arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

09/03/2016

Brownies


brownies
Ma olin endale miskipärast pähe võtnud, et browniede tegeimine on überkeeruline ja õnnestusmiprotsent üliväike. Tegelikult muidugi käib kõik imelihtsalt ja vähem, kui tunniga on hunnik suussulavaid šokolaadikooke laual.
brownies retsept

Vaja läheb:
........................
200g võid
200g tumedat šokolaadi
3 muna
200g suhkrut
100g jahu
100g Kreeka pähkleid
šokolaadikook
 Vahusta munad suhkruga. Lisa sulatatud või ja šokolaad. Mina sulatasin need koos kastrulis, võib kasutada ka mikrolaineahju. Sega ühtlaseks. Pane juurde jahu, sool ja hakitud pähklid. Sega korralikult. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, sobib nii kandiline, kui ümmargune ja küpseta 170 kraadises ahjus 30-35 min. kuni kook tundub pealt kuiv. 
šokolaadiruudud Kuna mul kodus oli olemas üks tahvel Kalevi pähklitükkidega tumedat šokolaadi, siis läks see käiku, panin Kreeka pähkleid veidi vähem. Väga hästi sobib näiteks ka  küpsetusšokolaad (LINK).  
kalevi šokolaad
Ideaalne brownie on pealt kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niiske. Minu ahi töötab vaid siis, kui sisse on lülitatud ka ventilaator ja seepärast kuivas kook ehk veidi rohkem ära, kui peaks. Või siis oleksin pidanud koogi varem välja võtma. Aga vaatamata sellele, et väga niiskeid kohti koogis just palju polnud, oli see ikkagi ülihea, mahlane ja suussulav. Browniede juures mulle meeldibki, et need ei ole sellised kuivad kerged keeksilaadsed koogikesed, vaid rasked ja tummised, kuhu on mõnus hambad sisse lüüa. 
brownies recipe
Minu vorm oli natuke suurem, kui Nami-Nami retseptis tegelikult ette nähtud (28cm läbimõõduga) ja seepärast panin aineid veidike rohkem, et koogid saaksid ikka mõnusalt paksud. Kui teil on ümar vorm 24-26 cm või kandiline 24x24cm, siis järgige täpselt retsepti.
brownied
 
Kas olete kunagi browniesid teinud?
Kuidas välja tuli?

best brownies

9 comments:

  1. Olen korduvalt just sama retsepti järgi teinud. Viide võiks ka nami-nami lehele olla ;)

    ReplyDelete
  2. Holymoly, kui isuäratavad pildid.. mmmmmmmmmmmm!

    ReplyDelete
  3. Mina olen kasutanud ainult seda retsepti https://silgudritta.wordpress.com/2011/01/31/nigella-kolme-sokolaadi-brownied/.
    Alati on õnnestunud ja kõik on kiitnud. Õde ootabki, et uue portsu teeksin :)

    ReplyDelete
  4. Ahhh, tunduvad nii maitsvad! Proovisin ka browniesid teha, küll teise retsepti järgi, aga põhimõte sama ja ei tulnud välja - pealt on krõbe ja kõrbeb juba, aga seest ikka veel vedel. Ideid, milles võiks viga olla? Mõtlesin, et ehk vorm on liiga väike selle taignakoguse jaoks, mis tegin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usun, et ahi oli liiga kuum, seest ei jõudnud küpseda. Kui liiga paks sai väikse vormi tõttu, see võib ka muidugi olla. Järgmine kord läheb kindlasti paremini. Kui muud ei aita, siis kata pealt fooliumiga, pidavat ka aitama, kui liialt pruun pealtpoolt. :)

      Delete
  5. Proovisin järgi :) Imelihtne oli teha, kiirelt sai valmis ning muidugi meeletult maitsev :) aitäh idee eest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeee, nii tore! Mul ka plaan neid varsti uuesti teha. :)

      Delete

ShareThis