arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

01/11/2015

Arvustus // Lush / Mask of Magnaminty & Cupcake näomaskid




lush mask
Ma olen LUSH´i  näomaske tahtnud juba ammuilma proovida, eriti neid värskeid. Kuna need tuleb poest jää seest kiirelt koju külmikusse toimetada, et riknemine ei jõuaks alata, ei saanud ma Tartus elades neid Tallinnas käies kuidagi suveniiriks kaasa osta. Nüüd, tallinnlasena on mul plaan nad kõik järgemööda ära proovida või noh, vähemasti need, mis minu nahatüübiga sobivad. Lushi sünnipäeval jagasid nad armsasti ise kingitusi ja nii ma need kaks maski müüja soovitusel endale proovimiseks valisin.
lush näomask
Mida rohkem ma Lushi toodete kohta kuulen/loen, seda lahedamad need mulle tunduvad. Ma ei tea ühtegi teist ettevõtet, kes püreestaks oma näomaskidesse mahebanaani, kiivit, mustikaid, küüslauku (!) või lisaks neisse värskeid vabapidamisel kasvanud kanade mune. Maskid valmivad käsitööna ja eriti tore on minu meelest see, et igal purgil on maski valmistaja näopildiga kleeps. Kuidagi eriti armas tunne on, kui tead, et keegi personaalselt on maski sinu jaoks kokku seganud ja natuke enda head energiat sinna sisse pannud.
lush face mask
Kuna Lushi maskid ei sisalda säilitusaineid, siis tuleb neid hoida külmikus ja ega nad sealgi igavesti säili. Tops tuleks ära kasutada 3-4 nädalaga. 75 grammise maski jõuab selle ajaga ilusti ära tarvitada, kui paar korda nädalas maskitada. Purgil on ka ilusti kirjas, millal on mask valmistataud ja kui kaua see säilib. Poes tasub seda kindlasti uurida, et võimalikult värske mask koju tuua.

Just nii kaunilt on värsked näomaskid Lushi poes Foorumi keskuses eksponeeritud...


 Mask of Magnaminty näo- ja kehamask*
8,50€ LINK
.................................................................
Magnaminty mask ei kuulu otseselt värskete maskide ridadesse, teda külmikus hoidma ei pea (ma hoian ikkagi, siis on tunne eriti värskendav), kuid on siiski säilitusainete vaba. See püsib värske tänu looduslikele säilitajatele, eesotsas meega. Saadaval on mask kolmes erinevas suuruses, millest suurim lausa 315 grammine, sest seda saab kasutada ka seljal, õlgadel ja igal pool mujal, kus selle järgi vajadus peaks tekkima.  
Mask of Magnaminty
Mask sobib kõikidele nahatüüpidele, aga eriti hästi rasusele ja probleemsele, aknele kalduvale, suurepoorilisele nahale. Olen lugenud ka kuiva nahaga kasutajate väga kiitvaid arvustus, sest ka selle nahatüübi omanikke võivad suured poorid ja ebameeldivad punnid kimbutada. Kuigi tegu on savimaskiga, on see selles nii palju niisutavaid, pehmendavaid koostisosi, et nahka see absoluutselt ei kuivata.
Kui seda maski ühe sõnaga kirjeldada, siis olek selleks ÜLIVÄRSKENDAV! Selles on "süüdi" piparmündiõli, mida mask ohtralt sisaldab. Lõhn ei ole selline hambapastane, vaid tänu vaniljele hästi isuäratav, meenutades ehk piparmündikreemiga küpsiseid või küpsisetükkidega piparmündijäätist. Ma ei ole küll üldsegi piparmündiga maiuste sõber, aga isegi mulle meeldib see lõhn väga. 
Mask of Magnaminty lush
Konsistents on maskil mõnusalt pehme ja kreemjas, mis teeb nahale laialiajamise lihtsaks. Selles on tunda jahvatatud adukiubade ja kuningakepi seemnete tükikesi. Enne mahapesemist teen maski näol veidi märjaks ja masseerin ringjate liigutustega, need pehmed osakesed koorivad siis mõnusalt nahka. Mask ei kuiva nahal kõvaks ja eemaldada on seda imelihtne, väga kiirelt saab näo puhtaks.
Mask of Magnaminty
Ma olen tõsiselt üllatunud, kui hästi see mask töötab! Olin küll palju kiidusõnu tema kohta kuulnud, kuid  see teeb naha niiiii puhtaks ja siledaks, et ma ikkagi iga kord ahhetan. Vahel on mu nahk ikka väga täbaras seisus - ülirasune, ketendav, suurte ja ummistunud pooridega, lisaks akne. Peale maski on tunne nii palju parem! Nahk on ikka mitu päeva palju siledam, matim ja poorid on täiesti puhtad ning vähem märgatavad. Lisaks see mõnus värske tunne... nahk lausa õhkab peale maskitamist. Ma pean jälgima, et mul see maskitopsik alati külmikus ootamas oleks ega otsa saaks, see on minu kiirabi nendeks "kohutava naha päevadeks". Soovitan maski kõigile, kel samad probleemid või lihtsalt tahtmine üks korralik naha sügavpuhastus ette võtta ja see kaunilt särama lüüa.  

Cupcake näomask*
9,95€ LINK
..................................
Teiseks maskiks sai valitud rasusele/probleemsele nahale mõeldud šokolaadine Cupcake. Tegu on hästi tihke mudamaskiga, mis meenutab nii lõhnalt kui välimuselt mõnusalt paksu tumedat šokolaadi. Pole ka ime, sest mask sisaldab hulgi kakaopulbrit ja kakaovõid. Eriline elamus kindlasti kõikidele šokohoolikutele, miks mitte ennast vahelduseks šokolaadiga välispidiselt kostitada või siis seest ja väljast korraga. Seest siis ikka päris šokolaadiga, sest kuigi mask on ülimalt isuäratav, ei maitse see sugugi meeldivalt, mhmh, proovisin.  
lush Cupcake
Kuna mask on väga paksu konsistentsiga on seda ehk veidi raske nahale määrida, eriti, kui mask on juba mõned nädalad vana, ajaga muutub see aina tihkemaks. Kui lasta sellel veidi toatemperatuuril sulada on laialiajamine hõlpsam. Ka on selle eemaldamine üsna vaevarikas ja kraanikaussi määriv. Seepärast tasub Cupcakega maskitamine ette võtta vannis või enne duši alla minekut.
Kolmas variant on muretseda suuremat sorti tselluloosist käsn, millega on näomaske hästi lihtne eemaldada. Minul on näiteks Dr. Hauschka oma (LINK), aga taolisi saab kindlasti igast kosmeetikapoest.
Cupcake mask
Peale isuäratava lõhna on mask ka igati tõhus ja teeb peaaegu kõike seda, mida lubab. Muda sügavpuhastab, kakaopulber ja -või koos linaseemnetega pehmendavad, piparmünt jahutab mõnusalt ja sandlipuuõli ning vanill rahustavad punetavat nahka. Nahk on peale maskitamist pehme, puhas ja ei puneta nina ümbruses nii hullult, kui tavaliselt. Tunne pole ehk nii sügavpuhastatud, kui peale Magnaminty, aga siiski on poorid puhtad ja olemine mõnusalt värske. Mida see mask ei tee, on liigse rasu eemaldamine. Nahk saab küll puhtaks, kuid maha loputades on tunda ja näha, kuidas kakaovõi sooja veega kokkupuutudes sulab ja seda jääb veidike nahal hiljem tundagi. Mitte nüüd nii otseselt, aga nahk muutub tavapäraselt kiiremini rasuseks. Mina väga rasuse naha omanikuna olen naha peale maski mahapesemist näoveega üle tõmmanud, sest mulle meeldib, kui nahk on peale maskitamist ikka täitsa krudisevalt puhas. Enne voodisse pugemist pole muidugi vahet, siis on isegi hea, kui mingi niisutav kiht on nahal. Kui on aga plaan meik peale panna, siis mulle tundub, et see kakaovõi paneb naha kiiremini läikima. Olen lugenud, et mõned Cupcake`i kuivale nahale kindlasti ei soovita, kuid minu meelest see absoluutselt nahka ei kuivata, pigem siis vastupidi.
Cupcake näomask
Pean ütlema, et jäin maskidega isegi rohkem rahule kui oskasin oodata. Nende kasutamine on tänu imeheale lõhnale ütlemata mõnus ja kuna need tõesi toimivad ning tulemus on näha kohe, siis külmikusse need naljalt vedelema ei jää.

Ma soovitan kindla peale vaadata ka seda toredat videot, kus lahe lushlane Dan näitab, kuidas ta Cupcake maski otsast lõpuni valmis meisterdab.


Tuhnisin natuke netis ja panin kirja, milline mask millisele nahatüübile peaks sobima, eestikeelselt kodulehelt ma seda infot välja ei lugenud. Loomulikult saab kõige paremat nõu ja soovitusi Lushi kaupluse toredatelt müüjatelt. Mind ennast huvitab väga Cosmetic Warrior mask, kus muu seas on sees ka küüslauk. Lõhnas ei pidavat see õnneks siiski kajastuma. On keegi proovinud?
















Järgmised kaks maski on uuemad ja nendest ma ilusaid isuäratavaid pilti ei leidnud.
Kõik 11 Lushi värsket näomaski leiad nende kodulehelt SIIT.

p.s. Hea diil -  kui viite Lushi poodi tagasi 5 puhtaks pestud purki/pudelit saate värske näomaski kingituseks. :)


Kas olete Lushi  näomaske proovinud?
Milline on lemmik?


Lõppu üks lõbus totu Instagramist. :D
Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!
* kingitud toode

12 comments:

  1. Olen Cosmetic Warriori kasutanud, ning meeldis küll, kuid lemmik nendest küll pole, Minumeelest on just lõhnast päris tugevalt tunda küüslauku, ning lõhna tõttu ta minu lemmikuks ei saanud. Mul ka mõte kõik teised maskid ka järele proovida. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, siis ma jätan selle vahele. Küüslauk meeldib mulle küll, aga ainult toidus, naha küljes mitte nii väga. :)

      Delete
  2. Nüüd tekkis tahtmine seda esimest proovida :)

    ReplyDelete
  3. Väga lahe! Ma just viimasel ajal olen lõpuks lushi asju hakanud ostma...aga ei raatsi väga. Ma pole kindel kas Eestis on nende tooted väga palju soodsamad või on samad nagu Prantsusmaal.. (nt bathbombid on keskmiselt 6 euri).

    Ükspäev just käisin seal vaatamas, ostsin endale seebi!Jei, ülimõnusa lõhnaga - maypole soap vist oli, see lõhnab nagu magus piparmünt...nagu cupcake piparmünt.

    Olen mõelnud ka muude toodete ostmise peale, aga kuna need on päris kallid, siis ma ei julge - äkki ei sobi mulle, või meeldi! Siis on rahast nati kahju.

    ReplyDelete
  4. Aa, vaatasin just, ning see magnaminty peaks siin Prantsusmaal maksma 15.95 :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi-oi, see ju poole kallim, kui meil. Aga äkki see on kõige suurem potsik, meil ka see 15€. :)

      Delete
  5. Ma endalegi üllatuseks lugesin kokku, et mul on olnud päris mitu Lush värsket näomaski. Mul on olnud Love Lettuce, Cosmetic Warrior, Catastrophe Cosmetics ning see sinu arvustatud Mask of Magnaminty :D Minu jaoks ei olnud ausalt öeldes see Cosmetic Warriori küüslaugulõhn nii tugev, et oleks häirima hakanud, aga tõhus oli ta küll. Selle maski kuuri ajal läks mu näonahk klaarimaks ja punnid ei tülitanud kordagi. Love Lettuce ja Catastrophe Cosmetics olid ka iseenesest head, midagi halba ma neist ei mäleta. Aga kõige lemmikum on mul siiamaani siiski see Mask of Magnaminty, kuna ta tõesti puhastab nahka hästi ning külmkapis hoides annab lisadoosi värskust nahale. Sain ka hiljuti oma 5 puhast topsikut täis ja mõtlesingi, et peaks uue maski ostma, Brazened Honey tundub põnev :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, sa oled peaaegu pooled juba ära proovinud. :)

      Delete
  6. Ma olen ka Cosmetic Warriori kasutanud aga ei tundnud küll küüslauku? Pigem oli tunda mahedat savilõhna. Ise soovitaksin küll selle kasvõi ainult ära proovida, sest mu nahka puhastas see nii mõnusalt (mis on ülirasune ja punniline). Pärast oli ka mõnus tunne terveks õhtuks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma lähen ja nuustutan poes, siis on asi selge. :)

      Delete
  7. Praegu on mul kasutusel Lushi Mask of Magnaminty. Tõesti jagub ainult kiidusõnu. Kui tellisin sain ka kingituseks kaks maski. Üks oli Don't look at me. Peale proovimist olin õhinas ja ootan, et saaks tellida seda. Teine oli Rosey Cheek, see kahjuks ei sobinud mulle juba lõhna poolest. Mina olen igatahes Lushist vaimustuses :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rosy Cheeks on vist päris vänge roosi lõhnaga, paljudele see ei sobi.

      Delete

ShareThis