arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

27/01/2015

Fitness // 30 min. rasvapõletus treening algajatele + toitumisnipp



Tänane teening meeldis mulle niiiii väga, mõnusad harjutused ja võttis just parajalt võhmale, jaksasin isegi peaaegu kõike kaasa teha, v.a. kätekõverdused, no lootusetu, käed on nagu makaronid, isegi ühega ei saa hakkama. :)


Söö kommi asemel datleid.
Kui teil on nagu minulgi, komme peale sööki mõni komm suhu pista või neid niisama päeva jooksul krõhveldada, siis proovige datleid. Ma olen juba mitu nädalat hakkama saanud nii, et mul kapis mitte üht Nurri ega Pilvekest pole. Ma ei hakka siin lahti kirjutama, miks on datlid äärmiselt kasulikud, kel huvi, leiab hulgi lugusid sellest, kuidas see vili võitleb nii vähi kui insuldi vastu. Meile piisab sellest, kui teame, et nendes tillukestes puuviljades on muljetavaldavalt palju erinevaid toitaineid, vitamiine ja mineraale. Tõin mõned neist alloleval pildil ka välja. No kommidega ei saa kindlasti võrrelda. :) Ma avastasin datlid enda jaoks alles hiljuti. Mu ema on neid juba aastaid tarbinud, aga miskipärast hoidsin neist eemale, ei kutsunud need mind isegi ennast maitsma, tundusid mingid kleepuvad imalad käkid, no ma ei olnud eriti kursis ka, kui tervislike "junnidega" on tegelikult tegu. :)

Nüüd on mul alati kapis ja kotis pakk datleid ja no paremat energialaksu andvat toiduainet annab otsida. Selles on nii palju fruktoosi ja glükoosi (kuni 80% kogu viljast), et igasugune loidus on koheselt pühitud. Loomulikult ei tasu datlitega liialdada, eriti mitte neil, kes kaalu soovivad langetada - 100 grammis datlites on pea 300 kalorit, aga ega üle ühe korraga tahagi, magusaisu saab kiirelt rahuldatud. Datlid sobivad hästi ka neile, kes hommikusööki ei armasta või ei jõua süüa - paar datlit ja energiat on terveks hommikuks. Mina söön neid tavaliselt niisama, aga datleid võib pista näiteks ka smuuti sisse, kui see piisavalt magus ei ole või siis tükeldada mõni vili kreeka jogurtisse. Ma ei ole veel jõudnud proovida, aga räägitakse, et datlid sobivad ülihästi kokku sinihallitus-, kitse-, või fetajuustuga, peab proovima! 
Tavaliselt on mul kodus kuivatatud datlid, need on nii mõnusad, veidike nätsked ja ilma kivideta.
 Tahtsin kangesti ka värsked datlid ära proovida ja soetasin paar päeva tagasi selle suure karbitäie. Datlid näevad selles küll isuäratavad välja, kuid ei maitse mulle sugugi - koor on liialt paks ja sisu paras plöga. Lisaks kõigele on neis kivid sees, mida ma karbilt välja ei lugenud. Kasutan need smuuti sisse ära ja edaspidi ostan ainult oma armsaid kuivanud käkke. Mõtlen, et soetan järgmise paki mõnest ökopoest, siis on kindel, et need on ka kemikaalidest vabad. 


Kuidas tänane treening meeldib?
Kas sööte datleid?
Tänaseks kõik, olge armsad!

21 comments:

  1. 30 minutiga ei ole võimalik rasvapõletust teha.
    See on lihtsalt masendav, kuidas iga suvaline arvab, et temast on saanud "personaaltreener" ja siis lihtsalt levitatakse valearusaamu üle maailma. Igaüks võiks jääda oma liistude juurde.
    Sa ei ole piisavalt pädev selleks, et kõiki oma lugejaid selles osas "harida". Kui sa ikka piisavalt pädev ei ole, siis ei tasu kõikidele noortele tüdrukutele sellist eeskuju anda.
    Poolte nende "tervislike postituste" juures tahaks lihtsalt kahe käega peast kinni võtta.
    Kui sarnaseid postitusi edaspidi ka tahad teha, siis soovitan sul ühendust võtta mõne asjatundjaga ja tehke neid postitusi koos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga masendav, et pead siin neid ebakompetentseid postitusi lugemas käima. :) Palun Sul asja mitte liiga tõsiselt võtta. Pool tundi treeningut noortele tütarlastele kindlasti halba ei tee, ikka head ju. See, kui palju need parajasti rasva põletavad, ei olegi siin nii tähtis. Harida ma kindlasti kedagi ei püüa, jagan oma arvamust ja kogemust, nagu ikka siin blogis. :)

      Delete
    2. pool tundi arvuti ees harki-kokku hüppamine > terve õhtu arvuti ees lösutamine. ma ka ei näe, kus probleem on selles, et võiks end veidi liigutada, ükskõik kus ja millal.

      Delete
    3. Mul tekkis küsimus Anonymusele - milleks nii kuri kommentaar? Pille-Riin ei olegi spetsialist ja ei peagi olema selleks, et avaldada Oma blogis Oma arvamust. Ma olen fitness-maailmaga juba mitmeid aastaid kursis ja loen ka teisi ainult fitness-blogisid (mida Pille oma ju ei ole, siin on palju muud huvitavat ka) ja minule näiteks meeldivad Pille postitused väga ja ma küll siit välja ei loe, et ta oleks järsku hakanud mõtlema, et temast on saanud "personaaltreener"... Samuti ei leia ma midagi, mille peale kahe käega peast kinni võtta. Ja tekkis küsimus, et mis valearusaamu Pille-Riin siin levitab? Äkki oskad konkreetselt välja tuua, et me oskaks ka siis nüüd sellest midagi õppida? Pille ei väitnudki ju, et kui nüüd seda treeningut teha, siis 30 minutiga hakkab ju rasv põlema, see ei olnudki postituse eesmärk. Pealegi mis halba eeskuju saab siit noortele tüdrukutele tulla, kuidas saab üldse mingi trenni tegemine või enda liigutamine halb eeskuju olla? Ja tervislike toitumisnippide koha pealt - minu jaoks nt on see viimane soovitus küll väga hea ja kasulik, kuna olen suur magusasõber ja tume šokolaad pole just lemmikuim, ongi raske leida mingit väikest magusaampsu, mis magusaisu rahuldaks, datlid proovin nüüd kindlasti ära :) Ja viimane asi, Anonymus - palun ära loe lihtsalt neid "ebakompetentseid" postitusi siis tõesti, keegi ju ei käsi. Võid ju ise oma asjatundjate poole pöörduda ja kirjutada siis ise paremaid ja asjatundlikumaid postitusi :)

      Delete
    4. Aitäh! Loodan, et Sulle datlid maitsevad, panin just kaks tükki põske. :)

      Delete
  2. 30 min on parem kui mitte midagi, kuigi 45-90 min on veel parem, siis hakkab tõesti põletamine pihta. 30 min pigem viib toonusesse. Aga datlitega ei tasu liialdada, sisaldab lisaks kõigele heale ka hunnikutes suhkruid ;) postitus ise armas, nagu alati ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uhh, ei tea, millal see aeg tuleb, kui 90 min. jõuan järjest hüpelda. :D Aitäh Sulle!

      Delete
    2. Ma näiteks kõndisin tempokalt 60 min ja kahe päevaga oli piht peenem ja tundsin lihaseid. Leia omale sobiv ja tee seda soovitatavalt 1,5 h :) tulemused on megakiiresti näha. Ja ei pea seda 1,5 h järjest tegema. Jaota ära päeva peale, nt 45 min hommikul ja 45 min õhtul :) Aga kui on mega magusa isu - tume shokolaad aitab ka! 5 tk päevas on veel tervislik ka! (padjakest mitte terve shoks :P) Minul isiklikult aitavad puuviljad ka magusa isuga võidelda. Eriti tsitrulised. Ja kuna mul on 40 kg vaja kaotada on sellest suurt kasu olnud :)

      Delete
    3. Mhmh, tume šokolaad on ka kapis, nii igaks juhuks. Nüüd õnneks kutsu ka, kellega saab tempokalt kõndida paar korda päevas. :)

      Delete
    4. Ma veidike kade ka, mul kutsut pole kellega jalutada, pean iseendaga leppima, sest kasse ketiotsa ei pane :D

      Delete
    5. Mõned vist isegi panevad, aga tempot nendega arvatavasti ei arenda. :D

      Delete
    6. jep, olen proovinud. Kukub kummuli ja vea järgi, kui tahad. tema mängib surnut :D

      Delete
    7. Haha, no siis pole muud kui kelguga järgi vedada või seljakotti. :D

      Delete
  3. Mul on kommiasemel lemmikuks apelsinid. Mõnikord söön kasvõi mitu tükki, peaasi, et käsi küpsise või kommi järgi ei haaraks. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Praegu on poodides apelsinid nii magusad, aina mugiks. :)

      Delete
  4. kätekõverdusi soovitan alguses põlvedel teha, nii on lihtsam ja varsti jaksab tavalisi ka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, nii ma tegingi ja lisaks veel diivani äärele kätega toetuses, siis sain isegi mõne tehtud. :D

      Delete
  5. Tegin just täna hommikul 60 kätekõverdust, niii hea :D Mitte küll järjest, aga 10 x 6. Liiga hea harjutus, et oma kavast välja jätta. Treenib kenasti kõhulihaseid ka ;) Vastu seina kätekõverdusi teha on kõige lihtsam, järgmine on raskuselt tooli/diivani/laua servale käsi toetades ja siis juba paralleelselt maaga. Ma ei uskunud ka kunagi, et üle 10 päevas teha suudan: harjutamine teeb meistriks!

    ReplyDelete
  6. Biomarketis müüakse lahtiselt kuivatatud datleid, need väga mõnusad ja pole ka hirmkallid. Ja proovi kindlasti sinihallitusjuustuga, väga mõnus eriti veini kõrvale:)).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, sealt vaatangi, aitäh! Veini ma ei joo, aga proovin kindlasti juustuga. :)

      Delete

ShareThis