arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

25/08/2016

Retsept // Maapähklivõi-banaanimuffinid koerale + Dexteri sünnipäev!



Juba kaks aastat on sellest päevast, kui meie armas pulkjalg Dexter siia maailma saabus. Ma olen iga päev tõeliselt tänulik, et selline tore sõber ja naljakas tegelane meie juurde jõudis.
Tahaks talle hirmsasti sama palju rõõmu valmistada, kui tema meile ja kuna ma tean, et ta suur maiasmokk on, siis vähim, mis ma teha sain, oli talle sünnipäevaks ühed mõnusad muffinid küpsetada.
maapähklivõimuffinid
Enne maagustoidu juurde asumist sai Dex kätte ka oma "soolase" kingi. Kuigi talle suured kondid jubedalt meeldivad saab ta neid haruharva, sest ma olen igasuguseid hirmujutte kontide kohta lugenud ja parem, kui ta soolikad terved püsiksid.
Seepärast jälgin alati, kui ta konti närib ja kui pehmete otstega on ühele pool, siis ülejäänu rändab, vaatamata Dexteri pingutustele see päästa, prügikasti.
smooth fox terrier
Muffinite retsepti otsima asudes teadsin kohe, et valin mõne maapähklivõiga. See on asi, mille järgi Dexter hull on.
Ta passis terve selle aja, mil ma muffineid tegin, köögis ja ei lasknud pähklivõi purki silmist. Ei tea, kas ta aimas, milline õnn teda ees ootab...
pupcakes
Tuletan meelde, et koerale ei sobi pähklivõi, kuhu on lisatud soola või suhkrut, see tasub kindlasti enne ostu sildilt järgi uurida. Hea hinnaga naturaalse ICA pähklivõi leiab näiteks Rimist.
dog cupcakes
Vaja läheb:
...................
2 sl maapähklivõid
2 sl õli
1 banaan
2 sl mett
1 muna
1 kl jahu
1 tl soodat
½ tl küpsetuspulbrit

Peale:
.........
190 g toorjuustu
2 sl maapähklivõid
soovi korral kaunistusi
banaanimuffinid
Sega mikseriga aeglasel kiirusel pähklivõi, õli, purustatud banaan, mesi ja muna, mikserda nii vähe kui võimalik, 1-2 minutit. Lisa edasi mikserdades juurde jahu, sooda ja küpsetuspulber, sega jällegi vaid nii palju, kui vajalik.
muffinid
Täida muffinivormid kolmveerandi ulatuses ja küpseta 175 karaadises ahjus umbes 20 minutit või kuni sissepistetud tikk jääb puhtaks. Minu muffinivorm on päris pirakate aukudega, sain sellest kogusest viis muffinit.
Tavalise vormiga saab ehk mõne rohkemgi. 
diy dog treats
Lase enne kaunistamist toatemperatuurini jahtuda.
dog muffins
Kreemi jaoks sega toorjuust maapähklivõiga. Kui on, kasuta kaunistamiseks tordipritsi, kui sellist riistapuud kodus ei ole, saab hakkama ka kilekotiga, millelt ots ära naksatud, mina just nii tegingi.
banana cupcakes
Ma pean siia vahele panema pildid Dexterist, kellel lubasin mikseri visplid puhtaks teha.
Need on lihtsalt nii koomilised, Dex ei suutnud oma õnne uskuda...
funny dog gif
Muffinite tippu suskasin tillukeste küpsisevormidega banaanist välja lõigatud südamed. Ostsin loomapoest tegelikult ka pisikesed kondikujulised treeningmaiused, aga kuna Dexter need suust välja tatistas, siis ma ei hakanud nendega muffineid tema jaoks rikkuma, kuigi need nägid väga toredad välja.
dog treats
Muffinid said täitsa maitsvad, sööksin neid isegi hea meelega. Maapähkli maitse on üsna tugev, samuti on tunda banaani. Veidike on kuivemad, kui tavalised, inimloomadele mõeldud muffinid, rasva on neis ju üsna vähe.  
peanutbutter pupcakes
Dexter sõi ja mõmises. Esimesel korral sai ta küll terve muffini, aga edaspidi annan pool, sest need on ikka päris pirakad. Mõne pistan ehk sügavkülmagi, muidu saab korraga liiga palju. 

Kas olete enda lemmikule kunagi muffineid küpsetanud?
silly dog
terrier
dog eats cupcake

4 comments:

  1. Nii vahvad muffinid! :) Selle retsepti pean küll kõrvataha panema, meie koeralapsel varsti pool aastat kukkumas, premeeriks äkki kah ühe muffiniga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui Rider on maapähklivõi fänn, siis ta jääb kindla peale väga rahule. :D

      Delete
  2. Appi, kui vahva, kutsal oli kindlasti tore pidupäev! :)

    ReplyDelete

ShareThis