arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

30/01/2015

Retsept // Nutella-kaneelimuffinid




Siia tervisliku toitumise vahele ühed jahu ja suhkrut head ja paremat täis muffinid, sest vahel peab neid saama! Ja see pirakas Nutella purk on vaja kuidagi eest ära saada, kopsib muidu seal kapis koguaeg ja nõuab lusikat. 

Vaja läheb:
150gr võid
200gr suhkrut
2 muna
240ml piima
380gr jahu
2tl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
½ tl muskaatpähklit
vaniljet
soola
Nutellat

Peale:
50gr suhkrut
2tl kaneeli
50gr võid
 Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ja piim. Sega ettevaatlikult hulka kuivained. Tõsta supilusikatäis tainast muffinivormi, sellele teelusikas Nutellat, mis kata supilusikatäie taignaga.

 Küpseta 220 kraadi juures 5 min. seejärel keera ahi 180 kraadi peale ka küpseta veel 15-17 minutit.
Kogusest sain kaks plaaditäit e. 24 muffinit ega vähem ei tasu tehagi.
 Lase muffinitel veidi jahtuda. Pintselda muffin pealt sulavõiga kokku ja pista omavahel segatud suhkru-kaneelisegusse.   
Järgmisel korral lisaksin kindlasti rohkem Nutellat, hakkasin sellega koonerdama, paneks seda ka kohe supilusikaga, sest ikka eriti mõnus on, kui hammustad ja soe Nutella voolab mufinist välja...

Photo: source

12 comments:

  1. ma ei tea, millist suhkrut ja jahu kasutasid, aga ise mõtlen, et kui näiteks üritada kasutada muid jahusid nisujahu asemel ja mitte valget suhkrut, siis kindlasti tilgub süda vähem verd ka neid süües :D aga tunduvad meeletult head, kui oleks nutellat "üle", siis valmistaks vist isegi, aga ainult muffinite jaoks ei raatsi osta - ülejääk tuleb ju ära süüa.. saiaga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kasutasin täitsa halbu valgeid jahu ja suhkrut, järgmine kord teen kindlasti rafineerimata suhkru ja täisterajahuga. Pannkoogid mulle selle jahuga küll eriti ei maitsenud, aga äkki muffinitesse sobib paremini. :)

      Delete
    2. Soovitan ka proovida järgmine kord katsetada ka muid variante, ebatervislikumad asjad maitsevad teatavasti naguniii hästi, aga ma üritan kas või challengi pärast juba natuke tervislikumalt küpsetada (kuigi ma teen seda isegi nii harva). Aga kui täistrajahu ei maitse, siis on veel ju ka lai valik jahusid - nt mandlijahu kõlab hästi.. lisaks kindlasti oleks hea kooslus ka nutella+ banaan ja banaan on lisaks ka suurepärane suhkruasendaja ja sobib küpsetistesse hästi :) http://toidutare.ee/toidust/kokakool/v%C3%B5tted/1921E/ siin on ka näiteks häid ideid. Aga nii või naa on huvitav lugeda sinu katsetustest! :)

      Delete
  2. Oh my god..... miks ma seda lugema pidin :'(

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Suhkruteemal kaasa rääkides.. Soovitan kasutada kookosesuhkurt, mis jääb alles peale kookosemahla keetmist ja kogu niiskuse eemaldamist. Ise olen tohutu magusasõber ja armastan aeg-ajalt ikka midagi küpsetada, sellepärast otsisin tervislikku alternatiivi tavalisele suhkrule. Hind on kookosesuhkrul (vähemalt Eestis) üsna krõbe, kuid kui Sa pole suur maiustaja, siis on tegemist igati kasuliku väljaminekuga. :)

    http://ecoliciousblog.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eile just uurisin seda poes, aga jah, hind oli magus. :)

      Delete
    2. Aga see on totaalselt seda väärt, ma soovitan ka proovida. http://www.tervisetoode.ee/views/toode.xhtml?groupId=45&id=351 mul endal on nt see toode ja sellest on jätkunud juba mitmeks-mitmeks kuuks ja üle poole on veel alles. Aga olen seda muidugi ka kasutanud peamiselt vaid kohvi-tee ja smuutide jne sisse. Ainus asi, mis võiks isuäratavam olla, on minu meelest selle lõhn, aga selle suhkru ja tavalise valge suhkru maitsel ei tee ma enam vahet :D Kui sulle pruun suhkur meeldib, meeldib kindlasti ka see. Vb veidi sellist karamellist järelmaitset jääb, aga mulle isiklikult see ka meeldib.

      Delete
    3. Mhmh, kohvi jaoks tasub täitsa osta. :)

      Delete
  5. Tundub tõesti väga maitsev, peaks järgi proovima, Su blogi on nii kihtv ja Sa ise oled ka üks positiivne ja rõõmsameelne inimene! :)

    ReplyDelete

ShareThis