arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

29/10/2015

Retsept // Kahe koostisosaga banaanipannkoogid



Olen juba ilmatuma ammu tahtnud neid kahe koostisosaga pannkooke teha, aga iga kord, kui mul see meelde tuleb, on banaanid nahka pandud. Eile võtsin kätte ja tampisin nad kiirelt puruks enne, kui need jälle pintslisse pistetakse. 
banaanipannkoogid
Retsept on imelihtne - iga banaani kohta üks muna. Purusta banaanid kahvliga ja sega munad hulka. 
kahe koostisosaga banaanipannkoogid
Uurisin netist enne praadima asumist teiste kogemusi ja lisasin näpuotsaga küpsetuspulbrit ka, pidavat õhulisemad saama. Soola panin ka veidi. Mõned segavad hulka ka jahu või kaerahelbeid, et asi paremini koos püsiks, aga jätsin need välja, sest minu jaoks oli just põnev see, kuidas koogid ainult kahe koostisosaga välja kukuvad. No ega eriti ei kukkunud.  
jahuta banaanipannkoogid
Esimene pannitäis läks täiesti aia taha, sest pann oli liiga kuum. Teisel katsel jäi viiest koogist peale ümberkeeramist terveks üks. Lõpuks oli mul oidu katta pann kaanega ja viimased pannitäied tulid tänu sellele täitsa korralikud. Kaane all tahenes taigen kiiremini ja sain koogid ühes tükis ümber keereta. Ilusad nad just välja ei näinud, aga ilma jahuta vist pakse ja kohevaid koogikesi valmis ei meisterdagi.
banaanipannkoogid
Maitse... Minu jaoks on need koogid nii hirmmagusad. Tavaliselt ei pane ma pannkookidesse üldse suhkrut, ainult soola ja siis on need moosiga nii mõnusad. Ma ei tea, mida ma lootsin, banaan ongi ju väga magus, aga kookides tuli see veel kuidagi eriti räigelt esile. Ainus, mis päästis oli hapukoor, millega kooke sõime, see sobis imehästi ja mahendas magusust tunduvalt. Igatahes sain need kuulsad pannikad nüüd ära proovitud. Kas ma kunagi nende teo veel ette võtan? Vist mitte. Kuigi need on kindlasti tervislikumad kui jahuga tehtud, meeldivad mulle suured õhukesed ja magedad koogid rohkem. Nende tegemine on pole ka nii vaevarikas, aga noh, eks see on harjutamise asi. 
 
Kas olete banaanipannkooke teinud?


Photo: source

23 comments:

  1. Ma võiksin banaanipannkooke süüa iga päev! Meie pere tõelised lemmikud ja ma enam vist ei oskagi tavalisi teha. Ma panen 3 banaani kohta 2 suurt muna, lisan kas kamajahu või kookosjahu hulka, küpsetan vaiksel tulel kookosrasva sees, nämm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kookosrasv on asi, mis mul alati siis meelde tuleb, kui midagi juba küpsetama hakkan, poes kõnnin iga kord ükskõikse näoga mööda. :D

      Delete
    2. Mulle meeldib just see kookosrasv, millel on kookoselõhn ka juures.. siis hommikuti on toas nii mõnus kookose lõhn :)

      Delete
    3. Kas kookidele annab kookose maitse ka juurde?

      Delete
    4. Aimatav maitse on. Aga ma lisan kookoshelbeid ka, just meenus! :D

      Delete
    5. Hakka või uuesti proovima. :D

      Delete
  2. Kunagi sõin ka ainult neid pannukaid, tavalisi pannkooke pole vist üle aasta söönud juba, alguses võttis ka pikalt, et tegemine käppa saada, banaan tundus veider jahu asemel, aga pärast seda kui minust sai vegan, on banaan üks põhilisi koostisosi pannkookide tegemises :) Sul on alati nii ilusad pildid! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Millega veganid muna asendavad pannkookides?

      Delete
  3. Olen banaanipannkooke teinud, väga head on! Aga see küpsetamine on nii tüütu nende puhul. Lole üldse sellised tugevad? nagu tavalised, peab väga vaeva nägema, et nad ikka ühes tükis püsiks :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui kaas peal hoida küpsetamise ajal, siis muutusid päris tugevaks, muidu oli suht võimatu neid keerata jaa. :)

      Delete
  4. Kuna ma ise muna ei söö, siis mina teen banaani, kaerajahu ja veidikese mandlipiimaga. Ma arvan, et saab ka tavalise piimaga ka :) Mida täpilisemad banaanid on, seda magusam tuleb. Sinu puhul soovitaksin kasutada siis neid ilusad banaane 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mhmh, tagantjärgi mõtlesin ka, et oleksin pidanud pooltooretest tegema. :)

      Delete
  5. Tegin ka kunagi neid muna-banaani pannkooke.. No ei meeldinud. Nüüd teen kookosjahu, banaan ja muna. Miljon korda parem, kaneeli segan ka hulka! Söön külmutatud marjadega, teevad ilmselt ka oma hapukusega mahedamaks ja ei ütleks, et väga magus oleks. :) Magus on siis kui lisan mett ja šokolaadikastet peale,mm. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kookos teeb kõik heaks. :) Kui palju Sa jahu paned?

      Delete
  6. Mitte mingi valemiga ei õnnestu :D pole kokkamise geeni antud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väike kuumus ja kaas peale, siis õnnestub kindlalt. :)

      Delete
  7. Olen neid korduvalt teinud ja vahelduseks on isegi täitsa head. Mul ka esimene kord ei õnnestunud, kuna panin 1 banaani ja 1 muna. Järgmisel korral panin 2 muna ja polnud enam üldse probleemi ümber keeramisega. Kui sa ikkagi otsustad uuesti proovida, siis kindlasti soovitan niiviisi proovida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, panen kõrva taha. :)

      Delete
    2. Ma olen neid juba üle aasta teinud ja meeldivad väga :) Alguses oli sama jama, et ei püsinud koos, aga harjutamine teeb meistriks ja kogused on olulised! Sa vist ise ei suutnud ise ka ära otsustada, kas nende tegemine oli siis vaevarikas või ei, lõpus on sul vahva apsakas see "Nende tegemine on pole ka nii vaevarikas" :D Igatahes usu mind, õigete kogustega pole ka nii vaevarikas ja tulevad välja ikka. Soovitan kindlasti panna 1 banaani kohta 2 muna, ma enda arust lugesingi sinu postitusest ka, et sa panidki nii, scrollisin nüüd tagasi ja nägin, et ei pannudki :D Pole siis ime, et esimene sats aia taha läks. Ja ma soovitan neid ka praadida kookosõlis, eriti hea on see kookosõli, mis natuke maitset ka jätab :) Ja nimekiri kookosõli kasulikest omadustest ja erinevatest kasutusviisidest tuleks pikk, seda tead ju isegi, soovitan seda kindlasti küpsetamisel ka kasutada :) Ma ise panen veel nende pannakate sisse kookoshelbeid ka sisse, kui juhtub kodus olema. Ning hapusid marju/moosi/kiivit kõrvale, harmoneerub selle magususega imehästi :) Seega proovi tulevikus kindlasti veel, kõigi nende nippidega oleks parem tulemus garanteeritud! Ehk hakkavad need pannakad siis sulle isegi veel meeldima :D

      Delete
    3. Ma kipun väga segaselt vahel kirjutama, mõtlesin just, et suurte tegemine pole nii vaevarikas. :) Proovin järgmine kord kahe munaga.

      Delete
  8. Soovitan madalama kuumusega ja kauem küpsetada, mina küpsetan kaane all, et korralikult läbi küpseks, siis on lihtsam ümber pöörata. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mhmh, alguses tegin väga kuumaga, siis oli võimatu ümber keerata. :)

      Delete

ShareThis