arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

07/08/2016

BBG #4




Need, kes eelmisel pühapäeval BBG postitust ootasid...  jah, te arvasite õigesti, mul jäi nädal vahele. Olin nädalakese Tartus emal külas ja minu trenniminutid ei sobitunud kuidagi meie tihedatesse päevadesse. Erilisi süümepiinu ma tundma ei pidanud, sest teha oli nii palju, et sain oma füüsilise koormuse kenasti kätte. Kui meelde tuli, siis tundsin trennist puudust küll, on teine selle kuu ajaga juba nii armsaks saanud.
Enam ei tahaks küll ühtegi treeningut vahele jätta, sest kohe jälle oli lihasvalu platsis. Mitte küll nii hull, nagu peale kõige esimest korda, aga ikkagi selline, mis ennast pidevalt meelde tuletas. Viimane jalapäev läks täitsa kenasti, lausa uskumatu, kui palju tugevamad mu jalalihased juba on. Väljaasted (lunges), nii kohapeal, kui ringi astudes, lähevad juba nii ladusalt. Jaksasin peaaegu kogu kava korralikult läbi teha, v.a. viimase ringi burpees´id, neid pigistasin kümne asemel välja viis.  


Käte-kõhupäevad ei ole mu lemmikud. Sirgete jalgadega kätekõverdusi teen jätkuvalt null, mis tähendab, et kolm harjutust kaheksast on minu jaoks suur piin ja isegi põlvedel tehes pea läbimatud. Kõhuga on õnneks lood tunduvalt paremad. Kui esimesel nädalal ei jaksanud ma teha pea ühtegi istesse tõusu, siis nüüd tunduvad need nõutud viisteist tükki nagu lapsemäng. Tuleks need kätekõverdused ka ometi nii lihtsalt...
Aeg läks kuidagi nii ilmatuma kiiresti, et märkamatult jätsin reedese treeningu  sootuks vahele. Ehk ongi parem, tunnen veel tänagi, et lihased on veidike pinges. 
Pre-treening ongi ju nüüd läbi ja homsest algab veidike hirmutav PÄRIS kava. Printisin osa kavast juba välja, aga ei ole veel piilunud, kui palju raskemad harjutused selles on. Tegelikult on vist isegi põnevam, kui näed harjutusi alles siis, kui tegema hakkad, samas pre-kavas oli nii mõnigi, mille õigesti tegemist pidin netist enne uurima ja parem on olla ettevalmistunud, saab hakata kohe õigete võtetega vehkima.

Kes on minust tublimad olnud, kas WEEK1 on palju hullem, kui pre-trainingu viimane nädal?

p.s. Peale trenni on jube hea midagi energiarikast suhu pista. Minu lemmikud on banaan või õunaviilud maapähklivõiga. 
Tänaseks kõik, loodan, et meeldis!

20 comments:

  1. Mina alustan homme week 8-ga.. kõige suurem ja raskem muutus mu meelest oli week 6 seni (ma pre-week ei teinud)
    Kui aga järepidevalt teha, siis elab need 28 minutit üle :) vahel on küll selline tunne nagu ei oleks elus kunagi trenni teinud :) aga siis saab 28 minutit täis :) jõudu ja jaksu. Kuidas sa muidu LISSi teed, kõnnid, jooksed vms?
    Edu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõnnin koeraga, nii kiiresti, kui võimalik ühe põõsa juures teiseni. :D

      Delete
  2. Oo, ja maapähklivõi ja banaan on superhea kombo, eriti riisivahvlitega :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, suur aitäh, tuletasid mulle meelde, et pean neid kappi varuma. Mulle meeldivad tatra omad isegi veits rohkem. :)

      Delete
  3. Minul ka tavalised kätekõverdused null aga teen nende asemel kas põlvedel või veel parem neid Lay Down Push Ups'e kus saab tagasi lastes ennast kõhuli maha panna, sest end üles tõsta ma jaksan aga alla laskudes enam üles ei saa :D
    Isegi commandode asemel teen kas põlvili või neidsamu lay down push upse. mainisid eelmises postituses, et peaks kätele mingit lisa tegema. Minul on 1.5kg hantlid ja neid kasutan nii knee upsidel kui ka walking lungsidel alati. Vahel ka hüppenööri asemel, lihtsalt uhjutan hantlitega kätega kaasa, ehk on abiks ja kunagi saab ka tavalisi kätekõverdusi tegema hakata :) Endal hakkab 5nädal, eelnädalaid ei teinud, alustasin tavalisega aga väga tasapisi, esimese nädala tegin poole aja ainult, teise sain kõiki asju ühe ringi tehtud, nüüd siniseid suutsin teha 2x ja roosasid 1-1,5x. Kas sa ise võtad telefoniga aega või teed juba tunde järgi? Mul taustaks see https://www.youtube.com/watch?v=AzAPSF6VJq8

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, ma ise ka vahel vajun põlvedelt sujuvalt maha oma kätekõverdustega, kui enam ei jaksa :D Ma vehin soojenduse ajal vahel oma 1kg hantlitega ja treeningul kasutan 1,5kg veepudeleid, oodan ka salamisi, et ükskord koidab see päev... Vahel unustan aja käima panna ja siis teen lihtsalt 2x kava läbi või nii palju, kui jaksan. Kahju, et sellel muusikat taga ei ole, mida jagasid. :)

      Delete
    2. Ma panen muusika eraldi, nt Spotify'st :)

      Delete
  4. Kas sul on stepipink ka olemas? Vaatasin, et paljudes ülesannetes vaja seda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole, astun voodi või diivani ääre peale. Madalama pingiga harjutusteks otsin ehk mingi muu variandi või teen selle asemel mõnda muud harjutust. :)

      Delete
  5. Proovi kätekõverdusi mingi kõrgema pinna pealt teha, et käed toetuvad kõrgemale kui jalad, nii on pisut lihtsam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, olen ka nii proovinud, veidi on lihtsam küll, aga minu makaronide tarvis siiski mitte piisavalt. :D

      Delete
  6. ja kätekõverdustel tegelikult kolm erinevat raskusastet - sirgetel jalgadel, põlvedel, põlvituses. Kõige lihtsam siis niiviisi, et õlad randme kohal ja puus põlvede kohal(oled käpukil) ja teed sellises asendis, kui raskuse ilusti ette tood siis alguseks väga hea. JA kui üldse ei jõua, siis tee esialgu seina najal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, ma olen see kolmas variant - käpukil. :D

      Delete
  7. Mina alustan täna 7. nädalat. Eelmisel nädalal läks küll kuidagi hoobilt raskemaks, aga loodan ka sellest välja tulla. Kätekõverdusi teen samuti põlvedel ja tihti väiksema arvu ja burpee'sid ka. Lihtsalt ei jõua ja pulss läheb nii üles. Samas kava ikkagi töötab ja tulemusi on juba näha :) Jõudu ja jaksu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh! Tulemuste nägemine on parim asi üldse! :)

      Delete
  8. Ma olen suur pähklivõi sõltlane(kõik maailma väh 90% pähklisisaldusega vist järgi proovinud).Ma soovitan sul soojalt kord proovida india pähklivõid(müüakse nt biomarkrtis,100%).Hind on küll krõbedam(10e Rimi omast kallim:O),kuid ...Ma pole elus midagi nii head söönud.Naturaalselt magus.
    Trenniga soovin edu:)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kujutan ette, kui hea see võib olla... Ei tea, kas tuleks soodsam, kui proovida ise teha? Pean järgi katsetama. Suur aitäh Sulle! :)

      Delete
  9. Väga tubli oled, Pille-Riin!
    Muideks, pähkliallergikud võivad proovida "maapähklivõid", mis on hoopis päevalilleseemnetest tehtud. Täiesti maitsev, kuigi välja näeb nagu kanakaka (pardon my French). Leidub biopoes.
    Ning ärgem unustagem banaani-maapähklivõi jäätist... Vot sellest saab magusaisu täis.
    Triin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii palju head kraami, mida proovida. Mingi päev katsetan selle jäätise ka ära. Aitäh! :)

      Delete

ShareThis