arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

04/10/2015

Retsept // Parim pesto pasta



 Kuigi mulle kokata absoluutselt ei meeldi, seda siiski tegema peab ja kui vahel mõni asi eriti hästi välja kukub, olen ikka siia ka jaganud. Ma tean, et teile meeldivad lihtsad, igapäevased toidud ja ega ma mingeid keerulisi sufleesid-brüleesid teha ei viitsigi. Tänane pastaroog valmib imekiirelt - läheb just nii kaua, kui pasta keeb ehk siis 10 minutiga on toit laual ja veel oi, kui hea! Kõik mõmisesid laua taga. Kusjuures järgmisel päeval oli see veel isegi maitsvam, tasub täitsa suurem pajatäis teha.
pesto pasta
Retsept on mul kokku klopsitud kahest erinevast ja täpseid koguseid siin ei olegi, aga umbes midagi sellist.

Vaja läheb:
.....................................
pool pakki spagette
1 karp kanafileesid marinaadis
2 suurt või 4 väikest tomatit
soovi korral päikesekuivatatud tomateid
1 sibul
paar küüslauguküünt
3-4 sl punast pestot (päikesekuivatatud tomatitest)
4 peotäit rukkolat
3-4 sl oliivõli
maitseaineid
parim pasta
 Pane spagetid keema, samal ajal prae hästi kuumal pannil kanafileekuubikud. Kuna marinaadis kana on juba peaaegu, et poolvalmis niigi, siis ei lähe kauem, kui 5 min. Lisa sibul ja küüslauk. Prae veel umbes 5 min. Lisa tükeldatud tomatid ja eriti tore, kui kapis on ka päikesekuivatatuid, sest need annavad eriti hea maitse. Lisa ka sorts õli samast purgist, see annab veelgi mõnusat mekki juurde. Kuumuta segu paar minutit, lisa pesto. Kurna spagetid, aga ära unusta enne kruusiga potist pastakeeduvett varuda, nii umbes pool kruusi. Sega pasta kastmega kokku, vala hulka keeduvesi, siis saab mahlasem. Nirista peale oliiviõli. Rebi rukola käte vahel väiksemaks ja lisa pastale. Sega õrnalt läbi. Valmis!
pastaroog
 Selle roa kangelased on kindlasti pesto ja rukola. Punane pesto on lihtsalt niiii hea maitsega, et ma pistaksin seda lusikaga purgist ja rukola lisab roale mõnusat värskust oma natuke redist meenutava maitsega. 
Kasutasin klassikalises marinaadis Tallegi kanafileesid, mis ei oleks küll mu esimene valik, kuid kuna meemarinaadi omad olid poes soodushinnaga, terendas nende sildi juures suur must auk. Sobivad väga hästi ka lõunamaises marinaadis ja soja-seesami maitselised fileed.
Tuleb võtta seda, mida parajasti on. 

4 comments:

  1. Mm, kui isuäratav! Mul oligi just õhtusöögi retsepti vaja, katsetan selle kindlasti ära täna :D Aitäh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tore! Anna teada, kuidas maitses. :)

      Delete
  2. Istun hetkel kummis kõhuga seda kommentaari kirjutades, sest see pasta sai nii hea! Minu poes oli soodukaga tšilli-küüslaugu kanafilee ja mõtlesin hoopis sellega proovida. Jätsin lihtsalt küüslaugu välja ja kõik sai väga maitsev, tšilli andis natuke vürtsise meki juurde :) See pasta läheb kohe kindlasti minu retseptide vihikusse!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeee! Ma püüan ka iga kord erinevas marinaadis kanaga teha, siis on jälle veits teistmoodi. :)

      Delete

ShareThis