arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

06/12/2015

24 asja, mis plaanin enne aasta lõppu veel ära teha



Uiiii, ilmad lähevad aina koledamaks ja jõulutuju hakkab vaikselt maha käima. Seepärast panin ritta mõned asjad, mis ma loodan enne aasta lõppu ära teha või millega pühademeeleolu üleval hoida, sest noh, sellel aastal on meil ju üks põhilisi jõulutunde tekitajaid puudu, veel. Pean tunnistama, et mulle poeb juba natuke hirm naha vahele - äkki sellel aastal jõuluks lund ei tulegi. Täna on juba teine advent ja ma ei ole peale mõne ebeme, mis millalgi siin alla sadasid, rohkem lund näinud.
Kurb oleks see küll, väga kurb...
Aga hoiame siis kuidagi muud moodi jõulutuju rõõmsana. 

christmas to do
1. Soetan mõned toredad pühadepadjad. Silma jäid näiteks SEE armas täpiline ja SEE põdraga padi H&M-ist ning naljaka karvase põdraga Halensi padi SIIN. Ma ei tea, see diivan, mis meil siin on, on vist oma viie meetrine ja see lihtsalt sööb patju. Ükskõik, kui palju ma neid siia ei ostaks, ikka jääb kaugemalt vaadates mulje, justkui pooled padjad oleks keegi ära peitnud, selline tühi ja mitte üldsegi hubane.   
2. Käin üle kuue kuu lõpuks juuksuris. Sest kamm ei käi enam juuskseotstest läbi. Kui ma koduuksest välja astun, näen ma kolme juuksurisalongi, üks neist mu enda majas. Täitsa piinlik! Tuleb lihtsalt kuskilt otsast peale hakata ja ehk leian endale toreda uue juuksuri. p.s. Kui teate Kadriorus mõnda hea käega juukselõikajat, siis andke kindlasti märku.
3. Teen igapäevased toidud jõulupärasemaks. No kas ma just pitsa kuuse kujuliseks voolin, aga natuke kaneeli siia-sinna, kõrvitsasalat toidu kõrvale, piparkoogipuru magustoidu peale ja ongi #christmasspirit
4. Otsin Dexterile sooja kampsiku või jope. Meile meeldib hommikuti temaga mere ääres käia ja seal on juba preagu päris kõle, eriti, kui vihma sajab, Dexil võtab vahel ikka jala värisema. Ega ma ei tea, kuidas ta nendesse suhtuks, ehk keeldub neis üldse edasi liikumast nagu meie eelmine kutsu ja tegelikult mulle meenub, et Dex päris pisikesena kandis oma kampsunit ja vihmamantlit päris ilusti, aga mingi hetk ei liikunud ka enam paigast, kui riided selga said. :) 
jõulud
5. Proovin üle mitme aasta piparkooke küpsetada. Ma isegi ei suuda meenutada, mitu aastat tagasi ma piparkooke ise tegin. Nii kaua, kui ma mäletan, on alati olnud nii, et paar nädalat enne jõule olen vanaema juurde sõitnud ja tema küpsetas piparkoogid. Tal tuli see lihtsalt nii hästi välja, nii tainas, kui ka küpsetamine, et ma lihtsalt vahtisin alati kõrvalt, kuidas ta tainast rullis ja piparkooke vormidega välja lõikas, no vahel ikka aitasin ka, aga selle jälgimine oli kuidagi eriti maagiline ja põnev. Minu töö oli siis kaunistamine. Tegime alati ise glasuurid ja vähemasti viite eri värvi. Kuna piparkooke tehti ikka tervele suguvõsale, siis mul järgmisel päeval alati käsi valutas suurest kaunistamisest, aga no see oli köömes selle ilu kõrval, mille me lõime. :) Nojah, nüüd on nii, et meie armast vanaema nende jõulude ajal enam ei ole ja kui väga ma seda kurba asja ka uskuda ei tahaks, tuleb mul sellel aastal need piparkoogid kuidagi ise valmis teha. Suured piparkoogisööjad me keegi eriti ei ole ja seepärast teen vist vaid paar plaaditäit või noh nii palju, kui sellest ühest taignapätsist saab.
Glasuuri, ma arvan, et teen või ostan ainult valge, mulle meeldivad valgete kaunistustega piparkoogid. 
6. Otsin endale maa alt või maa pealt uue kampsuni. Ma ei tea, kas te usute, aga mul ei ole mitte ühtegi kampsunit. Need, mis olid, said kirbukal maha müüdud ja uusi asemele ma lihtsalt ei leia. Olen kõik endale teadaolevad poed läbi tuhninud, aga ma ei tea, kas olen liiga valiv või otsin valedest kohtadest. Kampsuneid on küll ja veel, aga need on kas liiga lühikesed, liiga õhukesed, 100% sünteetilised, ilmatumalt karedad, imelike piltidega või ebasobivat värvi. Endal on ka juba imelik, et ma nii pirtsakas olen. Äkki saatus tahab, et ma kuduma hakkaksin...   
7. Teen ise jõuluehted. Jeee, ma olen nii elevil, sest meil on plaan üle mitme aasta päris kuusk koju tuua. Tuhnisin Pinterestis ringi, et ammutada kaunistamiseks inspiratsiooni ja mulle meeldisid kõige rohkem üleni valged jõulupuud. Sealt sattusin sujuvalt edasi DIY lehtedele, kus õpetati ise paberist ilusaid kuusekaunistusi tegema. Ma ei ole just eriline meisterdaja ja arvatavasti lõpetavad need ehted kokkukägardatult laua all, aga no ma vähemasti proovin. Tõin eile juba paksu joonistusploki koju ja homme otsin oma origami raamatu ka välja.
Kui miskit välja tuleb, siis näitan teile ka.
 8. Natuke heategevust. Pühade ajal on palju kõiksuguseid toredaid aktsioone, kus saab kaasa lüüa. Mina olen enamasti varjupaiga loomakesi toetanud. Sellega seoses, kes Facebookist ei juhtunud mu rõõmusõnumit lugema, siis taksilaadne kutsu Eedu, kelle pilti koos jagasime ja kes ootas varjupaigas juba kuu aega, jõudis eile uude koju! Ma igaks juhuks ikka helistasin üle, kui nägin, et teda enam nimekirjas ei ole ja sain kinnitust, et ta on endale uue pere leidnud. Oeh, no nii hea meel oli! Taksid on mulle eriti südamelähedased ja lihtsalt nii kurb oli vaadata, kuidas ta pildi peal seda rasket ketti peab kaelas tassima, ma ei kujuta ette, miks tal selline jurakas kaela ümber pidi olema. Muidugi ei ole aimugi, kuidas Eedu uue kodu leidis, aga me võime ju mõelda, et näiteks meie jagamiste tõttu. :) Nüüd oleks vaja ka eriti õnnetu näoga Artemis koju saada. Kes ei ole veel tema kurba pilti jaganud, siis seda saab teha SIIN. Kes aga otsib natuke suuremat sõpra, siis tasub vaadata SEDA imetoredat videot Donnast.  
christmas list
9. Vaatan kindla peale ära "Üksinda kodus" 1, 2  ja kõik "Die Hard" filmid. Esimene ÜK sai juba neljapäeval ära nähtud ja no mina ei tea, mis sellega on, et ära ei tüüta. Kuigi film on mul juba peaaegu et peas, siis ikkagi on nii tore ja jõulutunne tuleb juba esimeste kaadritega mühinal peale. Kujutate ette, et esimene osa tehti juba 25 aastata tagasi, uskumatu! Minu jaoks võib filmi ja Macaulay Culkin´i vahele võrdusmärgi panna ning uue Keviniga kolmas ning Alexiga neljas osa ei köida mind absoluutselt. Jumal tänatud, et Bruce oli nõus kõigis viies Visa hinge filmis kaasa tegema ja käivad kuuldused, et ta ka kuuendas osas kaasa lööb. Hmm, kuuekümne aastase kohta pole paha, pole üldsegi paha. Mina olen igatahes kõps kinosaalis, kui see peaks juhtuma. Vot Die Hard´iga on naljakas asi, kuigi olen kõiki osasid ikka kümneid kordi näinud, no olgu, päris viimast ehk mitte nii palju, siis ma vaatan neid alati nagu esimest korda. Ma ei mäleta absoluutselt, mis toimub või mis edasi saab. Elukaaslane naerab mu üle alati, sest noh, see on ebareaalne. Aga no seda põnevam minu jaoks. Ainus asi, mida ma mäletan on see, et igas filmis ütleb John McClane ühe korra yippee ki yay ja need on minu lemmikkohad, haha. :D  
10. Leian magamistuppa vaibaks mõnusalt pehme ja suure lambanaha. Need, mida ma poes olen näinud, on kas liiga tillukesed, imelikult kollased või kolmanda variandina hirmkallid. Hall meeldib mulle pildi peal väga, aga minu magamistuppa sobib vist ikka valge paremini, vähemasti minu poole peale.
Oh, kui mõnus oleks hommikul jalad voodist sinna vaiba sisse pista... 
11. Puhastan telefoni ja arvuti üliigsest saastast ja otsin neile ilusad talvised taustapildid. Ma ei saa aru, kuidas mul koguneb desktopile nii hullult igasugust mõttetut kraami. Vahel, kui enam ekraanile ei mahu, topin kõik ühte suurde kausta, aga no oleks ikka ilus kõik ilusti ära sortida, mida ma ikka aeg ajalt teen ka. Nii hea tunne on siis, kui kõik failid on omal kohal ja desktop tühi. Telefon on mul üsna pisikese mahuga ja mõttetud äppe ma sinna õnneks eriti tõmmata ei saagi ja ka fotosid pean aeg ajalt ära kustutama, et uusi saaksin teha, aga ikkagi on sinna üht teist kogunenud, mida enam ei vaja. 
12. Söön nii palju mandariine, kui sisse mahub. Üle mõistuse, kui head on mandariinid jõulude paiku, no nii magusad ja see lõhn toas, kui neid koorid... Heh, täna just kurtsin tuttavale, et ei saa aru, mis toimub, huuled on nii hullult katki ja narmendavad. Kuna ta oli just eelmisel päeval meile kotitäie mandariine toonud ja mul ka endal kodus oli kuhjaga kausitäis, mis hirmuäratava kiirusega tühjeneb, siis ta pakkus, et äkki on neist. Täitsa võimalik, mandariinid on ju üsna hapud ja äkki tõesti ületarbimine juba nii öelda happekoorib mu huulenahka. :) Kui ma nüüd järele mõtlen, siis on mul see iga aastane probleem ja igal aastal ma pühade paiku ka mandariine endale sisse ajan. Ma ei teagi nüüd... vähem süüa ma neid kuidagi ei tahaks, püüan siis süüa nii, et huuli kokku ei tee. :)
jõulud
13. Ootan rahulikukt lume ära. Ja alles siis lähen jõuluturgu ja kuuske uudistama. Kuigi ma sinna juba väga kibelen, siis vihma käes tilkudes ei tundu see kõik kindla peale pooltki nii ilus, kui lumesajus kuuma kakaod juues. Kardan siiski, et see punkt jääb mul täitmata, sest vähemasti kuni kolmanda advendini ei näita ilmateade mitte mingit lund ja sealt edasi arvatavasti ka mitte, sest kraadid on siis ikka veel plusspoolel. Nojah, tuleb lihtsalt valida üks vihmatu ilm ja ära käia.
14. Saadan mõned jõulukaardid. Neid on ikka tore saata ja poes valida. Kuigi enamasti kipub nii olema, et kui neid parajasti vaja ei ole, näed ridade viisi maailma ilusamaid kaarte, kui aga lähed kindla eesmärgiga neid ostma, on need keegi maailma koledamate vastu välja vahetanud. Nii on, alati.
15. Soetan hüatsindi. Midagi uskumatult maagilist on selles, kui keset talve su aknalaual imeliselt lõhnavad õied tärkavad.
Kõige toredam on muidugi jälgida, kuidas ilmetust sibulast kogu see ilu tasapisi välja ilmub.
Lemmikud on valged ja need sobivad muidugi jõuluajaks ka kõige paremini.
16. Kingitused! Midagi eriti suurt plaanis osta ei ole, pisikesed kingitused armsatele inimestele.
christmas to do
17. Kuulan rohkelt jõululaule. Kui muul ajal aastast on mul üsna ükskõik, mis muusika mind ümbritseb, siis jõulude paiku muutub see üheks tähtsamaks asjaks üldse! Oh my, kui palju armsaid jõululaule on maailmas, tuleb need lihtsalt kõik üheks mõnusaks playlistiks kokku mixida ja lasta jõulumuusika koju lahti. Minu list on Spotify´s peaaegu, et valmis, küll on sellega üks väike mure. Võtsin nimelt eesmärgiks, et igal palal oleks erinev esitaja, noh, et oleks vaheldusrikkam, aga juba praegu olen valinud sinna seitse Michalel Bublè esitatud jõululaulu.
No midagi ei ole teha, ta lihtsalt oskab seda minu meelest kõige paremini. 
18. Teen paar jõulusmuutit. Olen juba mõned retseptid leidnud ja ma usun, et mu tavapärastele "banaan+muud puuviljad/marjad+mingit sorti vedelik" smuutidele on need toredaks vahelduseks. Kui just väga untsu ei lähe, siis jagan retsepte teiegagi. 
19. Mõtlen välja jõuluõhtu menüü. See on nüüd natuke või siis tugevasti liialdatult kirja pandud, sest mingit hullu planeerimist, et mida me sööma hakkame, kavas ei ole, aga et see ei näeks välja nii, nagu igal aastal, et alles samal päeval poes hakkame hullu rahvahulga keskel trügides huupi pakkuma ja otsima, et mis võiks laual olla ja mida keegi üldse sooviks, siis natuke võiks ikka ette mõelda ja mingigi nimekiri võiks olemas olla.
Ja tegelikult tahaks miskit põnevamat ka, kui ainult verivorst, kapsas ja sült.
20. Teen ühe korraliku lumememme. Ei ole mitte midagi toredamat, kui lumememme ehitamine. Aga miks ma seda juba mitu aastat teinud ei ole? Eeee... küll polnud lund, küll ei hakanud see kokku või polnud sobivat kohta, kus lumepalle rullida.
Nüüd on meil pargis ruumi maa ja ilm, tuleb ainult lund oodata...  
christmas list
21. Soetan laudlina. Kuna mulle hakkab tunduma, et ilusat söögilauda me sellel aastal endale ei leia, siis tuleb olemasolev jõuluõhtul millegagi katta. Mulle tegelikult eriti laudlinad ei istu, aga kui on valida imeliku saepuruplaadist laua ja lina vahel, siis valin ikkagi viimase. Kuna lauanõud on meil enamasti valged, siis võib see isegi natuke tumedam ehk olla, aga no valge on ka alati hea valik.
22. Teen korda kõik kodu kapid. Ma olen suutnud nelja kuuga, mil me siin Kadriorus oleme elanud, kõik kapid segi pöörata. Mul on kummaline komme mitte panna asju enda kohale ilusti tagas, panen  samasse kappi küll, aga hoopis koledasti üksteise otsa, ise mõeldes, et kohe tulen tagasi ja panen nii, nagu vaja, aga ma ei tule... mul pole see enam meeleski. No ja nii need kapisegadused tekivadki. Õnneks meil peale kolimist väga palju asju ei ole, mida ma segamini saaksin ajada, aga näiteks minu kosmeetikariiulid on nii sassis ja sorteerimata, et sealt ei leia ka kõige parema tahtmise juures vajalikku üles. Sain ühel päeval juba hoiatuse ka - otsisin vannitoa kapist, riiuli kõige tagumisest otsast šampooni ja tuhnisin nii kaua, kuni üle riiuli serva kukkus kivipõrandale tuhandeks killuks pirakas klaaspudel juukseõliga.
Vannituba lõhnas muidugi väga meeldivalt paar päeva...
Riidekappi, isegi kui tahaksin, ma segamini ajada ei saaks, seal lihtsalt pole midagi, mis omavahel segamini saaksid minna. Mul on nii vähe riideid, et iga kord, kui ma kapi lahti teen, vaatan tükk aega jahmunult kahte tühja toru, kus tavaliselt inimestel peaksid riided rippuma. Aga ka need vähesed, mis seal kõlguvad pean ma üle vaatama, sest pole mõnda neist vaatamata lubadustele kandnud. Lubadused sai antud muidugi endale, kui valisin riideid kirbukale müüki viimiseks. Ise ei kanna, a teistele ka ei anna.
23. Soetan uue pidžaama ja sussid. Uiii, kuidas ma tahaks endale NEID Emu lambanahast susse. Te ainult vaadake seda pilt, kus suss on pealtvaates - nii imepehme tundub, kindla peale on nendega nii mugav ja soe! Ühte armast talvist pidžaamat oleks ka vaja, milles mõnusalt hommikukohvi juua ja piparkooki krõbistada.
24. Küpsetan (jõulu)keeksi. Keeksiga on täpselt sama mure, mis piparkookidega. Vanaema oli see, kes jõulukeeksid juba mitmeid nädalad enne pühi valmis tegi, sest need pidid fooliumi sees seisma ja maitsestuma. Ma veel mõtlen, kas ma hakkan uurima, kuidas neid õigeid jõulukeekse tehakse või teen mõne tavalisema natukese jõuluhõnguga. Aga keeksi tahaks, olen juba lapsest peale suur keeksifänn, eriti sellise, mis pealt krõbe ja seest vattpehme. Mmmm...

Saigi kõik. Kui ma nüüd igal päeval vähemasti ühe punkti ette võtaksin, jõuaksin enne aasta lõppu igaühe taha linnukese teha, aga ma ei tea, kas ma olen nii tubli. Tegelikult täna on mul juba kaks linnukest kirjas - sõin ära mitu mandariini ja hommikukohvi peale riputasin kaneeli.
Ahjaa, kirjutan seda postitust oma jõuluplaylisti saatel, nii et kolm! :)

...

Mis teil on plaanis veel sellel aastal ära teha ja kas miskit meie listides kattub?

december

Photos : weheartit.com

41 comments:

  1. Uiui, see postitus ajas küll jõulutunde peale! Ise tahan ka kindlasti piparkooke (ja piparkoogitainast!) teha ja Tallinna jõuluturul käia, kasvõi vihmase ilmaga. Ja "Üksinda kodus" ja "Love Actually" peab ka ära vaatama!

    BOWTIE DIARY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Piparkoogitainas tundub mulle küll täielik raketiteadus. :)

      Delete
  2. Väga väga armas ja äge postitus! Sain ise ka mitu head ideed, mida teha :)

    ReplyDelete
  3. Ahjaa, Su riietega seoses tuli meelde, et ostsin Urban kirbuturult Sinu käest nahkseeliku, mis esiteks on nüüd mu suur lemmik ja teiseks juhatas mind Su blogi lugemiseni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, nii lahe! Ma veel natuke kahtlesin, kas ikka raatsin seda müüa, aga no õieti tegin ikka. :D

      Delete
  4. Piparkoogitainas on nii kaua raketiteadus, kui ei ole proovinud seda teha - omal nahal järgi proovitud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma just kardan seda maitsestamist, äkki tulevad liiga piprased (piparkookides ikka käib ju pipar?) või jällegi maitsetud. :)

      Delete
    2. Piparkoogimaitseaine on selleks välja mõeldud, et ka üle- ja alamaitsestajad saaksid lihtsa vaevaga tainast teha :)

      Delete
    3. Oh, kuidas ma ise selle peale ei tulnud. :D

      Delete
  5. Juuksur Terje Rihvk on super, nii palju kui mina mäletan. :) Kunagi asus küll kadriorus, aga ma ei tea, kas nüüd ka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei teagi kohe, kuhu teda otsima minna. :D Aga äkki trehvan mõnes salongis.

      Delete
  6. Nii tore postitus, mul on päris mitmed samasugused punktid ka enda to-do-listis :P Kuuse panin ma juba 1. advendil püsti ja ehtisin ära ning mandariindidest olen esimese isu juba täis muginud :D Nüüd ootan kuni jõuludeni, et siis uue ringiga pihta hakata. Maailma pehmeima ja soojema kampsuni sain ma see aasta Mangost, ta pole küll villast, aga mulle väga meeldib. Lausa nii palju meeldib, et ostsin halli kõrvale beeži ka soodukate ajal :)

    http://shop.mango.com/EE/p0/women/clothing/cardigans-and-sweaters/mixed-knit-sweater/?id=53007589_94&n=1&s=prendas.cardigans&ident=0__0_1449406587876&ts=1449406587876&p=63

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tead, see Mango kampsun oli ainus, mis mulle jubedalt meeldis, no nii pehme, aga beež ei sobinud mulle absoluutselt ja halli selles poes ei olnud. Ja netipoest olid ka numbrid otsas, nüüd vaatan, et on juurde tulnud, ale on küll kahjuks läbi, aga kui ma muud ei leia, siis ostan selle halli ära. :) Aitäh, et meelde tuletasid. Ja mõnusat jõulutamist Sulle sinna Tartusse!

      Delete
    2. Jaa, need kampsunid olid ka Tartu Mangos väga popid, mina sain enda oma tänu sellele, et üks Tallinna pood saatis enda hallid kampsunid Tartusse :D ups, äkki need olidki sellest poest, kus sina käisid! Loodan, et saad endale ka ikka ühe ;) Aitäh ja mõnusat jõuluaega teile kadrioru residentsi ka!

      Delete
    3. Kui ei saa, siis olgu hall mulle toodud, nii pole aus, et Sul kaks. :D Aitäh, Liinake!

      Delete
  7. CH Stuudio Kristiina ja Ülle on suurepärased juuksurid ja pikkade kogemustega. Salong asub Mere pst Rimi kõrval, Statoili taga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh jagamast! See on küll veits kaugemal, ma loodan siiski, et leian siit Kadriorust endale juuksuri, siin on neid salonge peaaegu iga maja küljes. :)

      Delete
  8. Punkt nr 21. Kas koleda saepuruplaadi katmine dc-fix kleebisega ei võiks aidata? Neid kleepsusid on igas eri värvis ja mustritega, ehk õnnestuks sellega laud kenamaks teha ja laualinu vältida. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laua saime koos üürikorteriga ja võõrast lauda ma üle kleepida ei julge, kuigi see kleeps vist tuleb ilusti maha, aga igaks juhuks ei riski. :)

      Delete
  9. Nii lahe postitus. See on huvitav, kuidas detsembriga tulevad sellised pisikesed plaanid, mida tahaks iga hinna eest täita. Ja tegelikult selliste pisikeste eesmärkide seadmine annab elule kohe uue hoo sisse. Samas võiks nii iga kuu mööda saata, aga näiteks jaanuar ja veebruar on minu jaoks täiesti meh kuud (november ka), kui tahaks kella katki lüüa ja teki alla peitu minna. Saaks ainult need kuud kuidagi mööda.

    Desktopilt kaustade ühte suurde kausta peitmine on täitsa tuttav teema. Suureks abiks pole ka see, kui saime 1 T kõvaketta, kuhu ma mugavalt saan need ilmatud kaustad lõpuks edasi nihverdada. Vahepeal ikka midagi kustutan, aga kokkuvõttes eks ta üks suur sipelgapesa ole.

    Muuseas, mina tahaksin detsembris makroonide tegemise ära proovida. Maitse poolest nad pole mu lemmikud, kuid see välimus - oehh. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, nii mõnus pikk kommentaar! Oi, makroone tahaks kunagi ise ka proovida teha, eriti head on soola-karamelli omad, need pole nii lääged. Jään igatahes Su postitust sellest ettevõtmisest ootama, koos ilusate piltidega ja kui hästi välja kukuvad, siis julgen äkki järgigi teha. :)

      Delete
  10. Kuidas blogisse selle lumehelveste langemise asja said?

    ReplyDelete
  11. Nädalavahetusel K-rautas käies jäi silma, et M suuruses lambanahad olid u 30 euro peale alla hinnatud ja neid oli seal igasuguseid värve :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, neid nägin, aga tahaks natuke suuremat. :)

      Delete
  12. Mhh, tahtsin ka just K-Rauta oma soovitada, Tõnu ema just hiljuti ostis meile teise ka ja need nii mõnnakad. :)

    Kuule, ja ma lugesin selle postituse tegelikult juba ammu telefonis läbi ja siis samal õhtul nägin Sind unes ja ütlesin, et jummmmeeel, kui tubli Sa oled, et sellise suure postituse jõudsid valmis kirjutada, et kindlasti läks mitu tundi. Ja siis Sa ütlesid, et jaaaa, oma kuus tundi kirjutasin. :D :D

    Aga neljapäeval siis teeme piparkooke äkki? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tegelt läks kolm päeva, ma olen väga aeglane kirjutaja ja piltide otsija. :D Aga jaa, kuna ma pole oma ahju veel korda saanud, siis ma peangi oma piparkoogid vist Sinu juures köpsetama. :D

      Delete
  13. Täitsa tore postitus. Tahtsin ka K-rautat soovitada, aga lugesin igaks juhuks kommentaare enne. :D Kas on olemas veel suuremaid vaipasid? Need seal paistsid täitsa kopsakad ja nii laia värvivalikut pole ka enne kohanud. :)


    http://www.sisustusblogi.ee/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Mina nägin seal 90cm, aga tahaks 120 või isegi rohkem. :)

      Delete
  14. Mina sain oma ca 95x130 cm lambanaha (https://milkymilkycocoacream.wordpress.com/2015/11/14/whats-up/) 33 euri eest Facebooki kaudu Andi Grigorjev käes :) https://www.facebook.com/CheapestFashion/

    ReplyDelete
  15. Nii mõnus lugemine! Mul tuli kohe jõulutunne peale :) Ma teen igal aastal to-do listi juba sellepärast et midagi ei ununeks. Kõik need piprakoogid ja kaardite saatmised ja kingilistid ja loosimised....oeh nii põnev! Oled 14 või 40 minu arust on jõulud ja üldse jõulukuu nii maagiline aeg. Ja inimesed on ka kohe kuidagi sõbralikumad ja lahkemad. Mu listis ei ole küll jõulukeeksi, aga see Sinu keeksi pilt näeb nii ahvatlev välja, et lisan selle kohe kindlasti:) Mõnusat jõuluootust Sulle ja Dexterile! Kaire

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii armas kommentaar, aitäh! Toredat pühadeootust Sullegi ja palju linnukesi Sinu to-do listi! :)

      Delete
  16. Mina soovitan Kadriorus asuvat Õnnepesa ilusalongi, kuhu juuksurisse minna. Aadress Tina 24, juuksur Karmen. Kui soovid soodsalt, siis seal on ka kaks praktikanti ja nende töö tasu on vaid materjali kulu tasu. Ise töötasin seal varasemalt küünetehnikuna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen sealt mööda jalutanud, tundus väga hubane kohake, aitäh soovitamast! :)

      Delete
  17. Kappide ja muu korrastamisele eelnevalt soovitan läbi lugeda/ kuulata Marie Konto raamatu: "Jaapani korrastuskunst. Korrastamise elumuutev vägi." Väga hea raamat ja seal selgitab, kuidas voltida riideid, et need ei läheks nii lihtsalt segamini. Ma ise olin laisk ja tõmbasin netist heliraamatu ja kuulasin, aga sain päris palju nippe. Hiljem soovitan googeldada ka, et näha konkreetsemaid voltimise nippe. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo, tundub põnev, kindlasti uurin lähemalt. :)

      Delete
  18. Väga väga mõnus jõuluhõnguga postitus :) Mina sarnase padja(sama tekstiga), selliselt lehelt nagu https://www.facebook.com/myunicornpillow/?fref=ts

    ReplyDelete

ShareThis