arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

25/02/2015

Maitseme // Valio Alma kodujuustud + kingiloos! / lõppenud!



Mõnda aega oli minu külmkapp VALIO poolt mulle maitsmiseks saadetud kodujuuste paksult täis. Nimelt on Valio algatanud kampaania "Kolm korda kodujuustu nädalas!", et innustada eestimaalasi seda väärt piimatoodet rohkem tarbima. Mul oli pakkumise üle muidugi super hea meel, sest olen suur kodujuustu fänn, aga see ei ole mitte alati nii olnud.  
Ma kahjuks ei mäleta, millest minu vastumeelsust kodujuust vastu oli tingitud, igatahes jääb see kaugesse lapsepõlve. Ma pakun, et sellel ajal oli see toode kõike muud kui hõrgutav. Ja kuna olin suur magusate kohupiimade sööja, siis arvatavasti tundus samalaadne toode soolasena kõige mõttetum asi maailmas. Pean tänama oma isa, kellel õnnestus mind mõned aastatad tagasi meelitada uuesti kodujuustu proovima ja tasapisi sõi see ennast minu toidulauale sisse või noh, mina sõin teda. Nüüd on kodujuust mul pea alati külmkapis ja kuna temast annab nii palju maitsvaid toite välja võluda ning saadaval on neid erinevate maitsetega, siis ära ka ei tüüta. Valiol on valikus viit sorti kodujuustu, milledest lausa kolme proovisin esmakordselt, leidsin nende seast paar uut lemmikutki. 
   
Klassikaline kodujuust on just nii klassikalise maitsega, nagu ühelt kodujuustult ootan. See on kerge ja pehme. Mul ei olnud enne aimugi, et kodujuust on kohe peale valmimist rasvavaba ja klassikalisele kodujuustule lisatakse rõõska koort, et see oleks eriti mahlane. Mulle meeldiks, kui kodujuustu terad oleks veidike suuremad ja rohkem eraldatud, toode on selline ühtlane kreemine segu, natuke tekstuuri ei teeks paha. Ka võiks soolaga tsipake tagasi tõmmata, no nii 0,8g peale 1,0g asemel. Muidugi igati maitsev ja väärt toode. 
Hapukoorega kodujuust ei jää maitselt eelmisele alla ja ka tekstuur on üsna sarnane. Veidike on see kreemisem, kuid suurt vahet neil ei tee. Rasva on protsendi võrra vähem, kui kellelegi see oluline on. Igati mõnus kodujuust, millest saab oi, kui palju erinevaid toite meisterdada. 
 
Murakamoosiga kodujuustu proovisin esmakordselt ja mulle täitsa maitses. Ma sõin murakaid viimati vist oma kümme aastat, kui mitte rohkem tagasi ja nende maitse on mul peaaegu, et meelest läinud, kuid see vähene, mis meeles, mulle sellest topsist vastu ei tulnud. Pigem meenutab maitse vaniljejäätist või créme bruléed. Juust on ise mõnusalt pehme, suuremate teradega ja toredalt heleoranž. Lastele kindlasti meeldib, minu jaoks ehk natuke liiga lääge, suhkrut on seal 12% - sama palju, kui magusates jogurtites, aga kui on jube magusaisu, siis on küll hea, kui kapis mõni tops olemas on. Eelistaksin seda jogurtile, sest kodujuustus on valke mitu korda enam, sobib magustoiduks või vahepalaks väga hästi. 
Ma ei vali poes kunagi rasvavabu tooteid. Kahtlustasin, et need on vesised ja maitsetud, kuid sellest rasvatust kodujuustust sai mu lemmik. Mulle meeldis, et selles on kodujuustu terad eraldi, need on suured ja pehmed. Juust on mahlane ja maitsev. Ka ei tundunud see nii soolane, kuigi soola sisaldus on selles sama, mis kõigis teistes. Sobis eriti hästi võileiva peale, sest vedelikku oli selles vähem, leib ei ligune läbi. Mahe ja mõnus. Ostan kindlasti teinekordki.

See soolakurgi ja tilliga kodujuust on ka üks väga mõnus toode. Sobib täiesti oivaliselt toidu kõrvale või võileivale, soolakurgi maitse on parajalt tugev, justkui söökski samal ajal nii kodujuustu kui kurki. Või noh, tegelikult ju söödki, sest kurki on selles topsis 6%.
Soovitan proovida! 
Klassikaline ja hapukoorega kodujuust on saadaval ka suuremates topsides. Mul oli tegelikult plaan proovida neist torti/kooki teha, kui poes tordi valimiseks läheb, siis valin alati kodujuustutordi, aga said ka need suured totsikud märkamatult otsa ja tordi sisse ei jõudnudki. On teist keegi proovinud kodujuustust ise torti/kooki teha?  
Mõned näited, kuidas olen kodujuustu kasutanud, peale niisama toidu kõrvale söömise:
 lihapallides ja kotlettides, need muutuvad siis nii mahlaseks
salatites, eriline lemmik on: riis, krabipulgad, muna, õun, kodujuust, natuke majoneesi
 lasanje vahel - oi, kui hea!
♥ röstsaial koos pähklite, mee ja kaneeliga
 wrapi sees koos muu hea ja paremaga
   smuutides - kodujuust muudab need eriti kreemiseks ja paksuks, tõeliselt hõrgutav
♥ pastatoitudes, segan lihtsalt lõpus pasta hulka või lisan vormiroale enne ahju pistmist, toit saab eriti mahe ja mahlane.

Mõned isutekitamise pildid Pinterestist... 
 
Kui nüüd suu vett hakkas jooksma, on paras aeg osaleda kingiloosis, kus auhinnaks on lisaks kodujuustudele tore piimakann ja -klaasid.

Kui soovid loosis osaleda:

♥ Ole minu blogi jälgija Bloggeris, klikates SIIA või Bloglovin´is SIIN.
♥ Klikka MEELDIB blogi Facebooki lehele SIIN.
♥ Kui soovid osaleda kahe häälega, jaga kingiloosi pilti Facebookis. Kirjuta pildi alla jagatud! Pilt asub SIIN.
♥ Kirjuta siia postituse alla oma nimi ja emaili aadress. Loeksin ka suure huviga, milliseid kodujuuste enamasti soetad ja kuidas neid tarbid.

Võitja loosin välja 2.märtsil!
Tänaseks kõik, olge armsad!



100 comments:

  1. Merlin Heletäht
    merlin.heletaht@mail.ee

    Enamasti tarbin ka Alma kodujuustu, just seda hapukoorega. Tere oma on vist maitsestamata jogurtiga-see on ka väga hea. Söön kodujuustu kõikvõimalike toitude kõrvale, hommikuse muna kõrvale, päeval prae, samuti lemmikud on igasugu salatid kodujuustust .. kasvõi klassiklise kurgi-tomati salati teen just kodujuustuga:) Võimalusi on miljon, kuidas kodujuustu kasutada:)

    ReplyDelete
  2. Soovin osaleda.
    Rohkem kui alma, meeldib mulle piimameister Otto kodujuust. Nii klassikaline, koorene kui ka hapukoorega on head. Tekstuurilt on ta kuidagi siidisem, terad väiksemad ja kuigi selgelt eraldi, ka pehmemad.

    ReplyDelete
  3. Liisbet K
    liisbet0504@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Katre Kull
    katrekull1@gmail.com
    Soolakurgi ja tilliga kodujuust on minu arust parim. Enamasti söön õhtul kaheksa ajal, kui kõht tühjaks läheb. Teinekord, kui kodus kiireks minema kipub ja pikk päev koolis ees ootab, haaran kodujuustu külmikust kaasa, et seda lõunapausil süüa.

    ReplyDelete
  5. Helen Sulakatko
    edurhelen@gmail.com
    Peamiselt armastan osta hapukoorega kodujuuste ja neid siis panen toidu kõrvale või salatisse.

    ReplyDelete
  6. Laura S
    suursepplaura ät gmail.com
    Tarbin enamasti Alma kodujuuste, eriline lemmik on soolakurgi ja tilliga kodujuust. Mmm..

    ReplyDelete
  7. Eliko Essmann eliko91@hot.ee
    Peamiselt eelistan klassikalist kodujuustu.

    ReplyDelete
  8. Sandre Saretok
    Sandre321052@hot.ee
    Kodujuustu meeldib süüa segatuna meremarjaga või siis panna kodujuustu fetajuustu-tomatisalati sisse, näm näm :)

    ReplyDelete
  9. Sirle
    kangursirle@gmail.com

    Tavaliselt sööngi seda kõige kõige tavalisemat kodujuustu täitsa niisama või siis mõne söögi kõrvale.

    ReplyDelete
  10. Kati Rebane
    katirebane28@gmail.com
    Kodujuust meeldib väga salatites ja kookides.

    ReplyDelete
  11. Birgit.koel@gmail.com
    Birgit Koel

    Kuna olen kaalulangetaja, söön kodujuustu tihti. Pearoa kõrval, salatites, isegi magusa asemel. Põhisõber suure kaalu kaotamisel! Ps. valio oma on mul veel lemmik kah!

    ReplyDelete
  12. Signe Sillamägi
    signe72@gmail.com

    Olen suur kodujuustu austaja lapsest saati.Kunagi tegi minu oma vanaema super head kodujuustu ja see oli mu üks lemmik toiduaine.Söön kodujuustu võisaiaga,söön kodujuustu lihtsalt topsist ja kodujuustu koogi sisse panen ka seda.Kunagi tegime kodusjuustuga ise salatit kuhu sisse sai pandud tilli,rohelist sibulat ja värsket kurki ...MMMM. No suu jookseb mõnuga vett juba.Olen vähemalt selle jutu peale 10 korda neelatanud :D .Olen tarbinud erinevate firmade kodujuuste.Meeldib soolakurgi ja tilliga kodujuust ja kui hapukoort kodujuustudel sees pole siis kindlasti lisan.Pole veel maitsenud murakaga aga selle võtan ka ette :).

    ReplyDelete
  13. Helen hevert266@gmail.com Söön klassikalist ja panen ise hapukoort juurde.

    ReplyDelete
  14. Leane Jefimova
    leanejefimova@gmail.com

    Aitäh sulle nende isuäratavate ideede eest, kuidas veel kodujuustu kasutada saab. Proovin täna smuuti ära :)
    Ise söön tavaliselt klassikalist Alma kodujuustu, panen lihtsalt toidu kõrvale. Ja samuti meeldib mulle muraka kodujuust. 😋

    ReplyDelete
  15. Mina tarbin kodujuustu peamiselt hommikul salatina- kodujuust, avokaad, tomat, lutserniidud ja kõrvitsaseemneõli.
    Merilin Sulp merczy@hot.ee

    ReplyDelete
  16. Anni Kukk
    annnni112@gmail.com
    Värskete keedetud kartulitega :)

    ReplyDelete
  17. anneke@ut.ee
    Anna Leontieva
    Minu pere sööb alati kodujuustu

    ReplyDelete
  18. chrizara@gmail.com

    Jagasin ka Fesaris :).

    Endale meeldib Otto rohelises topsis kodujuust. Nii mõnus koorene ja tükid on niii armsad pisikesed pallikesed :D. Päris põnev oleks proovida ka erilisemaid kodujuuste :P. Tavaliselt söön kodujuustu niisama, otse topsist.

    ReplyDelete
  19. Katariina Kivi
    kattariina@hotmail.com

    Kodujuust hakkas mulle hiljuti meeldima. Lemmik on soolakurgi & tilliga, põhiliselt ostan Valio kodujuuste.

    ReplyDelete
  20. Mariliis Tsarents
    mariliistsarents@gmail.com

    Heihei!
    Mulle meeldib väga kodujuust hapukoorega, kena mahlane. Hea on juurde lisada ka natuke rohelist sibulat ja makrat, siis saab eriti maitsev olema ;)

    Ole tubli!
    Mariliis

    ReplyDelete
  21. Otto kodujuustud on mu lemmikud, aga Alma kodujuustutest just see soolakurgi- tilli. Kodujuustule lisan kas marju või siis teen toorsalateid. Või söön niisama ilma milletagi.
    katisaviir@gmail.com

    ReplyDelete
  22. Karmen Lepp
    karmenlepp@gmail.com

    Lemmik on 4%kodujuust, mis on toitumiskavas. Kaerahelbed+kodujuust võrdub ideaalne hommikupuder. Minule väiksena ei meeldinud ei kodujuust ega kohupiim, nüüd on ühed parimatest magusaisu peletajatest.

    ReplyDelete
  23. Airika
    pisiassu@gmail.com
    FB-s ka jagatud

    Mulle maitseb kodujuust väga, aga toitudes kasutanud ei ole. Kuna tarbin teda kahjuks väga vähe (harva, kui natuke rohkem raha või kui kusagil soodne allahindlus) siis söön ta niisama otse topsist ära :P

    ReplyDelete
  24. Gerda
    gerda.teder@gmail.com
    Kodujuustu väga ei tarbi, kuna üldiselt see ei maitse mulle. Aga äkki need nüüd hakkavad meeldima.:D

    ReplyDelete
  25. Katrin Krass
    katrinkrass@gmail.com

    Tavaliselt teen kodujuustust salatit: tomat, kurk, sibul, kodujuust ja heeringas. Värsked kartulid ka juurde ja saab lihtsalt ülihea.

    ReplyDelete
  26. Renita Leiger
    leiger.renita@gmail.com

    Ise söön kõige tavalisemat kodujuustu, toidus kasutanud ei ole :)

    ReplyDelete
  27. Brita Rand
    britarand95@gmail.com

    Tilli ja kurgiga kodujuust on vaieldamatult lemmik ! :)

    ReplyDelete
  28. Miks ALATI igasugused loosimised vajavad "meeldib" klikki kuskil Facebookis? Minul nt ei eksisteeri seal kontot. Täiesti masendav..

    ReplyDelete
  29. Rebeccakn19@gmail.com

    Minu lemmik ongi just see alma suures topsis klassikaline kodujuustu ning tavaliselt seda sööngi!

    ReplyDelete
  30. Mulle meeldib kodujuustu puhul maitsetamata jogurtiga variant ja kui seda poest ei leia, segan ise pisut rasvavaba sisse. Kuna toitumiskava osa on kodujuust, siis on see igapäevaselt laual. Suuremate teradega kodujuustu segan värske salati sisse.
    Kooki olen ka teinud, viimati kama-kodujuustu torti ja oii kui mõnusad need kodujuustu terakesed seal olid :)
    sveamaesalu@outlook.com

    ReplyDelete
  31. mulle väga väga maitsevad kodujuustud, kunagi tegi tere kodujuustu makraga, see oli mu lemmik, nüüd aga pole pikalt juba seda poelettidelt näinud :(
    alma omadest on kindel lemmik soolakurgiga :)

    mari
    mariv1563@gmail.com

    ReplyDelete
  32. Klaarika Salus
    klaarika96@hot.ee

    Tavaliselt söön seda lihtsalt vahepalana või siis lisan tavalisele kodujuustule tomatit ja kurki :)

    ReplyDelete
  33. Maarja-Liis, maarja-liis_reede@hotmail.com
    Tavaliselt sööngi kõige tavalisemat kodujuustu kas prae kõrvale või hommikusöögiks.

    ReplyDelete
  34. Ann Buht
    annbuht@gmail.com

    Mulle meeldib kohutavalt see murakaga. Aga kuna olen mõneks ajaks sunnitud enamjaolt tarbima laktoosivabu tooteid siis söön ohtralt laktoosivaba kodujuustu!

    ReplyDelete
  35. Ostan klassikalist kodujuustu, sest teisi sorte veel proovida pole julgenud. Kui kodujuustu ostan, siis sööngi seda otse pakist.
    Gitta Künnis
    gittakynnis@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Palju tarbin perega Alma hapukoorega kodujuustu. Parajalt mahlane et kasvõi kohe lusikaga topsist pista vahepalana. Väga meeldib lisada juurde kurki-tomatit ja kevadel ka redist ja värsket maitserohelist. Nii mõnus söögi kõrvale võtta ja kerge ka. Soolakurgiga on ka vahel nii mõnus amps :)
    Kärt
    k2ty88@gmail.com

    ReplyDelete
  37. Ma tohutult armastan kodujuustu! See on osake mu elust juba, kogu aeg on külmkapis kasvõi üks alma kodujuust. Tavaliselt kasutan seda salatites või siis söön ja naudin seda niisama.
    Lemmikuks on mul samuti rasvavaba, võrratu!

    Katre
    katre.aasaleht@gmail.com

    ReplyDelete
  38. Sixtina Ladva
    sixtina.ladvaa@gmail.com

    ReplyDelete
  39. Kerttu
    kerttu.erm@mail.ee

    Vajaeldamu lemmik on kodujuust murakamoosiga (kõrvale 1 porgandi karjalapirukas).Samuti rändab letilt ostukorvi 4% kodujuust ja enamasti osutuvadki valituteks Alma kodujuustud.Kodujuust on hea ja julgen väita, et 5 korda nädalas söön kindlasti.

    ReplyDelete
  40. Liane Mäesalu
    liane.jyrgenson@gmi.com
    Minu külmkapis on kodujuust (üldjuhul mingi lisandiga) alati esindatud. Viimase aja uus leid on Farmi Kodujuust tuunikalaga ja mõned aastad tagasi sama firma kodujuust redisega.

    ReplyDelete
  41. Kodujuust (hapukoorega) lisades kurki ja tomatit on lemmik. Rasvatu kodujuust on teine lemmik.
    Epp
    epp.rusi@gmail.com

    ReplyDelete
  42. Siiri T
    siiriterasmaa@gmail.com

    Ostan peamiselt klassikalist kodujuustu. Meeldib süüa seda koos hapukoore, kurgi, avokaado, jääsalati ja tomatiga, vahel panen ka krevette või suitsukala. Kodujuustu lisan tihti omletile, soolastele plaadipirukale, lasanjele ja isegi pitsale. Väga meeldivad kodujuustuga tehtud kook, tort ja muffinid. Leidsin hiljuti huvitava retsepti- Baklažaani-suvikõrvitsapirukas kodujuustu-juustukattega, kavatsen selle peagi järgi proovida.

    ReplyDelete
  43. Eneli Mandel
    enelimusi@hot.ee

    Kasutan alma kodujuustu. Söön muna kõrvale. Väga maitsvad :)

    ReplyDelete
  44. Alice Soots
    alicesoots@gmail.com
    Olen suur kodujuustu sõber. Tavaliselt ostan poest ainult klassikalist kodujuustu ja lisan sinna siis ise igasugu meelepärast. :)

    ReplyDelete
  45. Jaanika Truu
    nelk5@hot.ee
    Minule maitseb leival ja kõige parem on ikka otse topsist:) Viimasel ajal on mulle meeldima hakkanud krabipulgamaitseline kodujuust.Mul hakkab juba puhtast mõttest ila jooksma:)

    ReplyDelete
  46. Kristiina Käsn
    krizkel@gmail.com
    Kui aus olla, siis ma ei olegi kodujuustu proovinud, ei näe väga isuäratav välja. Aga oleks aeg vist proovida :)

    ReplyDelete
  47. Rika Vassus
    rika.vassus@gmail.com

    ReplyDelete
  48. Merilin Raig
    merilinr@gmail.com

    Armastan just klassikalist või siis hapukoorega kodujuustu, kuna mulle meeldib seda tilli, rohelise sibula ja paprikapulbriga maitsestada ning siis prae kõrvale süüa, nämm! Kodujuust hapukoorega on suurem lemmik just oma kreemisuse tõttu. Kuid kui mõni pidupäev on tulemas, on superhea teha mõnusat kodujuustu-vaarika kooki. See kook ei ole liiga magus ja vaarikad annavad mõnusa värskuse ja hapukuse sellele juurde. Näiteks on üks retseptidest siin: http://maitsevseiklus.blogspot.com/2011/05/kodujuustu-vaarika-kook.html

    ReplyDelete
  49. Tuuliki
    tulks@hot.ee
    Mulle ei maitse kodujuust, kuigi ma pole seda väga ammu uuesti proovinud. Nii et kui võidaks siis oleks põhjust jälle süüa, äkki hakkab maitsema :)

    ReplyDelete
  50. Elve Riisa
    elveriisa40@gmail.com

    Meie pere on suur piimatoodete sõber. Eriti maitsevad kõiksugused juustud ja kodujuustud. Tavaliselt ostan hapukoorega kodujuustu, aga mõnikord ka muude lisanditega.

    ReplyDelete
  51. Nelli
    nelli.neevits@gmail.com

    Kodujuust hapukoore, rohelise sibulaga ja tilliga on parim.

    ReplyDelete
  52. Agnes Vuntus
    agnesvuntus00@gmail.com

    ReplyDelete
  53. Maiken
    maikenm2gi@gmail.com

    Kodujuust meeldib väga, enamasti ostan klassikalist ja see murakaga on ka suur lemmik. :)

    ReplyDelete
  54. Ester Ledis
    ester.ledis@mail.ee
    Mulle meeldib väga kodujuust, söön seda niisama topsikust kui ka teen erinevaid kooke.Veel on maitsev kodujuust hapukoorega heeringakastmes. Olen ka lapselapsed õpetanud kodujuustu armastama, kui külla tulevad, teavad alati, et mul ei puudu külmikust see kunagi :) Lastele segan kodujuustu sisse natuke moosi. Alma kodujuustud erinevate lisanditega ongi praegu lemmikud!! Muide lihtsa pitsapõhja saab ka kodujuustust-12 spl jahu,400g kodujuustu, 3-4 muna, terake soola ja peale võib panna mida iganes külmikus leidub. Kiiresti valmiv ja maitsev. Olen sõltlane :) :)


    ReplyDelete
  55. Diana Tisler
    dianatisler@gmail.com
    Hei, mina eelistan tavalist klassikalist kodujuustu millega meeldib teha erinevaid salateid, kas lihtsalt kurgi ja tomatiga või lisan ka krabipulkasid või niisama liha kõrvale näiteks. Samuti vahepeal söön ka kodujuustu murakamoosiga või klassikalist kodujuustu vanaema tehtud moosiga.

    ReplyDelete
  56. Merlin Bremet
    merlinbremet@gmail.com
    Mina eelistan klassikalist või hapukoorega kodujuustu, sinna saab erinevaid lisandeid juurde panna.

    ReplyDelete
  57. Kätlyn Vahtre
    katu@think.ee

    Olen väga suur kodujuustu sõber, meeldib süüa kasvõi otse topsist lusikaga, peale pikka tööpäeva külmikust tops kodujuustu on parim õhtune amps minujaoks, meeldib ka kui kodujuustule lisada tomatit, kurki ja paprikat, veel meeldib magustoiduna kodujuus murakamoosiga, mmm kui hea! Ka omleti sisse olen lisanud kodujuustu, ülimaitsev! Ka praadide kõrvale armastan kodujuustu :)

    ReplyDelete
  58. Vihkan kodujuustu, kohe eriti Alma omi. Farmi oma on ainus, mis süüa kõlbab.

    ReplyDelete
  59. Kristina Zeik
    kristinazeik@gmail.com

    Mina söön enamasti tavalist 4 või 5 protsendilist kodujuustu, ilma hapukooreta. Selle lisan vajadusel ise juurde nii palju kui soovin parajasti :) Murakamoosiga ja hapukurgiga tunduvad väga huvitavad, aga pole veel saanud proovida!

    ReplyDelete
  60. Lemmik on kodujuust murakamoosiga. Ma võikski seda sööma jääda, eriti, kui see on hea ja mahlane... mmm, suu hakkas vett jooksma :D

    Karin
    karinlappo@gmail.com

    ReplyDelete
  61. söön klassikalist+ lisan erinevaid lisandeid.
    Osalen loosimises , jagatud ka sõpradega)
    zuza13@rambler.ru
    Maria Roos

    ReplyDelete
  62. Kusjuures, see rasvatu on tõesti hea. Maitseb nagu päris!
    Tal on ainult üks paha iseloom - kui ta jääb poolikuna kappi seisma, tekib vesi. Maitse sellest ei muutu, aga innovatsiooni mõttes, võiks nad pakenditesse kodujuustu panna niiöelda sõela sisse.. ;)

    Getter
    getter.martins@gmail.com

    ReplyDelete
  63. Kätlin
    katlinpaavel@gmail.com
    Mina hakkasin alles hiljuti kodujuustu sööma ja olen söönud ainult klassikalist. Suure huvitaga tahaks ka kõik teised maitsed ära proovida.

    ReplyDelete
  64. Mariann
    Mariann.ploompuu@gmail.com

    Musta leiva ja kurgiga teen võileiva.

    ReplyDelete
  65. Keili Pedel
    keili.pedel@gmail.com
    Mulle meeldib kõige rohkem kodujuust soolakurgiga :P

    ReplyDelete
  66. Liisi Eskla
    liisieskla@gmail.com

    Kodujuustu kasutan salatite sees, magustoitude, kookide, tortide sees. Lisan lasanje või mõne muu vormiroa sisse. Vahel panen võileiva peale. Muidugi otse topsist söön ka :)

    ReplyDelete
  67. Mulle meeldib klassikaline ja ka hapukoorega.
    Maire
    maire.kuusksalu@gmail.com

    ReplyDelete
  68. Kateriin Kuusk kateriin.kuusk@gmail.com
    Ainult muraka kodujuust! Koos juustusepikuga enne jõusaalitreeningut- asendamatu valgu- ja maitseallikas :) Sööksin seda kogu aeg. Tõsiselt :)

    ReplyDelete
  69. Katariina
    katariina.linde@gmail.com
    Klassikaline on Alma omadest see parim.

    ReplyDelete
  70. Merili
    merili.sagar@gmail.com

    ReplyDelete
  71. Dreamerlauraa@gmail.com
    Minu lemmikuks on kujunenud klassikaline kodujuust.

    ReplyDelete
  72. Piia Pohlak
    piia96@hot.ee

    Vaieldamatu lemmik on kodujuust murakamoosiga. Teised sobivad pigem mõne toidu kõrvale/sisse või smuutisse, neid väga paljalt sööma ei kipu ;)

    ReplyDelete
  73. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  74. Mariika Tamm
    mariika36@hot.ee
    meie pere on väga suur kodujuustu fänn..aga kahjuks on rahakott liiga õhuke et sellist delikatessi perele osta..sest ühest topsist ju meie perele ei piisa....siis saame endale lubada kui on soodusmüük või natuke rohkem krabisevat siis ehk ühe topsi saab ja siis seda jagada 5 inimese peale....siis lisame juurde kas keefiiri või hapukoort suvisel ajal kui juba oma aiasaadused saadaval siis sisse käib kurk,tomat.till,roheline sibul,lehtsalat,võib ka paprikat,redis....värske keedukartul kõrvale ja mmm kui hea :)

    ReplyDelete
  75. Mariann Tsarents
    tsarentsmariann@gmail.com

    Minu vaieldamatu lemmik on klassikaline kodujuust. Enamasti teen sellest salati, kuhu panen makrat, marineeritud kurki, ploomtomateid ja kui on siis ka rohlist sibulat.:) Proovisin ka siin mõned nädalad tagasi muraka kodujuustu, aga see mulle eriti ei meeldinud, minu jaoks kodujuust ikka soolane toode. Olen ka teinud kotlette kodujuustuga ja need on supper head!

    ReplyDelete
  76. Engli S
    engli.smitt@gmail.com

    Lemmik on kodujuust soolakurgi ja tilliga.

    ReplyDelete
  77. Kätlin Secreto
    chatlyn26@gmail.com
    Mulle tohutult maitseb just murakamoosiga kodujuust. Söön seda nii toidu kõrvale kui ka magustoiduks.

    ReplyDelete
  78. Mina ostan tavaliselt Maximast rohelises potsikus Piatnica kodujuustu. Minu arvates on see kõige parem nii hinna, koguse kui maitse poolest. Suureteralised tükid teevad selle eriti mõnusaks. Söön seda tavaliselt nii, et panen kõigepealt kaussi kodujuustu, seejärel lõigun tomateid sisse ning raputan ka veidi soola. Väga mõnus ja kerge!
    Ingrid Kongot
    ingrid.kongot@gmail.com

    ReplyDelete
  79. mirjam.reino@gmail.com
    Mirjam Reino

    Mulle meeldib kõige enam kas 5% (rõõsa koorega) või rasvavaba. Mulle meeldib seda segada jogurti ja marjadega või kui soovin soolast, siis tomati ja kurgi ja paprika tükkidega (maitsestan oregano vms). Nõustun sinuga, et soola on tootes liiga palju (ja seda on ka tunda)
    Tore postitus :)

    ReplyDelete
  80. Mina söön kodujuustu, mis on hästi koorene :) Olen seni söönud Farmi Ekstra kodujuustu. Seda rohelist. Alma piim ja hapukoor on meie peres must-have ja ainsad, mida viimasel ajal oleme söönud, aga vot Alma kodujuustu pole ma vist isegi proovinud. Ma ei tea, miks. Ausalt. *häbenen silmad peast* :D
    No aga olekski väga hea kõiki neid tooteid proovida.
    Ja ma ei saa ütlemata jätta, et mina, kes ma igasuguseid ilusaid asju armastan ja kodu sisustada, et kõik oleks armas ja hubane ja värviline ja..Ma lihtsalt totaalselt tahan seda kannu ja klaase! Kui mul vähegi õnne on, siis läheb auhind väga õigesse koju ja õigetesse suukestesse :)

    No ja ma söön kodujuustu "paljalt", aga ka leivaga.
    Ja teen ka lavaširulli nii, et katan kogu lavaši kodujuustuga, mis on iseenesest juba superhea! Mõnikord muud ei panegi. Aga mõnikord panen kogu kompoti-lõikan veel kurki, juustu ja muud maitsvat ka ja rullin kokku. Suvel panen peenralt redist ka. Nämmma

    Minu meil: evamariimarii@gmail.com

    Loodan, et Sul on põhjust kirjutada :)
    Ilusat kärtsu märtsi :)
    Eva-Maria Virnas

    ReplyDelete
  81. Helen Münt
    helenmynt@gmail.com

    ReplyDelete
  82. arSöön neid igapäevaselt, lemmik toit üldse!
    meeldib just klassikaline ja hapukoorega. söön just topsist, mitte toitude sees :)

    ReplyDelete
  83. Birgit Mändmets
    birgitmandmets@gmail.com
    Enamasti tarbin ikka alma tooteid.
    Kuna ma olen kodujuustu järgi hull :D siis ma söön seda ikka igapäevaselt, hommikuti ja lõunal/õhtuti prae kõrvale.
    Erilised lemmikud on siis ''nö'' salat- kodujuust, hapukoor, kurk ja tomat ning kodujuust murakamoosiga.
    Kunagi ei söönud absoluutselt, kuid nüüd vastupidiselt.. meie pere top.1 toode, mis on alati külmkapis olemas:)

    ReplyDelete
  84. Pille Teller
    pilleteller@hotmail.com

    Ma olen suur kodujuustusõber :), lemmik on uus Piimameister Otto klassikaline 5% kodujuust! Aga loomulikult sobivad ka Alma ja Farmi kodujuustud ;). Tavaliselt söön seda kas otse topsist, praelisandiks või salati sees.

    ReplyDelete
  85. Eveli Riis
    evvu201989@hot.ee
    Minu lemmik toiduaine üldse! üritan ikka süüa igapäevaselt, kui vahele jääb siis kohe tunne et midagi on puudu :D
    lemmikud on klassikaline ja hapukoorega :)

    ReplyDelete
  86. Gete Meekler
    getemeekler@gmail.com

    Meie pere kõige suurem kodujuustu tarbija on tegelikult üldsegi meie kuldne retriiver Sophie, kellele krõbinate peale seda ikka igal õhtul pisut paneme.. :)
    Magusaid kodujuuste ning ka tavaalisi on aeg-ajalt endal hea kergeks õhtuooteks või täitsa õhtusöögiks kerge võileivaga süüa :)

    ReplyDelete
  87. Sirle Vettik
    kodujuustu kasutan nii igapäevaselt kui kookide küpsetamise jaoks ! :)

    ReplyDelete
  88. liivi salme ,liivi.salme@gmail.com ei olegi veel kodujuustu tarbind :(

    ReplyDelete
  89. Gitta Künnis
    gittakynnis@gmail.com

    ReplyDelete
  90. Liisa Tähiste, liisatahiste@gmail.com
    Ma olen hull kodujuustu fänn. Hetkel on kõige lemmikumad uued Piimameister Otto kodujuustud, aga Valio omad on ka kõik superhead. :)

    ReplyDelete
  91. Mariel Pähkel
    marielpahkel@gmail.com :) JAGATUD! :)

    Mina kasutan kartulite kõrvale söömisel ning lemmik on ka krõbeleivale pandud kodujuust! :) Enim söön just neid samu Valio omi, kõige lemmikumad! :) Kõik maitsed head! :)

    ReplyDelete
  92. Mulle meeldib Alma klassikaline kodujuust. Tänagi ostsin. :) zojapihelgas26@gmail.com

    ReplyDelete
  93. Marge Pihu
    marge.pihu@gmail.com

    Tavaliselt söön just seda klassikalist Alma kodujuustu, kuid nüüd tekkis suur isu proovida ka teisi maitseid! Jagasin ka Facebook'is ja jään lootma loosiõnnele! :)

    ReplyDelete
  94. Tiina Saareoja
    tiinasaareoja@gmail.com
    krõbeleivale panen Piimameister Otto kodujuustu ja teen ka salatit!


    krõbeleivale

    ReplyDelete
  95. Anette N
    anette.nappa@gmail.com

    Õnneks olen üks suur kodujuustu armastaja :). Toit, mis sisaldab kodujuustu, ei saa olla halb! Eriti meeldib mulle kodujuustu kooli kaasa võtta, kas siis lihtsalt topsis või teen sellest väikese salati (ehk lisan juurde tomatit, kurki ja võib-olla ka hapukurki). Samas meeldib mulle kodujuustu lisada igale poole - omleti sisse, võileiva peale, nii soolaste kui ka magusate toitude sisse (eriti head on vahvlid!). Hiljuti tegin külalistele väikeste näkivõileibade (umbes ühe ampsu suurused korvikesed, kergelt tšillised) sisse täidise: 2-3 kodujuustu tera ja peale rohelist sibulat. Ma arvan, et nii head snäkki, pole ma kunagi söönud, igaljuhul soovitan :).
    Samuti meeldib meie peres kodujuust ka väikesele taksikoerale Ferdinandile (Viinerile), kes on õppinud seda armastama just soliidses (härra)eas. Kuna nüüd on tal seljaprobleemid ja trikke ei tohi teha, siis vaatamta kõigele, suudab ta tulihingeliselt näidelda, et kodujuustu just õhtusöögiks saada :).

    ReplyDelete
  96. Merili Tamm
    merili.tamm.004@gmail.com

    Eelkõige kasutan tavalist Valio Alma kodujuustu - söön seda niisama, sest see on nii maitsev. Lisaks salatisse, värske kartuli kõrvale ja ükskõik millise toidu kõrvale. :)

    ReplyDelete
  97. Monika Soodla
    monikasoodla@gmail.com

    Armastan kodujuustu tuunikalaga ja veel soolakurgi ja tilliga.

    ReplyDelete
  98. birgit tamme
    birgitamme@hot.ee
    Mulle meeldib see kõige tavalisem ja segan seda heeringaga.:)

    ReplyDelete

ShareThis