arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

15/01/2016

Arvustus // MÀDARA näomaskid




MÀDARA ei vaja kindla peale kosmeetikahuvilistele tutvustamist, aga igaks juhuks mainin ära, et tegu on meie lõunanaabrite, lätlaste poolt loodud keemiavaba looduskosmeetikaga, milles kasutatakse  palju just põhjamaiste taimede väge. Toodetest võib leida näiteks kasemahla, teelehti, pärnaõisi, astelpaju, ristikut ja mustikat. Màdara on suutnud looduslikest koostisainetest kokku segada tõeliselt tõhusa kosmeetika, mida teatakse ja armastatakse juba rohkem kui kahekümne viies riigis üle maailma. Avastasin täna, et Màdara on saadaval ka ülipopulaarsel FEELUNIQUE lehel. Väga lahe, et neil nii hästi läheb, üks tore näide jällegi sellest, et kui teha asja südamega, oskavad teisedki seda hinnata. Kümne aasta eest keetis Lotte, Màdara looja, esimesed seebid-kreemid enda tarbeks valmis oma köögis, nüüd müüakse neid üle maailma, Šveitsist Jaapanini.
Kõik suured asjad saavad alguse väikestest, unistama peab suurelt! 
madara
Ma olen suur näomaskide fänn, uurin alati uusi brände avastades, kas ja milliseid näomaske nad pakuvad. Minu õnneks on Màdara valikus kõige muu toreda kõrval ka kaks maski - klassikaline mudamask Detox ja AHA hapetega kooriv mask Peel. Proovisin mõlemad suure huviga ära ja muljetan mõlemast nüüd lähemalt.
madara face masks
BRIGHTENING AHA PEEL MASK*
22,99€ LINK
Selle maski väiksema versiooni kasutasin mõned kuud tagasi ära ja mul oli kindel plaan endale peagi ka täissuuruses tuub soetada. Minu nahaga teeb see imesid! Teradega koorijad on minu tundliku naha tarvis enamasti liiga karmid ja seepärast kasutangi parema meelega selliseid tooteid, mis kraapimise asemel vana naha n-ö ära sulatavad. Màdara mask on kindlasti kõige tõhusam AHA hapetega koorija, mida olen proovinud, lausa nii tõhus, et soovitaksin kasutada seda enne magamaminekut, sest nahk võib peale maskitamist veidi punetada, nagu ikka peale happekoorimist.
Jah, enne peole minekut selle maskiga nägu turgutada igaks juhuks ei tasuks, küll aga eelneval õhtul, siis on järgmisel päeval särav jume tagatud. Kuigi pakendil on kirjas, et mask ei sobi õrnale ja ülitundlikule nahale, siis minu nahale, mis on väga kergesti ärrituv see liiga ei tee. Tekib küll väike punetus-õhetus, kuid see tõmbab paari tunniga tagasi. Kui kaua maski peal hoida sõltubki nahatüübist, kuivemat sorti nahal 3-5, rasusel kuni 15 minutit. Mina lasengi maskil mõjuda enamasti maksimum aja, siis on nahk peale loputamist tõeliselt sile, puhas ja pehme.
Paar korda nädalas maskitades suudab see vana naha korralikult lahustada ja päevavalgele ilmub uus ning parem. Peale maskitamist sobib nahale kanda efektiivseid seerumeid-kreeme, need imenduvad siis tunduvalt paremini ja on eriti tõhusad. Maski kasutamine on hästi meeldiv, see lõhnab õrnalt tsitruse järele ja on vedelamat sorti ning geeljas, mis teeb nii pealekandmise kui eemaldamise väga lihtsaks. Maski kulub korraga vähe, isegi, kui soetada esialgu proovimiseks väiksem 12,5 ml tuub, saab sellega maskitada vähemasti 4-5 korda.
Tõeliselt tõhus ja sealjuures looduslik mask, mida kahe käega soovitan ja mida ise kindlasti veel pikaks ajaks kasutama jään.
p.s. Mask võitis eelmisel aastal Cosmopolitani iluauhindade jagamisel parima ilutoote tiitli. 
madara peel
ULTRA PURIFYING MUD MASK*
22,99€ LINK
Tegu on sügavpuhastava mudamaskiga, mis sobib eriti hästi rasusele või kombineeritud nahale, mis on kimpus laienenud pooride, vistrike ja aknega. Mask imab üleliigse rasu, vähendab ärritust, ahendab poore, viib välja mürke, on põletikuvastane, niisutav ja värskendav. Kõige sellega on üsna nõus. See ei ole ehk nii tõhus ja silmnähtava/käega katsutava tulemusega, kui Peel mask, kuid tunne on peale maskitamist siiski mõnusalt värske ja puhas. Üllatas, et mask tõesti niisutas. Enamasti kipuvad mudamaskid nahka kuivatama ja kuna ka see mask kuivas näol üsna kõvaks ning nahk selle all veidike kipitas, siis olin üsna kindel, et pärast mahapesemist vajab nahk kui mitte niisutavat kreemi, siis näoveega ülepiserdamist kindlasti, aga ei, nahk on pehme ja kindlasti mitte niiskuse näljas. Julgen seepärast maski soovitada ka kuivemat sorti nahale, sest ka sellel nahatüübil võib esineda laienenud poore või aknet. Maski võib kanda vaid probleemsetele kohtadele, kui mujal nahk tip-top korras.
Detox mask sisaldab peale muda veel näiteks antiseptiliselt mõjuvat lavendlit, nahka uuendavat ürt-allikkressi ning niisutavat vetikat. Säilitusainena on kasutatud alkoholi, mille lõhn on esialgu maski peale kandes üsna tugev ja paneb silmad veidike vesistama, aga õnneks lendub see kiirelt ja mõnusat lõõgastavat maskitamist ei sega.
Mask on üsna tihke ja kuivades klammerdub kõvasti naha külge, eemaldamine on seetõttu paras piin. Soovitan muretseda näopesušvammi või siis teha maski vannis/dušši all, kus saab selle hõlpsasti lahti leotada. 
madara detox
Nagu juba mainisin, on maskid 60 ml kõrval saadaval ka pisemates 12,5ml tuubides (5,50€), mis annab hea võimaluse enne täissuuruses toote soetamist sobivuses veenduda. Olgem ausad, kui mask väga head muljet ei jäta, kipuvad suured tuubid vannitoa riiuli tagumisse nurka ununema ja lõpuks rändavat sealt aegununa prügikasti. Raiskamine igas mõttes. Nii suured kui väikesed Màdara maskituubid leiab SIIT.
madala review

Kas olete Màdara maske proovinud, millised on muljed? 

Oi, kui naljakas on see üdini suvine Màdara reklaampilt siin tänases põlvini lumega päevas, aga juba nii umbes 4 kuu pärast saamegi lume asemel rohus rulluda.
madara mask review
* kingitud toode
photo:source

4 comments:

  1. Tervitus!
    Mina sain Detox maski jõuluvanalt ja olen seda kasutanud paar korda. Ka minul kuivas esimesel korral mask täitsa näkku kinni ja selle eemaldamiseks pidin natuke kauem nägu hõõruma aga teisel korral olin targem ja võtsin maski sauna kaasa. Kuna saunas on küllaltki niiske, siis mask tuli pestes väga hästi maha. Mask tundub üldiselt väga mõnus ja soovitan kindlasti kasutada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui enne eemaldamist niisutada ja veidi oodata, siis saab ka veidi kergemini hakkama, aga jah, üsna kõvasti haakub kinni. :)

      Delete
  2. Just eile õhtul alles tegin Detox maski ja see võtab näo ikka täiega emotsioonituks, isegi kulmu ei kannata kergitada :D Aga see-eest teeb oma tööd hästi ja kuigi selle maha pesemine imelihtne tõesti pole, siis ma ei saaks ka öelda, et see nii väga piin oleks. Tasa ja targu. Ja kusjuures mina pole küll mingit alkoholi lõhna tundnud? Huvitav. Mulle muidugi sobib, et ma pole seda täheldanud, sest see on mu üks suur lemmik, millega enda näonahka aegajalt poputada. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul hakkavad jaa lausa silmad kipitama selles lõhnast, aga ma olen alkoholi aroomi suhtes ka väga tundlik, kui viinapits nina alla panna, siis kukun vist üldse ümber. :D

      Delete

ShareThis