arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

20/12/2014

Maitseme // Valio uudistooted #1



Suur oli minu üllatus, kui sain kirja Valio Eestilt, milles uuriti, kas oleksin huvitatud nende uudistoodete proovimisest. Megasuure maiasmokana olin loomulikult nõus ja kuna ma olen just sedasorti tarbija, kes valib poes alati uudistoote, olin hästi rõõmus, et Valiol jälle uued maitsed saadaval. Ma lähen päris ärevile, kui mõne poeskäigu ajal ei ole riiulitel mitte üht veel proovimata jogurtit või kohupiima, mida degusteerida. Ma hoidsin ennast täitsa tagasi, et poest mitte mõni uutest toodetest koju tuua enne, kui Valio kotikesega ukse taha jõuab, eriti köitis mind piparkoogimaitselise kohupiimakreemi tops, aga ma ei tahtnud üllatusmomenti ära rikkuda.
Ja õnneks oligi see jõuluhõnguline kreem ka minu kingikotis. :)  
Alma / Piparkoogimaitseline kohupiimakreem
Kõige esimene mõte, mis mul peast läbi käis, kui selle kohupiimakreemi suhu pistsin oli - vanaema piparkoogitaigeeeeeen!!! Minu meelest väga õnnestunult maitsestatud, parajalt kardemonine ja piisavalt vürtsine, just selline nagu vanaema tehtud piparkoogid. Sellest kreemist saab ka kindlasti väga mõnusaid jõuluseid magustoite ja kooke valmistada. Alma kodulehel jäid mulle silma NEED piparkoogi-pulgakommid. Ma mõtlen, et  teeksin sellest lihtsustatud variandi, segaksin kokku  piparkoogid, või ja kohupiimakreemi ning vooliksin pallid, kindlasti mõnus jõulumaiguline suupiste. 
Gefilus / Cappuccinokeefir ja mustikakeefir
Kohvimaitseline keefir mulle täitsa meeldis, kohvi maitset oli parajalt ja jook ei olnud hullupööra magus. Mida ei saa küll mustikakeefiri kohta öelda. Mustika maitse ei olnud kuigi naturaalne ja liigne suhkur tappis selle vähesegi. Kahju, mustikas meeldib mulle muidu väga, aga jah, piimatoodetes on tema maitse millegipärast alati väga veider. Ka tundub mulle, et keefirijoogid on siiski veidi liiga intensiivse maitsega, jään parema meelega mahedamate joogijogurtite juurde.  

Kuninga Gouda Pidupäeva juust
Seda juustu nosin praegugi postitust tippides. Ma kartsin, et Pidupäeva juust, mis on kolmest Kuninga Goudast kõige kangem, jääb minu jaoks liiga intensiivseks - eelistan tavaliselt mahedamaitselisi juuste, aga see ei ole üldsegi kibe või muul moel liiga tugeva maitsega nagu 8-kuulise laagerdusaja järgi võiks arvata. Täitsa mahe, samas mõnusalt maitserikas. See juust meeldis tervele perele, ka elukaaslane, kes eelistab just tugevamaitselisi juuste, kiitis heaks ja laps ütles, et nüüd hakkamegi ainult seda juustu ostma. Pidupäevajuust sobib kindlasti väga hästi suupistejuustuks veini kõrvale, aga ka röstsaial maitseb väga hea. Võrdluseks - Kuninga Gouda Argipäeva juust on juustukeldris laagerdnunud kõigest 1,5 kuud.  
 
Gefilus / 2GO jogurtijoogid
Sellised väikese jogurtijoogid meeldivad mulle väga - täpselt paraja suurusega, et jõuab hommikusöögi või lõunapausi ajal korraga ära juua. Jogurtid on parajalt paksud, saab ka veidike kõhutäidet. Banaani-maasika jogurtijook on täitsa mõnus. Banaani maitse varjutab küll maasika pea täielikult, aga selline see banaan kord juba on, teistel ta eriti särada ei lase. Ploomimaitseline jook oli lapse lemmik, minu jaoks jäi ploomi maitset veidi väheks, aga muidu mõnusalt mahe. Mulle maitses kõige enam kiivi jogurt, see on minu lemmikpuuvili ka, nii et läks hästi. Kiivi maitset on mõnusalt tunda ja jogurt ei ole liialt magus. Kindlasti ostan seda endale koju kohe mitu pakki. 
Lemmik!
Alma / Astelpaju-apelsinikisselliga kohupiimakreem
Kohupiim kisselliga on üks minu lemmikmagustoitudest juba lapsepõlvest saadik. Poest ma tavaliselt neid väikeseid magustoite ei osta, sest need on niiiiii magusad. Ostan eraldi kohupiima ja kisselli ning teen kreemi just nii magusa, kui meeldib. Ka see Alma kohupiimakreem astelpaju-apelsinikisselliga on minu maitse jaoks liialt magus. Lootsin, et kissell on veidi hapukas, sest astelpajult ja apelsinilt just seda ootakski, aga ei kõik on magus nagu komm. Magusaisu rahuldab see väike topsike küll kindlasti ja tekstuur on nii kohupiimal kui kissellil mõnus. Kui ainult selle suhkruga saaks veidike tagasi tõmmata.  
Kas olete mõnda neist toodetest proovinud?
Kuidas meeldis?

Tänaseks kõik, olge armsad!


Photo: source

5 comments:

  1. Mulle ka väga maitseb see kiiviga jogurtijook :)

    ReplyDelete
  2. Olen proovinud piparkoogikohupiima, aga minu jaoks oli piparoogimaitset vähe :)
    Kaire

    ReplyDelete
  3. Kas sul on laps? Siit lugedes oli see väga suur üllatus mulle igatahes.
    Aga väga mõnus postitus, kutsub kohe proovima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, see oli ka mulle üllatus. Ja veel nii vana! :) väga lahe.

      Delete

ShareThis