arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

10/12/2015

Kas kaerahelvestega saab nägu pesta?



 Ühel õhtul, kui nägu pestes piilusin oma pesugeeli pudelit, mis nii umbes poole peale on kahanenud ja mõlgutasin mõtteid, et kui see ükskord otsa saab, siis millist näopesuvahendit järgmisena võiks katsetada, meenus mulle, et kunagi ammu-ammu, nii umbes pool elu tagasi, proovisin ma näopesu karvahelvestega. Ma usun, et lugesin sellest mõnest naisteajakirjast või raamatust, sest sel ajal ei teadnud me arvutitest, veel vähem internetist, mitte kui miskit. Muud mul suurt meeles ei olnud kui see, et nahk jäi hästi pehme ja kraanikauss oli natuke "pudrune".
Igatahes, võtsin plaani järgmisel hommikul see paarkümmend aastat tagasi proovitud ilurituaal uuesti läbi teha. 
kaerahelvestega näopesu
Kui ma nüüd üle pika aja seda "pudrupesu" proovisin tuli mul meelde küll, miks ma asja kunagi pooleli jätsin. Mitte sellepärast, et nägu ei saanud puhtaks, isegi mitte rokase kraanikausi pärast, mida tuleb iga kord natuke loputada, vaid seepärast, et seda putru ei saa näo küljest maha! Loputa palju tahad, aga no osa helbeid lihtsalt kleepub kui liimiga nahale ja kui igal hommikul ja õhtul pead neid mööda nägu taga ajama, siis ega kaua vastu ei pea, mis siis, et nahk alati peale pesu tervisest pakatab. Ka kõige kannatlikum inimene annaks lõpuks alla, minust rääkimata.
Aga jumal tänatud, et mulle kannatuse asemel on kuhjaga nutikust antud! Kui esimesel hommikul esimene suure hurraaga alanud näopesu lörri läks ja ma nutuvõre suu ümber oma hommikukohvi jõin, koitis mul järsku, et selliste nahale jäädavalt kleepuvate olluste mahapesemiseks on mul ju suurepärane "puhtaks ühe tõmbega" Dr. Hauschka näopesušvamm (LINK)! Ma olen sellest käsnast siin juba mitu korda kirjutanud, aga no seekord ei saa ka vahale jätta, sest ta on selle postituse peaaegu ju, et peategelane.
Õhul läkski nii, nagu ma lootsin - švamm pühkis üks-kaks-kolm pudru näolt ja mina olin nii rõõmus, et vuristasin endale kogemata lausa kaks purgitäit kaerahelbeid peenemaks ja et kaerahelbepurgid vannitoas liiga imelikud ei tunduks, kleepisin neile sisu seletavad sildid ka peale, kuigi need võivad muidugi vannituba külastavates külalistes veelgi rohkem küsimusi tõstatada. Muideks, need hästi mugavate plastikust kaantega purgid on tühjaks söödud Nutella kered. 
   Aga šammi soovitan küll kõigile, kel plaan see imelik pesu ette võtta, ilma selleta ärge hakake proovimagi või noh, proovida muidugi võite, aga varuge siis natuke rohkem aega ja veel rohkem kannatust. Ma unustan iga kord Kaubamaja ja Biomarketit külastades uurida, kas Dr. Hauschka letis seda švammi müüakse, aga kui ei, siis mujalt ostes uurige enne kindlasti, kas švamm on looduslik (tselluloosist), sest nende sünteetiliste kummilaadsest materjalist käsnadega ma kardan, ei tule näopesust midagi välja. dr, hauschka
Ega siin midagi keerulist ei olegi. Vaja on vaid kaerahelbeid. Oleks tore, kui need saaks kohviveskis, blenderis või muus purustajas natuke peenemaks teha, siis püsib mass veidike paremini näol ega pudene kohe kraanikaussi, aga kui ühtegi aparaati ei ole, siis saab ilma ka hakkama. Küll soovitan siis valida tavalised, mitte neid jämedaid täisterakaerahelbeid. Mina kasutasin Veski Mati kaerahelbeid, mis on niigi üsna peened, aga lasin neil ikkagi veel paar sekundit kohviveskis keelerda, et pudru tuleks tummisem. Saab hakkama ka nii, et kaerahelbed niisutada peopesal ja hõõruda sealt näole, aga mulle meeldib kasutada väikest kausikest, on nagu natuke mugavam.
kaerahelvestega näopesemine
Ühest teelusikatäiest helvestest täitsa piisab, ei ole mõtet üleliigse pudruga torusid ummistada. Valan neile peale täpselt nii palju sooja vett, et helbed oleksid kaetud ja selle ajaga, kui ma hambaid pesen, muutuvad need täpselt nii pehmeks, et ei kraabi nägu ja on mõnusalt liimjad, kui seda saab mõnusaks nimetada. Mõtlen seda, et nad kleepuvad näole ega pudene mööda vannituba laiali. 
rolled oats face wash
Segu tuleb ringjate liigutustega näole kanda ja siis, kas käsnaga kergelt või ilma käsnata raskelt, nahalt eemaldada. Kõige lihtsam on muidugi duši all see puder maha pesta. Kaerahelbemasassi võib ka kauem nahal hoida, siis toimib see näomaskina ja muideks see piimjas leotusvedelik pidavat ka väga kasulik olema, nii et selle võiks samuti nahale hõõruda.   
face cleansing
Me kõik teame, et kaerahelbepuder on seespidiselt väga kasulik ja igahommikune pudrusöömine paneb naha särama, aga tuleb välja, et ka välispidine pealemäärimine on nahale vägagi meeltmööda. Peale selle, et nahk saab puhtaks (jah, isegi minu väga rasune nahk) sisaldavad kaerahelbed suurel hulgal kasulikke mineraalaineid,vitamiine, aminohappeid ja kõiksugu muud kraami, mis muuhulgas näiteks suudavad võidelda akne ja põletikega, puhastada poore, rahustada ärritunud nahka, noorendada ja parandada nahatooni. Olen kõigega, mis netist lugesin nõus, vaid selle pooride puhastamise punktile ma ehk veidike vaidleks vastu, sest väga sügavpuhastavad kaerahelbed minu meelest siiski ei ole ja nendega igapäevaselt nägu pestes tunnen ma, et korra nädalas tahaks ikkagi mingit sorti sügavpuhastavat maski teha, aga no seda tunnet tundsin ma ka näopesugeelidega pestes. Minu nahk on tõesti ülirasune ja suurepooriline, usun, et vähegi normaalsema naha puhul piisab tõesti vaid kaerahelvestest, sest need koorivad nahka päris ilusti. Ja kui on soov veelgi tõhusamalt koorida, tuleb lihtsalt leotamisaega lühendada või peaaegu kohe peale vee pealevalamist mass näole kanda, sest kaerahelbed pehmenevad vees üsna kiirelt.  
face wash rolled oats
Ma olen nüüd kaerahelbe-pesu nii umbes paar nädalat teinud ja ma usun, et teen seda nii kaua, kui ära tüdinen. Muud põhjust katkestamiseks mul küll ei ole, nahk saab keemiavabalt ilusti puhtaks ja on pehme veel pealekauba. See pesu sobib kindlasti igale nahatüübile, ka tundlikule ja kuivale. Kui mulle tundus külmemate ilmade tulekuga, et näopesugeel justkui hakkas nahka veidike kuivatama, siis nüüdseks on see tunne igatahes kadunud, koos kuivusest tingitud ketendusega. 
Oi, seda vist pean ka igaks juhuks mainima, et meiki kaerahelbed maha pesta ei suuda. Kui jumestuskreem on näol, siis tuleks see enne millegi muuga eemaldada või siis kasutada kaerahlebeid ainult hommikul või meigivabadel päevadel.
Andke kindla peale kommentaarides teada, kas olete kaerahelvestega nägu pesnud või kas teil on see plaanis.

Photo: source

6 comments:

  1. Eesti keeles on sõna puder*. Õudselt häirib see ''pudru'' :( aga muidu väga vahva postitus ja peaks isegi julguse kokku võtma ja sellist puhastusviisi proovima! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sry, ühes kohas tekstis on tõesti valesti, aga las ta jääb. :) Siltidel pole vast hullu, mulle meeldib lihtsalt nii rohkem.

      Delete
  2. Haha, nii lahe idee, ma kindlasti proovin selle "näopudru" ära :D Muide, need sildikesed purkidel on nii armsad, ma mõtlesin pilte vaadates, et sa võiks tõsimeeli luua oma brändi ja müüa neid näoputrusid poelettidel. Ja ma ostaks! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, no vaevalt keegi tavalisi kaerahelbeid ostaks. Aga proovi kindlasti järgi, nahale kindla peale meeldib. :)

      Delete
  3. Kindlasti proovin ära selle pesu :) Varem katsetanud ka pesu meega ja soodaga, aga need variandid pole sobinud. Hetkel olen vaimustuses hoopis õliga puhastusest. Nii lihtne, sest eemaldab ka meigi paremini kui mõned puhastuspiimad.

    sigorganic.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen kookosõliga proovinud, väga mõnus. :)

      Delete

ShareThis