arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

16/01/2016

Retsept // Ahjulõhe sinepi & meega



Kui liha söön ma viimasel ajal aina vähem ja vähem, siis kalaisu kadumist õnneks kuskilt otsast ei paista. Enamasti pistan ahju lõhefilee majoneesi ja sinihallitusjuustuga, kuid seekord oli isu millegi kergema järele. Mul on kohe kahju, et ma mett ja kala siiani ei ole osanud kokku panna ning jumal tänatud, et ma just selle retsepti otsa sattusin  - kindla peale parim lõhe, mis eales minu ahjust väljunud.
Mingit retsepti siin tegelikult ei olegi, tuleb lihtsalt mesi ja Dijoni sinep kokku segada ning kalale määrida. Ükskõik, kas siis suurele fileele või väiksematele viiludele. Alla natuke soola ka ja kõige peale pipart. Soovitan kasutada paksemat sorti mett, siis püsib see paremini kalal ja pind jääb mõnusalt karamelline. Ja peale tasub seda määrida ikka kohe paksult.
Kala läheb 200 kraadisesse ahju, olenevalt kalatüki suurusest, nii umbes 10-20 minutiks. 
Milline on teie lemmikum ahjulõhe retsept?


11 comments:

  1. Ma pole eriline kalasõber, aga lõhe on ainus mida söön. Ning need pildid, isver, ajasid suu vett jooksma. Tahan ka ja KOHE :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veel jõuab poodi lipata. :)

      Delete
    2. Unustasin enne küsida, et kust seda sinepit saab ja kui tugev sinepi maitse kalale jääb? :)

      Delete
    3. Sinep on Selverist, aga usun, et taolist on igas toidupoes. Dijoni sinep ei ole nii kange, kui tavaline ja annab vaid veidike sellist mõnusat vürtsikust. :)

      Delete
  2. oii, tahaks ka! Aga kuna elukaaslane eriti kala süüa ega nuusutada ei kannata, siis tuleb mingi trikiga mujal lõhele käpp peale panna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui lõhn ka ei meeldi, siis jama jah, muidu saaks ainult endale väikse tüki ahju panna. :)

      Delete
  3. Aitäh! Olengi mäelnud, et kuidas lõhet huvitavamalt teha kui klassikaline variant. Olen ise teinud ka Jamie Oliveri "Kokakooli" raamatus olevat Dijoni sinepi ja kaerahelvestega varianti. Esimesed paar korda tundus hea, hiljem ei ole millegipärast enam maitsenud.

    ReplyDelete
  4. Kas sinep peaks just nende teradega olema?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei usu, et need terad olulised on, maitse on neil arvatavasti sama.

      Delete
  5. Kusjuures, ma olen täpselt sama segu kasutanud kana puhul! Samamoodi tuleb lihtsalt mesi ja sinep (ja natuke punase veini äädikat) kokku segada, lihale määrida ja ahju panna. Ja ka parim kana, mis mu ahjust kunagi tulnud on! Retsepti leidsin kunagi juhuslikult Pinterestist, kus see oli nime all World's Best Chicken.
    Kõrvale teen näiteks sulajuustuga täidetud seeni (ka ahjus, saavad samal ajal mõnusalt küpseda) ja oi-kui-hea!

    BOWTIE DIARY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohoo, proovin kindlalt järgi, suured tänud! :)

      Delete

ShareThis