arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

23/07/2016

Arvustus // Moshi




Ma olin MOSHI naljakate sloganitega tooteid juba ammuilma tahtnud proovida, aga küünaldest kaugemale ei olnudki miskipärast jõudnud. Lisaks toredale disainile paelub mind Moshi kosmeetika juures nende 100% looduslik koostis ja muidugi see, et tegu on kodumaise toodanguga.
Mõnda aega tagasi sain toreda üllatusena Moshilt paki ja olen nüüdseks jõudnud neist korraliku ülevaate saada.

 Kehaõli värske tsitrus
9€ LINK
.................................
Selle õli koostist on lausa lust ette vuristada - kookos-, mandli-, aprikoosituuma-, viinamarjaseemne-, seesami- ja astelpajuõlid, mõnusa lõhna tarvis greibi-, laimi- ja apelsini eeterlikud õlid ning kortsudega võitlemiseks E-vitamiin. Selline kooslus ei saa nahale ja ka mulle mitte meeldida. Tõesti igati mõnus kehaniisutaja-pehmendaja, mis lõhnab suurepäraselt tsitruseliste järele.
Mulle meeldib kehaõlisid kasutada peale dušši, kui nahk on veel täiesti märg, nii pidavat niiskus eriti hästi nahka lukustuma. Igapäevaselt ma kogu keha ei niisuta, mu nahk ei ole nii kuiv, et selle järele vajadust oleks. Ainus, mis alati õlitatud saavad on jalasääred, seal on nahk alati niiskuse näljas, rasunäärmeid pidavat selles piirkonnas väga vähe olema. 
Moshi õli on selline vahepealne, ei liiga paks ega liialt vedel, imendub paari minutiga, nii et natuke jõuab ka nahka masseerida. Pritsuga peaks olema veidike ettevaatlik, see pihustab üsna suure survega ja võib laiali pritsides riietele-diivanile plekke jätta. Mina pritsin seepärast enne peopessa ja kanna sealt edasi kehale. Muus osas kõik tip-top ja igati kiiduväärt kehaõli, mida soovitan kõigile, kes armastavad looduslikke niisutajaid. 
p.s. Minu meelset passib see õli ka väga hästi juustesse. Pihustan seda paar korda pihku ja mudin õli niisketesse juustesse, juuksed lõhnavad veel pärast tükk aega mõnusasti

 Näokoorija #apelsini-sidruni
10,95€ LINK
..............................................
Kuna see koorija sisaldab koorivaid osakesi, siis kasutama ma seda ei jää, sest eelistan hapetega koorijaid, minu nahk on kraapivate pimss- ja oliivikivi tükikeste tarvis lihtsalt liiga tundlik ja sellel on palju nähatvaid kapillaare, mida ei ole hea liialt ärritada. Koorivaid osakesi ei ole selles kreemis just palju, aga need on üsna suured ja veidike teravad. Põsed ja otsaesise, kus nahk nii tundlik ei ole, sain valutult kooritud, kuid nina ümbruse jätsin puutumata, tundsin, et sinna jääb kreem liiga karmiks, aga noh, enamus taolisi näokoorijaid on minu jaoks liiast. Tean, et paljud ei tee teist nägugi, kui teradega mööda nägu ringitavad, minu ema nende seas, nii et see koorija rändab tema vannituppa.
Sildil on kirjas, et koorija sobib eriti hästi kuivale nahale ja tõesti, selle koostis on hästi kreemjas, aga kuna peale mahapesemist see nahale mingit rasvast kihti ei jäta, siis minu meelest passib ka rasusele nahale suurepäraselt. 
Veidike kurb, et koorija on pea ilma lõhnata, Moshi on ju isuäratavate aroomide kokkusegamises meister ja apelsini-sidrunilõhnaline kreem oleks kindlasti väga mõnus saanud.
Pudel on varustatud mugava pumbaga, millest läbikumav vedru mind mõne teise brändi toodangu juures ehk veidike häiriks, aga Moshi minimalistliku disainiga sobib see ülihästi. 

Teeküünlad #mustika juustukook
7€ LINK
................................................
Neid samu mustikakoogi järgi lõhnavaid küünlaid olen kunagi juba proovinud ja need lõhnavad täpselt nii isuäratavalt, kui mul meeles oli. Ma ei tea, kuidas Moshil on õnnestunud päris ehtne koogi aroom neisse küünlasse saada, aga need on tõesõna justkui otse ahjust tulnud pisikesed juustukoogid.
Kuigi küünlad on tillukesed, on lõhn üsna tugev ja isegi meie jurakas köök-elutuba saab ühe küünla põledes mahedat magusat aroomi ajapikku täis. Ja põlevad need tõesti ilmatuma kaua, lausa kuus tundi! Tegu on 100% puhta sojavahaga, mis ei tahma ega eralda toaõhku kahjulikke aineid. Moshi valikus on üheksa erineva lõhnaga teeküünalt, üks tundub isuäratavam, kui teine... kaneelirull, banaanileib... Mõned puidu-merelõhnad on vahelduseks ka. Lahedate sloganitega teeküünlapakikesed on minu meelest eriti toredad näiteks külla minnes kingiks kaasa haarata. 

Kehakoorija #metsik mango
8€ LINK
...........................................
Kõige viimaseks jätsin oma suure lemmiku - mangolõhnalise suhkruga kehakoorija. Ei teagi kohe, kust otsast alata... Mulle meeldib selle juures kõik - see lahe alumiiniumist korgiga ja naljaka fraasiga pontsakas pudel, koorija ise, mis on mõnusa tekstuuriga ega sula sugugi nii kiiresti, kui ühelt suhkrult ootaks ning loomulikult see LÕHN... see on täpselt nii mango, kui veel olla saab ja isegi natuke parem ning metsikum. Hea meelega kallutaks purgist endale keha koorides seda mangosuhkrut ka suhu, aga ega keegi keela ka, sest peale suhkru sisaldab see veel oliivi-, seesami- ja astelpajuõli, mango pulbrit ja E-vitamiini, mis peaksid ju kõik söödavad ja vist isegi kasulikud olema. Tagasi hoiab mind vaid lõhnaaine, mis oma isuäratavusele vaatamata äkki söödav ei ole. 
Suhkur on üsna peene teraline, mis mulle meeldib, sest suured terad teevad valu ja kipuvad pudenema ning minu meelest koorivad peeneteralised ka tõhusamalt, need nagu poleeriksid keha, sest terad on nii tihedasti koos.
Nagu juba mainisin, ei sula see suhkur sugugi nii kiirelt, kui olen suhkrukoorijate puhul harjunud ja peotäiega saab ikka tükk aega toimetada enne, kui see olematuks kahaneb.
Ma olin esialgu üsna kindel, et kui selle purgi endaga duši alla kaasa võtan, muutub suhkur selles niiskusega kokku puutudes varsti üheks kõvaks tombuks, mida ma enam eales purgist kätte ei saa, kui siis ehk vaid noaga tagudes. Aga ei midagi, olen koorija peaaegu juba teratumaks kasutanud ja see on täpselt sama sõmer kui alguses ning tuleb valades kõik ilusti purgist välja. SOOVITAN!


Kas olete Moshi tooteid proovinud, millised on lemmikud?


3 comments:

  1. Aitäh toreda arvustuse eest! Olen pikka aega mõelnud seda mango kehakoorijat proovida, nüüd teen selle ära, sest kirjeldasid seda nii toredalt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui Sulle mango lõhn meeldib, siis jääd kindlasti rahule. :D

      Delete

ShareThis