arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

03/07/2015

Arvustus // Skin Cares veepuhastussüsteem



Milline suurepärane ajastus - tänasesse palavasse päeva sobib värskendavatest veeprotseduuridest pajatav lugu ju nii hästi.
Juttu tuleb MEON e-poe poolt mulle proovimiseks saadetud dušiotsikust, mis lubab puhastada vee ja
pakkuda tõelist SPA hooldust.  
skin cares shower
Lühidalt öeldes on tegu Lõuna-Koreast pärit vahetatavate filtritega dušiotsikuga, aga kuna mulle meeldib ikka kõigest pikalt ja põhjalikult pajatada, siis teate sellest veepuhastussüsteemist õige pea rohkemgi, kui ehk hädavajalik oleks. On ju palju lihtsam otsustada, kas sul ikka on toodet vaja, kui tead sellest võimalikult palju.   
skin cares review
Filter, mis käepidemes peidus sisaldab kahte sorti pallikesi, millest esimesed on kloorivastased ja teised antibakteriaalsed, mis tapavad baktereid. Kloor pidavat olema naha ja juuste peamine vaenlane, see kuivatab naha pealmist kihti ja põletab naha epidermise rakke, see võib esile kutsuda põletikke, sügelust ja isegi dermatiiti. Ka kahjustab kloor juukseid ja traumeerib peanahka, mille tulemusena võivad juuksejuured muutuda nõrgaks ja juuksed välja langeda, tekkida võib kõõm. Peale kloori eemaldab filter veest ka rooste ja raskemetallid.   
ckin cares system
Kõige enam lootsin ma, et filter suudab muuta Tartu ülikareda vee pehmemaks. Mäletan väga hästi, kui õnnetu ma olin, kui neli aastat tagasi siia kolides avastasin, et juuksed on peale pesu nii kohutavalt karmid ega läigi absoluutselt. Inimene harjub kõigega, leppisin tõsiasjaga, et minu pehmed kiharad on möödanik ja noh, ega see maailma tähtsaim asi ka pole. Aga ma sain oma siidised juuksed tagasi! Jah, seda on tunda juba juukseid märjaks tehes, et need on pehmemad ja kuivades on juuksed just niisugused nagu neid nelja aasta tagusest ajast mäletan - milline õnnis tunne!
Eile sai ka Dexter oma esimese pesu uue dušiga ja nii pehme ning läikiv ei ole ta veel kunagi olnud - karmikarvalisest foksterjerist sai sametvillaline. Mulle tundus, et ta natuke isegi nautis vannitamist selle otsikuga. Kui tavaliselt seisab ta vannis kangelt kui pulk, silmad punnis, siis seekord lasi ta end veidike lõdvemaks  - kellele siis mõnus massaaž ei meeldiks! 
skin cares refill  filter
Peale vee puhastamise on otsikul veel mõned trikid varuks. Vesi väljub mikroskoopilistest avadest, (mida on otsikus lausa 420) veepiisad jagunevad seal paljudeks väikesteks osadeks - tekib Lenardi efekt, mille käigus vesi rikastub anioonidega (negatiivse laenguga ioonid liiguvad positiivse pooluse poole), midagi taolist toimub koskede juures, kui veepiisad omavahel kokku põrkavad (kel huvi, võib Google otsingusse Lenard effect toksida).
Igatahes on see aniooniderikas õhk ütlemata kasulik ja tänu sellele otsikule ei pea me kose alla ronima, vaid saame oma vannitoas kõiki neid hüvesid nautida. Näiteks parandab suure hulga anioonidega rikastatud õhk  immuunsussüsteemi, ennetab paljusid haigusi (nt. astma, migreen) kõrvaldab pingeid, soodustab lõõgastumist jne. jne. Neid negatiivse laenguga ioone kutsutakse ka õhu vitamiinideks, hästi palju leiab neid ka näiteks männimetsast.  
korean skin cares
Otsikust on palju abi ka neile, kel veesurve hästi nõrk või soov vett kokku hoida. Meil on teise korruse vannitoas surve pea olematu ja veejugadega massaažist võisin ainult und näha. Hopaa, sellest dušist tuleks vett justkui 10x rohkem, lausa nii korralikult, et vahel keeran võimsust vähemaks. Kel normaalne veesurve, saab vabalt kraani vaid poolde vinna keerata ja vee kokkuhoid on märkimisväärne!
Ja vaadake, kui ilus mitmetahuline on selle dušiotsiku pea, justkui kalliskivi! Värv on muidugi ka imeline.
skin cares review
Otsik on mõnusalt raske, millest on palju abi, kui mingil hetkel on vaja dušš vannipõhja asetada, see ei hakka seal omasoodu pöörlema ega pritsi kogu vannituba vett täis. Ka on see käes igati mugav.  
dušiotsik
Ma pean ütlema, et olin dušši esmakordselt proovides hästi meeldivalt üllatunud (üle huulte tuli lausa wow!) ja olen vaimustuses tegelikult siiani. Vesi väljub sealt tõesti nii imepeenelt ja pehmelt ning muliseb sinises otsas lahedalt. Kõik on täpselt nii nagu allpool olevas videos. Ma olen alati mõelnud, et kuidas saab dušši kasutada sellises eraldisesivas vannis, kus ei ole vannikardinatki ja mulle tundub, et vot selle otsikuga saab küll. See tõesti ei pritsi külgedele vaid ainult sinna, kuhu joa parajasti suunad.
Mis mulle veel hästi meeldib, peale selle, et veejuga, mis otsikust väljub on vastu nahka nii mõnusalt pehme, on õhk, mis justkui koos veega vastu keha puhub. See heljub justkui vee ümber, ma ei oskagi seda hästi seletada... igatahes hästi mõnus mahe tuuleke. Sooja veega on see õhk mõnusalt soe, aga kui väga palav ja tahtmine värskendust saada, siis jahedama veega see jahutab veel lisaks. Mõnus!



Filtrit peaks otsikus vahetama olenevalt vee kvaliteedist 1,5-3 kuu tagant ehk siis, kui see on muutunud tumepruuniks. Seda on lihtne jälgida tänu läbipaistvale käepidemele.
Nagu näha, on minu filter kahe nädalaga ülemisest otsast juba üsna tumedaks tõmbunud. 
meon
Allolevalt pildilt on näha, et filter tõesti teeb vee pehmeks, katlakivi ei ole kahe nädalaga otsikule absoluutselt tekkinud. Kõrval on võrdluseks minu "vana" otsik, mis oli kasutus samuti paar nädalat, kohutav! Köögis võiks samuti taoline otsik kraani otsas olla, sest roostevaba kraanikuss näeb juba paari päevaga kohutav välja ja veekeetja on alatasa paksu katlakivi täis.  
katlakivi
Ma olen hakanud viimasel ajal ka nägu hommikuti-õhtuti selle otsikuga pesema, neil kordadel, kui duši alla ei plaanis ronida. Natuke ebamugavam on, kui kraani all, aga asi on seda nikerdamist väärt, sest nägu on pärast palju pehmem ega kisu üldse. 
Sai nüüd igavene pikk kiidulaul, aga tõesti, ma olen hästi rahul ja kel vähegi vajadust või huvi, soovitan proovida.

Otsiku saab koos kolme filtriga tellida endale Meon e-poest SIIT. Filtrid on saadaval ka eraldi, neljastes pakkides. 

Kas olete mingit sorti veefiltreid kasutanud?


korean water cleansing
Tänaseks kõik, olge armsad!

9 comments:

  1. Tundub väga põnev asi! :)
    Ma kasutan tavalist veefiltrit, mis torude vahele käib, kuigi usun, et see on pea igas majapidamises olemas :D

    ReplyDelete
  2. Tahan kaaa! Appi tundub ju ideaalne! Aga seda saabki siis ainult netist tellida eksju?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, Eestis on Meon ainus, kes Skin Cares otsikuid pakub.

      Delete
  3. Lugesin kogu selle loo läbi ja mõtlesin, et kuigi mul päris oma kodugi pole, siis tahaksin selle otsiku panna vanemate juurde, poiss-sõbra juurde ja kuhu iganes veel. Kartsin, et kui selle lingi nüüd lahti klõpsan, siis tuleb sealt mingi sajaeurine hind, aga ei! Tõesti üllatavalt odav! (Kuigi ma pole muidugi kursis, kui palju dušiotsikud muidu maksavad.)
    -P.
    BOWTIE DIARY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks neid otsikuid on igas hinnas, aga jaa, selle hind on täitsa ok, ma oleksin nõus maksma küll nii palju pehmete juuste eest. Terve pere kiidab. :)

      Delete
  4. Olen ammu oodanud, et keegi sellest juttu teeks. Tänan! Tegid otsustamise palju kergemaks. Üsna pea tellin selle ka endale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loodan, et jääd sama rahule kui mina. :)

      Delete
  5. Oh, super! Meil on majas vesi üpris rauarikas, emal on heledad juuksed ning ta lausa keedab vee igakord läbi, enne kui pead hakkab pesema. Tänu sellele mina oma juukseid heledamaks polegi värvinud, sest no ei viitsi keeta ja möllata, et pikki juukseid puhtaks ja oranzi-vabaks saada. Nüüd aga tellin kindlasti otsiku ära! Suur suur aitäh! Su blogi on tõesti Eesti maastikul kõige kvaliteetsem ilublogi (kui võib seda nii "sildistada") ja olen tänu sulle ikka päris mitmeid asju proovinud ning tellinud ka ise! Ole tubli ja päikest sulle!

    www.dodolce.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh Sulle, armas Eneli! Loodan, et ema ei pea enam vett keetma, kui otsik käes, tean omast käest, et see on jube tüütu. :)

      Delete

ShareThis