arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

01/04/2016

Arvustus // 4x Joik




Mõned päevad tagasi soendas päike juba päris mõnusasti, aga viimased paar päeva on jällegi nii sombused olnud, et teeb meele kohe kurvaks. Loodan, et saan selle päikeseliselt kollase postitusega tänase ilma veidikenegi rõõmsamat tooni värvida. Tutvustan täna meie oma armsa JOIK´i tooteid, milledest üks on päris hiljuti ilmavalgust näinud ja mille proovimist ootasin väga-väga ning natuke kartsin ka.


Greibi-mandariini kehakreem
7,30€ LINK
.................................................
Joiki greibi-mandariini lõhn on mulle juba tuttav nende samanimelisest kehakoorijast, mis mulle just selle mõnusa magus-värske troopilise
aroomi pärast eriti meeldis. Naljakas ikka, kuidas lõhnad inimesele meelde jäävad ja aastaid hiljem neid nuusutades minevik ennast hetkeks ilmutab. Sellest on juba neli aastat (mul on blogi arhiivis sorides jube hea selliseid seiku välja otsida), kui ma selle koorija endale soetasin ja nüüd kreemi proovides sain mõnusa nostalgialaksu. See muutis kreemi momendiga mulle kohe eriti armsaks.
Tundub, et kreem meeldib peale minu veel paljudele, sest on läbi aegade üks Joiki enim ostetud toodetest. Lõhnal on siin kindlasti oma osa, aga eks enam loeb ikka, kuidas kreem kreemi tööd teeb.

Kes on Joiki kehakreeme proovinud, siis teavad, et need on küll üsna vedelad, aga niisutavad tublisti. Greibi-mandariini kreem tundub mulle siiani proovitutest kõige kergema koostisega, aga minu hinnangul niisutab täpselt sama kenasti, kui teised, veidi tummisemad. Kui nahk just ülikuiv ei ole, peaks sellest kreemist küll naha janu kustutamiseks piisama. See jääb mõnus pehme ja lõhnab veel mitmeid tunde magusasti.
Kreem sisaldab muu hulgas oliiviõli, sheavõid, kakaovõid, päevalilleseemneõli, porgandiekstrakti ja -õli ning beetakaroteeni. Just tänu neile viimasele kolmele see kreem nii toredalt kollane ongi ja sobib seepärast eriti hästi kasutamiseks just suvel.
joik kehakreem
Nimelt lisab see veidike nahale värvi ja paneb päevitunud naha kenasti särama. Praegu annab see minu talviselt sinakale nahale natuke kollaka tooni, mis küll mõne aja pärast, peale kreemi täielikku imendusmist peaaegu, et kaob.
Veidike peaksid ettevaatlikud olema need, kes kreemi üle terve keha kasutavad. Enne lumivalge pesu või riiete kandmist peaksite natuke ootama, kuni kreem on täielikult imendunud, muidu võib erkkollane kreem neid veidike värvida. Samal põhjusel ei saa greibi-mandariini kreemist ka minu öökapikreemi, ma ei malda unise peaga oodata, kuni võin ohutult oma lumivalgete linade vahele pugeda.
Küll sobib see kindla peale väga hästi hommikuseks ja päevaseks kasutamiseks ning eriti just neil taevalikult soojadel suvepäevadel (appi, kui kättesaamatult kauged need praegu tunduvad), mil saab paljaste säärte-käsivartega õues jalutada ning päike on juba naha natuke jumekamaks paitanud. Ja muidugi see lõhn! Kes armastab magusamapoolselt lõhnavaid kreeme, siis see meeldib teile kindlasti.



Sidruni-geraaniumi deodorant

9,90€ LINK
..................................................

Ma ei jõua ära rõõmustada, nii hea meel on, et Joik on välja tulnud looduslike deodorantidega. Ma olen juba ammuilma hoogu võtnud, et oma keemilised deodorandid nurka visata ja leida mõni tervisele kahjutu ning toimiv toode. Olen korra proovinud ühte kristalldeodoranti, mida pidi veega niisutama, aga see ei töötanud minu puhul absoluutselt. Uurisin mitmeid arvustusi erinevate keemiavabade deodorantide kohta ja ikka jälle sain lugeda, et ei toimi. Unustasin asja mõneks ajaks ära, no tegelikult küll mitte päris, sest iga kord, kui endale neid kemikaale täis deodorante peale lasin, siis tuli asi meelde ja muretsesin natuke aega. Kui on keegi, kes ei mõista, miks ma südant valutasin, siis saab halbade deodorantide kohta lugeda näiteks SIIT.

Ütlen ausalt, et ma natuke kartsin, et sellest võib tulla minu esimene negatiivsete nootidega Joiki arvustus. Mulle meeldib see ettevõte nii väga, et ma mingil juhul ei tahtnud pettuda. Seepärast olin kohe kahekordselt õnnelik, kui selgus et SEE TOIMIB! Esiteks - olin just leidnud keemiast prii deodorandi, mis töötab ja teiseks - Joiki positiivsete arvustuste jada saab jätkuda!
Kui nüüd keegi läks Joiki kodulehele deodorandi koostist uurima ja tahab minuga kohe pragama hakata, et see ju sisaldab ka alumiiniumi, mida ühes looduslikus ja ohutus deodorandis leiduda ei tohiks, siis potassum alum ei ole üks nendest kurjadest alumiinimitest nagu aluminium chlorohydrate ja aluminium zirconium, mida seostatakse rinnavähi ja Alzheimeri tõvega. Kahe viimase alumiiniumimolekulid on pisikesed ja tungivad läbi nahapooride kuhjudes organismi. Lisaks blokeerivad need higinäärmed, mis ehk võib tore tunduda - kui ei higista, polegi ju probleemi, kuid just higiga eemaldub inimese organismist suur hulk mürkaineid. Tunduvalt tervislikum on mitte võidelda higistamisega, vaid bakteritega, kes ebameeldivat lõhna tekitavad. Potassum alum just selline võimas antibakteriaalne aine ongi. See toimib naha pinnal, ei ummista higinäärmeid ja selle suured alumiiniumimolekulid ei tungi läbi naha. 
Peale sidruni ja geraaniumi eeterlike õlide, mis annavad deodorandile mõnusa loodusliku lõhna, sisaldab see veel näiteks aaloe mahla, salveiekstrakti, kurereha- ja sidrunikooreõli ning mineraalsoolasid. Joik on suutnud selle kõik nii hästi toimima panna, et teeb silmad ette isegi kangetele sünteetilistele deodorantidele. Neid, mis minu puhul ei tööta, on olnud päris palju, enamasti olen olnud sunnitud kasutama aerosoole, neile olen saanud enam-vähem alati kindel olla. Rullikutega deodorandid ja mõned pulgakujulised antiperspirandid on jäänud liiga nõrgaks. Aga Joiki deodorant toimib lausa 24 tundi ja pole kahe nädala jooksul kordagi  alt vedanud. Tõesti väga suur üllatus minu jaoks, sest nagu ütlesin, enamik deodorante jäävad mulle lahjaks. Kui see töötab minu peal, siis usun, et ka enamike teiste jaoks on see piisavalt tõhus.
Kuna vedelik pudelis on veidike kollakat värvi, siis natuke peaksid jällegi ette vaatama need, kes armastavad kanda valgeid riideid. Enne nende selgatõmbamist võiks oodata kuni deodorant on nahal täiesti kuivanud, muidu võib see riietele õrnad plekid jätta. Kui nahk kuiv, võib muretu olla ja laike kartmata kasvõi pulmakleiti hüpata. Musta värvi riietele deodorant mingeid jälgi ei jäta, ei kuivalt, ei märjalt.
Lisaks minu sidruni-geraaniumi deodorandile on valikus veel neutraalse lõhnaga ning spetsiaalselt meestele mõeldud deodorandid. Mulle minu lavendlit meenutav deodorandi lõhn meeldib väga. Kes väga selliseid taimseid aroome ei armasta, siis teadmiseks, et see on peale kandes küll üsna tugev, kuid mõne aja pärast täiesti kadunud. Muidugi oleks super vahva, kui Joik deodorantide sortimenti tasapisi laiendaks, et igaüks leiaks just enda lemmiku. Aga praegu soovitan kahe käega neid kolme, mis saadaval on ja ma nii ootan, kas need meeldivad teile sama palju ja toimivad sama tõhusalt, kui minul. Kes on proovinud, andke kommentaarides kindlasti oma kogemustest teada.



Siidine näoseerum
11,90€ LINK
................................
Sõna seerum toote nimes võib ehk veidike eksitada, pigem kutsuksin seda pudelitäit näoõliks. See sisaldab küll peale erinevate õlide ka taimeekstrakte, kuid käe peale jõuab pudelist siiski kerge hele õlilaadne vedelik. Kes otsib kergemat sorti tavapärast seerumit, siis soovitan väga proovida Joiki noorendavat elueliksiiri, kirjutasin sellest ka pikemalt SIIN.
Kolme aastaga jõuab juhtuda nii mõndagi. Just nii mitu aastat tagasi ma siidist näoseerumit esmakordselt proovisin ja temast SIIN kirjutasin. Nüüd ei tunne seda pudelikest enam äragi! Lisaks uuele luksuslikule välimusele on täiustatud ka sisu. Seerum sisaldab nüüd topeltkoguses väärtuslikku jõhvikaseemneõli, mis niisutab, toidab ja kaitseb väliskekkonna mõjude eest. Lisaks on pudelis veel muu hulgas ohaka-, oliivi-,  passionivilja-, nisuidu-, jojoba-, roosipuu- ja päevalilleseemneõli ning viigikaktuse-, rosmariini- ja ingveri ekstrakt. Nii palju head kraami ei saagi mõjuda muud moodi, kui ainult väga hästi. Nahk saab koheselt niisutatud ja jääb hästi pehme. Minule piisab täiesti 2-3 tilgast, kel kuiv nahk, võivad õli veidike rohkem peopessa tilgutada. Miks ja kuidas näoõlisid kasutada, sellest kirjutasin pikemalt SIIN.

Mulle jäätis siidine seerum täpselt sama hea mulje, kui kolm aastat tagasi. Ehk isegi natuke parema. Mulle tundub, et see on nüüd veidike kergem ja imendub kiiremini ning sobib minu rasusele nahale kanda isegi päevasel ajal. Igati mõnus looduslik nahaniisutaja, mis lisaks lõhnab väga mõnusasti. Nüüd on sellel ka väga moderne nupuga kork, mis pumpab õli lihtsalt pudelist pipeti sisse. Puhas rõõm kasutada!



Lõhnapärlid / Fresh

3,90€ LINK
..................................
Mulle hirmsasti meeldib, kui teen riide- või voodipesukapi lahti ja sealt tungib ninna mõnusat lõhna, soovitavalt midagi värsket ja "puhast". Joiki lõhnapärlitega kotike Fresh just niimoodi lõhnabki. Sellenimeline küünal oli minu esimene Joiki toode ja minu üks lemmikutest siiamaani. Fresh lõhnab värskelt õuna, kurgi ja tsitruseliste järele, mida tasakaalustavad  eksootilised lilled, puit ja muskus. Lõhn on üheaegselt nii karge kui lilleline, iga kord seda lõhna tundes mõtlen, et temas on kõik nii paigas ja tasakaalus. Ma vist ei tüdi temast ealeski.    

Mina panin esialgu oma pärlid lõhnama vannituppa. Need saavad pisema ruumi lõhnastamisega ilusti hakkama. Aeg ajalt tuleb kotikest raputada, et see jälle tugevamini lõhnaks. Aroom peaks kestma umbes kaks kuud, aga olen üsna kindel, et need lõhnavad pisemates kohtades tükk aega kauem. Kui  lõhn muutub nõrgemaks on mul plaan pärlid vannitoast riidekappi toimetada, sealt edasi pesusahtlisse ning lõpuks käekotti. Auto sai meil just eile maha müüdud, muidu oleks kotike sealgi ühe vahepeatuse teinud.
Hea meelega soetaksin ka ühe lavendlilõhnalise kotikese öökapile, mis tooks kindlasti mõnusa une, aga mul on kuri kahtlus, et Dexterile pakuks see lõhnav asjake liialt huvi, tal on Joiki toodete vastu üldse suur nõrkus, alati on platsis ja keel käib, kui ma mõnda kasutama asun. Aga lõhnakotikese võin ma näiteks ju padja alla peita, usun, et sealt jõuab selle aroom minuni küll.

Lõhnapärlid on saadaval kaheksa erineva lõhnaga SIIN, igaüks leiab kindlasti endale meelepärase aroomi.



Kas olete mõnda neist Joiki toodetest proovinud?
On teil jagada kogemusi keemiavabade deodorantidega?


* sponsoreeritud postitus

6 comments:

  1. Mind huvitab JOIK deodorant ja lõhnapärlid. Kuid kõige põnevam on vast deodorant, sest ma ei tea ühtegi teist Eesti firmat, mis oleks deodorandiga hakkama saanud. Väga põnevad arvustused. Aitäh. Edu! Tule ka minu blogisse: www.republic.ee

    ReplyDelete
    Replies
    1. See deodorant on tõesti proovimist väärt. Väga lahe blogi Sul, lugesin otsast lõpuni läbi. :)

      Delete
  2. Deodorant läks soovinimekirja kohe :)

    ReplyDelete
  3. Minule kehakreem ei meeldi-nimelt liiga vedel ning mina olin üks nendest tarkadest,kes oma lumivalge särgi ära rikkus.Jään oma kuiva nahaga kehavõide juurde.
    Olen juba ammu tahtnud tänada näotoodete arvustuste eest-nimelt on ka mind "õnnistatud" kohutavalt rasvase nahaga.Nii ma kunagi su blogisse sattusingi-sõbranna soovitusel,kui mu nahk kilas päiksekäes vastu-natuke siis meenutusi minevikust:)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vedel on kreem küll, aga niisutab päris tublisti, aga oleneb muidugi nahast, mõni imab rohkem. Nii hea meel, kui blogi on natukenegi kasu toonud, aitäh Sulle! :)

      Delete

ShareThis