arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

12/11/2015

Kodu // Uued toolid!




home4you
Jep, meil on lõpuks uued toolid. Ja pole ükski neist, millest SELLES tooliteemalises postituses unistasin. "Süüdi" on selles mu armas isa, kes hakkas tõsiselt kartma, et jõuluõhtul meile külla tulles ei ole tal mitte kusagil seapraadi süüa ja kuna ta on suur netipoodides ringituuseldaja, siis just sellised toredad toolid ta mulle eriti hea hinnaga HOME4YOU´st leidiski. Tegelikult enne nende peenikeste puust jalgadega Eamese laadsete toolide vaimustust meeldisid mulle just sellised "pulgad seljatoel risti" klassikalised söögitoolid ja ükskord isegi hoidsin juba ühte taolist poes käeski, et kassasse minna, aga sinnapaika see millegipärast tookord jäigi. Igatahes on mul hea meel, et ma ei rutanud ja lasin sellel Eamese ihalusel üle minna, tüdinesin neist toolidest tõesti lõplikult, need vaatasid vastu juba pea igast sisustusteemalisest blogist või artiklist, mida sattusin lugema. 
home4you toolid
 Ma olen igatahes oma Take Away nimeliste toolidega väga rahul. Need näevad head välja ja on päris mugavad ka, kuigi ma vist enda toolile tahaksin pehmet lambanahka või selle laadset toodet, kui lambast kahju hakkab, istumise alla soetada. Tooli jalad ja raam on täispuidust, värvi alt kumab mõnest kohast puidumuster veidike kenasti läbi ja käega katsudes on selline mõnus soe, nagu puit ikka. 
valged toolid
Istmeplaat on küll pressitud puitkiudplaadist, kuid ei ole mingil määral muust toolist kuidagi eristatav või istumise alla häirivalt jääkülm ja noh, kes ikka palja pepuga nii väga söögilaua taga istub. :)
puidust toolid
Toolide kokkupanemine oli minu jaoks paras piin, mul nimelt pole absoluutselt kannatust ja paarist kohast ei pääsenud kruvidele (või on need poldid?) kruvikeerajaga ligi ning toimetama pidi selle kuusnurk-konksuga, sry, ma ei tea, kuidas seda teisiti nimetada. Igatahes ei läinud see korralikult kruviauku ja noh, pidi hullumeeleselt nokerdama, mis mulle sugugi ei istu.
söögitoolid
Igatahes sain ma need viie tunniga lõpuks kokku, vahapeal puhkasin ja rahustasin närve. Isa küll ütles, et tuleb nädalavahetusel meile ja siis paneme koos kokku, aga no ma ei saanud ju niiii kaua oodata. :) Igatahes olen enda üle uhke, mis siis, et toolid natuke kõiguvad.
smooth fox
Mina tellisin toolid E-smaspäeval, mil paljud veebipoed pakkusid häid hindu, toolid olid 20% soodsamad, kuid ka tavahind 39,90€ on neil vägagi mõistlik. Kingitusena saab praegu poest kaasa ka suure padja, lisaks oli pakis üllatusena karp kümne teeküünlaga. Mis eriti tore, kaup tuuakse Home4You´st koju täiesti tasuta ja otse sinna, kuhu näpuga näitate. Kuigi arvel oli kirjas, et toolid saabuvad 3-5 päeva jooksul, olid need mul eile lõuna ajal juba kohal, nii et ootama pidin ainult ühe päeva ja veel natuke. Minu toole saab lähemalt uurida SIIN.
söögitoolid
Uute toolidega tundub söögitoa laud ikka eriti mannetu. Esiteks ei olegi see kindlasti söömiseks mõeldud, sest on ikka täiesti saepuruplaat paberilaadse kattega või veel midagi hullemat, mis niiskust ei kannata ja teiseks on sellel all nii imelikud jalad, mis ei lase toole laua alla lükata. Igatahes tuleb hakata mõtlema uuele lauale, kuhu saab limonaadi ümber ajada ja ma olen oma mõtlemisega jõudnud faasi, kus sõelal on neli ideed. Esiteks - täiesti valge laud, sarnane toolidega, eriti tore, kui puidust, teiseks - valge laud, aga läikiv ja väga kandiline, kindlasti mitte puidust, kolmandaks - lauaplaat on puidust või puidumustriga ja jalad valged, neljandaks - lauaplaat on valge, jalad on puidust. 
Pildid ka, et saaksite aru, millest ma ometi kõnelen...
toolid
Ma ise kaldun tugevalt valge laua poole, sest valge muudab kõik helgemaks ja saaksin seda ka blogi jaoks pildistamisalusena kasutada, puidu peal ei näe lihtsalt asjad head välja, mille peal ma praegu pildistan, te ei taha teada. :) 

Issile suur aitäh varajase jõulukingi eest, mhmh, ma tean, et sa mu blogi loed! :*

Kuidas teile uued toolid meeldivad ja millise laua valiksite teie?
siledakarvaline foxterjer
Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!

13 comments:

  1. Mõistan Sinu kallutatust valge lauaplaadi poole! Mu oma "blogilaud" sai ka sel eesmärgil valgeks võõbatud. Küll aga meeldib mulle Su piltidest hoopis just see puidust lauaplaadi ja valgete jalgadega lauad kõige enam. Ja mina olen see kõige suurem kõik-peab-olema-valge pooldaja :D. Ja need toolid on väga mõnusad, loovad kuidagi koduse tunde :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, süüa on sellise puidust laua taga kindlasti kõige mõnusam, aga kuna mul sellist eraldi blogimislauda pole kuhugile panna, siis valge oleks kaks kärbest ühe hoobiga. :) Või noh, pean veel korralikult vaagima.

      Delete
    2. Kusjuures, pidin lihtsalt kommenteerima, et mulle ka meeldib see puidust lauaplaadiga laud kõige enam! Ja ma olen samuti suur valge pooldaja ja skandinaavia stiili armastaja :D Aga lihtsalt arvestades su põranda tooni jne.. Ma pole küll mingi sisekujundusspets, aga minu meelest sinu põranda ja toolidega sobiks see puitplaadiga laud ideaalselt ja oleks nagu vähe modernsem kui see 1. valge laud nt, mis tundub nende toolidega rohkem selline romantiline rannamaja stiil :) Samas nr 2. valge laud oleks jällegi vb nende toolide jaoks liiga modernne. Aga see vaid minu arvamus ja mõistan ka su "blogilaua" vajadust! :) Äkki leiad mingi viienda variandi ka, mis täidaks kõik su nõudmised ja sobiks ka hästi :)

      Delete
    3. Ilus laud on see puidust tõesti, iseasi, kas ma kusagilt poest samasuguse leiaksin. Raske valik igal juhul. :)

      Delete
  2. No väga ilus! Täpselt selline tunne nagu oleks sinu kodus ühe toreda tiiru teinud.

    ReplyDelete
  3. Kas nüüd võib küllakutset ootama jääda, sest lõpuks ometi on toolid, kus istuda ja kooki nosida? (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa-jaa-jaa, toolid tuleb suure koogiga sisse õnnistada! :D

      Delete
  4. Väga ilusad ja klassikalised toolid! Mulle endale meeldib ka kolmas pilt, puidust plaadiga laud. Sellist läikivat valget lauda tundub raskem hooldada kui puidust lauda. Lihvid ja õlitad 5 aasta pärast üle ja jälle ilus. Mulle meeldiks üleni tamme laud paksude jalgadega, aga oi mis hinnad..
    Ma tahtsin samuti juba mitu aastat neid neid puidust jalgadega toole, mida sa ühes postituses näitasid. Siis vaatasin, et iga üks on need juba ostnud ja enam nii väga ei tahtnud. Kuigi poes istuda oli mugav küll. Hinnad olid ka üsna kallid ja samamoodi mõtlesin, kas jõululaua äärde selline plastik tool sobiks. Nüüd leidsin ma juba uue stiiliga toolid. Loodan, et saame varsti need ära osta, enne kui kõigil jälle on. Samas ei tahtnud ma kangaga istumisosa, sest näen kui raske on puhastada. Aga kui istumisosa saab ära võtta, siis peaks saama ka katet kunagi vahetada. Või panen kohe midagi muud peale. :D

    ReplyDelete
  5. Nii toredad pildid!
    Mulle jäi aga instas silma, et ostsid softboxi omale ja selle kohta loeks küll põnevusega, kuna ka endal see väljaminek varsti plaanis :)

    K

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Jaa, postitus on varsti tulemas. :)

      Delete
  6. Hei! Hakkan omale toole soetama ja vaatasin täpselt samad välja. Nüüd oled neid tükk aega juba kasutanud, kas oskad äkki välja tuua, kuidas see mugavus ja kvaliteet pikemas plaanis on? Tahan just selliseid toole, millel all see pulk, kuhu saab pikemal istumisel jalgu toetada :) Ma ikka kahtlen ja mõtlen, et kas nii odav tool saab hea olla (võrreldes teistega odav-iseenesest on ju päris kallis, kui terve komplekt osta, eks? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen jätkuvalt rahul oma toolidega. Väga mugavad nad muidugi ei saa olla, sest iste on kõva, aga soovi korral saab neile padjad peale soetada. Ma ise ei istu kunagi jalad selle pulga peal, aga praegu proovisin ja minu meelest pole sugugi mugav, ma ei tea, äkki on see pulk liiga kõrgel selle jaoks. Taldadel oli valus ka, kui susse jalas polnud. :)

      Delete

ShareThis