arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

24/03/2016

Imelihtsad ombre pühademunad




 Mul oli tegelikult plaan ombre munade värvimiseks valmistada munavärvid ise, sinine punasest kapsast ja punane peedist, aga no ei ole ma ikka selline nikerdaja ja kulbiliigutaja, et neid keeduseid vaaritada. Imestan isegi, et üldse nii "keerulise" värvimise ette võtsin. Tavaliselt piirdun sibulakoortega või siis kritseldan midagi vildikatega. Eelmisel aastal kasutasin näiteks hoopiski oma kosmeetikakoti sisu (LINK). Keeruline ei ole nende ombre munade värvimine muidugi sugugi, natuke on vaid  mässamist erinevate värvitotsikutega, kui on plaan mitut tooni mune saada. 
Munad tulid isegi lahedamad välja, kui ma lootsin ja kui ma oleksin natuke kannatlikum olnud ja asja tõsisemalt võtnud ning munade värvimise ajal mitte saja muu asjaga tegelenud, oleks need kindlasti veelgi ombremad välja kukkunud. 
ombre easter eggs
Kõik on imelihtne. Kasutasin tavalisi tabletikujulisi munavärve, mida igast marketist leiab. Tegin õpetuse järgi värvi valmis, otsisin välja klaasi, kus muna sees püsti püsiks ja valasin keedetud, veel kuumale munale, esialgu nii umbes sentimeetri jagu värvi peale. 
ombre easter eggs diy
 Nüüd ei olegi muud, kui iga minuti tagant veidike kuuma vett lisada. Värv muutub niimoodi üha lahjemaks ja muna ülevaltpoolt aina heledamaks. 
 easter eggs diy
Lõpuks on muna üleni värviga kaetud ja valmis see ongi. Aega ei lähe kindlasti rohkem, kui 5-6 min.
 easter eggs
Üle pesta muna ei maksa, värv võib siis maha tulla, lase sel värvisena ilusti ära kuivada.
easy ombre easter eggs
Kes soovib triibulisemaid mune, mis ei ole nii sujuvalt heledamast tumedamaks värvitud, siis tuleb veidike munavärv valada enne klaasi ja alles seejärel muna sisse pista ehk siis ei vala värvi otse üle muna. Muus osas ikka samamoodi, kallad iga natukese aja tagant vett juurde.
ombre easter
Minu värvide ümbris oli selline. Soetasin selle Selverist, maksis alla 2€. Kaasas oli ka kolme sorti kleepse. 
 easter eggs ideas
Selline munade värvimine-kleepimine siis seekord. Järgmisel aastal arvatavasti lähen tagasi oma sibulakoorte juurde. Ikkagi igatsen neid natuke. 
Suured tänud kõikidele, kes Facebooki kingiloos pildi all oma  munade maalimise plaane on jaganud, väga põnev on lugeda. Selle peale ei ole ma tulnudki, et mustikamoosiga värvida. 
Loeksin siit postituse alt ka suure rõõmuga, millised on teie lihavõttepühade plaanid ja kas ning millega mune kavatsete värvida või olete juba värvinud. 
easter bunny diy

4 comments:

  1. Oleks mul vaid aega, siis nikerdaks isegi korvi munadele :). Esialgu mõtlesin klassikalisi mune teha (sibulakoortega), aga vanavanemad jõudsid ette :). Vaatasin kõik kapivarud ka üle ning võimalik, et üritan teha looduslikke värve - peedipulbriga roosad/punakad, mustikatega - lillakad/sinised ning matcha pulbriga rohelised. Eks ole näha, mis välja tuleb :). Ilusaid pühi Sulle ja Dexule :)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh! Sulle mõnusat munade värvimist ja koksimist! :)

      Delete
  2. Need viimased kaks on ikka eriti nunnud! :)

    ReplyDelete

ShareThis