arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

27/01/2016

Võitlus aknega - seekord seespidiselt


akne
Ei, ma ei ole hakanud neelama nahaarsti poolt väljakirjutatud preparaate, kuigi ka seda olen mitmeid kordi proovinud. Aitab see, nagu ka kõik muu, mis mulle on seal välja kirjutatud just nii kaua, kui ma seda sisse võtan või peale määrin. Ma tõesti ei taha neid kangeid kuivatavaid kreeme ega kahjulikke antibiootikume enam oma lähedale. Eriti võigas oli üks pealemääritav salv, mis oli nii pleegitav, et suutis mu padjapüürilt värvi maha võtta, vaene nahk...
acne treatment
Igatahes, mõtlesin proovida midagi looduslikku, mis kahju kindlasti ei tee, isegi, kui kasu ei ole. Infot erinevate toidulisandite kohta, mis peaksid naha seisukorda parandama on internetis muidugi meeletult, raske on selles kõiges orienteeruda ja mingit valikut teha. Sattusin ühel päeval Youtubes Annie video otsa, kus ta just samal teemal jutustab ja mulle tundus, et ta on asjaga üsna kursis ning natuke selle kohta uurinud.
Võtsin kätte ja panin kirja kõik, mida ta soovitas ja andsin tellimused sisse.

Maca pulbrist ei olnud ma enne midagi kuulnud, aga mida rohkem ma selle kohta lugesin, seda põnevam asi mulle tundus. Kuna kiirelt sai selgeks, et pulber on veidike omamoodi maitsega ja mina olen üks neist, kes imelike maitsetega tooteid ei suuda end neelama sundida, siis tellisin tabletid (LINK). Karbis on 300 tabletti, milleks jätkub kaheks ja pooleks kuuks, kui neelata päevas neli tabletti nagu soovitatud. Väiksema purgi leiab näiteks SIIT. Kindla peale on need olemas ka igas loodustooteid müüvas poes, mõnes küll ülikõrge hinnaga, nii et tasub enne erinevaid variante uurida. Eriti, kui plaan suurem kogus osta ja pikemalt tarvitada.
maca
Mis mulle maca juures eriti meeldib (peale selle, et see naha olukorda parandab) on lubadus, et seda tarbides on võimalik ära hoida piinavaid PMS-i (premenstruaalne sündroom) sümptomeid. Kui olete, nagu minagi, üks neist, kes igal kuul ühel või mitmel päeval peavad taluma imelikke masendus -ja enesehaletsushoogusid, lootusetusetunnet, ilma põhjuseta nutmapuhkemisi ja iga väiksemagi asja peale kohutavat ärritumist, migreene, rõvedat paisumistunnet, lihasvalusid, meeletut söögiisu jne. jne. siis võib macast abi saada. See sündroom piinab vähemasti 75% naistest, kelledest paljud seda ehk isegi ei oska ära tunda ja arvavad, nagu minagi kuni kahekümne viienda eluaastani, mil hakkasin asja uurima, et mul on masendus/depressioon või lihtsalt mingid hullumeelsuse hood. :) Olen naistearstide soovitusel võtnud ka pille, kuid mingit abi ma neist ei saanud, ei aknele ega ka PMS sümptomitele. Olles nüüd teadlik antibeebipillide kahjulikust mõjust ma neid enam kindlasti ka ei tarvitaks. Ka on mul kuri kahtlus, et need keerasid mu hormoonide tasakaalu veelgi enam pea peale. Organism on nii keeruline ja õrn masin, et igasugune keemiline sekkumine viib asja veelgi rohkem tasakaalust välja ja ega keegi ju päris täpselt ei teagi, mis seal päriselt toimub. Teadlased ei tea tegelikult päris täpselt siiani, miks PMS tekib või kuidas seda ravida. Igatahes nüüd on avastatud, et maca suudab kuidagi panna keha ise vajalikke hormoone tootma ja peaks tasakaalu taastama.
Maca peaks vähendama ka magusaisu, parandama une kvaliteeti, aitama kroonilise väsimuse korral, parandama sportlikke saavutusi ja õppimisvõimet ning stimuleerima seksuaalsust. Maca sisaldab pea kõike vitamiine ja mineraalaineid, mida keha vajab, nii et kel kavas hakata võtma mingit sorti apteegis pakutavaid vitamiine, siis soovitaksin sellest mõttest loobuda ja proovida looduslikku alternatiivi. Ka arstid räägivad viimasel üha tihedamini, et keemilisi vitamiine ei tohiks uisapäisa tarbida, eriti just multivitamiine, kus suurel hulgal erinevat keemiat sees, mis isegi ei imendu ehk siis kasutegur on null ning halvemal juhul jääb kogu see kraam organismi ringlema või ladestub kehas kuhugi, kus ta kindlasti head ei tee. Ravimifirmadest tuleb muidugi aru saada, vitamiinid ja toidulisandid on suur äri ja toob hästi sisse, nende reklaamidele kulutatakse seepärast palju ja need on üsna veenvad, aga kindlasti mitte 100% tõsi.
kuningakepiõli
Kunigakepiõli kapslid soetasin apteegist (60 tk. 13,15€ LINK) ja sellest karbist peaks jätkuma kaheks kuuks. Kuningakepiõli soovitatakse samuti PMS sümptomite vaigistamiseks, see toetab hormonaalset tasakaalu, mõjub positiivselt juustele, küüntele ja nahale. Kasulik on see nii südamele, liigestele kui kesknärvisüteemile.  
astepajuõli
Järgmiseks tellisin BIO2YOU lehelt astelpajuõli kapslid (60 tk. 10,90€ LINK). Mõnes kohas olid need küll soodsamad, kuid tasub kindlasti jälgida, kui palju õli üks kapsel sisaldab. Kui ühes BIO2YOU kapslis on 600 mg, mis mõnes teises, küll soodsamas on õli vaid 300mg ja võtta tuleb neid siis rohkem. Mina võtan õli päevas kaks kapslit, siis jätkub purgist täpselt kuuks ajaks. Soovitatav annus on kuni neli kapslit. Astelpaju on teada-tuntud C-vitamiiniallikas (üle 2x rohkem, kui apelsinis või kiivis), aga see väike mari sisaldab veel suurel hulgal teisigi vitamiine, omega rasvhappeid ja muud head-paremat, mis organismi turgutavad ning mõjuvad hästi nii hormonaal- kui immuunsüsteemile ja loomulikult nahale. 
tsingi puudus
Tsingi kohta tegin natuke uurimustööd ja leidsin, et kõige paremini omandab organism tsink-pikolinaati. Apteekidest leidsin ma vaid purke, kus toimeaineks tsink-kelaat, -tsitraat või -glükonaat, tundub, et ainus koht, kus pikolinaat müügil on HERBAL.EE veebipood.  Peale mind jäi nende lattu seda veel üks purk - kes ees, see mees või noh, usun, et nad aeg ajalt oma ladu siiski täiendavad ka. 120 tabletiga purgist (13,95€ LINK) peaks jätkuma lausa neljaks kuuks. Kes tellivad kaupu iHerb.com lehelt, siis teile on valik suur, erinevaid tsink-pikolinaadi purke on lausa viie lehekülje jagu (LINK).
 Peale naha vajavad tsinki ka juuksed ja küüned, seda on nimetatud lausa "ilumineraaliks". Kel küüned hapraks ja juuksed elutuks muutunud, tasub ehk samuti üks kuur läbi teha.

Loodetavasti on mõne kuu pärast näha mingit sorti tulemusi. Kui purgid on tühjaks söödud, annan kindlasti teada, kas sain abi.

Kas olete mõnda toidulisandit kasutanud naha seisundi parandamiseks?

akne ravi

31 comments:

  1. Vahel ikka satuvad õiged asjad teele... tellisin just omale astelpaju tee ja astelpajuõli kapslid sealt lehelt. Olen tõeliselt kimpus nõrga immuunsussüsteemiga, kõik viirused leiavad viimasel ajal tee muu juurde. Loodan, et saan sealt abi. Aitäh info eest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loodan, et saad neist abi. Kindlasti söö ka mett, kui Sa seda juba ei tee. Kes sööb iga päev teelusikatäie mett, ei pidavat kunagi haigestuma! Ja kõige tähtsam on muidugi puhkamine, keha annab haigusega märku, et pead aja maha võtma. Ole tubli! :)

      Delete
  2. Nii hea postitus! Mul on ka nahaga probleeme ja peale beebipillidega lõpparve tegemist läks olukord eriti halvaks. Tellisin macca tablette ebayst, võtsin ca 3 kuud, aga erilist muutust ei märganud. Nüüd kasutan kuningakepiõli kapsleid ja neid küll kiidan! Tellisin ka salitsüülhappe, millega happemaske teen (kõlab hullult aga tegelikult suht ohutu), see on olnud imeliseks abivahendiks, sest minu akne on peaaegu kadunud. Kel on vähem probleeme vistrikulise nahaga, soovitan proovida purustatud aspiriini, selles on veidi väiksem protsent salitsüülhapet aga aitab ka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Millise protsendiga happe Sa tellisid ja kust? Tundub natuke hirmutav jaa seda iseseisvalt kasutada. Aspiriini peaks proovima küll, unustan alati seda apteegist osta. :)

      Delete
  3. Mina kasutan aknest lahti saamiseks teepuuõli. Alguses olin üsna skeptiline, kuid nüüd on juba tulemusi näha. Näonahk tõesti paraneb selle abil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, teepuuõli on väga hea, kasutan seda ka ise. :)

      Delete
  4. Mina kasutan kitsepiima seepi. Pesen sellega nii hommikul kui ka õhtul. Lisaks kasutan ka umami poest ostetud näoõli. Pean mainima, et mu nägu pole kunagi nii korras olnud. Vahel küll satub mõni üksik punn näkku aga kaob ka sama kiiresti kui tuli. Samas aitavad need kaks toodet ka aknearmide vastu, vähemalt minul ning rasune nahk on ka kadunud. :))
    Igasugused poe pesemisvahendid ja kreemid teevad näo ainult hullemaks ja rasvasemaks. :( Loodan, et leiad endale midagi, mis toimib. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitsepiimaseep on mul veel proovimata. Peakski järgmisena selle ette võtma. :)

      Delete
  5. Väga huvitav postitus, selliste asjade kohta tahaks rohkemgi lugeda :) Ma küll aknega ei võitle (ja loodan, et sa ükskord talle ikka tuule alla teed) aga tsingitableti kuuri hakkasin ma see talv tegema. Peamiselt seetõttu, et immuunsüsteemi tugevdada haiguste perioodil, kuid märkasin, et ka küüned muutusid tugevamaks ning beebijuukseid tuli maru palju juurde. Vaatasin just, et mul on küll need tsink-kelaadi tabletid, aga mingil määral on nad kindlasti mõjunud. Ühtegi teist preparaati nendest ma proovinud ei ole, aga tahaks :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loodan, et minu tsink ka küüntele ja juustele mõjub, need on praegu eriti rabedad kuidagi. Kui ei, siis järgmisena läheb kelaat. :D

      Delete
  6. Soovitan nii seespidiselt kui väliselt kookosõli. Aga sellist, mis on extra virgin ja saadaval ökopoodides. Mõjub nahale imehästi. Kui seda pikaajalisemalt kasutada, siis nahk üldse ei toodagi enam nii palju rasu ja ei teki ummistunud poore jnejne. Samuti peaks väga hea olema kanepiseemneõli. Mulle aga roheline värvus ja lõhn nii väga ei meeldinud ja tundub, et kookos sobib ka paremini. Mina näiteks võtan kookosõliga õhtuti meigi korralikult maha, siis loputan suurema õli näolt maha, patsutan kuivaks ning kui vaja panen õrna kihi juurde, kui pole vaja, jätangi naha nii. Ausaltöeldes pole mu nahk kunagi varem nii hea olnud. Isegi igasugused nahaalused punnid paneb kookos kiirelt kaduma. On põletikuvastane ja olen tähele pannud, et armid kaovad ka kiiremini ära ning kui mõnikord üksik punn tekib, siis see paraneb ka väga kiirelt. Ma soovitan mõnikord ka näole nö kookosõli vanne teha. Paksult näkku määrida ja hoida tunnike. Mul teeb see poorid igatahes väga puhtaks ja niisutab nahka väga korralikult. Seespidiselt on ka väga tähtis igasuguseid õlisid tarbida ja juba tl õli päevas aitab väga palju. Selle kohta on tegelikult inglisekeelset materjali hästi palju, kuidas kookosõli seedesüsteemis hästi mõjub ja erinevaid kahjulikke baktereid hävitab jne. Tasub uurida ja tasub katsetada. Peaasi, et kookosõli oleks kvaliteetne, rafineerimata ja igasugustest lõhna- ja maitseainetest vaba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100% kõigega nõus, kasutan ise kookost ka iga päev, nii sees- kui välispidiselt! :)

      Delete
  7. Hmmm, äkki selgitaksid veits, mida Sa täpsemalt selle ''antibeebipillide kahjuliku mõju'' all mõtled?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leiad selle kohta netist kindlasti tuhandeid artikleid. Ma olen seda meelt, et sünteetilised hormoonid rikuvad meie õrna hormonaalsüsteemi ja kui see on tasakaalust väljas, ei saa me ennast hästi tunda, sest just see juhib kõike, mis meie kehas toimub. :)

      Delete
  8. Väga huvitav ja kasulik postitus! Kindlasti proovin kõiki neid tooteid järgemööda!
    Mulle ikka meeldib, et sa kirjutad igasugustest teemadest, mitte ainult iluteemadel :)
    Jätka samas vaimus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tore, et meeldis! Püüan jah natuke muust ka kirjutada, iluteemat sai muidu juba liiga palju, vaheldust peab olema. :)

      Delete
  9. mind aitas Silver Serumi määrimine nahale ning olin suvel usas ja seal sain nii palju päikest, et tegi mu naha nii üllatavalt korda, et ma lausa tänulik endale, et teekonna sinna ette võtsin heh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silver Serumit Eestist vist ei saa? Päike aitab jaa, aga noh, kahjuks tekitab ka kortse. :)

      Delete
  10. Nõustun ka, et väga informatiivne postitus. :) Mul on alati segadus, et missuguseid vitamiine võtma peaks ja kuna valik on nii kirju, siis viskan tihtipeale käega, pea hakkab tossama. Samas tunnen, et juuksed tahaksid turgutust, nägu ja nahk ka. Astelpajuõli kapsleid on mulle varemgi soovitatud, nii et tekkis äratundmisrõõm. Aga need Maca tabletid ja kuningakepiõli - esimest korda kuulen. :( Nii et tänks vol kaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui Sinu juuksed vajavad turgutust, siis minu omad vajavad uuestisündi. :D Aga proovi kindlasti midagi looduslikku, kui turgutama hakkad. Maca annab energiat ka päris kõvasti, mitte, et Sul sedagi piisavalt poleks, hi-hi. Aitäh Sulle! :*

      Delete
  11. Minu naha seisund on viimasel ajal paranenud ja arvan, et selle "süü" on see, et söön igal hommiku ühe avokaado ja olen proovinud rohkem magada. Lisaks võtan meigi maha Dr. Hauschka näošvammi abil. Loodan, et asi paraneb veelgi. Aga põnev vaadata, kas need tooted annavad tulemust ka.

    ReplyDelete
  12. Palun palun palun kirjuta kasvõi kommentaarina, kuidas su kuurid on läinud, kas on tulemusi. Ootan pingsalt ja mõtlen, kas tasub need ostud teha või mitte (päris kallis komplekt kokku). Punnid on viimasel ajal aga nii talumatuks muutunud ja mõistus on otsas. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iga kord, kui mulle tundub, et oh, hakkab vist mõjuma, on jälle mõni punn platsis. Aga üldine naha seisund on küll paranenud ja akne ei ole enam nii hull. Ma jätsin ära tsingi, sest sattusin vaatama saadet, kus räägiti, et selle ülejäägid kogunevad ajju ja tekitavad Alzheimerit, peale seda mul ei lähe see lihtsalt enam alla. :) Teised asjad said mul otsa ja nüüd võtan veel mõnda aega maca pulbrit ning siis teen paari kuuse pausi. Ma mõtlen, et ehk prooviksid esialgu ühega neist, näiteks selle macaga, korraga osta on tõesti kulukas. Energiat annab see küll üsna tublisti. :)

      Delete
    2. Suur tänu sulle! Maca tundus mulle ise ka just hormoonide külje pealt kõige asjalikum valik, teisalt jälle palju juttu, et uue aja öko-emmed jne söövad veidraid pulbreid sisse, millel teaduspõhist tõendust pole leitud. Suur aitäh, nüüd saan südamerahus osta ja katsetada!

      Delete
    3. Vähemalt pole seda muret, et kahju teeb, isegi, kui ei mõju. :)

      Delete
  13. Kasutasin kõike ja nüüd juba u. 5 kuud, näonahk megahea. Môned punnid ehk enne päevi aga nädal enne hoian silma peal ja kasutan punakamadele kohtadele turblissi maski, mis vôtab liigse rasu ja kiirendab punni küpsemist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super! See ennetav maskitamine on hea mõte, võtan ka kasutusse. :)

      Delete
  14. Kas nüüd nelja kuu möödudes on märgata ka mingeid muutusi juuste-naha vòi küünte osas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma pean ütlema, et küüned on väga heas korras, näonahk viskab ikka krutskeid ja juuksed on täiesti kohutavad, aga usun, et see on suvepäikese ja poevärvide süü. :)

      Delete
  15. Niinii, sooviks nüüd uut postitust, kuidas mõjus :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asi läks paremaks küll, aga kuna ma nii mitmeid asju sisse võtsin, siis on raske öelda, et mis mõjus. Praegu on nahk jälle üsna hullus seisus ja kaalun mõne purgiga uuesti katsetada, pean veel mõtlema, et millisega. :)

      Delete

ShareThis