arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

30/04/2015

Arvustus // La Mav / Poore puhastav toonik



Nii tore on eelmise, mineraalkosmeetikast kõneleva postituse otsa rääkida teile veel ühest looduslikust tootest.
Austraaliast pärit orgaanilise LA MAV kosmeetikaga olen juba veidike tuttav ja need teie seast samuti, kes juhtusid lugema eelmisel kevadel ilmunud arvustust nende oblikakreemist SIIN. Kuna see mulle ja eriti mu nahale hästi meeldis, siis olin rõõmuga nõus testima nende poolt pakutud looduslikku pooripuhastajat (37€ LINK).  
Tegu on pihustiga varustatud näoveega, mis üheaegselt puhastab poore, niisutab ja aitab säilitada naha loomulikku pH taset. Pikaajalisem näovee kasutamine peaks muutma poorid tillemaks ja võitlema ka vananemise vastu. Natuke uurisin seda pH asja ja sain teada, et eriti tähtis on hoida selle tase normis just aknele kalduval nahal, sest isegi väike nihe võib panna akne tekkes olulise mikroobi vohama. Normis pH tasemega naha enda kaitsekiht kaitseb UV kiirte, igasuguste mikroorganismide ja niiskusekao eest, nii et ilusa naha tarvis on ülioluline see tase õigel kursil hoida. Nahk saab ka ise normaalse happelise pH taseme taastatud, aga kui see on raskendatud kas erinevate nahahaiguste (akne, psoriaas jne) või seepide/geelide kasutamise tõttu, võtab see lihtsalt kauem aega ja nahk võib saada sel kaitsetul ajal kahjustada. 
Ma ei ole eriti agar näoveede kasutaja. Haaran pudeli tavaliselt siis, kui nägu peale pesemist kisub ja kreemitada seda plaanis ei ole või vahel niisama naha värskendamiseks/puhastamiseks, kui see päeva jooksul liiga rasuseks on muutunud. Aga nüüd olen küll korralikult peale igat näopesu La Mav´iga näo üle pihustanud, just lootes, et naha pH tase saab normi. Pesugeelid/vahud, mida kasutan, ei ole alati just loodusliku koostisega ja need löövad selle tasakaalust välja, eriti rängalt pidid mõjuma seebid. Ma ei ole muidugi uurinud, ehk on näoseepidele lisatud midagi, mis pH taseme normaalse hoiab. Loodan muidugi ka pooride kokkutõmbumist, kuid see on arvatavasti võimatu, sest pooride suurust ei ole võimalik muuta, nii olen ma igatahes erinevaid artikleid uurides aru saanud. Aga... kui nahka korralikult ja järjepidevalt koorida, muutuvad need vähemmärgatavaks, sest pooride avad ei ole siis nii sügavad. Kuna mul on hästi tundlik nahk, siis kasutan ma tavaliselt puuviljaensüümidega koorijaid,
sest terakestega kreemid on liiga karmid. Just neid ensüüme leiab ka La Mav toonikust - õunas, sidrunis ja apelsinis sisalduvad puuviljahapped (AHA-happed) eemaldavad õrnalt surnud naharakud ja panevad näo särama. Kui iga päev nahka niimoodi tasapisi hapetega piserdada, siis iganädalast koorimisprotseduuri ei olegi vaja ette võtta. 

 Kõige toreda kõrval, mida näovesi sisaldab ja mida ma ei hakka siin ette loetlema, on sellel kõige mugavam pakend, mis ühel toonikul üldse olla saab. Selle pihusti pritsib udupeent vihma, ülimõnus tunne! Toonikut võib muidugi kasutada ka vatipadjale pritsides, kuid nii läheb ju pool raisku. Tänu oma väärt pihustile on toonikut hea kasutada ka meigi kinnitamiseks, see ei riku jumestust ja muudab jume loomulikumaks ning ilusti kumavaks. Kõige rohkem on mul hea meel selle üle, et nahk ei jää kleepuv, isegi peale mitut-mitut pritsimist, sest vahel ei saa lihtsalt pidama.
Ka on sellel meeldiv tagasihoidlik lõhn, milles segunevad greip, apelsin ja lavendel. 
Igati väärt näovesi, mis teeb kõik, mis võimalik, et nahal oleks mõnus/ilus tunne - niisutab, värskendab, ühtlustab tooni, pinguldab ja mida kõike veel ning mis kõige tähtsam -  see kõik saab teoks orgaaniliselt, ilma nahale kahjulike aineteta.   
Mul ei ole La Mav´i toonikule mitte midagi ette heita, peale selle ülikrõbeda hinna. See on kõige parem ja ka kõige kallim näovesi, mida olen kasutanud. Kes raha ei loe ja eelistab looduslikku, siis soovitan seda pudelit küll. Kujutan ette, et eriti mõnus on seda uduvihma endale peale piserdada just suvel kuumade ilmadega. Minu toonik on selleks ajaks küll arvatavasti otsas, aga selle pakendi hoian ma küll alles, sest nii hea pihustiga pudelit ei ole ma enne kohanud. Mul on nii mõnigi väärt toode, mis halva pritsu pärast seisma on jäänud, need saab nüüd uues kuues ka lõpuni kasutada.   

Kas kasutate igapäevaselt näoveesid?  Millised on lemmikud?
Kas jälgite, mida head/halba need sisaldavad?
Tänaseks kõik, olge armsad!




image:source

12 comments:

  1. Hei armas Pille-Riin! (: Kas tohib küsida sinu saladust, et kuidas sa oma pilte töötled ja millega pildistad? Minul selline jama, et on küll Canon 70D ja Manual-mode peal aga kuidagi mürased pildid tulevad, isegi kui ISO on 100-500 :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pildistan Canon 600D-ga. Ma ise ka maadlen sama asjaga, aga palju aitab statiiv ja muidugi palju valgust, kui on veidigi pilvisem ilm on kohe pildid täpilised. Alla ISO 100-200 ma tavaliselt ei pildista. Kasutan programmi PhotoScape, selle saab netist arvutisse tõmmata. Teen seal fotod heledamaks ja teravamaks, muidu on päris hallid udukogud. :D

      Delete
    2. Oh suured tänud sulle :) Aga kui suur sul ava ja säri on tavaliselt? ;)

      Delete
    3. Ava on 2,8 ja säri enamasti 100-200. :)

      Delete
  2. Kui tohib küsida, siis mis sülearvuti pildilt piilub?

    ReplyDelete
  3. Kasutan igapäevaselt Avene allikavett ja ei oska rohkem rahul olla. Mõnus, puhas ja ergastab naha olemist :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, Avene on super, suveks ostan kindlasti uue pudeli. :)

      Delete
    2. Mina ei oska avene vee osas seisukohta võtta. Saan aru, et purki on pandud ainult allikavesi ja lämmastik. Kas lämmastiku nahale pritsimine on ikka okei? Iseenesest üks levinumaid elemente ja esineb kehas niikunii üsna kõrgel tasemel ja kõik kena... Aga ikkagi tundub kuidagi õõvastav. :D Samas saan ka aru, et lihtsalt veega pritsimisest ei ole midagi kasu, sest nahk ei ole võimeline vett imama. Peab ju olema mingi kemikaal või keegi sees, kes selle vee sinna nahka sunnib. Ja no vaevalt see veel riiulitel oleks kui see kuidagi paha või ohtlik oleks. :D Suvel raudselt pritsin end sellega iga külje pealt ja ei tee teist nägugi :D

      Delete
  4. Kirjutasin enda arvates siia paar päeva tagasi kommentaari, aga nüüd ei näe seda. Ei tea, kas kustutasid selle või vajutasin mina midagi valesti. Nii et proovin igaks juhuks uuesti.
    Niisiis, tahtsin uurida - kust LaMav tooteid saab? Kas ainult Austraaliast tellides? Otsingumootor mind palju edasi ei aidanud kahjuks... Tahaks aga nende tooteid rohkem uudistada. Olen suur "happekoorimise" fänn. Nad tunduvad palju targemad ja sõbralikumad kui igasugused teradalised ja lihvivad koorijad. Üks parimaid, mida seni proovinud olen on Clinique'i "mild clarifying lotion", millel on üks kõrgemaid salitsüülhappesisaldusi. Lisaks hoiab ka pH õiges kohas ja sobib suurepäraselt minu tundlikule, pirtsakale nahale. Tihti kasutan ka topelt-"toonikut" - esmalt midagi koorivat, ja siis midagi niisutavat. Viimaseks sobivad suurepäraselt nt roosiveed, mida puhtamad, seda parem, muidugi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rohkem kommentaare kahjuks ei näinud, kui need kaks, mis täna kirjutatud. LaMav tooteid saab nende kodulehelt, link on postituse alguses. :)

      Delete
    2. Ah, muidugi, pime kana olen! Aitäh!

      Delete

ShareThis