arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

10/07/2016

BBG #1




Jeeeeei, esimene BBG eel-treening nädal on edukalt läbi elatud või noh, peaaegu edukalt (kes ei saa sugugi aru, millest ma räägin, siis esimene postitus BBG-st koos kavaga on SIIN).
Kayla Itsines bbg

Jalapäev
...................
Ma olen tõsiselt üllatunud, et jaksasin juba natuke rohkem, kui esimesel pe-pre-treeningul. Kohe tundsin, et lihased on tugevamad ja harjutusi oli lihtsam teha. Kui eelmisel korral jaksasin seitsme minuti jooksul teha poolteist ringi, siis seekord jõudsin kõiki harjutusi läbi teha kaks korda. Kujutan ette, et mu tempo on ikka veel jube aeglane, osad teist teevad selle aja jooksul kindlasti kava vähemalt 5x läbi. Eriti rõõmus olin, et mul oli võhma kogu kava läbida 2x, ehk siis 4x7 minutit, eelmisel korral ei kujutanud ma ettegi, et alustaksin kogu asja veelkord otsast.
Olin üsna kindel, et pean jällegi mitu päeva paindumatute robotjalgadega ringi koperdama, aga ei midagi, saate aru - EI MIDAGI! Ja ometigi ma pingutasin sel korral tunduvalt rohkem, nii mulle vähemalt tundus. Kas asi on selles, et tegin seekord soojenduse või on tõesti jalalihased juba ühe nädalaga nii palju tugevamad? Kummaline igatahes... mitte, et ma selle üle ei rõõmustaks, aga natuke ikka muretsen, et äkki ei teinud piisavalt, sest midagi peaks ikka ju tunda olema. Ehk hoidsin ennast alateadlikult tagasi, et kannatustest pääseda?
Kõige raskem harjutus jalakavast on minu jaoks see mööda tuba suurte sammudega astumine, võtab jalad niiii läbi. 

Käte-kõhupäev
..........................
Kui eelmisel kolmapäeval tundusid mulle need harjutused üsna tehtavad, siis sel korral pidin hullupööra pingutama. Kätekõverdustega sain veel kuidagi hakkama, aga kõhuharjutustest ei jaksanud ma peaaegu ühtegi korralikult teha. Pusserdasin lihtsalt nii nagu sain ja viimast 7 minutilist ringi ei jaksanudki teha. Järgmisel päeval oli kogu keha üsna valus, andis tunda veel reedelgi, aga sellise pingutuse peale olin üsna kindel, et nii ka läheb.

Kogu keha
....................
Kuna reedene treening on tegelikult "vabatahtlik", siis esialgu mõtlesin selle sootuks vahele jätta, sest lihased tegid hommikul veel veidi valu, aga päeva peale läks asi paremaks ja tegin ikkagi asja ära. Ja päris tublisti sain hakkama, tegin kogu kava kaks korda läbi ja mõlemas ringis jõudsin ka harjutusi kaks korda läbi teha. Nii hea tunne oli, jeeee! Laupäeval olid kõhulihased ja käte tagumised musklid (triitsepsid?) veidike valusad, aga täna ei miskit enam ja ootan juba homset!

Mind nii huvitab, kuidas teil, kes te kavaga esmaspäeval alustasite, see nädal läinud on?
Kui palju kavast jaksasite läbi teha? Millised harjutused on lemmikud, milliseid teete kõige vastumeelsemalt? Millisel päeval lihased kõige hullemalt valu tegid?
BBG treening
Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!

16 comments:

  1. Minul on 4 eel-treeningu nädalat läbi, nii vahva on lugeda sinu kogemust esimese nädalaga ja tunda rõõmu, et ma pole ainuke, kellel sellised emotsioonid olid, haha. Pane aga täiega edasi, nelja nädala pärast tunned juba, et toimib küll ja hea tahtmise korral võib näha ka natuke tulemusi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sellise rassimise peale oleks tulemusi tore näha küll. :)

      Delete
  2. Oeh, alustasin täna ja tegin 2x sinist 7 minuti jooksul ja 1x roosat poole ajaga (mingi 4min), siis olin suss :D ehk siis 28 minuti asemel 11. Ütleme, et see oli pre-pre-pre. Mulle tundub, et kui üks 7 min ring on tehtud, siis on jube raske sama asja uuesti alustada, parema meelega teeksin kogu aeg erinevalt asju. Kuidas teistel, tekib sel hetkel kui vaja 2x seda 7 min. uuesti tegema hakata kerge motilangus või saab sellest edaspidi kergemini üle, kui lihtsalt "sarved ees" teha :D?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu esimene treening oli ka umbes selline, aga eks läheb iga korraga paremaks. :D Minu jaoks ei ole see 7 minutiline ring raske, aga kogu kava kaks korda läbi teha on küll piin. :)

      Delete
  3. Mul võttis esmaspäevases trennis peale teist korda hüppenööriga hüppamist silmeest nii mustaks, et pidin harjutuse täitsa pooleli jätma ja ennast taastama. Pikad sammud nii koha peal kui ka kõndides oli tõesti üks raskemaid harjutusi, tasakaalu probleemid olid ka.
    Kolmapäevane treening võttis ikka täitsa läbi. Kätekõverdusi ja pingi peal harjutust rohkem kui üks kord teha ei jõudnud. Kõhulihaseid oli väga mõnus teha, sest neid olen aegajalt õhtuti ikka teinud. Järgmisel päeval andis triipseps veidike tunda, kuid väga hullu midagi ei olnud.
    Reedeses trennis tegin sohki. Jätsin ära topispalliga harjutuse, sest mul ei ole seda ja kätekõverdused vahele. Laupäeva õhtul valutasid jalad ikka täiega, muidugi oma osa mängis see, et pidin umbes 3h ühe kohapeal seisma ja veri ei saanud ringelda.
    LISSe ma harjutusvabadel päevadel ei tee, sest liigun piisavalt palju ja rasva põletada rohkem ei soovi, sest mul seda isegi vähe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa ei teinud pre-trainingut eks, vaid kohe seda 1. nädala kava? Eks tuleb jälgida ennast, et üle ei pinguta, ei tohi endale liiga teha. See on täitsa hirmus tunne, mul on kunagi endal ka korra paha hakanud, nüüd ikka püüan teha enda võimete piirides. :) Ma nii loodan, et saan ka ükskord kõhulihaseid normaalselt teha, praegu on see küll väga vaevaline ja võbisev. :D

      Delete
    2. Huvitav, reedene trenn tõesti ei olnud pre-training omast. Esmaspäev ja kolmapäev olid.

      Delete
    3. Ma selle topispalli järgi vaatasin, sest see tuleb alles 3.-l pre-treaning nädalal mängu. :)

      Delete
  4. MA küll ei jälgi seda kava, kuid mõtlesin ka ennast kätte võtta ja hakkasin youtubest videode järgi algajate kardiotreeningut tegema. Ja peale esimest korda olid mu kõhulihased nii valusad lihtsalt, et kui järgmine päev ka tegin, siis pidin kõhulihaste osa vahele jätma, sest nii valus oli lihtsalt, aga nüüd kui see lihasvalu üle läinud oli ja sain nüüd teist korda ka lõpuks kõhulihaste osa korralikult teha, siis seekord ei jäänudki nii valusaks. Õrnalt andis tunda, kuid ei olnud midagi sellist, mis takistaks neid harjutusi järgmine päev jälle teha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tubli oled! Esimene kord on kõige hullem, paras šokk vist lihastele. :)

      Delete
  5. No esimene nädal seljataga ja väga hea tunne on (ma ei tea, kas ehk juba lugesid, aga trenninädala muljed siin: http://goo.gl/XikuKb) :) Pingutamist oli ikka kõvasti (jätsin pre-treeningu vahele, alustasin kohe 1.0-st), avastamist samuti - elu sundis uurima pulsivahemikke jne. Ehk sain kõvasti targemaks.
    Täna jälle uue hooga, entusiasim ei ole veel vaibunud - seega hoiame lippu kõrgel ning teeme selle programmi läbi ;)

    Edu Sulle ja ootan põnevusega Su teise treeningnädala muljeid :)
    Kiks / www.imfit.eu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa lugesin, super tubli oled, võtad asja ikka täie tõsidusega. :)

      Delete
  6. Kayla kava eeldab teatud varustuse olemasolu, hantleid pole raske hankida, sama hüppenöörgiga, kuid kust said topispalli või mida selle asemel kasutada? Ja kaks pinki? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minul peale hantlite ei ole midagi ja needki liiga kerged, pean uued, 3 kilosed ostma. Kavas on kirjas ka, et tegelikult saab ilma kogu selle atribuutikata hakkama - hantlite asemel võib kasutada mida iganes, mis kätte mahub ja on raske (veepudel vms), topispalliga sama asi, mina kasutan palli asemel kahte hantlit, hüpata võib ka ilma hüppenöörita ja pingiks sobib preagu väga hästi diivan. Kui tulevad eri kõrgustega pinkidega harjutused, siis teen nende asemel mõnda muud harjutust. :)

      Delete
  7. Mina alustasin eelisel nädalal ja mind innustas see blogipostitus: https://spordiplika.wordpress.com/2015/08/11/bikini-body-guide-by-kayla-itsines/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh jagamast, innustav on tõesti. :)

      Delete

ShareThis