arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

28/04/2015

Arvustus // IDUN Minerals - Rootsi mineraalkosmeetika



Mul on alati hea meel blogis rääkida looduslikust kosmeetikast, siis on süda rahulik - tean, et soovitan teile midagi, mis on tervisele ohutu. Ja seda IDUN Minerals tooted kindlasti ka on. Selle Rootsi mineraalkosmeetika brändi tooted koosnevad 100% puhastatud mineraalidest, need ei sisalda talki, silikooni, parfüümi ega parabeene ja on nii keemiavabad, kui vähegi võimalik. LEVELZONE, kes seda toredat kosmeetikat pakub, lubas mul lahkesti välja valida neli IDUN Minerals toodet, milledest teile nüüd pikalt ja laialt jutustangi. 

Baaspuuder / Saga

33,96€ LINK
Veidike kahtlesin, kas proovida üle pika aja mineraalset meigipõhja, sest kuigi mulle väga meeldib mineraalpuudriga saadav tulemus ja looduslik koostis, on sellega ikka veidike rohkem jahmerdamist, kui jumestuskreemiga. Aga uudishimu sai minust võitu, mind huvitas, millise lõpptulemuse Idun jätab ja kuidas on lood katvusega.
Natuke kõhklesin ka seetõttu, et arvutiekraanilt on õige tooni väljasõelumine no nii raske. Õnneks sobis minu valitud toon Saga mulle ideaalselt. See on hele neutraalne toon, ei liiga roosa ega liiga kollane. Kodulehe pildid on üsna sarnased sellele, mis puudritoosist vastu vaatab. Nüüdseks on Levelzone teinud asja veelgi lihtsamaks ja SIIN on saadaval väike spikker, mis aitab õiget tooni valida. 
Pakend väärib muidugi äramärkimist. Peale ilusa kaanepildi, millest räägin lähemalt postituse lõpupoole, on ka toos ise väga kena ja jätab hästi kvaliteetse mulje, nagu ka kõikide teiste toodete ümbrised. Neid käes hoides tunned, et need on tugevad ja heast materjalist, ei logise ja seisavad kindlalt kinni. Puudritoosil on sees nutika lahendusega kaas, mille saab augukeste ette keerata, kui oled kasutamise lõpetanud.  
  Mineraalpuudrite kasutamine nõuab natuke teadmisi, et see nahal hea välja näeks.
Mul ei ole nendega küll eriti palju kogemusi, kuid seda vähest, mida tean, jagaksin hea meelega teiega. 
Mineraalpuuder ei ole tavline puuder, see on justkui jumestskreem pulbri kujul. Ülitähtis on mineraalpuudrit kasutades nahk ette valmistada. Kui sa seda eelnevalt ei niisuta (eriti, kui sul on kuiv nahk) võib see nahal välja näha nagu liiga palju puudrit - sellel on vaja midagi, millega end siduda, et tekiks ilus kattev põhi. Tulemust ei näe kohe, ole kannatlik ja lase puudril naha õlide ja niisutava kreemiga reageerida. Esimene kiht näib nahal pea märkamatu, aga lase edasi. Põhiline ongi kanda puuder nahale õhukeste kihtidena, liiga palju korraga võib anda cakey tulemuse. Mineraalpuudrid on erineva katvusega, IDUN puudriga on võimalik saavutada täitsa korralik tugev katvus, seda nii umbes nelja kihiga. Jah, aega peab varuma. Kui aga erilist katvust ei ole vaja, saab imeilusa terve naha illusiooni juba paari kihiga.
Räägin kiirelt natuke pealekandmise tehnikast ka. Sama tähtis, kui naha niisutamine, on kogu selle asja juures PINTSEL! Kõige sobivamad on tihedad, kas sirge või ümara otsaga Kabuki pintslid. Mida tihedam pintsel, seda parem katvus ja mida suurema pinnaga on pintsli ots, seda kiiremini loomulikult saab asi tehtud. Tavalistest, hõredamatest puudripintslitest lendub mineraalpuuder lihtsalt minema, sest see on tõesti imepeen ja heljub kergelt laiali. Tähtis on saada puuder pintsli sisse, kust see siis aegamööda saab nahale kanduda.
Koputa veidike puudrit puudrikaanele või mõnda pisikesse kausikesse, keeruta pintslit puudris, surudes samal ajal õrnalt peale, et puuder tungiks karvade vahele. Koputa korra pintslit, et üleliigne puuder eemaldada ja asu nüüd ringjate liigutustega nägu "poleerima". Jah, just, kujuta ette, et su nägu on õrnast kristallist ja sa pead selle pintsliga poleerides särama lööma, ilma seda katki tegemata, tegutse õrnalt ja järjekindlalt. Kanna peale nii mitu kihti, kui sulle vajalik tundub. Alusta põskedest ja liigu näo keskele, nina jäta viimaseks, see on enamasti kõige rasusem ja kui alustad sealt, võib see jääda liiga puudrine. Kui on mõni koht, mis vajab erilist peitmist, võib võtta veidike puudrit väiksemale pintslile ja problemaatiline koht üle tupsutada. Mina lisan lõpuks ka tavalise puudri, sest mu nahk on ülirasune ja seda mineraalpuuder kontrolli all ei hoia, justnagu tavaline jumestuskreemgi. Idunil endal on matistavad kompakt- ja tolmpuuder ka täiesti olemas. Kuiva naha puhul jätke see samm siis vahele.
 Kuniks ma saan ülejäänud meigiga valmis, ongi algne puudrine tulemus "sulanud" ja asendunud ilusa meigipõhjaga. Mineraalpuudrid on nii nagu jumestuskreemidki erineva lõpptulemusega, matist ülisäravani. Idun on kuskil seal vahepeal, jäädes hästi loomulik ja veidike kumav.Üks nipp veel, mis mulle internetist silma on jäänud - kui lõpptulemus tundub veidi siiski puudrine või on kuivemad kohad esile tulnud, pihusta lõppviistluseks näole veidi (näo)vett, see peaks puudri taltsutama ja tulemus jääb hästi loomulik.
Mul on hea meel, et ma üle mitme aasta jälle mineraalpuudri juurde jõudsin, vahelduseks väga mõnus. Suvel on selline kerge looduslik meik eriti teretulnud. Mineraalpuuder on ühtlasi ka looduslik päikese eest kaitsja (SPF15). Iga päev ma temaga küll mässata ei jõua, jumestuskreemi saab kindlasti kiiremini näole, aga kui vähegi aega/viitsimist, siis otsin selle ilusa toosi välja. Kes ei ole veel mineraalpuudritega tutvust teinud, soovitan kindlasti proovida. Mineraalpuudrid pidavat olema nahale vägagi kasulikud, need on põletikuvastased, leevendavat aknet ja aitavad ka muude nahahädade korral. Mõned mineraalkosmeetika tootjad soovitavad lausa mineraalpuuder näol magama heita, et see saaks öösel ravi jätkata. Mina ei saa ennast kuidagi niikaugele, kahtluseuss ikka närib, kui nägu pesemata linade vahele tahan ronida ja nii ma korralikult näo alati puhtaks pesen. :) 


   Huuleläige / Irma
15,92€ LINK
Selle toote valisin samuti uudishimust ajendatuna, ma ei ole eales mineraalidega huuleläiget proovinud. Otsustasin nude-roosa tooni Irma kasuks.
Ja õigesti tegin, see on ilus külma alatooniga heleroosa, mis annab huultele just nii palju värvi, et need ei tunduks liiga plassid,
samas on armsalt tagasihoidlik.

Pakend näeb jällegi väga kena välja. Vastandina maalinguga kaunistatud puudritoosile on see skandinaavialikult lihtne ja ilusa sirge joonega.
Sellest toredast õunast tuleb allpool  juttu...
Minu meelest on imearmas, et kõik huuleläiked on saanud nime samavärviliste roosisortide järgi. Minu Irma näeb välja selline...
Huuleläige on nii tugeva pigmendiga, et katab minu palju tumedama huulevärvi täielikult, see ei kuma läike alt läbi. Algul peale kandes on  huultel värvi all veidike justkui ebamugav, on tunda, et selles on sees purustatud mineraalid ehk siis kivimid, seda tunnet on raske seletada... no kujutage ette, et segate oma huuleläikesse näiteks kriidipulbrit. :) Kui läige saab peale kantud ja see huulte soojuse mõjul veidi sulab, on see harjumatu tunne peaaegu kadunud - suu on sile ja ilusa satiinise poolmati läikega. Huuleläige on loodusliku koostisega, kui vähegi võimalik, sisaldades muuhulgas näiteks pehmendavat ja toitvat murakaõli ning noorendavat E-vitamiini.  
idun minerals lip gloss
Algul mind veidike ehmatas, et aplikaator on nii peenike ja pulgakujuline, kuid kuna värv on üsna paks ja seda jääb švammi külge päris palju, siis suurem pintsel olekski liiast, sellega oleks raske läiget hajutada. 

Põsepuna / Havtorn
25,99€ LINK
Kuna enamus minu põsepunadest on roosad, siis valisin tagasihoidliku beeži tooni Havtorn (rootsi keeles - astelpaju), mis on kevad-suveks ideaalne.

Pakend on jällegi imearmas (neljast minu lemmik!) ja tehtud tugevast plastikust. Sees on ka parajalt pirakas peegel.
Havtron on ilusa kumaga roosakas-beež, mis annab nii mõnusa veidi päevitunud jume. Toode on väga pigmendirikas, korraga kulub seda ülivähe. Hajutada on põsepuna hästi lihtne, sest see on veidi kreemjas, mitte tavapäraselt puudrine. Kasutan pealekandmiseks stippling pintslit (ei oska kuidagi seda tõlkida), mis jätab hästi loomuliku, ilma piirjoonteta tulemuse.

Valgustpeegeldav peitepliiats / Havre
26,90€ LINK
Kolmandaks tooteks valisin valguspeegeldava pliiatsi, peamiselt seetõttu, et see meenutas mulle natuke YSL Touche Èclat´i. :)
Ma olen ülirahul pakendiga - peale selle, et pliitas näeb šikk välja, käib selle otsas olev nupp, mida plõksides saad toote pintsli otsa, lukku.
Suur asi! Ilma selle väikse nüansita oleks korgi peale tagasi panemine vägagi problemaatiline - sa lihtsalt kogemata lükkad nupu alla ja kreem on vupsti korgi sees. 
Peitekreem on parajalt kreemjas, selle jõuab ilust enne kuivamist laiali hajutada. Katvus on üsna hea, kuid tuletan meelde, et te punne ja muid esiletükkivaid tegelasi valgustpeegeldavate toodetega esile ei tooks, selleks sobivad matid peitekreemid. 
Valisin tooni Havre (rootsi keeles - kaer), mis on kahest heledaim ja roosakam, see sobib minu pigem külma nahatooniga hästi. Mulle meeldib, et kreem ei ole üleliia läikiv, see on parajalt valgust peegeldav ega too kortse/arme liialt esile, vaid annab nahale vaid õrna kuma ja näole puhanud ilme.  
Päris silmade alla ma seda ei kasuta, sest meil kõigil või vähemasti enamusel on silmade all väikesed "kotid" ja neid esile tuues on säravamast pilgust asi kaugel.Valgustpeegeldavaid tooteid kanna pigem põsesarnadele ja teistele kohtadele, mida soovid rõhutada. Siin pildil on ilusti näha, kuhu täpselt pliiatsiga joonistada... 

Mulle meeldib, kui toodetega käib kaasas mõni lugu, siis on nende kasutamine kohe palju erilisem. Kuna mind hakkas huvitama, miks toodete juures on kasutatud just õuna sümbolit, siis uurisin veidi asja ja sain teada, et IDUN oli Skandinaavia mütoloogias kevade/nooruslikkuse jumalanna ja luulejumala Bragi naine. Ta oli maagiliste, igavest noorust võimaldavate õunte valvur, mida sõid jumalad, et säilitada oma noorus. Vot, kui põnev.
Ka nendel tillukestel maalidel, mis puudritoose kaunistavad on Itaalia kunstnik ja disainer Patrizia Gucci saanud inspiratsiooni just Idun´ist, kujutades teda tänapäevase Rootsi naisena, kes peab lugu kõigest elavast, saab energiat loodusest ning valib hoolega oma jumestustooteid ja loomulikult soovib olla igavesti noor. :)  
Kel tekkis IDUN Minerals toodete vastu huvi, siis kogu bränd on hetkel Levelzone lehel saadaval 20% soodsamalt! p.s. Kui mõnda toodet/tooni lehelt ei leia, tasub päeva-paari pärast uuesti piiluda, täiendust tuleb tihedasti.
Klikates pildile, jõuad tootevalikuni...
Kas olete mineraalkosmeetikat kasutanud?
Milliseid brände eelistate?

Siin üks Patrizia Guccy Idun´idest, kes kaunistab nii kompaktpuudri kui baaspuudri Tyra kaant.
 Tänaseks kõik, olge armsad!


image:source / source 

7 comments:

  1. Ma ei tea.. mul pole lihtsalt sõnu! Ma olen lugenud samu postitusi erinevatelt ilublogijatelt, kus nad on saanud IDUN Minerals tooteid. Alguses lugesin, siis oli huvitav, et sain uuest tootest teada aga mõtlesin, et tore aga ostma nüüd küll ei hakka. Tuli järgmine, veel mõttetum postitus ja jälle järgmine ja igaüks oli veel igavam. Nii ja vaatan, tuleb sinult postitus, olen ootusärevuses, sest ma tean, et sa alati teed hea postituse. Ja uskumatu - sa üllatad iga korraga! Niiiiii põhjalik postitus, niiiii palju uut infot ja veel lisaks midagi selle brändi kohta. Sinu postitused panevad palju rohkem neid tooteid ostma, või vähemalt tahtma ja need on alati niiii põhjalikud, et on ikka näha et sina näed oma postitustega vaeva ja võtad aega. Võibolla käib sul see supsti aga tundub et kõva töö on ikka postituse taga. On ikka näha, et sa oled tõesti sellest kõigest huvitatud ja pole lihtsalt mingi fancy blogija. Super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, tore, et Sulle meeldib. :) Kui on põnev ja väärt toode, siis ma hakkan alati netis tuhnima ja uurima, kuni olen kõik teada saanud, mis võimalik. Aega läheb palju, sest üks leht viib teiseni ja vahel teen mõnda postitust mitu päeva. Kuna ma olen kodune, on mul ka palju aega, teistel blogijatel seda kindlasti ei ole. Imestan niigi, kuidas nad töö kõrvalt nii tihedasti blogida jõuavad, tublid! :)

      Delete
  2. Mulle nii meeldib su põhjalikkus, hetkel küll ei suutnud sa toodetest mind huvituma panna, kuid skandinaavia mütoloogiast tahaks küll rohkem teada... eks hakkan uurima :)

    ReplyDelete
  3. Ise fännan väga mineraalkosmeetikat, juba sellepärast et pärast meiki on nii soft and easy tunne :) Ja võin kinnitada, et alates sellest kui hakkasin kasutama min.kosm. ja ei topi igast parabeeni ja keemiat endale näkku, ei tea ma mis on vistrikud või akne. Ja mul pole eales olnud nii siledat ja terve välimusega nahka :) Kasutan Jane Iredale tooteid, vaieldamatud lemmikud!
    Terv.Kaire

    ReplyDelete
  4. Olen nagu eelkommenteerija suur mineraalkosmeetika austaja. Soovisin ka mineraalse valgustpeegeldava pulga ära proovida. Mainisid, et ei pane mineraalset valguspeegeldavat pulka silmade alla. Mina kasutan seda küll ka silmade all, tumedate silmaaluste katmiseks. On aga üks suur AGA... millegipärast ei taha see mul üldse püsida. Kasutan primerit aga ikkagi on see paari tunni pärast mul kortsukestes või hoopis kuidagi nahast eraldunud - mu meelest väga kummaline, sest teiste valgustpeegeldavate pulkadega seda nalja ei juhtunud. Kuidas ise püsivusega rahul oled?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuna mul on ülirasune nahk, siis minul kogunevad enamasti kõik tooted silmade all kortsukestesse. Päästab ainult see, kui koheselt peale nahale kandmist tupsutan matistava puudriga kreemi üle. Ma ei ole märganud, et see pulk kuidagi imelikult käitub nahal, aga kas ilma primerita oled proovinud, ehk ta kuidagi reageerib sellega ja "puhtal" nahal käitub ilusti?

      Delete

ShareThis