arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

15/01/2015

Fitness // 40 min. kogu keha treening algajatele + toitumisnipp



Täna võtsin end lõpuks kätte ja alustasin treeninguga. Motivaatoriks sai Buduaari Body märkmik (vt. eilset postitust), mis mind laua pealt kurjalt põrnitses, kuni otsisin oma paar aastat kasutuna seisvad tennised-dressid üles ja võtsin esimese ettejuhtuva YT treeningvideo algajatele ette. Esimesed 15 minutit trennist läks selle nahka, et Dexter ei saanud aru ja ma teda üldse ei süüdista, miks ma arutult ringi hüppan ja teda sellesse mängu ei taha kaasata, vaid eemale peletan. Vaene koerake oli lõpuks juba täitsa hullumas ja kimas mööda korterilt arutult ringi. Lõpuks ta siiski rahunes ja piidles mind diivanilt, aeg ajalt siiski püüdes selja tagant ligi hiilida, pidin pidevalt jälgima, et talle mõne harjutuse käigus peale ei hüppa. Loodetavasti ta varsti harjub mu sahmimisega ja lepib asjaga. :) 
Otsustasin koduse trenni kasuks, sest minu paari aasta tagune klubis treenimine lõppes peale mõnda kuud agaralt kohalkäimist tühja maksmisega, ma lihtsalt ei suutnud ennast iga ilma ja tujuga sundida kohale minema. Ma olen äärmiselt sihikindlusetu, mis treenimisse puutub ja ma üldse ei imesta, kui ka see algatus peagi hingusele läheb. Tegelikult ma seepärast just tahtsingi blogis asja teiega jagada ja arutada. Et kui teie seas on huvilisi, kes harjutustest ja ehk ka veidi tervislikumast toitumisest  huvitatud, siis ma hea meelega jagaksin seda, mida leian ja see omakorda hoiaks mind motiveerituna ja paneks häbenema, kui alla kavatsen anda. :) Oma päevamenüüd ma kirja ei hakka panema, sest keda ikka huvitab, et olen täna söönud kolm heeringaleiba, kolm kiivit, hunniku pelmeene ja kaks tassi kohvi. Võib-olla ehk tulevikus, kui olen rohkem uurinud, mida ja kui palju on tervislik süüa. Aga mõtlesin jagada  lihtsaid toitumisnippe ja teadmisi, mida saab igapäevaselt kasutusele võtta. Loen neid küll iga päev, aga ega meelde ju ei jää, et söö iga päev üks banaan, siis ei teki ealeski masendust vms. Aga kui see kõik kirjas, siis on hea vahel üle lugeda ja jääb ka paremini meelde. Mis te arvate sellest kõigest?

 Tänane esimene trenn oli 40 minutiline kogu keha treening ja ausaltöeldes ei jaksanud ma mõnda harjutust teha, kuigi see kava on mõeldud algajatele. Mnjah, paar aastat treenimata keha ei taha kohe üldse kaasa teha. Aga mis mulle väga meeldis, oli selle treeningu lõpus tehtav 10 min.venitus, neid harjutusi oli küll väga mõnus teha ja kuigi ma arvan, et hakkan iga kord treenima erinevate videote järgi (rutiinitalumatus on mul), siis neid võiks kohe iga kord lõpus teha. Praegu on küll tunne väga hea, eks näis, mis mu lihased homme mõtlevad.


Kirjutage kindlasti, kas oleksite huvitatud minu poolt järeleproovitud treeningvideodest.
Jagaksin ainult neid, mis ise olen läbi teinud ja mis ei ole liiga rasked ega keerulised. Päris aeganõudev on neid "tavainimesele" sobivaid videosid tuhandete pakutavate seast välja urgitseda, väga palju on hulle rapsimisi või keerukate sammudega "tantse".  
Tänane toitumisnipp on rohkem meeldetuletus. Ka mulle endale. 
Vaheta valge riis, pasta ja suhkur tumeda vastu.
Ma ei tea, miks ma alatasa selle lihtsa asja unustan. Olen juba mitu korda lubanud, et enam seda valget jura koju ei osta, aga ikka rändab see mu ostukorvi. Kusjuures pruun riis maitseb mulle isegi rohkem, kui valge, pastaga nii hästi ei ole läinud või ei ole ma lihtsalt õige otsa sattunud. Rafineerimata suhkur maksab küll 2-3x rohkem, kui tavaline valge, aga ega seda ju palju kasuta, kohvi sisse paar lusikat ja vahel küpsetamiseks. Kui ma eksi, saab Selverist praegu kasulikuma suhkru kätte alla 2€.

Kui keegi proovib tänase treeningu järgi, andke teada, kuidas läks.
Ja kirjutage kindlasti, mida sellistest postitustest arvate.
Tänaseks kõik, olge tublid!
  


14 comments:

  1. Ise soovitaks Way of Gray'd. On küll tasuline aga 10 dollari eest saad korraliku treeningplaani, kus on sees soojendus, trenn ning venitus. Jääb ära see otsimine ning samas saab terve keha korralikult treenitud :) vähemalt mulle on küll kasuks tulnud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle just meeldibki otsida ja tuhnida. :)

      Delete
  2. Sellised postitused meeldiksid mulle väga. Kuna ise praegu jõusaali ei jõua siis treenin kodus ja oleks tore uusi trenne siit leida :) Praegu olen treeninud YT FitnessBlenderi järgi. Ning ka nippe oleks tore teada. Kipub ikka lihtne asi meelest minema :)

    ReplyDelete
  3. Kui sa selliseid "toitumisnippe" hakkad panema, siis pigem jäta need ära.. Ei ole vahet, kas tegu on valge või pruuni riisiga/pastaga/, gluteen on gluteen. See on väga raskesti seeditav ja kui võtta näiteks pruun riis, siis 100g-s on 73g süsivesikuid. Mida on ÜLI palju. Süsivesikud jah annavad tõepoolest energiat, kuid kui viia süsivesikute hulk organismis madalale, siis hakkab organism energiat võtma hoopis rasvast(mis on ju absoluutselt ideaalne!). Suhkrust ei tasu rääkidagi- valge(või siis pruun) surm. Soovitan sul väga suur eeltöö teha, enne kui oled valmis nippe avaldama! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No nii hull see asi vast ikka ei ole. :D Kui gluteenitalumatust ei ole, siis keha saab ikka hakkama selle riisi ja pastaga.

      Delete
    2. Ma pigem ütleks, et selle anonüümse postituse tegija võiks teha eeltööd, sest see jutt on lausrumalus. Valgel riisil ja pruunil riisil on vahe sees küll, pruun riis on töötlemata ja tervislikum. Gluteeni vältimine, kui ei ole gluteenitalumatust, on täiesti mõttetu, see ei tee mitte midagi halba. Kui tarbida vähe süsivesikuid, tuleb tarbida palju valku ja rasva, mis võib viia tõsiste terviseprobleemideni.

      Delete
    3. Lisaks tuleks mainida, et riis ei sisalda gluteeni. Gluteeni on nisus, rukkis ja ordas, võib ka olla kaeras (kui eelnevatega koos kasvatatud). Erinevate teraviljade jahud jms võivad sisalda gluteeni, kui on samas kohas töödeldud.

      Delete
  4. Väga tubli oled, Pilleke! Ma tegin täna just spordiklubiga liitumise ära. Sain eelmise aasta lõpus natuke trennimaigu suhu ja endale üllatavalt igatsen kõige rohkem jõusaali kangi tõstma :D Sinu fitnessteemalisi postitusi loeksin väga hea meelega :) Mul on sulle ka paar YT treeningvideot soovitada, mida olen proovinud. Need on päris tõhusad ja efektiivsed ent samas lihtsalt jälgitavad ja lõbusad :D Tegemist on Tiffany Rothe treeningvideotega, ise olen proovinud nt seda https://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ ja seda, mis on natuke raskem https://www.youtube.com/watch?v=iaLm_UTF9aA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Liinake! Proovin kindlasti järgi, mulle meeldib, et treener on seal lahedalt vormikas. :)

      Delete
  5. Üks äge channel https://www.youtube.com/channel/UCIJwWYOfsCfz6PjxbONYXSg treener on lihtsalt nii energiline aga samas mitte liiga crazy (mulle isiklikult väga röökivad ja üle võlli aktiivsed tegijad ei istu, aga see isiklik kiiks), selline lõbus ja treenimine tal näib (rõhk sõnal näib!) nii imelihtne :)
    Minu pea igapäevane lemmik (no ok paar korda nädalas) https://www.youtube.com/watch?v=PLP32Bd28cA uskumatu, kuidas ainult 5 minutit niiii süldiks jalad võib teha, pealtnäha nagu eimidagi ;)

    ReplyDelete
  6. Mina soovitan ka Blogilatest, tal on kodulehel (www.blogilates.com) eraldi algajatele terve kuu treeningkalender, edasijõudnute kalender on parooli all ja selle saab uue kuu alguses meili peale, kui oled nn uudiskirjaga liitunud. Lisaks on tal kolme kuu toitumiskava ka tasuta, varem olid paroolid peidetud, et ütles kuskil videos vms, aga viide on juures, kust ja kuidas täpselt saab. Väga sümpaatne naisterahvas ja räägib mõistlikku juttu ka. Soovitan uurida ja proovida :)

    ReplyDelete

ShareThis