arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

26/01/2016

Retsept // Lihtne tuunikalasalat salatilehel



 Mida vähem liha ma söön, seda rohkem kala keha nõuab. Jah, tean, alles üle-eelmine postitus kõneles kalast ja need, kes kalasõbrad kohe üldse pole, pööritavad juba kindlasti silmi, aga tänane hommikusöök tuli nii hästi välja, et tahtsin kangesti teiegagi jagada. Aga nüüd on ausõna mul endalgi kalajuttudest villand ja sellest elukast siin mõnda aega enam lugeda ei saa.
tuna salad
Tuunikalakonservid figureerivad pea igas artiklis, kus kirjas toitumissoovitused. Kahtlen küll, kas konservid on tervisele kasulikud, aga no kui tuleb tuunikala isu, siis muid variante ju ei olegi. Enamasti ostan õliga konservi, mida meeldib mulle täisterasaiale panna, aga täna tahtsin proovida veidi teistsugust hommikusööki, kus saia asemel midagi hoopis kergemat ja sinna peale  passib vaid tuunikala vees.  
Originaalretseptis oli koostisained vaid neli - konserv, sibul, majonees ja salatilehed, aga ma tahtsin veidike toekamat suutäit, sest ennest tundes oleks mul kõht sellise lahja hommikusöögi järel umbes kümne minuti pärast uuesti tühi. Lisasin natuke paprikat, muna ja tomatit.
Tervet sibulat küll kartsin panna, sest pisikese konservi kohta tundus seda hirmus palju ja panin pool, aga ausaltöeldes ei olnud maitset üldse tunda ja vabalt võib väiksemat sorti sibula puhul terve sisse hakkida. 
tuunilakasalat
Konservist valasin vee välja ja segasin kala hakitud sibulaga, lisasin sorts majoneesi. Ilu pärast jätsin teised ained tervemaks ja ladusin niisama salatilehe peale. Tavalise lehtsalati asemel sobib rooma salat kindlasti paremini, sest selle lehed on veidi tugevamad ja kumerad, justkui väikesed kausid, aga ka nii sai kenasti hakkama ja kui leht natuke rulli keerata, püsib sisu ilusti paigas.
tuna salad healthy

Kõhu sain kolmest lehest isegi natuke liiga täis, aga järgi ka ei raatsinud jätta, päris hea oli. 

Kuidas teile meeldib tuunikala süüa või ei meeldi see teile sugugi?


10 comments:

  1. Ma tahaks nüüd ka tuunikala süüa, oled mulle ajupesu teinud :D Minu lemmik on Kapten Granti tuunikalactükid õlis tšilliga (müüakse Selveris ja Prismas olen ka näinud) Seal on maitse andmiseks tšillikaun sees ja palju seda tuunikala korraga endale kahmata ei maksa :D. Kõige lemmikum viis on süüa lihtsalt kas värske ja pehme saia peal või röstsaia peal, nämm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen seda näinud poes, aga ei ole julenud osta, sest ma eriti vürtsikaid toite ei saa süüa või tegelikult isegi natuke vürtsikaid. Paar musta pipra kübet on minu piir. :D

      Delete
  2. Mina silmi ei pöörita! Kala on ju nii kasulik, tihtipeale ma ei mõista neid, kes üldse kala ei söö. Kalal on küll spetsiifiline lõhn, aga värske kala ju nii hullult ei lõhna, või ma eksin?
    Aga Liiina öeldu tuunikala on ka minu lemmik, kuna olen meeletu vürtsisõber :) võtab suu ikka korralikult õhetama :D Aitäh maitsvate retseptide eest! ;)
    Heeli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks maitsed on erinevad, ma ise ei söö näiteks seeni, isegi lõhn hakkab vastu, kummaline. :)

      Delete
  3. Appi mu suu jookeb täielikult vett. Homne hommikusöök on otsustatud! Aitähh Pille-Riin!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aga palun! Kusjuures mul oli kõht sellest pool päeva täis! :D

      Delete
  4. Kas õlis tuunikala on parem kui vees? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle maitseb rohkem, aga salatitesse see ei sobi. :)

      Delete
  5. Kuidas vesist tuunikala heaks maitsestada? :D Kuidas seda kõige parem süüa oleks? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ega tal ju niisamagi viga ole, kui vesi pealt ära valada. Niisama paljalt on natuke ehk kuiv, ma paneks salatisse või siis saia peale koos hulga teiste maitsvate asjadega. :)

      Delete

ShareThis