arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

11/10/2015

Kodu // H&M, Hemtex, Jysk, Prisma & Selver




Vabandan kõigi ees, kes ootavad tavapäraseid iluteemalisi postitusi. Püüan end tasapisi sellele lainele tagasi häälestada, aga praegu kõnnivad mu jalad küll pigem kodusisutuspoodidesse kui ilumessile ja huulepulkade värvid ei tundu sugugi nii põnevad kui käterätiku mustrid. :)
Ega ma midagi väga suurt soetanud ei olegi, niisama nipet-näpet väiksemaid asju. Mul läheb veel natuke aega, et sotti saada,
milline mööbel siia sobib mulle meeldib, ei taha uisapäisa otsustada, sest tean, et kui ma mööda panen, hakkab see kapp/laud/tool mind mõne aja pärast jubedalt häirima. :)
 Need kaks on mul täitsa erinevatel aegadel ja erinevatest poodidest ostetud, aga näe - matšivad!
Pajalapid Hemtexist (4,95€ tk.) ja keraamiline alus (7,99€) H&M´i koduosakonnast. 
Otsisin midagi, kuhu soola- ja pipraveski toetada, niisama kapi peal seismas tundusid nad imelikud. Nüüd on kohe teine tera.  
Pean hakkama tasapisi ka köögirätikuid välja vaheteama, paljud on pea sama vanad, kui ma ise. Esimene uue ajastu rätik (3,99€) on pärit H&M´ist ja ajab ikka seda must-valge rida, mida ma püüan köögis aretada. Tema alt paistab padjapüür (4,99€), mis pärit sealt samast. Kuigi üks suuremat sorti padjašoping sai kohe sissekolides ette võetud, tundub mulle, et neist neljast, mis diivanile said, on vähe. Väga vähe.
 Seda patja piilusin Hemtex`is juba ammu, aga kuidagi ei raatsinud tema eest 23€ välja käia. Nüüd sain ta aga sobivalt 10€-ga kätte ja mind ei häiri enam isegi see, et padjapüür ära ei käi. Sildil on kirjas, et patja võib pesta, nii et Dexter võib temaga vabalt trikitada.
Ma püüdsin siin tükk aega nuputada, et mis värvi ma peaksin elutuppa juurde tooma, sest asi kiskus juba väga must-valgeks. Tegelikult olid sõelal ainult roosa ja helesinine. Ma võin teinekord või noh, mis teiekord, iga kord olla vägagi egoistlik ja unustan (küll mitte pahatahtlikult) teiste inimestega arvestamise ära. No viimsel hetkel lõi mulle pähe, et peale minu elab siin korteris siiski kaks täismeest (kaks ja pool, kui Dexter ka üle lugeda) ja neil on ehk natuke naljakas roosade patjade vahel istuda. Kuigi roosa padi oli ka väga armas, tõin koju siiski selle taevasinise. Heh, blogi kujundusega läheb ka ilusti kokku. :)
 Hambaharjatopsist oli mul suur puudus. Kuna eelmine üüriline oli vannitoas juba veidi marmoriasja ajama hakanud, siis sobib see H&M´i koduosakonna aleriiulilt pärit keraamiline kruus (3€) sinna väga hästi. 
Mulle meeldib, kui näokuivatamisrätikud on valged. Olen neid kaheseid froteerätikute pakke (4,95€ pk.) H&M´ist juba mitu ostnud.
Hästi paksud, pehmed ja paraja suurusega.  
Selle asjakese üle on mul super hea meel. Ma just eelneval õhtul nõusid pestes mõtlesin, et küll see Fairy pudel on kole ja švammi pole ka kuhugi panna, peab olema mingi võimalus see koledus kraanikausi ümbert likvideerida! Ja hoplaaa - Ülemiste keskuses on tore poeke Home&You ja sealt vaatas mulle vastu minu unistuste Fairy-švammi organisaator. Ma ei tea, kas see on reaalne, aga uue hinna alt, mis on 9,90€, paistab vana 49€! Kui nii, siis on hästi saadud. :D Pumbaga pudel tundub küll väike, kuid sinna mahtus ära terve väiksem Fairy pudel. Švammid tuleb mul küll väiksemate vastu vahetada, sest "pessa" tavapärased jurakad ei mahu, aga tegelikult ma ei teagi, miks ma selliste gigantsete käsnadega üldse olen siiani tegutsenud. Eriti veel nüüd, kui suurema osa nõudest peseb ära masin. Homne päev soetan minišvammid!  
 Kui näorätikud peavad olema valged, siis jala omad peavad olema just sellised. Sest seda värvi on meie koer. Vahet pole, kui usinalt ma tolmuimejaga ringi tuiskan, tema karvu on ikkagi igal pool. Vannitoas meeldib talle millegipärast väga käia, arvatavasti sellepärast, et ma teda sinna eriti ei taha lubada. Jah, väga praktilsed rätikud (5,99€). Eriti tore, et muster on neil ühel pool tumedam, teisel heledam. Ja väga pehmed on ka, ikka mõnus ju, kui astud duši alt pehmele vaibakesele.    
 Kuigi see puidust alus (14,99€) on mõeldud puuviljadele, oli mul teda vaja hoopiski igasugu totsikute hoidmiseks, mis kapi peale kogunevad. Mulle jubedalt meeldib. Hästi mõnusast materjalist ja korralikult tehtud, ei ole mingeid pinde või viltuseid juppe. Ma armastan H&M´i koduosakonda! Kuigi see ei ole just üüratult suur, on seal jube palju lahedaid asju, ma alati keerlen seal riiulite vahel oma tund aega kindlasti. Uusi tooteid tuleb ka päris tihedasti juurde ja tore, et kodulehelt saab juba ette ära uurida, mida pakutakse. Minu meeelst olid kõik tooted saadaval, mis kodulehel reas. Jaaaa, jõuluasjad olid juba väljas!!!
Piimapudelit (2,19€) olen teile juba ühes muffinipostituses näidanud. Ostsin nüüd ühe veel juurde, sest kui üks läheb pessu, on teine kohe hakkamas. Mulle nii meeldib! Piima valada on nüüd hoopis teine tunne kui plastkannust või tetrapakist. Parempoolne purk (hind jäi vist 2€ kanti) hoiab enda sees enamasti müslit, aga tihti on see otsas ja praegu on selles näiteks riisihelbed. Mul on kuri plaan kogu oma kuivainete tagavara purkidesse pista. Jumal teab, millal see missioon ükskord täidetud saab ja kas mu köögisahtel sellele raskusele vastu peab. :D Soetasin mõlemad Prismast, kuid saadaval on need ka Selverites. Ka kõrrega kruus (veidi üle 4€) on  just sealt pärit. Olin sellist smuutide tarvis tükk aega otsinud. Paar tükki oleks veel vaja, sest üksi ei ole ilus nii ilusast kruusist juua. 
 Kuna meie üürikodu seinad on täis riputuskonkse ja kruvisid, on igasugused neid varjavad sisustuselemendid vägagi teretulnud.
Leidsin Jyskist selle toreda ja piraka Norman Rockwelli vahuveini reklaamplakati (14,99€).
Haha, mulle nii meeldib selle mehe hullumeelne nägu, iga kord ajab naerma. :)  
 Selle vaiba (22,95€) ostsin küll juba tükk aega tagasi, aga vaatasin eile, et see oli Hemtexis veel täitsa saadaval. Olen nii rahul - see sobib esikusse imehästi, sest on kilematerjalist. Tõmba ainult lapiga üle ja puhas! Lisaks on see nii kerge, usun, et pesta on seda samuti imelihtne. Kuigi see vaip ei ole ei pehme ega ka looduslikust materjalist, meeldib Dexterile seal väga end sirakile visata. Noh siis, kui linade vahele parajasti ei või. :D
Lõppu üks tore mobiiliga tehtud udusevõitu pilt tänasest nii mõnusast soojast päevast. Päike küttis mere ääres nii kõvasti, et ma oma tuttmütsi ja salliga täitsa sulasin. Inimesi oli imevähe, ma ei tea, miks nad sellest rannast eemale hoiavad. Ma saan aru jah, et ujumiseks on see vesi sobimatu, kuid niisama mere ääres jalutada või lainemühinat kuulata on ju nii imetore. No meile Dexteriga see igatahes sobibki, ta saab hullunult ringi tormata ilma, et ma peaks kartma, et ta mõne imiku või vanainimese pikali jookseks.
p.s. Kui kellegi kutsu Kadrioru kandis otsib mängusõpra, siis Dexter on käpp. Koos oleks palju lõbusam kajakaid taga ajada. Ega ta kõigiga läbi saa, tahab kangesti domineerida, aga emastega on muidugi suur sõps või siis endast suurematega, kellele pähe ei õnnestu (sõna otseses mõttes) istuda. Dexter ootab kirju: geneficblog@gmail.com või blogi FB sõnumitesse. :)
Praeguseks kõik, loodan, et meeldis!

28 comments:

  1. Olen ka juba pikemat aega sisustusteemade lainel. Ja üllatav on näha sama seebidosaatorit, mille ka ise reedel Ülemistest soetasin. Ja mind üllatas ka see allahindlus. :) H&M- is olen ka juba mitu korda neid puidust aluseid vaadanud- nii lahedad, aga pole veel ühtegi endale ostnud. Igaljuhul, väga põnev postitus ja naljakas, et ise plaanisin ka sarnast postitust tega enda kodusisustuse ostudest, aga nüüd jama teha kohe järgi. Eks pean selle idee edasi lükkama. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tean seda tunnet, kui keegi postituse idee "näppab", aga tee ikka kohe ära, käekiri meil ju erinev. :)

      Delete
  2. Kohutavalt meeldivad taolised postitused! Ise olen samasugune, et kui kõrvuti oleksid minu lemmik riidepood ja mingi sisustuspood, s valiksun ilmselgelt selle teise variandi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma pean ikkagi varsti nende teiste poodide poole ka piiluma hakkama, riidekapp on tühi ja seda sõna otseses mõttes. :D

      Delete
  3. Sinine värv on mu viimaseaja uus lemmik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huvitav, kuidas vahepeal lähevad mingid värvid justkui meelest ära või ei pane neid lihtsalt tähele ja siis äkki avastad, et oi, nii ilus ju! :D

      Delete
  4. Kas need pipra- ja soolatopsid on uuesti täidetavad ka? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, saab täita küll. Selverites on palju erinevaid maitseaineid nendes uhmrites. Norm hinnaga ka. :)

      Delete
  5. Su postitused on niiiiiiiii haigelt mõnusad, päris ausalt. Hästi kirjutatud tekst + kaunid, kvaliteetsed pildid ning muidugi Dexter, kelle pilt/pildid peaks igas postituses kohustuslik lisa olema! :D. Ja aitäh, eksole, nüüd surfan H&M´i kodulehel ringi ja homme olen ilmselt Ülemistes platsis ka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, nii tore, et meeldis! Aitäh Sulle ja head šoppamist! :D

      Delete
  6. Nii armsad ja sinulikud asjad! Selle nõudepesuvahendi pudeli-švammi hoidja pean ka endale hankima, see on lihtsalt niiiii ilus! Ka mulle ei meeldi need koledad jurakad Fairy pudelid. Oleks veel vaid, et švamme tehtaks ka must-valgetes toonides, siis oleks "match made in heaven" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musta švammi tahaks küll, äkki isegi leiaks kuskilt, peab ringi vaatama. Valge on vist peale esimese panni küürimist pigem hall, aga ega hallil ka viga ole. :D

      Delete
  7. Väga kihvt postitus!!! Üliiiiiiii mônus vaheldus kosmeetikale sest noh, seda on niigi palju igal pool ;) Edaspidigi sellist laadi postitused oodatud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neid tuleb kindlasti, sest nii paljut on veel vaja. Aitäh Sulle! :D

      Delete
  8. Mind olds ei häiri, et iluteemaliste postituste vahele nüüd koduteemalisi ka lugeda saab! Just nii tore ja põnev, olen ju ise Sinuga samal lainel praegu ja uskumatu lihtsalt, kui sarnane maitse meil on! Meil kipub ka kõik sinna hästi must-valge kanti minema ja et seda veidi vältida, olen nüüdseks nii helesinist kui õige pisut roosat sisse toonud :P Ei jõua ära oodata, et saaks juba oma silmaga üksteise kodusid uudistada! ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Su koduteemalised inspiratsiooni postitused olid juba nii kaunid, et ma ei kujuta ettegi, mis Sul seal veel päriselt toimuma hakkab! Põneeeeev! :)

      Delete
    2. Hihi, ma olen küllaltki suur perfektsionist, nii et läheb veel ikka aega, et kõik-kõik valmis saaks! :)))

      Delete
    3. See ei saa kunagi valmis, usu mind. :D

      Delete
  9. Super ilusad asjad! Meeldivad väga ka sellised postitused :)

    ReplyDelete
  10. Mulle ka niii meeldivad sellised postitused! Olen ka päris palju selliseid detaile koju ostnud viimasel ajal, kuid kuidagi ei oska justkui neid postituseks vorpida...kuigi väga tahaks :D
    Peab vist ikka kätte võtma ja katsetama hakkama...

    www.dodolce.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mis seal osata, pildistad samamoodi üles kui kreemipurgid. Jään huviga ootama igatahes! :D

      Delete
  11. Väga lahe postitus! Gifid on asjakohased :)

    Selline musta-valge kirju kombo mulle meeldib. Sobib peaaegu kõigega :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pingutasin gifidega vist veits üle, aga ei saanud pidama enam. :D Jaa, liiga palju värve väsitab, niigi on seda sigri-migri kodus nii palju.

      Delete
  12. Oh, taaskord nii mõnus postitus! Ja asjad nii Sinulikud! Ma olen ka Fairy pudeliga nii kimpus olnud - peitsin kogu aeg kuhugi kappi ära ja kui nõudepesuks läks, siis haarasin jälle kapist välja. Aga nii ära tüütas! Ja panin kraanikausi äärele ka sellise pumbatava otsaga totsiku - aga see Sinu leitud variant "nuustikuosaga" on next level, I want!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, armas Sandra! See on parim leid tõesti - must have! :)

      Delete
  13. Mulle meeletult meeldivad sinu blogis sellised postitused! Lisaks on kõik pildid ka imeilusad :) Kohe tuli tahtmine ka homme Ülemiste keskusesse sõita ja paarist kodusisustuse poest läbi hüpata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tore, et meeldib. Mul endal on ka suur rõõm koduteemalisi postitusi teha. Kahjuks küll asi eriti kiiresti ei edene ja nii tihti, kui sooviks, ma neid teha ei saa. :)

      Delete

ShareThis