arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

17/12/2014

Tule, aitame koos loomi!



Ma püüan seda postitust mitte väga kurvaks ajada, sest kõige vähem tahan teid sellel ilusal jõuluajal nukraks muuta.
Tegelikult on see ikkagi pigem rõõmus jutt, sest me saame koos selle kurva rõõmuks pöörata. :)
Nimelt, minuga võttis ühendust Ma Armastan Aidata meeskonnd ja pakkus võimalust olla üks esimestest,
kes saaks katsetada (koos teiega) nende uut arendust - ANNETUSALGATUSED. Mul hakkas muidugi mõte kohe loomade poole jooksma ja olin ilma pikemalt mõtlemata nõus - me peame neid imelisi olevusi, kellega planeeti jagame hoidma ja kohtlema armastusega! 
Räägin lähemalt, mis me koos Ma Armastan Aidata lehel ära saame teha ja millise algatuse ma valisin, loodan, et kiidate heaks.
Annetusalgatused on väga lahe uus funktsioon, kus iga inimene saab teha oma isikliku annetusalgatuse, valides endale südamelähedase projekti ja jagades algatust oma sõprade - tuttavatega, koguda koos raha meelepärase organisatsiooni heaks.
Annetuskeskkonnas on tehtud kõik väga lihtsaks - tuleb vaid lehele end sisse logida, valida kellele ja kui palju soovid annetada ja heategu ongi tehtud! Mulle meeldib, et on ilusti näha, kui palju annetusi ja mis summas on algatusele tehtud - tore on jälgida, kuidas summa kasvab ja heategu suureneb. Annetades saad valida, kas annetad anonüümselt või jääb sinust märk maha. Projekte, mille seast valida on lausa kolmkümmend viis, alustades koolikiusamisest ja lõpetades nahkhiirte kaitsmisega. Mina teadsin kohe, et valin mõne loomadega seotud aktsiooni ja selleks sai MTÜ Loomus projekt "Olen loomade poolt!".
Need toredad inimesed tegelevad  teadlikkuse tõstmisega loomade olukorra kohta karusloomatööstustes, põllumajanduses, katselaborites ja meelelahutuses. Seda on nii väga vaja, sest mulle tundub, et vaatamata sellele, et loomade julmast kohtlemisest on ka meedias viimasel ajal palju räägitud, ei ole paljudel inimestel aimugi, kuidas koheldakse loomi näiteks karusloomakasvandustes. Kuidas muidu seletada fakti, et küsitletutest vaid pooled on nende farmide vastu. Me saame seda kõike muuta!

Ma nii loodan, et te leiate sellel kiirel pühadeperioodil need paar minutit, et oma abikäsi ulatada - need armsad rebased on seda väärt.
Teeme koos jõulude ajal ühe väikese heateo - ma luban, et tunne on pärast nii hea. :) 
Minu annetusalgatuseni pääsed SIIT. Ma panen lingi, kust jõuab algatuse lehele, blogi paremasse serva,
siis saate huvi korral sinna klõpsata ja uurida, kui palju oleme juba armsate loomade tarvis raha kokku kogunud.
Annetusi saab teha kuu aja jooksul.

Suur aitäh teile kõigile ette, et aitate neid, kes ei saa ise enda eest seista!

Mis te arvate sellest uuest arendusest?
Kas kaaluksite näiteks jõulukingituste asendamist koos pere või
sõpradega annetuste kogumisega meelepärase organisatsiooni heaks?

p.s. Mul tuli selle kõigega seoses kohe meelde taksikoer Pruno, mäletate, see tilluke kutsu, kelle pilti Facebookis jagasin. Koerake jäi auto alla ja omanik ei vaevunud haiglasse kohalegi tulema. Võhivõõrad inimesed võtsid ta oma hoole alla ja palusid Facebookis abi ning meie kõigi toetusel on ta nüüdseks uues kodus paranemas. Nii hea tunne on! Facebooki pilt Prunost on SIIN, kui kommentaare veidi allapoole kerida, näed toredat fotot, kus Pruno juba tervenemas. :) 

Praeguseks kõik, olge armsad!

Photo: source

6 comments:

  1. see on nii ilus projekt ja nii tore, et ka sina ise ilublogijana oled otsustanud sellest osa võtta. ma olen isegi viimastel aastatel pühade ajal teinud väikese annetuse näol kingituse loomadele, kes paraku ise end aidata ei saa. sel aastal ongi see kink mul veel tegemata. nii et ma väga kiidan sinu algatust! :)

    ReplyDelete
  2. Minu arvates väga hea mõte. Sul on ju palju jälgijaid, kes sind usaldavad ning see postitus mõjub vast rohkem, kui näiteks mõni Facebookis jagatud abipalve, mis muu info sisse ära kaob.
    Mina annetan üsna tihti, enamasti just loomadele. Ka minu tuttavad otsustasid sel aastal jõulukinkide asemel hoopiski "Jõulud haiglas" projektile annetuse teha. Hea meel, et selline mõtteviis levib ja et ka sina just abitud loomakesed valisid :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga lahe aktsioon Sinu tuttavate poolt . :)

      Delete
  3. Nii-nii tore ettevõtmine! Loodan, et kogume piraka summa, sest usun siiralt, et see projekt on seda väärt. Mulle on igasugused loomadega seotud annetamised alati südamelähedased, mul on hea meel, kui blogijad ka oma lugejaid head tegema ajendavad :)

    ReplyDelete

ShareThis