arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

03/12/2015

Kas sina oled juba endale hea naistearsti leidnud?
Kui ma tavaliselt olen blogis tutvustanud ja arvustanud kosmeetikatooteid või söödavat kraami, siis kuigi te pildi järgi ehk arvate, et kavatsen kirja panna oma arvamuse sellest Gustavi Napoleoni koogist, siis ei, täna tahan rääkida hoopiski naistearstist. Ja noh, positiivselt arvustada ka.
Uhh, mul on nii hea meel, et ma täna selle käigu ette võtsin, teate küll seda tunnet, kui see asi lõpuks tehtud on, suu on kõrvuni ja oled enda üle natuke uhke, et nii tubli olid. Seepärast ka see koogitükk, mis ma Solarisest kaasa haarasin, tahtsin ennast millegi eriti heaga premeerida ja see  tundus tol hetkel kõige ihaldusväärsem asi, mis ma sealt keskusest leidsin. Oleks küll ilusaid karvaseid talvesaapaid tahtnud, aga noh...  
hea naistearst
Miks ma üldse seda kirjatükki alustasin on see, et ma tean päris paljusid, kes kas hirmust, piinlikkusest või halbadest kogemustest ära hirmutatutena naistearstil kas ei käi üldse või lähevad alles siis, kui midagi juba väga halvasti on. Ma tean, kui palju oleneb või noh, tean, et KÕIK oleneb arstist, kelle juurde satud. Minul ei ole eriti ebameeldivaid günekolooge teele sattunud, seepärast olen ka ilusti igal aastal (või peaaegu igal aastal) kontrollis käinud ja eriti enne vastuvõttu ei ole pabistanud. Küll olen ma pea iga kord uue arsti juures käinud, lootuses, et ehk see järgmine on see päris õige ja "minu" arst. Kõik, kelle juurde olin juhtunud, tegid küll oma töö ära, aga sellist sõbralikku ja hoolivat ning "ma võin küsida ükskõik, kui rumalaid küsimusi" arsti ei olnud ma siiani leidnud.
Ma teen enne  naistearsti (ja hambaarsti) külastamist alati eeltööd ja uurin netist, keda kiidetakse, keda laidetakse, aga need kõige kiidetumad on ikka alati kas kusagil mujal linnas või on järjekorrad nende juurde vähemalt pooleaastased. Igatahes seekord jälle tuhnisin TerviseTrend.ee lehel, kus arstid hinnete järgi reas ja valisin välja ENA VOLMERI. Uurisin teisi ka, aga tema vastuvõtt Kesklinna Fertilitases sobis mulle ja järjekord ei olnud ka nii hullumeeleselt pikk (kui ma eksi, siis paar nädalat). Ma olen nii rahul, et ma tema juurde sattusin! Sõbralik, hooliv, põhjalik, seletab kõike hästi lihtsalt ja igasugune ebamugavustunne kaob täielikult, tunnen, et julgen temalt küsida ükskõik mida. Protseduure teeb äärmiselt hella käega ja räägib-uurib juurde, ei ole seda piinlikku vaikust selle niigi totra protseduuri ajal. Igatahes jaa, kes otsib Tallinnas (minu teada võtab ta vastu ka Kärdlas) toredat naistearsti, siis soovitan soojalt. Mitte ainult mina ei kiida, SIIT saab lugeda teiste arvamusi ja olen nende kõikidega päri. Mina olen igatahes järgmisel aastal samal ajal platsis!
Ärge unustage, et ikka igal aastal tuleks kontrollis käia, isegi, kui mingeid kaebuseid ei esine, haigused hiilivad ligi tasahilju ja kui juba valutab vms, võib olla liiga hilja.
Nüüd läks natuke morniks asi, aga tahtsin ikka rõõmsalt lõpetada, sest ikkagi ju positiivne arvustus sai. Ma nüüd pistan oma koogi nahka, aga teie olge nii paid ja pange kommentaaridesse kirja oma head-halvad kogemused naistearstidega, siis teavad teised ka keda eelistada või kellest hoiduda ja saavad ehk innustust, et see vajalik käik ette võtta. :*

Photo: source

25 comments:

 1. Mul oli/on ka väga (ikka VÄGA) hea naistarst (ühtlasi ka ämmaemand ja kirurg), aga tal kippusid olema ka seetõttu väga pikad järjekorrad. Tihtilugu aega kirja pannes öeldi, et selleks kuuks on kõik ajad täis, proovige järgmine kuu uuesti. Järgmisel kuul samuti. Analüüside vastust ootasin ka rohkem kui oleks pidanud. Lõpuks saatsin e-maile ja ikka helistasin uuesti infosse. Vaikus, arstist ei kippu ega kõppu. Mitu kuud hiljem võtsin lõpuks ühendust osakonna juhatajaga, et saada kauaoodatud analüüside vastused ja tagasi kirjutas minu oma arst. Tigedalt. Sai vist noomituse. Nüüd ei teagi enam, mis järgmisel korral teha. Kas ajada selg sirgu ja minna ikka julgelt oma arsti juurde või hakata vaikselt uut otsima. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm, ma vist nii pikalt ei maldaks vastuseid oodata, aga kui on tõesti ikka VÄGA hea arst, siis ehk pigistaks silma kinni. :)

   Delete
 2. Tallinnas saavad kuni 24-aastased (kaasa arvatud) käia tasuta kontrollis Seksuaaltervise kliinikus (http://www.seksuaaltervisekliinik.ee/) mina isiklikult ei ole ühegi mitte toreda arsti juurde sattunud seal. Vanematele kui 24 on visiiditasu 5€.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen ka sellest kohast palju head kuulnud. :)

   Delete
  2. Tartu Seksuaaltervise kliinikus on samuti kõik väga meeldivad ja sõbralikud arstid.

   Delete
 3. Hoopis teisel teemal küsimus. Kuidas Sa enda näonahka nii suurepärasena hoiad? Nägin just vanust ja no ei ütle üldse. Julgelt 15 aastat pakuks vähem. Kas hakkasid varajases eas kreemitama-niisutama? Aitäh! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aitäh, aga näonahk on mul küll kõike muud, kui suurepärane. :) Kreeme kasutan vaid aeg-ajalt, sest mu näonahk on ülirasune, ehk see siis niisutabki piisavalt ja ennetab kortse? :D

   Delete
 4. Sama kogemus Tartu Seksuaaltervise kliinikus - olen vist kolme eri arsti juurde sattunud ja kõik olid soojad, vastutulelikud ja kannatlikud.

  ReplyDelete
 5. Tartus oleva Seksuaaltervise kliinikuga on samuti ainult head kogemused kõigi seal töötavate arstidega.

  ReplyDelete
 6. Elan Tartus ja olen ise kokku puutunud 2 arstiga- Vaalja Kroon ja Ursula Klaar. Mõlemad arstid on väga toredad sõbralikud :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ursula Klaari juures käisingi Tartus viimati ja tõesti tore, selline "soe ja armas vanaema" tüüpi arst. :) Aga millegipärast ei tahtnud ta eriti mu küsimustele vastata, aga ju need olid siis eriti totrad. :)

   Delete
  2. Vaalja Kroon oli ka minu lemmik, kui Lõuna-Eestis elasin! Teda soovitan soojalt!

   Delete
 7. Ena Volmer on võrratu, väga hea valik tõest! Ta teeb ka Haapsalus vastuvõtte ja mina olen esimesest korrast saati tema juures käinud. Olen väga rahul ja soovitan samuti kõigile! :)

  ReplyDelete
 8. Oijaaa. Ma olen ka sattunud paljude erinevate naistearstide juurde. Kõik olid väga head, sest minu esimene kogemus oli lihtsalt väga hirmus. Esimest korda läksingi naistearstile, kui oli hirm, et olen rase. Küsimuse peale, et "kas rasestumisvastaseid vahendeid ka kasutad?" ütlesin, et kondoomi ja siis mind naerdi kabinetis välja, et "see ei ole ju mingi rasestumisvastane vahend". Ma praegu mõistan küll, et noh on ka kindlamaid variante (mida kasutangi), aga teismelisena niigi tunded möllavad kui rasedusehirm on. Väga halb asi, mida öelda neiule, kes on mõned minutid tagasi teatanud, et see on esimene külastus üldse elus.
  Õnneks sain kohapeal teada, et mul oli tsüst ja polnudki rase, aga see kommentaar on küll elu lõpuni vist meeles.
  Väikese koha viga ka, ainult üks arst. Ülikooli tulles olin õnnelik, et temast pääsesin.

  Ma avastasin ka alles hiljuti, et minu sõbrannade seas oli 5-6 neiut, kes pole veel naistearsti juures käinud, kuigi elavad aktiivset seksuaalelu. Peabki utsitama, et läheks. Kui isegi suguhaiguseid ei ole, siis mina käin kasvõi seetõttu tihedamini kontrollis, sest mul on eelsoodumus emakakaelavähiks.
  Enda partnerist peab hoolima, aga veel rohkem endast ;)

  Väga hea, et selle teema üles oled võtnud. Aitäh! Selliseid mõtlemapanevaid postitusi on ka vahepeal hea lugeda ja ehk hakkas kellelgi mõttes kelluke helisema, et ehk peaks ka minema :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskumatu lugu ikka! Eriti, kuna arst teadis, et oled esimest korda või noh, milleks üldse niimoodi nähvata. Ma vahel mõtlen, et ei tea, kas arstidele ülikoolis patsientidega suhtlemist ka õpetatakse, see ju pea sama tähtis, kui muud teadmised. :)

   Delete
 9. Mina kartsin esimese raseduseni naistearste nagu tuld. Kõik olid sinnamaani väga tõredad ja ebameeldivad olnud. Rasedusega läksin Viimsi Fertilitases Dr. Edda Väina juurde ja oeh..pole Eestis kellegi teise juures enam käinud. Ma tõsimeeli olen teda visiitide lõpus lihtsalt kallistanud, sest ta on nii meeldiv ja sõbralik, ent siiski asjalik ja informatiivne. Ainult head kogemused temaga :)

  ReplyDelete
 10. Mina käisin esimest korda naistearsti juures noortekabinetis, seega kohas kus ollakse harjutud noorte ja rumalate küsimustega ning mulle jäi käigust hea mulje. Edaspidi olen arste valinud kas tuttavate soovituste põhjal või googeldades, korra võtsin lihtsalt esimese vaba aja. Õnneks ei ole kordagi arstis pettuma pidanud, solvatud ega mõnitatud pole, haiget tehtud ka mitte. Seega kuulun vist sellesse vähemusse, kel naistearstidega eranditult head kogemused :)

  ReplyDelete
 11. Olen ka mõelnud Fertilitasse minna. Mis summaga seal tavalise kontrolli puhul arvestama peaks? Kodulehel on hinnakiri küll olemas, aga see tõenäoliselt oleneb ka sellest, milliseid analüüse teha vaja on. Hinnakirjas leidub ikka väga erinevate hindadega analüüse.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minul läks 45€, see hõlmas läbivaatust ja mingit sorti pH taseme testi.

   Delete
  2. Võtan sinust eeskuju ja panen ka aja kirja! Küll aga küsiksin ma, et kas 45 eurone arve tuli haigekassa kindlustuse olemasoluga või on seal kõigile samad hinnad olenemata kindlustusest? Guugeldasin küll, aga ei leidnud kahjuks vastust..

   Delete
  3. Nii tubli! Mina käisin tasulises vastuvõtus, sest mul ei ole hetkel kindlustust, haigekassakaardiga peaks minema 5€. Kui valid tasuta vastuvõtu. Küll on seal vist pikemad järjekorrad.

   Delete
  4. Just sellepärast uuringi, et ka minul kindlustus puudub. Suur-suur aitäh Sulle vastuse eest!

   Delete
 12. Minu arst on Ida-Tallinna Keskhaiglast Gabor Szirko! Jepp, meesarst. Üliprofessionaalne, hooliv, mõistev ja mis kõige olulisem kiidetud kirurg, kes mulle 3 päeva tagasi eduka operatsiooni tegi. Ps kuna ma ei ela Eestis, on ta veel nii lahe, et kui mul tekkisid tõsised terviseprobleemid ja ma Norrast abi ei saanud... Ta e-maili teel jagas infot ja rahustas mind maha mõttetu paanika eest, kuid samas utsitas takka ikkagi arstile minemast!
  Ehk siis- ta on väga hea arst, keda ma julgen soovitada, kusjuures ise olen ma suht häbelik tüdruk...

  ReplyDelete

ShareThis