arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

31/01/2015

Fitness // Kogu keha treening "Armasta oma keha!" + toitumisnipp




Tänane valentinipäeva hõnguline  treening oli mõnusalt lihtne, v.a. mõned kõhulihaste harjutused, sest neid mul lihtsalt pole... veel. Treeningul läheb vaja ka hantleid, aga sobivad ka väikesed veepudelid. 
Mulle meeldis, et harjutusi tehti läbi kaks kord, nii said need korralikult selgeks ja teisel korral läks asi kohe palju ladusamalt ning
kindlasti ka efektiivsemalt. :) 


Muuda toiduga nahk klaarimaks.
Kindlasti on kõigile teada, et see, mida endale suhu pistad paistab välja ka näost. Ma ei pea silmas seda, et kui sööd hulgi kreemikooke, siis põsed paisuvad, vaid seda, et toit peegeldub sinu näonahal. Mida siis süüa ja mida mitte, et see näeks välja kaunim?
Proovi seda:
Jäta menüüst välja piim, valge suhkur ja -jahu ning too poest koju hulgi neid ...

Püüa päevas süüa vähemalt paari neist toiduainetest ja juba kahe nädala pärast peaks sulle peeglist vastu vaatama palju kenam, siledam ja säravam nägu. Mõnel õnnelikul pidavat lausa akne kaduma. Vot nii väidavad toitumisteadlased. Peab proovima! Kuigi piimatooteid ma päris välja ei tahaks jätta, kohvi peale ikka natuke piima panen ja külmkapp on Valio kingitud kodujuustu ka täis. :)

Kas kavatsete tänase treeningu läbi teha ja naha dieedile panna ?
Tänaseks kõik, olge armsad!

13 comments:

  1. Kõik nipid on seni olnd väga asjalikud, kuid hetkel on naljakas näha kõige rohelise ja kasuliku vahel täisteratoodet. Jahu on jahu ükskõik, kas ta on täistera või valge. Ikkagi ei ole tervislik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ei saa hakkama ilma röstsaia, pasta ja pannkookideta, see ei ole mingi elu! :))

      Delete
    2. Ma ka varem arvasin, et ei suuda loobuda neist, sest igasugused pastaroad olid iganädalases menüüs kindlalt esindatud ning hommikul võisaiad-leivad olid lihtsad ja kiiresti valmivad. Hetkel ma olen oma menüüst välja jätnud nii teraviljatooted ja vähendanud tunduvalt ka piimatoodete hulka ja ma pole ennast mitte kunagi varem nii hästi, tervena ja energilisemana tundnud kui praegy. Mu aknele kalduv nahk on ka palju-palju klaarim. Vanasti olid punnid igapäevased külalised, kuid praegu healjuhul nädalas korra üks punn tuleb. Kui nüüd rääkida teraviljatoodetest, siis seal sisalduv gluteen on paljude hädade põhjustaja. Paljud inimesed tegelikult ei teagi, et nad võivad olla gluteenitalumatud ja seda ongi raske kindlaks teha ka arstide pool. Peamised sümptomid gluteenitalumatudel on nt: seedetrakti-, mao- ja seedeprobleemid: gaasid, puhitus, rahutus, alakõhukrambid, kõhukinnisus, kõhulahtisus või muutuv kombinatsioon mõlemast – ärritatud soolestiku sündroom. Peavalud ja/või migreenid. Emotsionaalsed probleemid: ärrituvumine ja ootamatud tujumuutused. Uimasus, tasakaaluhäired, nõrkus, valu, kipitus või tuimus jäsemetes. Lihas- ja sidekoevalud. Väsimus, kas siis krooniline või peaaegu peale igat einet („laseks õige leiba luusse“).
      Need sümptomid on ilmselt paljudel olnud ja ilmselgelt ei tulda selle pealegi, et toit on see, mis meid haigeks teeb. Arvatakse, et selline asi on normaalne ning tegelikku põhjust üldse ei suvatsetagi otsima hakata, vaid pöördutakse arsti poole, kes muudkui leevendavaid medikamente kirjutavad. Siit algab nõiaring. Kõiges on süüdi reklaam, kes inimeste ajusid mürgitavad, öeldes, et inimene ilma leivata ei saa piisavalt kiudaineid ning ilma piimata kaltsiumi ja ilma peavalurohuta normaalselt elada.
      Okei ma nüüd lõpetan, muidu ma lähen kõige peale maru tigedaks, tglt olen väga leplik teiste arvamuste ja harjumuste suhtes :D Kuid aegajalt plahvatan ja tahan sõna sekka öelda, et on siin maailmas on võimalik ka teisiti elada ning oma valikuid muuta :)

      Delete
    3. Ma ei kujuta ette, millest ma siis toituma hakkaksin, mulle ei maitse sugugi juurviljad, nii et jääb vist ära. :D

      Delete
    4. Tere Kadri,
      Eesti tunnustatud arstid on kinnitanud, et kui oled gluteenitalumatu, siis tunned selle kindlasti ära. Eestis on hetkel gluteenitalumatus arstlikult diagnoositud ca 200-300 inimesel (jällegi fakt, mida arstid seminaril rõhutasid), seega ülejäänud inimesed on selle endale pigem elustiiliks võtnud, et äkki aitab kaalust alla saada.
      Gluteenitalumatus on seega ikka päris haigus, niiet ärgem levitagem arusaama, et väikese puhituse peale võib Sul see olla.
      Seega ma lähen tigedaks nende peale, kes sellist "tõde" levitavad, et kõik on gluteenitalumatud ja -laktoositalumatud :) Laskem ikka arstidel see diagnoosida :)

      Ikka parimat,
      Reine

      Delete
  2. Sorry, ma kohe pidin vastama sellele kommentaarile - täisteratooted on tervislikud! On kahte sorti teraviljatooteid - rafineeritud teraviljatooted (nisu) ja TÄISteratooted (ingl. keeles wholegrain) kuhu kuuluvad pudruhelbed, kliid, täistera baasil valmistatud hommikuhelbed ja müslid, odra-, rukki- või kaeratangust valmistatud tooteid; täisteranuudlid ja täisterapasta. Muidugi soovitakse nn 'valget' jahu vältida, sest see sisaldab lihtsüsivesikud, mis imenduvad organismis kiiremini ja annavad lühiajalist energiat. Kui tehakse trenni, siis on meie kehal vaja liitsüsivesikuid ehk kiudaineterikast toitu.

    Enda harimiseks võiks lugeda 'Täisteraviljast toidud ja nende mõju kehale' http://www.kogu.hiiumaa.ee/uploads/adminFiles/syndmused/Kardla%20taisteraviljast%20toidud%20ja%20nende%20moju%20kehale_kokkadele.pdf
    Otsisin väga asjaliku ja TARGA artikli välja, et siin seletamine liiga pikaks ei läheks :) Kusjuures ma nii fännan hetkel neid 'wannabe' toitumisnõustajaid. Nalja nabani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa.. Lugesin ka selle "enese harimise" jaoks mõeldud artikkli läbi. Ma ei saa aru, et kuidas saab olla teravili tervislik, kui pea iga teravilja juures on kirjutadud, et võib põhjustada allergiaid. Minumeelest on kahjulikke omadusi neis rohkem kui kasulikke. Kohe kindalsti ei saa see olla tervislik, kui võivad tekkida mõned tervisehädad. Kiudaineid saab ka mujalt, kui ainult teraviljast.

      Delete
    2. Ärme nüüd kiskuma lähe. :D Tervislik toitumine ei pea olema nii radikaalne. Keha saab ilusti kõigega hakkama, kui ei liialda. Peaasi, et toit oleks vaheldusrikas. Eks see "gluteenihullus" läheb ka varsti üle, samamoodi nagu oli kolesterooliga, vahepeal isegi keelati muna ju süüa. :))

      Delete
    3. Kõik ongi väga tore ja hea :) Lihtsalt sõna tervislik ja teravili ei käi kokku, kui need komplikatsioone põhjustavad :D Jah tõesti, mõne taluvus on vastupidavam, aga ma arvan,et ajajooksul tekitab see neilegi mõne tervisehäda. Siiski on see lihtsalt üks toidugrupp ja ei midagi erilist. Kõht saab täis aga tervislikusest on asi kaugel.

      Delete
    4. Nagu ise ütlesid, paljud inimesed on ja võivad olla gluteenitalumatud. Eks siis tuleb oma tavapärast dieeti muuta, aga see ei tähenda et teravilja üldse süüa ei tohi. Kõikides teraviljades ei ole gluteeni (pruun riis, tatar, kinoa) ja poodides saab gluteenivabu toiduaineid ka (leiba, pasta - maisjahust valmistatud, küpsiseid jne). Minu arust lihtsalt natuke kitsarinnaline on öelda, et teravili on inimesele kahjulik.

      Delete
    5. Paljud inimesed ka ei tea, et nad võivad olla talumatud, kuna mõistavad sümptomeid valesti nt krooniline väsimus, peavalud, seedesüsteemi häired. Ja dieet on natuke vale sõna, sest paljud ei pea dieeti ja üleüldse on dieet lühiajaline nähtus. Õigem oleks öelda toitumist või elustiili.
      Mais on samuti suur allergeen ning kindlasti mitte parem valik kui teraviljast valmistatud pasta :D Siinkohal tuli meelde nali juustuga seoses, et miks on vaja süüa päris juustu kui saab süüa ka juustuLAADSET toodet. Maisijahust pasta on samuti üks pastaLAADNE toode, mis kohe kindlasti ei vääri sõna pasta.
      Ma muide polegi väitnud, et teravili inimesele kahjulik on, lihtsalt tal on sellised pahad omadused, mis kohe kindlasti ei vääri teravilja tervislikuks nimetamist.
      Ma ei taha Sind nüüd kuidagi ära pahandada sellega, et mul teine arvamus on asjadest. Aga tore on teada, et selle põhjal mind kitsarinnaliseks nimetad. Ma väga tänan selle sümpaatse komplimendi eest ;) Jäägem ikkagi sõpradeks

      Delete
    6. Krooniline väsimus, peavalud, seedesüsteemi häired võivad olla ka millegi muu sümptomid, see ei pea kohe olema seotud teraviljatoodete söömisega. Inimesed on sajandeid söönud leiba ja pastat. See, et sina oma toidumenüüst teravilja oled välja jätnud, good for you!

      Pole vaja ka minu iga sõna kallal norida, ma lihtsalt proovisin tähelepanu juhtida sinu 'teravili ei ole tervislik' ütlusele. Maisijahust valmistatud pasta on gluteeni-vaba alternatiiv inimestele, kes on gluteenitalumatusega. Täpselt nagu tavalisest jahust valmistatud pasta/makaronid, on ka maisipasta valmistatud jahust!

      Ma saan aru, et sa räägid nüüd siin juba allergiast ja kuna mul ei ole allergiaid - ei piimatoodete, ei teraviljatoodete ega millegi muu vastu, siis ausalt öeldes pole mul siin enam midagi lisada. Kui sa just siin mingi toitumisspetsialist ei ole, kes läbi interneti nõu annab, mis on tervislik ja mis pole, siis nõustun sinuga - igaüks valib endale meelepärase TOITUMISSTIILI.

      Delete
    7. Olen täitsa tavaline muusikat õppiv tudeng ja avaldan arvamust blogis (kusjuures ilma oma nime varjamata) ning räägin sellest, millest mina olen lugenud ja omal nahal järgi proovinud. Ma arvan, et see on lubatud tänapäeval (või olen ma millestki täiesti valesti aru saanud). Neid tarkusi olen lugenud paleo.ee lehelt.
      Ma tõesti ei tea Sinust ega Sinu allergiatest midagi, ning ka mul ei ole konkreetselt nende vastu allergiaid. Paar kuud tagasi oli mul allergia hoopis banaani ja mee vastu, kuid kui jätsin oma toidulaualt välja teravilja ja piimatooted, kadusid ka allergiad ning nahk muutus paremaks. Praegu pole mingisugustki probleemi tarbida banaani ja mett.
      Ahjaa 6 kilo kadus ka lihtsalt nagu võluväel, ilma trenni tegemata. Varasemalt kaalusin oma 155cm pikkuse juures 46kg, kuid lõpuks sai sellest 40kg. Õnneks nüüd 2kg olen juurde võtnud, kuid soov on vähemalt 45kg taas kaaluda.
      Niiet ülekaalulistel soovitan ka neid piirata ja kilod on kerged kaduma. Mina näen siin ilmselget seost seedesüsteemiga, eriti kui need kõhu kinni teevad.
      Okei ma ka rohkem midagi ei lisa, kuid vahest tunnen lihtsalt muret, et inimesed ei näe seost toidu ja tervisehädade vahel. Arvasin, et oleks tore juhtida tähelepanu sellele.
      Ma loodan, et Sa jälle ära ei pahandanud.

      Delete

ShareThis