalt kasutan näo pesemiseks ka seepe, kuid mõne aja pärast olen jälle pudelite-tuubide juures tagasi. Iwostini pesugeel on igati korralik näopuhastaja - vahutab piisavalt, saab jagu meigist, ei kuivata nahka ja on mugavas tuubis. Lõhn on mahe ja omapärane - täpselt nii lõhnab ka Oriflame Ecollagen näopesugeel, mida hiljuti kasutasin.
purritin
 

Matistav emulsioon
15,73€ LINK
...............................
See kreem mulle nii sümpaatne ei ole kui teised kolm toodet. Minu eriti rasuse naha tarbeks on see veidi liiga niisutav. Kui kreemi üksi kasutada, siis matistab see kenasti, kuid jumestuskreemi all muutub nägu millegipärast kiiremini rasuseks. Olen seda siiski ka meigi alla  kasutanud, püüdes t-tsooni vältida. Ehk sobib kreem nüüd külmal ajal paremini, mil nahk rohkem niisutust vajab. Kreem on muidu meeldivalt kerge ja kiiresti imenduv ning peaaegu lõhnatu. 
akne
 

Puhastav näovesi
15,20€ LINK
............................
Kuna Tartus on hästi kare vesi, siis ma olen püüdnud viimasel ajal peale näopesu kasutada ka näovett, tunne on kohe palju parem, nahk ei ketenda ega kisu. Eriti hull on asi preagu, mil keskküte imab naha paberkuivaks. Iwostini näoveega jäin ma VÄGA rahule. See on hästi õrn ega tekita mingit ärritust. Samas on sellega võimalik eemaldada ka meiki, küll mite silma oma, sest silmaümbruse nahk kindlasti põhjalikku pooride puhastust ei vaja, veel vähem rasuerituse reguleerimist. Küll saab see vesi hakkama kõige muuga - puudri, jumestuskreemi ja kulmuvärvi eemaldab see täielikult ja mis mulle eriti meeldib - nahk jääb hästi sile ja pehme. Vähem tähtis ei ole see, et nägu ei jää kleepuv, tunne on värske ja mõnus. Lõhn on tagasihoidlik ja sarnane pesugeeliga. Üks tõrvatilk meepotis siiski on - näovee kork kinnitub pudeli külge nii imepeene plastikribaga, et see mul juba poolenisti purunenud on, kardan, et korgi eluiga on tunduvalt lühem, kui näoveel endal. 
rasune nahk
 

Öökreem
17,40€ LINK
.....................
Eespool juba mainisin, et see kreem mõjus väga hästi põletikulistele punnidele, need kadusid kiiremini ja ei muutunud nii hiiglaslikeks kui tavaliselt. Kreem on tugeva teepuuõli lõhnaga, kartsin, et ehk on see nahale liialt kange, kuid ei, see on kerge ja õrn. Ainult et silmaümbrusest tuleb see piisavalt kaugele kanda, vahel hommikuti tunnen, et silmad veidi kipitavad. 
apteegi kosmeetika
Eks lõpliku hinnangu toodetele saan anda tühjade totsikute postituses, siis on kindlalt selge, kas need tõesti hoiavad akne kontrolli all või on mu klaarimaks muutunud näonahk hoopis mingite muude salapäraste kokkulangevuste tulemus.
 
Soovitan alati, nii ka seekord, enne apteegikosmeetika soetamist uurida hindu ravimiinfo.ee lehelt, näiteks Purritini näopesugeeli hinnnavahe erinevates apteekides on lausa 5€ ringis.

Kas olete apteegikosmeetikaga akne kontrolli alla saanud?
Milliseid sarju/tooteid soovitate?
iwostin purritin
Tänaseks kõik, olge armsad!


8 comments:

  1. Mina olen ka üks nendest, kest viisteist aastat aknega on jännanud. Ja alles viimasel paaril aastal olen aru saanud, et aitab ainult see kui ise tean miks ja mida ma omale peale määrin (ja sisse söön). Etikette tuleb lugeda! Aknenahale ei sobi parafiinid, mineraalõlid, (liigselt) alkoholi, sheavõi jne. Üks hetk pidin julgelt üle poole oma nahahooldusvahenditest ära viskama, sest neid "pahasid" on IGAL POOL. Eriti kavalad on need tooted, mis on mõeldud aknenahale, aga sisaldavad ise pindaktiivseid aineid, mis naha leeliseliseks muudavad. LEELISELISEKS (= Petri tass = baktireid mõnus joobes ja paljunemas nii et teevad dinosaurused kadedaks!). Sellised on näiteks peaaegu kõik tooted, mis "vahutavad". Seepärast lendasid need suure kaarega prügikasti. Asemele tulid pehmed balsamid ja õrnad geelid. Nõudepesuvahend peab vahutama, mitte nahapuhastusvahend. Nõiaring on muidugi uhke - rebid vahutajaga naha kaitsekihi maha, nahk hakkab kompenseerima ja rohkem rasu tekitama (ja poore ummistama) ja nühid muudkui ägedamalt, sest nahk ju "läigib" ja on vastik. Ja nii viisteist aastat. Kuni lõpuks kohale jõuab, et õrnalt, väga väga õrnalt tuleb nahaga ümber käia.
    Oeh :) Vabandan, Pille-Riin, et oma frustratsiooni siin sinu kommentaariumis tulin välja röökima. Sul on õnneks võimalus kommentaare kustutada. :D Iwostini toodete kohta ei oska midagi öelda, aga näovesi tekitab küll väga huvi. Nii et tänan tutvustamast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, mine nüüd, väga tore kommentaar ju! :D

      Delete
  2. Minul on olnud sama mure nii kaua kui üldse mäletan. Kasutasin igasuguseid aknevastaseid tooteid ja külastasin nahaarsti. Tulemus oli ikka üks - esimene nädal edusammud ja siis hullemaks tagasi. Nüüd pool aastat tagasi viskasin välja igassuguse keemia ning puhastan nägu hommikuti ja õhtuti Puhas Loodus sarja piparmündi värskendava näoveega. Peale seda tõmban tilgakese jojobaõliga niisutatud vatutupsuga näo üle. Ja see aitab! Nägu on esimest korda punnivaba ning ei läigi enam. Tasub proovida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kardan, et näovesi jääb mulle lahjaks ja meiki see vist ei eemalda?

      Delete
  3. Näomeigi eemaldab ilusti ära, aga silmade kallale ilmselt pole mõtet minna. Piparmünt paneb kipitama :)

    ReplyDelete
  4. Oh, ma vaevlen sama mure käes. Ma ei teagi enam, mis aitab ja mis mitte. Avene triacneal oli päris hea toode, alguses tegi asja hullemaks aga siis muutus ikka asi paremaks, lõpuks. Ma kaldun arvama, et pean selle toote uuesti soetama. Clinique 3-step anit blemish solutions on ka super head tooted. need on mul kahjuks otsa saanud, seega tulebki uued vist varuda, kuigi sa nüüd tekitasid veidi uudishimu nende uute toodetega ka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, paljude aknetoodetega on nii, et alguses läheb asi hullemaks. :) Mulle nagu meenub, et olen seda Avene kreemi kasutanud, aga vot ei mäleta, mis tulemus oli, kardan, et jätsin asja pooleli, muidu oleks meeles, et töötas. .D

      Delete

ShareThis