arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

14/10/2015

Šoppasin domeeni ehk blogi uus aadress



Täitsa piinlik, ma olin vist viimane blogija Eestimaal, kelle blogi aadress oli pika ja veniva blogspot.com lõpuga, kuhu otsa mõni aeg tagasi tekkis veel .ee pikendus. Mul on kaks vabandust teile ette näidata, miks ma ei ole varem omale domeeni (ehk see, mis tuleb peale www.-d) muretsenud. Esiteks tundus mulle kogu see protseduur ääretult keeruline, kui netist selleteemalisi õpetusi lugesin (no vaadake näiteks SEDA õpetust) ja teiseks oli genefic.com domeenile keegi juba käpa peale pannud ja kuna ma olin pähe võtnud, et ma just .com lõpuga aadressi endale soovin, siis kogu see asi mul mitmeks aastaks soiku jäigi. Aga jaa, nüüd, kui aadress .ee lisamisega eriti pikaks venis ja enam sugugi hea välja ei näinud, võtsin selle asja uuesti käsile ja pean ütlema, see oli just nii keeruline, kui ma kartsin. Jumal tänatud, et Merlin (merrific.net) soovitas mulle toredat eestimaist saiti veebimajutus.ee, kus all paremas nurgas on vestlusaken, kust keegi abivalmis spetsialist mind juhendas. Ilma tema abita ei oleks ma osanud eluski bloggeri poolt etteantud koode õigetesse kastidesse sisestada. Domeen maksab seal küll veidike rohkem (9,90€ aasta), kui mõnel välismaisel teenusepakkujal, aga vahe ei ole märkimisväärne. Kel domeeni soetamine plaanis, siis soovitan seda lehte küll kahe käega - asi saab kiirelt aetud ja ka kõige rumalamad küsimused saavad vastuse. 
Uueks aadressiks on siis www.genefic.net, mis näeb ikka palju profim välja kui www.genefic.blogspot.com.ee.  
Muus osas läheb kõik vanaviisi edasi. Kui trükite aadressiribale ka vana aadressi, suunatakse teid ilusti .net lehele edasi. Ainus kurb asi on see, et kõik Facebooki laigid, mis te postituste alla olite pannud ja mille järgi mul oli nii hea vaadata, millised lood teile eriti meeldivad, on nüüd kadunud ja neid arvatavasti enam tagasi ei saa. Bööö! No pole hullu, alustame puhtalt lehelt. :)  
   
Tahan siia lõppu veel öelda teile kõigile hästi suured tänud, et te siia blogisse ikka ja jälle uudistama tulete, eriti just seepärast, et viimasel ajal siin natuke vaiksem on olnud. Mul on väiksemat sorti identiteedikriis... Kui enne oli mulle selge, et ma pean ilublogi, siis nüüd on selleteemalised postitused juba nii harvaks jäänud, et ma enam ei teagi, mis asju ma siin üldse ajan.
Aga küll kõik loksub paika, peaasi, et teil siin igav ei hakkaks. :)
p.s. Eriliselt suured tänud toredale tüdrukule, kes üleeile mulle linna peal ligi astus. Kui Sa juhtud seda lugema, siis tea, et Sinu armsad sõnad tegid päeva väga eriliseks, aitäh Sulle! :*
Praeguseks kõik, loodan, et meeldis!

photo: source

15 comments:

  1. Kurja, kõndisin teist Dexteriga ükspäev Kadriorus Ksa maja ees mööda. Koera järgi sain aru, et vist oled sina, aga ei hakanud ligi astuma.. järgmine kord peaks vist ikka ka tere ütlema :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, kardan alati, et keegi tunneb mu Dexteri järgi ära, kui väljas jalutame. Ma ei näe siis just kuigi esinduslik välja. Aga tore oleks ikkagi olnud. :D

      Delete
  2. Ma olen ka nii kaua juba korralikule domeenile mõelnud, aga kardan, et mõistus ei võta :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kindla peale saad hakkama, kui sellel Eesti lehel teed. Nad ei jäta hätta. :)

      Delete
  3. Juhhheeiii, palju õnne! Pärast seda oli kohe nii tähtis tunne, tean-tean. Mina ei oleks ilmselt üksi suutnud seda kolimist teha ja mind aitas (tegi kõik ära) haldjas Marili Kõiv :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, jaa, tunne on mõnus, käin ja imetlen oma kätetööd iga natukese aja tagant. :D Täitsa võimatu on minu meelest omal käel sellega hakkama saada, ma ei tea, kas ma enam oskaksin, kui uuesti oleks vaja teha.

      Delete
  4. Jee, tubli töö PR! Ja veelkord, welcome to the .net family (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänu Sulle see kõik nii valutult läks. Olen koogi võlgu! Tegelt oled Sina mulle võlgu, nii et oleme tasa. :D

      Delete
  5. Mina sain aastaks päris tasuta domeeni aasressilt http://www.freenom.com/ , seega on mul sama blogi kahe aadressiga http://elveriisa.blogspot.com.ee/ või http://kullerkupp.ga/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahe aadressiga äkki natuke jama või ei ole?

      Delete
    2. Ma ei teagi. Viimasel ajal olen oma blogi ikka tolle pika aadressiga reklaaminud. Selle freenomi unustasin juba äragi. Täna Teie postitust tuli meelde, et mu blogil ka teine aadress ka veel.

      Delete
  6. Ma ütlen ausalt, et pole veel siiani aru saanud, miks on tahtmine sildistada blogisid ilu-, spordi- jms blogideks. Kas lihtsam ei oleks öelda nende kohta elustiili blogid, et kui elu viib ilu radadele, siis kirjutad ilust ja kui näed, et su kodukujundamine tuleb eriti vingelt välja, siis kirjutad sellest. Võib olla olen ma liiga ükskõikne, aga inimesed loevad blogi siiski sellepärast, et neile meeldib su arvamus, maitse, kirjutamisstiil jms olenemata sellest, mis teemal kirjutad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Õige point, eks tulebki kirjutada sellest, mis parajasti huvi pakub. Kui on ka veidi naljakas lugeda läbisegi Chaneli huulepulgast ja hapukapsast... ega peagi asi nii tõsine olema ju. :)

      Delete
  7. Võtsin ka selle raske teekonna ette ja absoluutselt ei saa mitte midagi aru. Tuleb esmaspäevani oodata ja tüütama teisi hakata :D

    ReplyDelete
  8. Tubli! Kahju, et aidata ei oska. :(

    ReplyDelete

ShareThis