arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

29/12/2015

Maitseme // Wheyhey proteiinijäätised



Selle postituse tahtsin avaldada just peale pühi, mil enamus meist on jõulutoitudega, kes rohkem, kes vähem liialdanud ja tahaks nüüd vahelduseks millegi kergema ja kalorivaesemaga maiustada. Olin Wheyhey proteiinijäätisest juba enne natuke kuulnud, sest selle Suurbritanniast pärit maiuse eestlastele tutvustamise taga on imearmas blogija Emilia Elizabeth (www.emilia-elizabeth.com). Olin  temalt kuuldu põhjal väga põnevil ja hästi rõõmus, kui ta neid mulle maitsa tõi. 
wheyhey
Tegu on jäätisega, milles 0g suhkrut, uskumatult vähe rasva - vaid 4g potsiku kohta (tavalises jäätises umbes 20g) ning ainult 150 kalorit, mis enamik tulenevad kõrgest valgusisaldusest. Muide, valku ehk proteiini on ühes topsis (150ml) sama palju, kui ühes 100 grammises kana rinnatükis. Magusaks teeb jäätise 100% naturaalne ksülitool ehk kasesuhkur ja valguallikaks on kõrgekvaliteediline vadakuvalk. Wheyhey sobib nii  taimetoitlastele, diabeetikutele, kui ka gluteenitalumatusega inimestele.  
wheyhey ice cream
Siin on Wheyhey jäätiste loojaGreg Duggan ja Damien Kennedy, kes kohtusid ülikoolis. Kuigi neil äriideid jagus, sai peale lõpetamist  Gregist õpetaja ja fitness-modell ning Damienist korvapallitreener. Kuna mõlemad olid spordi ja fitnessiga tugevalt seotud, turgatas pähe mõte tervislikust proteiinijäätisest. Esialgu katsetati retseptidega kodus eBayst soetatud jäätisemasinaga ja müüdi jäätist sõpradele tuttavatele.
Kiirelt sai selgeks, et nõudlust on ja hakati otsima viise äri laiendamiseks. Nüüd, kolm aastat hiljem on on need jäätised paljude teiste Euroopa riikide kõrval jõudnud ka Eestisse!  
source
Wheyhey jäätised on saadaval nelja erineva maitsega - maasika, banoffee, šokolaadi ja vanilje. Minu lemmikuks sai banoffee, mis on segu karamellist ja banaanist, aga teised kolm meeldisid mulle ka väga, isegi šokolaadimaitseline, mis jäätiste seas enamasti muidu mu lemmik pole. Kakaod ei ole selles liiga palju, mis selle kibedaks muudaks. Maasikajäätis on just nii maasikane kui olema peab ja vaniljemaitseline maitseb nagu üks mõnus vaniljekreem.Mis mulle veel väga meeldib on see, et Wheyhey jäätised pole nii magusad, kui enamik poes pakutavatest, samas saab magusaisu ühe topsiga kenasti rahuldatud. Elukaaslasele meeldis kõige enam vaniljemaitseline jäätis, banofee oma jäi napilt teiseks. Muideks, ma ei rääkinud talle enne maitsmist, et jäätised on pea  rasvavabad ja esimese asjana kirjeldas ta jäätiseid just, kui väga rammusaid, hehe. 
wheyhey protein ice cream
Jäätisetopsi kaane sisse on peidetud ka väike plastikust lusikas, millega saab jäätise pintslisse pista igal pool, kus isu peale tuleb, kasvõi kohe peale trenni spordiklubis. Mulle meeldib üldiselt üldse jäätiseid ja jogurteid plastlusikaga süüa, seega õngitsesin need ka kodus kohe kaante seest välja. 
wheyhey
Mulle meeldib jäätist veidike sulanuna süüa ja kuigi Wheyhey jäätised on külmikust tulles täiesti kivikõvad, siis sulavad need üllatavalt ruttu, juba paari minutiga on need mõnusalt pehmed. Konsistents on Wheyheyl veidike teine, kui tavajäätistel, see on tihkem ja natuke justkui veniv. Suus ei sula see nii ruttu. Minul ei ole selle veidike ehk kummalise tekstuuri vastu midagi, mulle see teistmoodi käituv jäätis oma erilisuses just meeldibki. Elukaaslane natuke küll kirtsutas nina, aga noh, ta on üldse jäätiste suhtes väga valiv ja ostab alati ainult teatud marke. 
wheyhey
Wheyhey jäätised sobivad kindlasti väga hästi söömiseks just peale treeningut, et lihased kiiremini taastuksid, aga loomulikult ka niisama maiustamiseks või tervislikuks vahepalaks. Tänu suurele valgusisaldusele püsib kõht ühest topsist ikka päris pikalt täis. 
wheyhey
Kuigi olin enne maitsmist ehk veidike kahtlev, et kuidas kogu see lisatud valk jäätiste sees mekib, siis mina seda kuskilt otsast ei tundunud ja maitses nagu jäätis ikka. Ma ei ole muidugi eriline asjatundja ega ole valgupulbrit või -batoone proovunud, aga olen kuulnud, et sellel on mingi spetsiifiline maitse.  Wheyheyst ma igatahes mingit mulle tundmatut maitset ei tuvastanud.  
wheyhey
Wheyhey jäätised leiab Tallinna ja Tartu Kaubamajast, Stockmannist, Solarise, Viimsi ja Pärnu Delice toidupoodidest, Arigato spordiklubist, Rocca MyFitnessist, Sparta Fitshopist ja neid kohti lisandub pidevalt. Uudistel saab silma peal hoida Wheyhey Eesti Facebooki lehel SIIN.

 Andke kindlasti kommentaarides teada, kas olete uusi jäätiseid juba proovinud ja kuidas maitses.


wheyhey
Paar põnevat fakti  - Wheyhey jäätis mängib suurt rolli poistebändi One Direction esinemiste eelses dieetkavas ja Wheyhey spokeperson´iks on maailmakuulus meesmodell David Gandy, kes muideks ka ise on ettevõttesse investeerinud. 
  
source
 Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!

11 comments:

  1. Kui palju üks selline poteik maksab? (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma võin eksida, aga äkki oli 3€ ringis?

      Delete
  2. Jäätisest on asi ikka väga kaugel. Pigem on tegu külmutatud pudinguga. Puudub tal jäätise tekstuur ja maitse. Jäätiseks ma seda ei nimetaks, kui nimi aga körvale jätta siis vahelduseks kõlbab süüa küll, kui keegi pakub. Sellise hinna eest ise uuesti väga ei kipu ostma. Söön pigem tavalist jäätist, vahel võib seda endale lubada, need mõned lisa kcal ja suhkrusisaldus ei häiri. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas puding ja jäätis ei ole mitte enam-vähem sarnase koostisega - koor, piim... Wheyhey meenutab ehk pigem sorbette?

      Delete
  3. Mmm, mis kompvekkidega sa meid siin õhtul kostitad (ja ma ei mõtle ainult jäätiseid :P) Tahaks kunagi tulevikus WheyHey jäätised kindlasti ära proovida, eriti kuna need tavalised koorejäätised tekitavad mul kõhuvalu ja tarbin seetõttu jäätist haruharva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, Liinake, parim oled. :D Loodan, et jäätis maitseb. :*

      Delete
  4. Ma neid just jäätiseks ei nimeta. Pigem külmutatud veniv toode :) Muidu lemmik neist banoffee, aga selle raha eest ostan pigem mitu pakki maitsestamata kohupiima ja maitsestan millegi heaga :)

    ReplyDelete
  5. Maasika oma on minu lemmik!! Ja oma hinda kaa igati väärt (:

    ReplyDelete
  6. Ei ole proovinud, aga nüüd tekkis suur huvi! Sinu pildid on alati nii ahvatlevad :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proovi kindlasti, põnevalt teistsugune. :)

      Delete

ShareThis