arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

10/02/2015

Fitness // 45 min. pilates algajatele + toitumisnipp



Kas ei olnud täna mitte ilus päev?! Päike säras nii soojalt ja paitas põski, lust oli Dexteriga jalutada. Kui ta põllu peal lahti lasta, läheb ikka püsti pööraseks, kargab ringi ja teeb saltosid. 
Imelik alapalavik ja uimasus täna lõpuks taandusid ja sain jälle natuke trenni teha, igatsesin seda juba nii väga. Et mitte peale pausi hullult sahmima hakata, valisin natuke rahulikuma treeningu. Hästi mõnusad harjutused ja rahustav muusika... 




Pista puder ahju!
Ma olen viimasel ajal suur pudrusõber (kes Instagramis jälgib, see on kindlasti kursis, hihi), mingi hetk sai lihtsalt villand hommikustest võileibadest ja pudruga püsib kõht kauem täis ka. Ega neid erinevaid putrusid väga palju ei ole ja kuigi lisanditega annab asja huvitavamaks teha, hakkas vaikselt juba asi rutiinseks kiskuma. Otsisin netist huvitavaid pudru tuunimis viise ja komistasin retsepti otsa, milles tuleb puder ahju pista. Mul oli tegelikult juba tükk aega plaanis see ära proovida, aga iga kord kui otsustasin, et täna on see päev, oli keegi hommikuks banaanid nahka pistnud... Eile läksin spetsiaalselt poodi banaanide järgi ja ausalt, ma ei ole nii rohelisi banaane enne näinudki, kui seal pakuti. Koukisin kõige alt paar, mis veidigi kollakad näisid ja olin kindel, et mu puder tuleb maitsetu või isegi hapu, aga ei midagi sellist. Küpse banaaniga oleks asi kindlasti banaanisem ja magusam, aga täitsa paras sai ka selle rohelise jupiga.   
Vaja läheb:
1 klaas kaerahelbeid
1 klaas piima
1 purustatud banaan
neljandik klaasi tükeldatud datleid või rosinaid
natuke soola
pähkleid
kaneeli

Pildilt on puudu pähklid, sest neid retseptis ei olnud. Otsustasin need viimasel hetkel lisada ja oi, kui õigesti ma tegin,

krõmpsuvad pähklid-mandlid muutsid pudru tekstuuri nii mõnusaks, järgmisel korral panen kohe rohkem.  
 Määri väike küpsetusnõu õli või kookosrasvaga. Sega kõik ained omavahel kokku, kalla vormi ja küpseta 175 kraadises
ahjus umbes 25 min. kuni ääred on veidi pruunid. Söö kohe kuumalt või lase jahtuda, kummuta vormist välja ja lõika viiludeks ning paki järgmisel hommikul tööle kaasa. 
  Puder sai üllatavalt hea. See maitses nagu õunakook... ilma õunteta, selles on arvatavasti "süüdi" kaneel, mida olen harjunud õunakoogist leidma. Järgmisel korral lõigun kindlasti natuke õuna ka sisse. Kook jäi kõvem, kui ma ootasin, seda sai peaaegu kohe noaga lõigata. Kes soovib vedelamat, peab siis rohkem piima, vähem kaerahelbeid kokku segama, aga mulle just nii meeldiski, sõingi seda nagu kooki. Jahtunult oli ka väga maitsev, pean tunnistama, et panin kogu pudru päeva jooksul pea üksinda pintslisse. 
Võib tunduda, et see pudru küpsetamine võtab hommikul kaua aega ja enne kooli/tööle minekut ei jõua sellega jahmerdada, aga tegelikult valmib see ju ise ja sellel ajal, kui puder ahjus, jõuab näiteks dušši all käidud või näo pähe joonistatud, mida pliidil putru segades naljalt teha ei saa, no esimest kindlasti mitte. :)



Kuidas teile tänane treening ja ahjupudru tunduvad?
image:source

7 comments:

  1. Teen selle pudru homme hommikul, nii nämma tundub:) Aga kust see äge kauss on pärit?

    ReplyDelete
  2. Kusjuures, Rimis müüakse värskeid ja MAHLASEID datleid puuviljaletis nendes külmikutes. Kindlasti proovi järgi, ma enam neid kuivatatud ei ostagi :) Selline suurg 500 g karp kohe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, ma just üle-eelmises fitnessi postituses kirjutasin, et mulle sugugi ei maitse need, kuivatatud nätsked meeldivad paremini. :D

      Delete
  3. Kirjutad, et erinevaid putrusid väga palju ei ole, aga elades ise austraalias tunnen ma eesti suurest pudruvalikust nii väga puudust. Sest siin saab poest ainult kaerahelbeid. Aga mäletan et eestis sai poest ikka mu lemmikuid riisi-, tatra,- neljavilja- ja mis iganes mitmeviljahelbeid. Natuke soolast võid sisse ja ongi parim hommikusöök olemas. Aga aitäh retsepti eest. Proovin kohe homme magusa ahjupudru järgi :) tundub isuäratav ja saab kaerahelbeid ära kasutatud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Novott, ei oska hinnata enne, kui see sult ära võetakse. :) Ainult kaerahelvestega on küll raske läbi ajada, loodetavasti Sulle see ahjupuder maitseb ja on väikeseks vahelduseks.

      Delete

ShareThis