arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

24/07/2016

BBG #3



Nonii, asi läks nüüd paris tõsiseks. Kolmanda nädala kava oli minu suureks meelehärmiks palju raskem, kui kaks eelmist. Mis on muidugi igati mõistetav, aga mina kahjuks nii kiirelt muskleid pole jõudnud kasvatada, et sellega sammu pidada.  
Jalapäev  nii hull ei olnudki, sain harjutustega hakkama, aga pulss läks nii kõrgeks, et pidin harjutuste vahepeal puhkama. Kuna ma siin alles veidike tõbine ka olin, siis ei hakanud organismi kurnama ja tegin mõlemad circuitid läbi vaid ühe korra ja olin ka üsna aeglane - 7 minuti sees jõudsin teha mõlemal korral poolteist ringi.  Jalad said vaatamata sellele kõvasti vatti ja olin üsna kindel, et järgmisel päeval on lihased valusad, aga üllataval kombel andsid need vaid pisut tunda. 
Hantleid ma endale veel soetada ei ole jõudnud ja kasutasin kahte veega täidetud plastpudelit, mis kaalusid mõlemad 1,5 kg, mis on küll poole vähem, kui ette nähtud, aga ikkagi parem, kui mitte midagi. Topispalli mul kavas osta ei ole, ka selle asemel sai pudelitega kenasti hakkama.
Kui jalapäev tundus raske, siis käte-kõhupäev täiesti võimatu. Põlvedel kätekõverdused olid asendunud tavalistega! Nagu ma ka kartsin, et jaksanud ma teha ühtegi, viietestkümnest rääkimata. Jätkasin põlvili, midagi ei ole teha, kui käed on nagu makaronid. Kõhulihastega sain päris kenasti hakkama, seda küll vaid esimesel ringil, teisel läks palju nirumalt. Commandosed jäid mul sootuks tegemata, kätes ei ole lihtsalt jõudu. Pean vist vahepealsetel päevadel hakkama lisaks mingit sorti käteharjutusi tegema, muidu ei tule mul sellest kavast küll miskit välja.
commandos
Reedene kava läks palju paremini, asja rikkusid ära vaid kätekõverdused, milledest pidin jällegi kergemat varianti tegema. Aga ülejäänu oli isegi lihtsam, kui arvasin. Isegi sirgete jalgadega kõhulihased, mida nõuti nüüd juba 20 tükki, tegin kõik korralikult ja isegi suurema vaevata ära, uhke olin kohe. Päris viimast ma igaks juhuks siiski endast välja ei pigistanud ja teisel ringil tegin mõlemast tulbast kõik harjutused lihtsalt korra läbi, ilma stopperita. Ma lihtsalt väga kardan üle pingutada, see tunne ei ole sugugi hea. 

Tore oli see, et sellel nädalal ma hullu lihasvalu pole tundnud, olgu siis põhjus milline tahes - ei pingutanud piisavalt, soojendasin ja venitasin korralikult või on lihased koormusega juba harjunud. 

Kuidas teile sellenädalane kava tundus? Kas läks teie jaoks samuti liiga äkitselt liialt raskeks?

Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!

6 comments:

  1. Olen Sinuga täiesti samal lehel - kätekõverdusi tavaasendis ma pole võimeline tegema, hoian põlved maas. Lihtsalt ei jaksa teisiti. Ja mul meeles ka Kayla ütlemine kuskilt, et üle pole vaja pingutada - tehke võimete piires enda parim.
    Samuti commander....no mu käed on ikka täielikud keerumakaronid, seda harjutust ma lõpuni teha ei jaksanud. Aga küll need asjad ajaga tulevad, treenimine peab ju ometi mingi hetk vilja kandma hakkama :)

    Edu 4nda nädalaga 👍🏻
    Päikest,
    Kiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh, nii hea lugeda, et ma pole ainus, kes 100% hakkama ei saa. :D

      Delete
  2. Endal sama probleem kätekõverdustega, aga proovi commandosid ka põlvede peal teha, on pisut lihtsam ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, selle peale ei tulnudki, aitäh! :D

      Delete
  3. BBG kava puhul ongi parim see, et teed kõiki harjutusi täpselt nii, kuidas ise suudad. Ehket see, et kavas on "õiged" kätekõverdused, ei tähenda, et peaksid ka neid hakkama kohe nii tegema. Ise kordan ka alati, et tee nii kuidas jaksad, aga vaata, et mugavaks ei muutu. Ise soovitan pärast paari nädalat hakata kätekõverdusi tegema ilma põlvedel olemata. Kasvõi nii, et teed kaks ära, siis nutad natuke ja teed edasi kuniks need 15 on tehtud. Vähemalt endal toimis nii.
    Commandosit soovitan ka põlvedel teha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen veel hetkel sealmaal, et teen põlvedel kaks ja siis nutan. :D

      Delete

ShareThis