arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

17/06/2016

Retsept // Kookose-ananassismuuti




Mulle meeldib hullult ise erinevaid smuutisid kokku keevitada ja fantaasial lennata lasta. Nii põnev on siis alati maitsta, et mis asjast välja tuli. Enamasti läheb kõik okei ja smuuti on vägagi joodav, vahel isegi super hea, aga on ka neid kordi olnud, kus vaatamata jube maitsvatele koostisosadele tuleb jook nii hull, et seda endale sisse pigistada on võimatu. Osad toiduained lihtsalt ei klapi omavahel ja seepärast ma ikka aeg ajalt otsin netist retsepte, et joogid tuleksid joodavad ja nüüd soetasin endale suures smuutide õhinas lausa raamatu "101 Smuutit", kust ma tasapisi olen üht-teist juba järgi proovinud teha.
Kuna enamus sealseid retsepte sisaldab marju, siis ootangi suure kannatamatusega juba, millal saab turule kodumaiseid maasikaid-mustukaid-vaarikaid soetama minna. Muidugi saab ka külmutatud mammudega hakkama, aga näiteks maasikas pole minu meelest ikka üldse külmunult see, mis soojalt, otse peenralt. Õnneks on meil aastaringi saadaval troopilised viljad, milledest saab ka mõnusaid jooke ja siiani ongi raamatust proovitutest kookospähkli-ananassismuuti meie lemmik. 
 Vaja läheb:
.....................
1 ananass
2 banaani
200ml kookospiima
1 laimi mahl
mett
8 jääkuubikut
kogusest saab neli klaasitäit
Jook saab hästi ilus erkkollane ja kõik maitsed sobivad omavahel nii hästi, miski ei domineeri ega jää varju. Tervele perele maitses, oleme seda smuutit juba mitmeid kordi teinud ja teeme kindlasti veel. Lihtsam variant on asendada ananass ananassimahlaga, saab peaaegu sama hea, veidike vaid vedelam. Kes soovib paksemat võib ehk jää ära jätta ja soetada rasvasem kookospiim, minul on pildil lahja variant.

Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!

6 comments:

  1. Mmm, tahaks ka :D

    Miks küll mu blender otsustas oma töötamise lõpetada!!?!?!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frooshi kookose-banaani-ananassi smuuti on peaaegu, et sama hea, aga noh, isetehtud on ikka teine tera. :) Tean, kui suur smuutisõber Sa oled, ilma blendrita kindlasti raske. :D

      Delete
  2. Oooo, kindlasti kavatsen selle järgi proovida ja 101 smuutit raamatu osta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täitsa hea raamat jaa, mõned smuutid seal sellised, mille peale ise ei tulekski. Netist leiab muidugi ka miljon retsepti, aga raamatud on ka toredad. :)

      Delete
  3. Tuleb ka ära proovida ning ootan veel sinu lemmik smuutide postitusi :)

    ReplyDelete

ShareThis