arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

24/06/2016

Ilulemmikud #8





Mujal vist mitte, aga meil siin Tallinnas on täna küll pea terve päev vihma sadanud. Seepärast loodan, et suure pidutsemise kõrval on keegi ehk ka tuppa arvuti taha ära eksinud ja vaatab üle suure hunniku minu viimase aja lemmikuid. Seekord siis naha- ja juuksehooldustooted.  
La Roche-Posay / Termaalvesi*
10,58€ LINK
....................................................................
Kõigepealt neile, kes imestavad, miks peaks kalli raha eest apteegist vett ostma, et seda endale näkku piserdada - termaalvesi ei ole niisama kraanivesi, mis pudelisse pistetud, vaid seda saadakse kuumaveeallikatest, millede vees on palju kasulikke mineraalsoolasid ja mikroelemente, mis mõjuvad nahale rahustavalt ja pehmendavalt, poore puhastavalt, lisaks kaitsevad seda väliskekskonna mõjude eest. Termaalvesi sobib eriti hästi punetavale, ärritunud nahale selle rahustamiseks, samuti päikesepõletuse korral, peale koorimist ja laser-ravi, aga loomulikult ka peale igapäevast näopuhastust näoveena, samuti päeva jooksul või peale sportimist näo värskendamiseks. Palaval päeval on see tõesti asendamatu.
Toode on täiesti keemiavaba ning sisaldab vaid ühte koostisosa - vett. Termaalvett sisaldavad ka enamus la Roche-Posay tooteid. Olen kasutanud ka Avéne termaalvett ja minu meelest on need täiesti identsed, mõlemad meeldivad mulle väga. Nii, et kes muidu Avéne kasutaja, siis vahelduse mõttes võib La Roche-Posay´d proovida küll, see on ka natuke soodsam, oleneb muidugi apteegist ja sooduspakkumistest.
Marc Jacobs / Daisy Dream tualettvesi
55,95€ LINK
.......................................................
Olin selle karikakardega armsa pudeli talveks nii sügavale kappi ära peitnud, hea, et ta nüüd karikakarde õitsemise ajakski üles leidsin. Talveks ei passinud see lõhn tõesti sugugi, aga nüüd, mil ümberringi kõik lillelõhna täis, sobib tema natuke pealetükkivam aroom ilusti. Olen aru saanud, et seda imeilusat taevasinist pudelit ei tohi kuritarvitada, piisab täiesti ühest-kahest pihustuskorrast, vastasel juhul hakkab pea ringi käima, lõhn on lihtsalt nii intensiivne. Mulle meeldib seda pihustada pigem riietele, kus see seistes muutub mahedaks ja puuviljane noot tuleb paremini esile, eriti hästi on tunda greipfruuti. Kirjeldusest loen veel välja põldmuraka, pirni, jasmiini, visteeria, kookose, litši, muskuse ja valge puidu.
Minu lemmikut Marc Jacobs´i Daisy´t see küll üle ei trumpa, aga vahelduseks tore ja no see pudel...    


Màdara / Kooriv AHA mask*
22,99€ LINK / ARVUSTUS
..............................................
Üks minu lemmikuid maske läbi aegade. Tõesti toimib ja teeb, mida lubab ehk "koorib" vana naha maha ja paneb palged särama. Hoian seda näol üsna kaua, lausa 10-15 min. et piimahpe ja kõik muud happed jõuaksid toimida. Väga tundliku nahaga peaks alustama tasapisi, et mõista, mitu minutit nahk täpselt maski talub, muidu võib see punetama hakata. Neile, kes koorivate osakestega koorijaid ei talu, soovitan kindlasti proovida, teeb sama hea töö ära ja nahk jääb kraapimata.  

Avon / Roosi ja jasmiiniga niisutav dušigeel*
6,90€ (750ml) LINK
........................................................................
Ma olen Avoni Senses dušigeele juba aastaid fännanud. Eriline lemmik on heleroosaroosa Sensual, mis lõhnab nii imehästi! Aroom on selline kreemine ja peen, naiselik ja õrn. Tunnen seal oma lemmikut jasmiini.  Geel vahutab maru hästi ega kuivata nahka. Kataloogist leian ma praegu ainult suure 720ml geeli, mis on varustatud ka mugava pumbaga.    

Kiehl´s / Ultimate Strength kätesalv*
15,99€ LINK
...........................................................
Just, tegu ei ole lihtsalt kätekreemiga, vaid väga paksu konsistentsiga salviga, mis mõeldud kuivale nahale. Tõesti, äärmiselt hästi niisutav, samas mitte liiga rasvane. Salv moodustab kätele kindataolise kaitsebarjääri, mis ei lase nahal niiskust kaotada. Mingil moel seda tunda ei ole, kreem imendub täielikult ega jää kleepuv vms. Käte nahk näeb peale kreemitamist kuidagi eriti kena välja ja on katsudes mõnusalt sile. Kasutan kreemi ka jalgadel ja pean ütlema, et see on parim kreem, mida olen oma jalgadele määrinud, ükski teine ei ole neid nii pehmeks teinud. Lõhn on salvil väga mõnus, Kiehl´sile omaselt taimselt apteegine.  Kes otsib hästi niisutavat, samas kiirelt imenduvat kätekreem, siis seda soovitan kahe käega, mis mõlemad seda kreemi väga armastavad. Kahe jalaga ka.
Joik / Sidruni-geraaniumi deodorant*
9,90€ LINK / ARVUSTUS
............................................................
Hirmuga vaatan, kuidas see deodorant kahaneb, sest noh, see on kõige parem deodorant, mida olen kunagi kasutanud, mis tähendab, et ma pean õige pea uue soetama ja see on ka kõige kallim deodorant, mida olen kunagi kasutanud, mis tähendab, et ma olen natuke... kurb? Aga midagi ei ole teha, parem osta üks veidike kallim ja korralik, mis töötab ja on seejuures tervisele kahjutu, kui omada riiulitäit odavamaid, mis küll lõhnavad hästi, näevad kenad välja, aga tekitavad hirmsaid haigusi ja paljud neist ei ole ka kuigi efektiivsed.
Ma pikalt ei hakkagi seda toodet siin kiitma, sest tegin seda alles üsna hiljuti, kel huvi, klikkab arvustuse peale.     

La Roche-Posay / Effaclar Duo iluvigu parandav kreem*
18,02€ LINK
..........................................................................................
Hästi mõnus kerge geelkreem, mis mõeldud probleemsele nahale võitlemaks komedoonide ja vistrike vastu. Ma ei ole kreemi veel eriti kaua kasutanud, aga teiste arvustustest loen välja, et paljud on saanud sellega akne kontrolli alla, seega jätkan usinalt. Kreem sobib rasusele nahale hästi ka meigi alla, see ei muuda minu meelest nahka küll matimaks, vähemasti minul mitte, aga kiiremini läikima ka ei pane. Küll muudab see naha mõnusalt siledaks nagu primer ja jumestuskreemi on selle peale lust kanda. Lõhnab ka äärmiselt meeldivalt. 
Kiehl´s / Mikrokooriv öine kontsentraat*
52,99€ LINK
................................................................................
Olete vist juba aru saanud, et ma olen suur koorijate fänn. Seda mitte niisama, kosmeetilisest huvist, vaid seepärast, et see on ainus viis, mis hoiab mu näonaha enam-vähem normaalselt siledapinnalise. Sellele arusaamisele olen ma nii ise aastate jooksul saadud kogemuste põhjal, kui ka erinevaid nahaarste külastades ja nende nõuandeid kõrva taha pannes, jõudnud.
Kui nahk on väga rasune on selle sarvestumine suurenenud, mis tähendab, et surnud rakke on sellel rohkem vms. ja rasu ei pääse pinnale ning hakkab kogunema sinna, kuhu ei peaks ning tekivad komedoonid. Seepärast tulebki nahk hoida võimalikult vana naha prii ning lisaks koorivatele kreemidele kasutan nüüd ka öösiti Kiehl´si mikrokoorijat. Hommikul nahk tõesti justkui uus ja nägu näeb mitu aastat noorema inimese näo moodi välja. Vedelik on täiesti rasvavaba ja meenutab taimetõmmist. See imendub hetkega ja peale võib vajadusel kanda ka öökreemi. Taolisi tooteid kasutades on soovitav päeval kasutada päikesekaitsefaktoriga kreemi, sest nahk on n.ö. paljaks kooritud ja ilma loomulikust kaitsest.  



Alterna / Bamboo Smooth Kendi kuivõli*
23,90€ LINK
.....................................................................
Juukseõli kasutan ma peale pesu ALATI. Mul on loomulik lokk ja juuksed on, eriti just otstest, väga säbrulised, lisaks pidevast värvimiset kuivavõitu. Juukseõlid niisutavad ja siluvad need sajasse ilmakaarde harali otsad ilusti ära ja juuksed näevad palju paremad välja. Viimasel ajal olen kõige enam kasutanud seda mugavas pisikeses pudelis Alterna õli (minu pudel on proovisuuruses 25ml), mis sobib mulle ideaalselt. Tegu on kuivõliga, mis tähendab, et see on hästi kerge ja imendub koheselt. Isegi käele pihustades ei jäta see õlist tunnet, vaid haihtub olematuks. Kuigi teda sugugi tunda ei ole, suudab see juustele kandes muuta need uskumatult  hästi kammitavaks, siledaks ja pehmeks. Mainimata ei saa jätta ka  imehead lõhna - freesia, sidruni, maikellukese, orhidee ja roheliste lehtede segu ei saagi muudmoodi lõhnata, kui ainult imeliselt. Lisaks kahu eemaldamisele, lisab õli juustele läiget, kaitseb kuuma eest ja aitab juuksevärvil kauem püsida. Soovitan! 

GMT Beaty / Revitalizing Eye Conture silmakreem*
36€ LINK / ARVUSTUS
....................................................................................
Viimase aja lemmikumaid silmakreeme - ei ole liiga rasvane ega lahja, on mõnusa konsistentsiga, imendub kiirelt ja niisutab tõhusalt. Pump annab välja just nii palju toodet, kui parajasti vaja läheb, alati on kahju, kui kallid silmakreemid pumpavad välja ebareaalselt palju toodet, mis raisku läheb. Ilus steriilselt valge pakend meeldib ka.   

Mizon / Apple Smoothie kooriv geel*
13,90€ LINK / ARVUSTUS
...............................................................
Toreda nimega ja hästi omapärane Koreast pärit koorija, mis hõõrudes nahal rulluma hakkab. Jällegi ilma teravate teradeta ja nahale õrn, samas väga tõhus koorija, mida võib nädalas lausa 3x kasutada. Nahk jääb peale koorimist nii puhas, pehme ja sile. Tuub on üsna pirakas ja geeli kulub korraga vähe, nii et jätkub kauaks, millest mul on ainult hea meel, alati on kurb, kui mõni lemmik otsa saab.  

Joik / Sametine kookose kehakreem*
8,30€ LINK / ARVUSTUS
.............................................................
Suvel on mõnus kasutada kergemaid kehaniisutajaid ja see Joiki ilus helekollane kreem, mis lõhnab kookose ja ananassi järele on just üks neist, mis passib selleks imehästi. Kreem on vedelamat sorti ja imendub kiirelt, aga tänu sheavõile, kookosrasvale ja oliiviõlile niisutab piisavalt, nahk jääb tõesti sametine ja pehme. Kookosesõprade must have

The Body Shop / Spa of the World / Aafrika Ximenia kehakoorija*
26,90€ LINK
.........................................................................................................................
Ma armastan paljusid The Body Shop´i tooteid, eesotsas nende kehavõidega, aga kui ma kõik proovitud tooted kiirelt silme eest läbi lasen, siis on vist see pirakas purgis koorija minu kõige lemmikum. See lõhnab nii hästi, kuidagi eriti luksuslikult ja on nii paksu kontsistentsiga, et teeb isegi kehavõidele silmad ette. Nii mõnus on seda purgist välja õngitseda ja siis nahale kanda, kus see tasapisi sulama hakkab. Koorivaid osakesi on kreemis hulgi, lisaks leiab sealt niisutavat cimenia caffra õli ning sheavõid. Nahk on peale koorimist ülipehme ja sile. Ilus pakend, imehea lõhn ja mõnusalt pehme tekstuur muudavad koorimise kohe kuidagi eriti meeldivaks - selline väikestviisi luksuslik kodune SPA elamus.   


Apraise / Ripsme- ja kulmuvärv
6,20€ LINK
..................................................
Kasutasin mitu aastat RefectoCil kulmuvärvi ja olin sellega väga rahul, aga nagu ikka, tahaks vahelduseks miskit uut proovida. Ka mul on hea meel, et proovisin. Aprise värv meeldib mulle veelgi rohkem - see jääb veelgi vähem naha külge, püsib veelgi kauem ja toon #Dark Brown 3 on minu jaoks ideaalne, selline mitte liiga karupruun. Jään nüüd mõneks ajaks sellele truuks, eks siis vaatame edasi.


Aesti / Turbašampoon argaaniaõliga*
15,95€ LINK
.............................................................
Kui eestimaiseid turbamaske on kindlasti kõik veidigi tihedamad maskitajad juba proovinud ja taevani kiitnud, siis  nüüd saab meie kodumaist "musta kulda" ka enda juustele määrida. Kodumaine bränd Aesti on valmis saanud puhtast turbast šampooni, mis koosneb looduslikest komponentidest ja sisaldab peale turba, mis on sügavpuhastav ning toitev ka paljukiidetud argaaniaõli, mis muudab juuksed siidiseks ja paneb need läikima.
Minule sobib  turbašampoon väga hästi. Kuna see on sügavpuhastav, teeb see mu peanaha tõesti puhtaks ja samas ei ole šampoon kuivatav ning sobib ka igapäevaseks kasutamiseks. Seda ma ei märganud, et see juuksed kauem puhtad hoiaks, pean neid, nagu ikka, iga päev pesema, aga noh, olen sellega juba harjunud. Nagu ka paljud teised looduslikud šampoonid muudab ka see juuksed ehk veidi raskemini kammitavaks ja valida tuleks ehk tavalisest natuke siluvam palsam, aga mind see sugugi ei morjenda, sest kui aus olla, ma suviti juukseid peale pesu üldse ei kammigi, välja arvatud tukka, mis vajab siiski veidike taltsutamist. Aga ülejäänud juuksed kuivavad õhu käes lihtsalt selliseks "tulin just rannast" lokiliseks ja kui neid natuke sõrmedega sopsutada, siis ongi minu meelest suveks igati sobilik soeng olemas. Šampoon vahutab kenasti ja lõhnab mõnusalt taimede ja argaaniaõli järele. Juuksed jätab see pehmeks ja väga läikivaks. Mis mulle veel meeldib on selle värv, šampoon on ehmatavalt tumepruun nagu šokolaad, kuid blondid võivad rahulikud olla, see ei hakka külge.   


Kas olete minu lemmikutest mõnda proovinud?


*kingitud toode

8 comments:

  1. Olen ise ka siiamaani alati RefectoCil värvi kasutanud, kuid nüüd proovin Apraise värvi ka ära. Lisaks on mul see Madara kooriv AHA hapetega mask. Ma saan teda peal hoida 30-45 minutit ja pärast maski ei ole nahal mitte kui mingit õhetust või isegi ärritust. Kui maski peale kannan, siis korraks tunnen kiptust aga see väga läheb ruttu üle. Väga imelik igastahes, kuna ma ei tunne otseselt, et mask efektiivne oleks (jaa, ma seostan kipitustunnet efektiivsusega :D).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minul hakkab peale 15 min. nägu natuke punetama, rohkem ei julge hoida, aga jaa, peale kandes tunnen ka korraks kipitust. Sellega on nii, et mõni kipitab mul terve aja, aga ei mingit tulemust, selle järgi vist ei saa seda efektiivsust mõõta. :D

      Delete
  2. Mul muidu ei ole väga tundlik nahk, aga see Madara mask kipitas ja tegi naha tulipunaseks juba 5 minutiga. Minu silmis väga intensiivne toode :D . Õnneks ostsin ainult selle pisema tuubi, mis maskiga komplektis oli. Suvel ei tasu muide AHA happeid kasutada nahal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näonahad on ikka nii erinevad, Sulle piisaks ehk ühest minutist. Jaa, kui happeid kasutada, siis päikesekaitse kindlasti peale. :)

      Delete
  3. Kui kauaks sellest termaalveest jätkub? Kasutasin kunagi Eviani pihustatavat vett ja see sai ikka väga kiiresti otsa, kuigi ma seda palju ja sageli ei kasutanud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma pakun, et kui päevas paar korda pritsida, jätkub umbes kuuks. Oleneb muidugi, kui palju korraga pihustada.

      Delete
  4. Kas see TBS kehakoorija on tõesti oma hinda, ligi 27 eurot, väärt? VÕi teevad teised koorijad töö sama efektiivselt ära?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks on kindlasti odavamaid, mis teevad sama head tööd, aga mulle hirmsasti meeldib selle lõhn ja konsistents. Hind on jaa krõbe, tuleb allahindlust oodata. :)

      Delete

ShareThis