arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

16/02/2015

Fitness // 25 min. kogu keha aeroobne treening + toitumisnipp



Tänane treening võttis päris võhmale, aga vahepeal on õnneks natuke hingetõmbepause ka.
Paar harjutust olid minu jaoks liiga rasked, neid tegin siis kergemas variandis, no ei jaksa veel. Mulle meeldis, et treener rääkis vahepeal maast ja ilmast, jääd kuulama ja läheb meelest, et raske on. 


Tee ise müslit!
Kunagi ammu-ammu, kui tervislikust toitumisest ei teadnud veel peaaegu keegi mitte midagi, olin ma suur müsli sõber. Kui lõpuks aimu sain, mida kõike poe müslid sisaldavad, ma neid enam nii väga ei tahtnudki. Mingi aeg saabusid müüki ka ilma suhkru ja E-deta variandid, aga need on nii mõttetult kallid ja tegelikult ei maitsenud ka sugugi hästi.
Nii mu müsli söömine soiku jäigi. Ma ei tea, miks ma arvasin, et ise müslit teha on üks suur raketiteadus või üldse ilmvõimatu. Igatahes, täna läks järjekordse karahelbepudru keetmise asemel mul peas üks tuleke põlema ja kusagilt ajusopist tuli lagedale mõte, et kaerahelbed = müsli! Segasin sellest, mis kodus oli kokku vägeva granola ja ei saaks rohkem rahul olla! 

Ma ei teagi, kuidas eesti keeles seda asja kutsuda, sest müsli on tegelikult ju kuumutamata toode, aga kuna ma granola´le eestikeelset vastet ei tea, siis jäi müsli. Teha saab seda peaaegu kõigest, mis kodus leidub, mina kasutasin järgnevaid aineid...

Kahe klaasi kaerahelveste (soovitatavalt täistera ja mitte kiirkeedu) kohta võtsin umbes 2 sl. kookoshelbeid, ½ klaasi pähklleid, 5 datlit, 2 tl. kaneeli ja natuke soola. Pähklid panen tavaliselt väiksesse kilekotti ja kolgin puust pudrunuiaga läbi, siis ei ole vaja mingit purustamis aparaati kapist välja võtta. Segasin kuivained omavahel, millele lisasin paar sl. sulatataud mett ja sama palju oliivõli. 
Ladusin kõik pannile ja küpsetasin 175 kraadises ahjus umbes pool tundi, vahepeal paar korda segades, et asi küpseks ühtlaselt. Jahtunud müsli pistsin purki, kus see peaks säilima nii umbes paar nädalat, aga kuna praeguseks on see juba pooltühi, siis...
Müslisse võib paanna veel näiteks: päevalille-, või kõrvitsaseemneid, kookosrasva, vahtrasiirupit, pähklivõid, kuivatatud banaane/kirsse/ploome, isegi purustataud banaani. Nimekiri on lõputu.
Ma teadsin, et seda Nutella purki läheb mul millalgi vaja...
Mulle meeldib müslit süüa maitsestamata jogurtiga, lisaks puuvilju/marju, aga muidugi sobib hästi ka piima, keefiri või muu taolisega. Niisama krõbistada on ka päris mõnus. 



Kas proovite tänase treeningu järgi?
Kas olete ise müslit teinud?

4 comments:

  1. oi, seda müslit peaks küll tegema :) trenni võtan homme ette, täna puhkepäev veel :)

    ReplyDelete
  2. Mina olen paar korda teinud :) Panen tavaliselt kaerahelbeid, metspähkleid ja mandleid. Sulatan mett ja segan kogu kupatuse sellega kokku ning siis ahju. Pärast väljavõtmist ja jahtumist segan sisse rosinad ja kuivatatud banaani tükid. Eriti meeldib mulle seda süüa kreeka jogurtiga ning kui oleks veel värskeid marju või puuvilju sisse panna, siis oleks täiesti 5+ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ootan juba suve - kujutan ette, kui hea see saab värskete maasikate-mustikatega olema! :)

      Delete

ShareThis