arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

19/01/2015

Fitness // 15 min. HIIT treening algajatele + toitumisnipp



Tänane treening on veidi lihtsam, kui üleeilne, millest mul lihased on tänagi veel pisut valusad. Aga ei midagi hullu. Ülepäeviti on väga paras treenida, eile ma uuest trennist veel ei unistanud, aga täna juba täitsa kibelesin. Tegu on HIIT treeninguga, s.o. High Intensity Interval Training - kõrge intensiivsusega intervalltreening. Kuna trenn on mõeldud algajatele, ei ole see nii hullumeelselt võhmale ajav, täpselt paras. 

Söö nii palju spinatit kui jaksad!
Spinati kasulikusest on kindlasti kõik kuulnud ja näinud pilte rohelistest smuutidest, mis paksult seda head kraami täis. Spinati tore omadus on see, et taim on täiesti maitsetu ja seetõttu saab neid rohelisi lehti lisada nii paljudesse toitudesse. Seda, pea kõiki elutähtsaid vitamiine ja mineraalaineid sisaldavat taime olen pannud kastmetesse, suppidesse, lasnaje vahele, wrappidesse, kartulipudrusse ja omleti sisse. Olen ostnud nii potis kasvavat spinatit, plastkarpidesse pakitud lehti, kui ka külmutatud portsjone ja pean ütlema, et viimane variant meeldib mulle kõige enam. Imelihtne on paar kuubikut valmishakitud lehti supi sisse visata. Üks asi on mul veel proovimata - lisada spinatit smuutisse, lihtsalt ei ole kunagi meeles. 

 Rimi pakub näiteks selliseid spinati portsjone.
Eile tegin nendega kalkuni-spinati lihapalle ja pean ütlema, et need on kõige paremad lihapallid, mida ma kunagi olen proovinud. Korralikku pilti mul kahjuks näidata ei ole, sest õues oli juba kottpime, kui pallid valmis said. Ainus tõestus neist on kaks koledat Intagrami fotot - maitsesid need pallid kordades paremini, kui pilltidelt paistab. :) 

Vaja läheb:
500gr hakitud kalkuni kintsuliha (sobib ka kanahakkliha)
½ klaasi hakitud spinatit või mõned külmutatud spinatikuubikud
1 muna
 ½ klaasi riivsaia või -leiba
1 hakitud sibul või ½ tl sibulapulbrit
1 purustatud küüslauguküüs
soola, pipart, punet, tüümiani

Minul on kotlettide-lihapallide tarbeks ostetud sibulapulber, aga kui kasutad värsket sibulat, prae see enne lihale lisamist läbi, muidu jääb see ebameeldivalt krõmpsuma. Kui lisad külmutatud spinati sulata see enne ja pigista üleliigne vesi välja. Sega kõik komponendid kokku ja vormi pallid, küpseta 200 kraadises ahjus u. 20 min. Sama kiirelt saavad valmis koorimata, neljaks lõigatud kartulid, mis on segatud õli ja maitseainetega. Maitsev!
Kuidas tänane treening meeldis?
Kas sööte spinatit ja kui, siis kuidas?
Praeguseks kõik, olge tublid! 
Õhtupoole tulge tagasi, siis saab lugeda tühjadest totsikutest. :)

Photo: source

11 comments:

  1. spinat on üks mu lemmikutest, lahe, et rimi müüb selliseid spinati portsjoneid. :D

    ja kindlalt teen neid lihapalle! :)

    ReplyDelete
  2. Soovitan väga spinatit smuuti sees ka ikka järgi proovida, eriti veel koos ühe banaani ja veidikese kookos- või mandlipiimaga :)

    ReplyDelete
  3. Märkasin Su tervislikel piltidel kartulit :) Kartul ei ole iseenesest halb asi, mida menüüst välja jätta, aga kartulit ja liha (ja ka pastat ja liha jms) ei tohiks koos süüa, sest see aeglustab ainevahetust. Mina hakkasin mingi aeg kaalu kaotama sellega, kui hakkasin kartulit ja liha eraldi sööma. Teen kas kartulit salatiga või liha salatiga, nii ei pea ennast millegagi piirama, aga samas on kohe toitumine palju tervislikum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul otseselt kaalu ei ole vaja kaotada ja ma niiväga näpuga järge ei aja, et mis ma suhu pistan, aga jah, seda olen kuulnud, et neid asju koos ei sööda. Kartulit salatiga tundub veider süüa, aga peaks proovima. :)

      Delete
  4. Mulle just väga meeldib erinevate juurikate, köögiviljade, salatite maitse. Ehk sellepärast on spinat minust suuuure ringiga mööda läinud.

    Sinu tervislikud postitused on väga teretulnud! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on jälle tegu, et neid juurikaid endale sisse pigistada, no ei ole head juu. :)

      Delete
  5. Juhul kui Sa juba mõnda kasutajat ei jälgi, siis Instagramist saab palju toitumise ning treeningute seotud motivatsiooni ja mõnusaid uusi ideid! Näiteks mina jälgin palju selliseid kasutajaid ja kuna nad kõik üldiselt igapäevaselt postitavad, siis motivatsioon ja trennitahe püsib kõrgel :) Kui soovid, piilu keda mina jälgin ;)

    ReplyDelete
  6. OO, need külmutatud pallikesed on küll suurepärased. aitäh hea tähelepaneku eest! :)

    ReplyDelete

ShareThis